MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karot43
    Çalışkan
    • 17 Mart 2013
    • 2534

24 saat düşünüp,bulduğun bu mu...))biz odunuz ve kütüğüz:ama kuzu postu giyen çakal değiliz...!!!iyiki;sana göre adam değiliz:bu bizi onurlu kılar...))
    AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
    GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

biz memsa'yı yorumlayamayız,analizini yapamayız:çünkü senin tekelinde...))ayrıca insanları manipüle edip,cebimizi de düşünemeyiz...))ispiyon ve kışkırtıcılık da yapamayız,kendimizi eleştirenleri susturmak için birilerinden de yardım dilenemeyiz:sayayım mı daha...))

Yorum

• siname
        Bağımlı
        • 18 Eylül 2013
        • 1034

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        sadece gülüyorum sana,sanırım tüm forum dostları da gülüyordur...))kafayı yedi arkadaş,takmış bizim davaya...))çatla,istersen patla...))
        canı yanmış beli hemde çok dedikleri tutmadı ya 0. 26 çapsız sen palyaço musun yoksa bilumum her konu hakında bilgi sahibi olduğunumu zanediyorsun birisi ben her şeyi biliyorum derse hiç bir şey bilmiyodur bırak hakim karar versin bizim davanın boş olup olmadığına ki verdi yoksa bizim davanın ikinci duruşması olurmuydu hiç, biz davamızı bir çok kişiye sorarak açtık gazman senin gibilere asla merhamet duymam benim karakterim böyle ben ky cı dostuyum sen ise patron dostu. KabzıMAL.

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

ya uzatmayalım diyoruz,adam kaşınıyor...))bittiğinin,yakalandığının farkında,artık masal anlatamayacağını biliyor,elinden oyuncağı alınmış çocuk psikolojisi: onun için saldırıyor,can havliyle...))

Yorum

• siname
            Bağımlı
            • 18 Eylül 2013
            • 1034

çıldırtırsın sen adamı faik bile savunmadı banana birinin görüşünden sen sormuşsun sana cevap vermiş yani kendin çalmış kendin oynamışsın haket sıyırmışsın sen sana birde dava ile ipuçları verdik. adam bizi şirketen ayırmadı biz ayrılmak istedik gene ayırmadı kendi 2 milyondan 7 milyona çıkardı yani genel kurul kararlarını hiçe saydı. dürüstlük ilkelereni hiçe saydı kabzıMAL

Yorum

• siname
              Bağımlı
              • 18 Eylül 2013
              • 1034

hem o avukat bu zamana kadar nerdeydi tiyatrocu

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

siname Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                çıldırtırsın sen adamı faik bile savunmadı banana birinin görüşünden sen sormuşsun sana cevap vermiş yani kendin çalmış kendin oynamışsın haket sıyırmışsın sen sana birde dava ile ipuçları verdik. adam bizi şirketen ayırmadı biz ayrılmak istedik gene ayırmadı kendi 2 milyondan 7 milyona çıkardı yani genel kurul kararlarını hiçe saydı. dürüstlük ilkelereni hiçe saydı kabzıMAL
                sevgili dostum,kaale alma gitsin,ipekböceği gibi bırak o kendi kozasını örsün...))fazla tüyo veriyorsun,oyuna gelme...))dosya içeriğini bilmeyen avukatta olsa:körün fili tarif etmesi olayını yapabilir ancak...!!!avukat ne yapsın,arkadaşın hayal ürünlerine göre yanıt vermiştir...))halüsinasyon görmeye başladı zavallı,ona bu itibarsızlık yeter...))

Yorum

• karot43
                  Çalışkan
                  • 17 Mart 2013
                  • 2534

biz yanıt verdikçe,o da kendini hint kumaşı sanıyor...))boşver,doktor da dedi:serbest bırakın...))bir ara harbiden birşeyler biliyor sandık:bu yanılsamamız için kendinden özür dilerim...))kabul edlim ki,bir ara bizi de iyi kekledi...))

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

sevgili batık,sen buralara uğrarmıydın yaa...))

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

KABZIMALLLL,, Sana EĞİTİM şart, o kafayı VÜCUT taşıyor ama BOŞA taşımasın ki, bir katkımız olur sanada...

SPK özerk bir kurum mu ?

TİCARET bakanlığı özerk bir kurum mu ?

SPK nın mevzuatına kolay kolay kimse karışamaz... AMA SPK, istediği zaman TİCARET BAK. yaptığı işlemlere karışır.. T.C. sermaye piyasasını düzenleyen kurumdur. SEN tescilleri karıştırmışsın..

SPK nın TESCİL i nedir onu öğren sonrada , Ticaraet Bak. nın Genel kurul TESCİL i nedir git onu öğren.. BU iki olayı anlamayacak kadar KABZIMALLL sın.. SENİn IQ kaç demekten ben osaaaaaaaaaaaaaaaaandım...

TEKRAR iyi oku.. MADDE 23 bend 2 yi....

KABZIMALLLL oku , insan ol, senden adamlık beklemiyorum...

