Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

DJI - İMKB Mukayesesi

Aşağıdaki grafiğe bakıldığında Eylül 2002, Ağustos 1998 ve Ekim 1997’de DJI’yı tutan 7.400-7.500 desteğinin bu kez üstüne düşen önleme görevini yapamadığı görülüyor.

Hal böyle olunca daha alttaki durak yerlerine göz atma gereği ortaya çıkıyor. DJI bundan 12-13 sene önce Nisan 1997’de 6.400, Temmuz 1996’da 5.400 seviyelerinde oyalanmış.

USD grafiğine bakamadım ancak İMKB’nin o yıllardaki TL bazındaki seviyelerini ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Yine de DJI ile İMKB arasında bu yönden bir mukayese yapılacak olursa mevcut seviyelerin (23-24.000) çok çok iyi yerler olduğunu belirtmek gerekiyor.

İMKB’nin kör-sağır rolünü ilelebet sürdürmesi ve dış borsalarda olup bitenlere sürekli kayıtsız kalması beklenemez. Ama döviz ve borsanın ısrarla belirli bir seviyede tutulması ve yılbaşında % 68 seviyesinde olan yabancı payının sert bir düşüşle Şubat sonunda % 63’e gerilemesi manidar.

İnsan mevcut manzaraya bakıp bakıp; acaba sürüncemede bırakılan kredi sözleşmesi konusunda IMF ile hükümet arasında mutabakat sağlandı ve protokole devalüasyonda uzlaşı maddesi konuldu da bundan bizim mi haberimiz yok demekten kendini alamıyor.

Last edited by Penguen; 02 Mart 2009, 20:47.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İnsan mevcut manzaraya bakıp bakıp; acaba sürüncemede bırakılan kredi sözleşmesi konusunda IMF ile hükümet arasında mutabakat sağlandı ve protokole devalüasyonda uzlaşı maddesi konuldu da bundan bizim mi haberimiz yok demekten kendini alamıyor.

Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
      Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• MAGGGMA
        ...................
        • 12 Haziran 2007
        • 1375

Bu hükümetin kendi kendisinin ipini çekmesi olur,bence zor...

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

kayıp ilanı mı versek acaba?? nerelerdesiniz sn penguen? özlettiniz esprili yazılarınızı..
          bağ-bahçe-toprak işleri de kalmadı..tam da mevsimiydi oysa mart geldi.tam ekim zamanı.
          takipçilerinize yazık etmeyin :(
          saygı ve sevgiyle
          Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

İç ve Dış Borçlar

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            kayıp ilanı mı versek acaba?? nerelerdesiniz sn penguen? özlettiniz esprili yazılarınızı..
            bağ-bahçe-toprak işleri de kalmadı..tam da mevsimiydi oysa mart geldi.tam ekim zamanı.
            takipçilerinize yazık etmeyin :(
            saygı ve sevgiyle
            Sn. Yağmur,

Hey maşallah; gizli, açık sitemler havada uçuşuyor ama İMKB bugün kaçtan kapandı ben onu dahi bilmiyorum. Vakit-fırsat olsa elbette tercihimi sizlerden yana kullanır ve aranızda olurum. Ancak bu akşam ve yarın akşam birer toplantı var. Aklımda sorunların çözümüne yönelik fikirler mevcut; lakin bunların kabul görüp görmeyeceğinden emin değilim. Benimsenmemesi durumunda alternatif çıkış yolları bulmam gerekiyor. Kafamdakileri hayata geçirebilmek için 3-4 günlük mazeret izni istiyorum.

Yokluğumda Keyborsa Ailesi'ne yeni katılımlar olduğunu görüp sevindim. Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyor; başarılı analiz ve yorumlarının daim olmasını diliyorum.

Aşağıya Hazine Müsteşarlığı web sitesinden alınan ve Devletin son 20 yıllık iç ve dış borçlarını gösterir tabloyu kopyaladım. Nasip kısmet olursa konuya ilişkin görüşlerimi daha sonra tablonun altına eklerim.

