Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

sn Penguen.
    biliriz sizde her türlü sorunun yanıtı vardır..biliriz soramadıklarımızın yanıtları da mevcuttur.
    utanır,sıkılır cesaret edemeyiz size sormaya)
    sevgili bikmisbroker ile dostluğunuzu da biliriz,ilk geldiğinde altın vuruş topiği ile nasıl sıkıştırdığınızı da)
    maç 1-1
    ama bizi dostlar arasındaki skor değil,hisseler arasındaki ipi göğüsleme,maraton,5000 metre hatta 100 metre koşuları,yüksek atlamada çıtayı yükseltenlerin skorları ilgilendirdiğinden..
    sevgili dostunuzun arkasından geldik ...taarruz muydu? adını siz koyun..böyle bir fırsat kollamaca oldu işte affola)
    yaz geliyor..spora başlamak lazım diye de düşünebilirsiniz)
    sevgiler.
    saygılar.
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Ucuz kurtulduk

Sn. Yağmur,

Biliyorum ki Sn. Babo her zaman benim hakkımdan gelir ve isterse geminin başüstüne, isterse kıçüstüne oturtur. Ama her zaman ki gibi yine bana kıyamamış.

Kendimi affettirmek için Mart-Nisan aylarındaki yükseliş esnasında ve bunun öncesinde kendini 21 aylık hareketli ortalama üstüne atan hisselerin listesini tetkike sunsam iyi olacak.

Orta vadede söz konusu hisselerin diğerlerine göre daha diri ve endeksteki iniş ve çıkışlara karşı daha duyarlı olacağı söylenebilir.

İyi tatiller.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

tatil harçlığımızı zorlayarak da olsa aldık))

teşekkürler sn Penguen..boş kalmayalım çalışalım o halde..
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• ARAGONN
          Tecrübeli
          • 11 Mayıs 2008
          • 321

Çok özlemiştik siziBide liste lafını duymak çok güzeldi
          HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Yolculuk nereye hemşerim?

Liste hazırlamak kolay ama meramımızı anlatmak zor. Yazanı ve okuyanı sıkıntıya sokmamak için kelimeler özenle seçilse de aktarılan mesajların yerine ulaştığından pek emin değilim. Liste çıkarmak tıpkı belirli kalıpta konfeksiyon elbise dikmeye benziyor. Terzi; elbiseyi kimin alıp giyeceğini bilmiyor; dikilen elbise de her insanın üzerine uymuyor.

İsterdim ki bilgisayar açılıp hisse grafiklerine bakılsın. Kısa vadeli hareketli ortalama orta vadeli hareketli ortalamayı yukarı kesince fiyatlar nasıl bir yol izliyor o görülsün. Orta vadeden kastedilen nedir? Bu süre kaç gün/hafta/aydır, bu sorgulansın. Diri ne demektir, duyarlı olmak ifadesiyle kastedilen nedir bunların üzerinde düşünülsün.

Araçlar; sizin yolcu olduğunuzu bilmez; siz içeri geçip koltuğa oturdunuz diye kendiliğinden harekete geçmez. Bir araç yağı-suyu-benzini tamamsa biri üzerine çıkıp marşa basar, vitese takarsa hareket eder. Bir yere hiç durmaksızın, en kısa sürede varmak isterseniz kendinize özel otomobil almanız; direksiyon-vites kolunu elinizin, debriyaj-gaz-fren pedalını ayağınızın altında bulundurmanız gerekir. Eğer otobüse bindiyseniz belirli duraklarda sık sık duracak; o arada inenler, binenler olacaktır. Bu duruş-kalkışlar sizin işe gidişinizi de eve dönüşünüzü de geciktirecektir. Tutar otostop yaparsanız direksiyondaki kişi nereye gideceğinizi soracak ancak kendine en uygun noktada sizi başından savacaktır.

Emekli maaşıyla özel otomobil alamıyor, korkudan otostop çekemiyor, mecburen belediye otobüsüyle yolculuk ediyorum. Belediye gün gelir bendenizi otobüs şoförü olarak işe alırsa; işte o zaman hepinizi evinizin önüne bırakmaya söz veriyorum.
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• ÇAKAL
              Ağa'nın Adamı
              • 27 Haziran 2007
              • 2545

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Emekli maaşıyla özel otomobil alamıyor, korkudan otostop çekemiyor, mecburen belediye otobüsüyle yolculuk ediyorum. Belediye gün gelir bendenizi otobüs şoförü olarak işe alırsa; işte o zaman hepinizi evinizin önüne bırakmaya söz veriyorum.
              Metrobüs olsun,istemişken büyük iste abi.
              Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
              Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Şirketlerin Potansiyel Bedelsiz Verme Oranları