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        KABZIMALLLL,, Sana EĞİTİM şart, o kafayı VÜCUT taşıyor ama BOŞA taşımasın ki, bir katkımız olur sanada...

SPK özerk bir kurum mu ?

TİCARET bakanlığı özerk bir kurum mu ?

SPK nın mevzuatına kolay kolay kimse karışamaz... AMA SPK, istediği zaman TİCARET BAK. yaptığı işlemlere karışır.. T.C. sermaye piyasasını düzenleyen kurumdur. SEN tescilleri karıştırmışsın..

SPK nın TESCİL i nedir onu öğren sonrada , Ticaraet Bak. nın Genel kurul TESCİL i nedir git onu öğren.. BU iki olayı anlamayacak kadar KABZIMALLL sın.. SENİn IQ kaç demekten ben osaaaaaaaaaaaaaaaaandım...

TEKRAR iyi oku.. MADDE 23 bend 2 yi....

KABZIMALLLL oku , insan ol, senden adamlık beklemiyorum...
                        sevgili dost,kaale almayalım...!!!serbest bırakalım,onun acıları ona yeter...!!!bunu en iyi sen anlayabilirsin,o bizi koyun sanıyordu...))koyun kaldığını sanmıyorum,ama bir iki bulursa avunsun onlarla:egosunu tatmin etsin zavallı...))saldırırsa,icabına bakarız,ağzının payını alır...))

Yorum

• exitus123
                          Kıdemli
                          • 17 Mart 2013
                          • 3035

Sanarsin, spk dan uzmanlik almiŞ, ordİnaryus profesÖr edasi...

Bunu yaparken Çok uĞraŞmamiŞlar sanirsam aceleye gelmİŞ... Eksİklİk oluŞmuŞ.. Kabzimalll olmak İÇİn yeterlİ..

Bİde davanin aÇilim metnİnİ gÖrmemİŞ, ky Üzerİnde asalak yaŞayan bİr avukat bulmuŞ ona daniŞmiŞ , kendİ Çapinda Çapsiz spek...

Bİde ÜstÜne ÜstlÜk hakİm olmuŞ karari vermİŞ.....

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Sanarsin, spk dan uzmanlik almiŞ, ordİnaryus profesÖr edasi...

Bunu yaparken Çok uĞraŞmamiŞlar sanirsam aceleye gelmİŞ... Eksİklİk oluŞmuŞ.. Kabzimalll olmak İÇİn yeterlİ..

Bİde davanin aÇilim metnİnİ gÖrmemİŞ, ky Üzerİnde asalak yaŞayan bİr avukat bulmuŞ ona daniŞmiŞ , kendİ Çapinda Çapsiz spek...

Bİde ÜstÜne ÜstlÜk hakİm olmuŞ karari vermİŞ.....
                            burada avukatın hiç bir suçu yok,adam kendine sunulan açıklama ve sorulara göre yanıt vermiştir...!!!avukata sorduğu sorular önemli,o avukat arkadaşa da ben bazı sorular sordum,ama bizim dva dosyasını paylaşmadım,ip ucu vermedim...!!!o da benim sorduğum sorulara yanıt vermeye çalıştı,bazı konuları bilmediğini söyledi:bu konuda kendini takdirettim...!!!o anlamda,ben avukatın yetersiz bilgi karşılığında eksik düşünce belirttiği kanısındayım...!!!

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

Avukat arkadaş çok donanımlı değil,sanırım...!!!

Yorum

• salih
                                Yeni Üye
                                • 26 Kasım 2013
                                • 24

Eskilerden cok eskilerden bir alinti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde 'kurtarın' talimatı verdiği Mensa Mensucat'ın İş Bankası'na olan 23 milyon 750 milyon dolarlık borcunu Halk Bankası kapattı. Mensa yetkilileri işin politize edilmemesi gerektiğini belirterek, borcu vadesinden önce ödeyeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayındaki seçim gezileri sırasında Adana'daki tesislerini ziyaret ederek, kurtarılması talimatını verdiği Mensa Mensucat'ın 23 milyon 750 bin dolarlık İş Bankası borcunu Halk Bankası kapattı. Bunun karşılığında İş Bankası nezdinde bulunan yaklaşık 70 milyon dolarlık teminat da Halk Bankası'na temlik edildi. Halk Bankası'nın ayrıca 15 milyon dolarlık da işletme kredisi sağlayacağı Mensa, 23 milyon 750 bin doları 2012 yılına kadar geri ödeyecek. Bu olayın kamu bankasıyla ilişkiler ve başbakanın rol oynaması nedeniyle politize olduğunu, ancak kendilerinin verimlilik artışından yeni pazar bulmaya kadar atmaları gereken her adımı atmış bir şirket olduklarını kaydeden Mensa Mensucat İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, "Bize verilen desteğin yeni sorumluluklar yüklediğinin farkındayız. Halk Bankası da bu kararı verirken, Mensa'yı 10 yıldır tanımasına rağmen 4 ay boyunca gözden geçirdi, İsviçre kökenli bir firmadan danışmanlık alındı. Amacımız 2008 sonuna kadar İş Bankası'nın kapatılan borcunu tasfiye etmek" dedi.