Paylaşımınız bol; sohbetiniz tatlı olsun.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

sevgili penguen
              sesinizi duyduk o da yeter şimdilik.demekki sesimizi de duyuyorsunuz anında..
              sizlerden olabildiğince öğrenmek istiyorum.bu konudaki fikirlerinizi de bekliyorum.
              toplantınızdaki öneriler,problemler ve çözümleri için A-B hatta C planlarınızın oluğunu düşünüyorum)
              bize de anlatırsınız)
              saygı ve sevgiyle..
              Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Genel Görünüm

Küresel kredi krizinin etkileri hız kesmeden devam etmektedir…
                Eylül ayında şiddetlenen küresel kredi krizinin ekonomik etkileri hız kesmeden devam etmektedir. Son olarak ABD ekonomisinin 4. çeyrekte %6.2 daralması (26 yıldan beri en yüksek daralma) ile beraber, kuruluşundan beri ilk kez %1.5 oranında daralan AB ekonomisi ve Japonya’nın da 2008 yılında %12.7 seviyesinde daralması (1974’den bu yana en kötü performans) krizin 2008 yılındaki etkilerini gösteren verilerdir. Ayrıca, işsizliğin küresel boyutta rekor seviyelerde seyretmesi ile Doğu Avrupa ülkelerindeki sorunlar, küresel toparlanmanın beklenenden daha uzun bir zaman sonra mümkün olacağına dair öngörüleri güçlendirmektedir. Bunların yanısıra önde gelen ülkelerdeki politika yapıcılarının sorunun ciddiyetinin farkında olmaları ve gerekli tedbirleri almakta kararlı adımlar atmaları, önümüzdeki döneme ilişkin kaygıları bir nebze de olsa azaltıcı etki yapmaktadır. Son olarak Obama hükümeti 787 milyar dolarlık canlandırma paketine ek olarak 2010 yılı bütçesine 250 milyar dolarlık ek kaynak koydu. Her ne kadar dünya genelinde krizin etkilerini en aza indirmek adına gereken önlemler alınıyor olsa da, ekonomik göstergeler dünya genelinde ekonomik daralmanın önümüzdeki dönemde en önemli sorun olacağını göstermektedir.
                IMF anlaşmasında piyasalar belirleyici olacak…
                Küresel ekonomik daralma sonucu ticaret hacminde beklenen küçülme ve özellikle gelişmekte olan piyasalara yönelik fon akışındaki ciddi yavaşlamanın, Türkiye gibi ülkelerin büyüme performanslarını önümüzdeki dönemde etkilemeye devam edeceğini düşünüyoruz. Son olarak IMF’nin yan kuruluşu olan IIF’nin (Institute of International Finance) yaptığı çalışma, özellikle gelişmekte olan ekonomilerin önümüzdeki dönemde fon akışı açısından zorlu bir dönemden geçeceğini göstermektedir. Raporda 2007 yılında en yüksek noktasına çıkmış olan gelişmekte olan ekonomilere yönelik kaynak akımı 922 milyar dolar olarak hesaplanırken, bu kaynak 2008 yılında yarı yarıya düşerek 466 milyar dolara geriledi. Kuruluşun 2009 yılı için yaptığı tahmine göre bu ekonomilerin 2009 yılında kullanabilecekleri kaynak 165 milyar ile sınırlı görülmektedir. Bu kaynak daralmasından etkilenecek bölgelerde Türkiye’nin de içinde yer aldığı Avrupa bölgesi öne çıkmaktadır. Bölgeye toplamda 2009 yılında 30 milyar dolar dış kaynak 20 milyar da IMF kaynaklı resmi fon akışı olacağı hesaplanmaktadır.
                Hatırlanacağı üzere, Türkiye’nin 2009 yılında yaklaşık 90 milyar doları özel sektör borçları kaynaklı 125–130 milyar dolar seviyelerinde dış finansman ihtiyacı bulunmaktadır.
                Azalan risk iştahı göz önüne alındığında, yatırımcı güvenini sağlamak için Türkiye’nin elini güçlendireceğine inandığımız IMF anlaşması ile ilgili olarak belirsizlik sürmektedir. Sorunlu alanların özellikle yapısal reformlarla (Gelir İdaresi’nin bağımsız bir yapıya kavuşturulması, vergi sisteminin harcama temelli olarak yeniden yapılandırılması ve belediyelere yapılan transferlerin kesilmesi) ilgili olması sebebiyle, anlaşmanın yerel seçimler sonrasına sarkacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda daha önce ifade ettiğimiz üzere; özellikle piyasalarda ciddi bir istikrarsızlık oluşmadığı sürece, AKP hükümetinin IMF ile anlaşma konusunda aceleci davranmayacağını öngörüyoruz. Lirada önemli bir değer kaybının IMF ile anlaşma sürecini hızlandıracak en önemli etken olacağını ve bu bağlamda IMF ile anlaşmanın zamanı konusunda piyasaların belirleyici olacağına yönelik görüşümüzü tekrarlıyoruz.
                Kaynak : Oyak Yatırım, Aylık Bülten, Sayfa-4