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

henüz araba alacak kadar değiliz)
                  spor araba,yarış arabası da ister gönül..gönül ne istemez...??
                  şimdilik bineceğim arabanın modeli,şoförünün güvenliği,transit gitmesini seçiyorum))

bu yaşta öğrenmek de zor zorlayarak da olsa eski model chevroleti modernleştirmeye çalışıyorum..
                  impala da diyebilirim) ama çalışıyorum motor,granktaşlama,amortisörleri yeniliyorum..

hazırcılık değil...sizin modellerinizle çalışmak zevk veriyor..emin olabilirsiniz..
                  şema olsa daha çabuk öğreneceğiz ama....ee siz bilirsiniz)

saygılar
                  sevgiler.

Yorum

• ARAGONN
                    Tecrübeli
                    • 11 Mayıs 2008
                    • 321

Emekli maaşıyla özel otomobil alamıyor, korkudan otostop çekemiyor, mecburen belediye otobüsüyle yolculuk ediyorum. Belediye gün gelir bendenizi otobüs şoförü olarak işe alırsa; işte o zaman hepinizi evinizin önüne bırakmaya söz veriyorum. [/quote]

Teşekkür ederim ben şahsen Hocam. Önceden -buralara bu siteye gelmeden önceleri- hep ucacak denen otobüs görünüşlü şeylere binerdim. Ne hikmetse düz yolda kaza geçirir uzun zaman toplayamazdım kendimi. Şimdi bindiklerimin otobüs olduğunu biliyorum en azından, durakları olduğunu, inip binenein olacağını biliyorum en azından. Ve enönemliside otobüste bilge adamlar var çok değil ama korkmamamı sağlıyorlar ve ben onlara minnettarım.
                    HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Yükselişten Başı Dönenlere Acı Kahve

İnsanoğlu duymak istediğini söyleyen kişileri seviyor. Ancak başımızı yastığa koyduğumuzda kendi vicdanımızla baş başa kalıyoruz. Bu durumda gördüğümüzü, bildiğimizi söylemek gerekiyor.

İMKB-100 bugün de yükselişini sürdürdü ve günü % 1.63 primle 32.170 seviyesinden tamamladı. DJI da şu ana kadar 8.213-8.394 aralığında salındı, 8.200 desteğinin hiç altına sarkmadı, üstelik şu an % 2.2 primli seyrediyor. Yani dışarısı da İMKB’deki yükselişe destek veriyor. Yine de ihtiyatı hiç elden bırakmamak gerekiyor.

Hatırımda kaldığı kadarıyla Teknik Analizin üzerine oturduğu 3 ana direkten biri döngülerin sürekli birbirini tekrarladığı yönündeydi. Öyleyse Ocak 2000 ve Ekim 2007 zirvelerini birbiriyle karşılaştırmak ve sonrasında olan hareketlere bakarak ileriye dönük öngörülerde bulunmakta bir sakınca yok.

Alttaki aylık grafikte sol ve sağ köşelerdeki kırmızı aşağı ve mavi yukarı okları doğru noktalara koyduğumuzu farz ve kabul ediyoruz. İlk mavi ok Nisan 2001 ikinci mavi ok Nisan 2009’a karşılık geliyor. Aylık grafikte görüldüğü gibi Mayıs 2001 içinde İMKB Nisan 2001 tepesini yukarı geçmiş ancak ay sonunda bu seviyenin altına sarkmış. Endeksin tekrar aynı seviyeleri görebilmesi içinse 7 ay geçmesi ve takvimlerin Aralık 2001’i göstermesi gerekmiş.

Haziran 2000’den başlayan mor renkli dar kanal ile Mart 2008’den başlayan mavi renkli geniş kanalın tavan-taban çizgilerini doğru yerlerden çizdiğimizi kabul edelim. Mor yatay kanalda geçen zaman dilimi 3 senenin üzerindedir. Bu yönden bakıldığında mavi yatay kanalın henüz başında olduğumuz ve bu pilavın daha çok su çekeceği anlaşılıyor. Yine de uygun zamanda, uygun yerden girip çıkma becerisi sergilenebilirse İMKB’den bu süreçte de iyi kazanç sağlanacağı söylenebilir.