Artık bacası tütecek
                                Başbakan Erdoğan'ın "Bacasının tütmesi için gerekli girişimlerin yapılması" talimatının ardından AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın girişimleriyle 10 Temmuz'da bankalarla görüşmelere başlayan Mensa Mensucat'ta kredi yapılandırması tamamlandı. Mensa'nın sahibi Ulutaş Şirketler Grubu'nun İş Bankası'na olan toplam 36 milyon 534 bin euro tutarındakı nakit ve gayri nakdi borcu 22 milyon 750 bin doları nakit ve 1 milyon doları teminat mektubu yenisi ile değiştirilmek üzere toplam 23 milyon 750 dolara sabitlendi. Sabitlenen borcun 22 milyon 750 bin dolar tutarındaki nakit kısmı Halk Bankası tarafından kapatıldı. Halk Bankası ile imzalanan protokolole göre; 22 milyon 750 bin dolar nakit ve 1 milyon dolar dolar teminat mektubu değişimi suretiyle İş Bankası'ndan temlik alınan kredi riski döviz kredilerine uygulanan cari faiz oranı üzerinden 2012 yılına kadar faaliyet dışı taşınmaz takası ve nakden geri ödeme suretiyle tasfiye edilecek. Halk Bankası ayrıca, Mensa'nın yeniden tam kapasiteyle faaliyetlerine devam edebilmesi için 15 milyon dolar tutarında işletme kredisi kullandıracak.

Vadeyi beklemeyeceğiz
                                Başbakan'ın talimatıyla bir kamu bankasının, özel bir bankaya olan borçları kapatmasının siyasi bir baskı olarak algılanmaması gerektiğini belirten Faik Ulutaş, "Halk Bankası'na kapattığı borcumuza karşılık 70 milyon dolara yakın teminat verdik. Borcun 2012'de kapanması öngörülüyor ama biz 2008 sonuna kadar kapatacağız" diye konuştu. Bu borcun faaliyet dışı gelirlerle tasfiye edileceğini kaydeden Ulutaş, "Tekstil sektörü açısından çok büyük bir finansal operasyon oldu. Her iki bankanın iyi niyetli yaklaşımı ve Mensa'nın geçmişte gösterdiği performans biraraya geldiğinde, istihdamı sağlayacak, yatırıma devam edilebilecek bu noktaya gelindi. Borcumuz sadece 32 milyon dolar gerilemekle kalmadı, bunun 20-21 milyon dolara ulaşacak faizinden de tasarruf edildi" açıklamasında bulundu.
                                "Bugün ihracatçı ve üretici yüksek faiz sarmalından dolayı bir sıkıntı yaşıyor" diyen Ulutaş, geçmişte çok kârlı olan Mensa gibi kuruluşların özkaynak erimesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Önemimizi hatırlattı
                                İki bankanın iyi niyetli yaklaşımında Erdoğan'ın sözlerinin de etkili olduğunu kaydeden Ulutaş, şu bilgileri verdi: "Tayyip Bey'in sözlerinin en büyük etkisi bu sektörde bulunanlara devam etmeleri için verilen motivasyon oldu. Sektörden çıkıp çıkmamayı düşünüyorduk. Kendi özelimizde yapmamız gereken her şeyi yapmış, korkunç bir verimlilik artışı ve enerji maliyetinde yüzde 50 tasarruf sağlamıştık. Faiz tasarrufundan başka yapacak bir şey yoktu. Tam o sırada Başbakan'ın Adana gezisi ve kamuoyunun beklentisi gündeme geldi. Başbakan da bu beklentiyi realize etti, olumlu bir inisiyatif kullandı. Bankalara da Mensa'nın Türkiye ve tekstil için ne kadar önemli bir kuruluş olduğuyla ilgili bir hatırlatma yapıldı, işlemlerin hızlandırılması sağlandı. Şimdi yeni bir döneme girilmiş oldu."
                                İşletme dışı varlık satışlarıyla Halk Bankası'na olan 23 milyon 750 milyon dolarlık borcun vaktinden çok önce kapatılmasını planladıklarını ve zaman zaman "Siyasi baskıyla mı oldu" sorusuyla karşılaştıklarını ifade eden Ulutaş, "Hiçbir kötü niyetli iş bu kadar şeffaf yapılmaz. Bundan sonra Mensa örneklerinin çoğalmasını umuyoruz" dedi.
                                Sağlanan faiz tasarrufunun fabrikayı ciddi biçimde rahatlatacağını vurgulayan Ulutaş, "500 kişiye düşen istihdam sayısı 1.000'e çıkacak. İhracatı da 2008'de 35 milyon euroya çıkaracağız" dedi.
                                Mensa Mensucat İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, "Halk Bankası'na kapattığı borcumuza karşılık 70 milyon dolara yakın teminat verdik. Borcun 2012'de kapanması öngörülüyor ama biz 2008 sonuna kadar kapatacağız. Bize verilen desteğin yeni sorumluluklar yüklediğinin farkındayız" dedi.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information