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Rüyalar ve Gerçekler

Pembe rüyalar görmek istiyorsanız fiyatların en azından pembe çizginin üstüne çaktığına tanık olmalısınız.

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Dövizdeki Yükseliş

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Kısa Vadede Hareketli Olabilecek Hisseler

AKALT/AKSUE/ALKIM/ANHYT/ARSAN/ASLAN/ASUZU/ATEKS/ATSYO/BAGFS/
                      BANVT/CCOLA/CEMTS/CEYLN/CIMSA/DARDL/DENCM/DITAS/DURDO/ECYAP/
                      EGGUB/EGPRO/ETYAT/HURGZ/KAPLM/KORDS/KUTPO/MRTGG/OTKAR/PKENT/
                      SKPLC/TACYO/TIRE/UCAK/USAK/YATAS/YKSGR

Yorum

• EDY
                        Yasaklı
                        • 15 Aralık 2008
                        • 1381

AKALT/AKSUE/ALKIM/ANHYT/ARSAN/ASLAN/ASUZU/ATEKS/ATSYO/BAGFS/
                        BANVT/CCOLA/CEMTS/CEYLN/CIMSA/DARDL/DENCM/DITAS/DURDO/ECYAP/
                        EGGUB/EGPRO/ETYAT/HURGZ/KAPLM/KORDS/KUTPO/MRTGG/OTKAR/PKENT/
                        SKPLC/TACYO/TIRE/UCAK/USAK/YATAS/YKSGR

Hmmm o kagitlar icinde birini bugün elden cikarmam ihtimali vardi...

Düsündürdün simdi beni sevgili Penguen abi iyimi...

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Teknik Göstergeler

Saat 15:30'da 23.100 bölgesi yukarı geçilirken XU100'ün saatlik göstergelerinin olumluya döndüğü görülüyor. Günlük göstergelerin pozitif konuma geçebilmesi içinse endeksin 23.500 seviyesinin üstüne yerleşmesi gerekiyor.

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Dip-Zirve Analizi

1. Son bir yıllık fiyat hareketlerine göre dip ve zirvesine yakın seyreden İMKB hisseleri aşağıdaki tablolarda olduğu gibidir.

2. Genel kanının aksine; rasyonel yatırımcı kış günü suyun dibinde balık avcılığı yapmak yerine ağacın dalına konan kuşu taşlamayı tercih eder.

Kaynak : Bigpara

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

XU100 5 Dakikalık

5 Dakikalık grafikte dün saat 15:10’da 23:600 bölgesi aşağı geçilirken satışa dönen teknik göstergelerin bugün saat 10:45’te 22.600 seviyelerinden toparlanmaya başladığı, 11:40’ta da 22.750 direncini yoklandığı görülüyor.

Fiyat barları ile işlem hacimlerini içine alan turuncu dikdörtgenler, geçen süre içinde piyasaya satıcıların hakim olduğunu,
                              toparlanma aşamasında ise alıcıların isteksiz davrandığını gösteriyor.

XU100 12:20 itibariyle dünün % 2,7 altında seyrediyor olsa da; mevcut resme bakarak 22.700 seviyesi yukarı geçildiğinde İMKB’nin üzerindeki stres ve kararsızlıktan kurtulacağı söylenebilir.

Yorum

• yagmur
                                Kıdemli
                                • 29 Nisan 2008
                                • 4717

sn penguen

3-4 günlük izin süreniz dolmuş olmakla birlikte;bu zaman içinde bile bizi haberdar ettiğinizden,size bonus olarak hawaii de yaz tatili vermek istesemde,
                                ağız söyler,gönül susar.

özledik...özledik...o güzel nükteli tarzınızı.seanslar sıkıcı..piyasa sıkıcı..gelin iki kelam edelim hiç olmassa)

sevgiler...
                                saygılar...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information