Yorum

• Raist
                        Yeni üye
                        • 16 Mart 2009
                        • 3

Sn. Penguen,
                        Sizin ve diğer arkadaşların değerli görüşleri arasında yazılarımın kalabalık etmemesi için sabrediyor ve yazmıyordum. Fakat elmas kıymetindeki, pırlanta ışıltısındaki yazılarınızın arasında küçük bir paragrafın göze batmayacağına kendimi ikna ederek, en azından size teşekkür edebilmek için bunu yazmaya karar verdim.
                        Gerçekten yazılarınızı büyük bir zevkle ve heyecanla okuyorum. Ne kadar düşünsemde, yazım kabiliyetim duygularımı tasvir etmeme ancak bu kadar müsade ediyor. Umarım sağlık, mutluluk ve huzurunuz hiç bozulmaz.
                        Saygı ve sevgilerimle.
                        "Çok fazla değişken var." Polat Yarışçı
                        "The more you judge, the less you love." Honoré de Balzac
                        "Est sularus oth mithas!" Sturm Brightblade

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Sn. Ruyyan,

Günaydın, gününüz güzel geçsin. 5 Misafirle birlikte sanırım başbaşa kaldık.

Yazdıklarınızı okuyunca yüzümde kocaman bir tebessüm oluştu. Bunu sağladığınız için müteşekkirim.

Aslında insan seçtiği sözcükler ile kendi kişiliğini ele veriyor ve ancak kendisinde mevcutsa karşısındaki insana yüreğindeki sevgi ve takdiri sunabiliyor.

Kendimi iyi hissetmemi sağladığınız. Bu durumda benim de mukabele etmem ve "sizin için ne yapabilirim" sorusunu yöneltmem gerekiyor. Size ayrıcalık tanımak ve torpil yapmak şart oldu.

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Dibi Gördük mü?

Cem BAYKARA

......

Ekonomiyle biraz ilgili olan herkes bilir ki, ekonomik şartlar düzelme sinyali verdiğinde ilk tepki veren Borsalar olur. Önce hisse senedi ve vadeli işlem piyasaları coşar; emtea ve emlak piyasaları genellikle daha sonra tepki verirler. Türkiye örneğinde ise döviz kurlarını da tıpkı hisse senedi borsası gibi ekeonominin barometresi olarak görebiliriz. Döviz kurlarının düşüyor oluşu, yatırımcıların Türk Lirasına tekrar güven duymaya başladıklarını ve ekonominin geleceğine ilşkin beklentilerinin olumluya döndüğüne işaret ediyor.

Son günlerde küresel piyasalardaki iyimserlik bize de yansımış gözüküyor. Özelllikle kelli felli yüksek bürokrat ve ekonomistlerin dibin göründüğünü, artık bunda daha kötüsünün yaşanamayacağını iddia eden yorumlarının artması zaten "dönüş" için küçücük bir umut ışığı arayan borsalar için gereken kıvılcımı çaktı da diyebiliriz.

Ancak, finans piyasaları aksini söylese de burada "boğa" piyasasının başladığını söylemek için henüz çok erken olduğu kanaatindeyiz. Nihayet, borsaların kısa vadeli kazançlar peşinde koşan yatırımcıların hareketleriyle yönlendirildiği sayısız dönemler yaşadık. Piyasalarda gerçekten bir dönüş olduğunu söyleyebilmek için, uzun vadeli yatırımcıların da devreye girdiğini görmemiz gerekiyor. Hatta Borsa'dan da önce, içinde bulunduğumuz dönemin gerçek mahiyetini görebilmek için öncelikle ekonominin üretim tarafında neler yaşandığını iyi ölçmek zorundayız. Herhalde bunun için üretim sektörüne "reel", yani "gerçek" sektör diyorlar...

Üretimde bir canlanma olmadan, dibi gördük diyemeyiz. Bunu pek yakında görebileceğimiz ise hala şüpheli. Dünyadaki üretim artışına paralel bir düzelme beklemek zorundayız. Zira, ihracat pazarları daralan otomotiv, tekstil, elektronik eşya gibi sektörlerde bir canlanma henüz görülmüş değil. Özellikle bir numaralı ihracat pazarımız olan Avrupa'nın krizi atlatması bizim için hayati önem taşıyor. Şu an için Avrupa'nın dibi görmüş olduğunu söyleyemiyoruz. Fakat, görmüş olsa bile, ekonominin uzun bir süre boyunca yatay seyir izleyeceği yönünde gittikçe kuvvetlenen bir beklentimiz var. Ekonomideki canlanmanın 2010 yılından önce yaşanmayacağı tahminlerinin kaynağı da bu zaten...

........

http://www.muhabirturk.com/author_article_detail.php?id=710

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

Sn. Ruyyan,

Yazdıklarınızı okuyunca yüzümde kocaman bir tebessüm oluştu. Bunu sağladığınız için müteşekkirim.

Aslında insan seçtiği sözcükler ile kendi kişiliğini ele veriyor ve ancak kendisinde mevcutsa karşısındaki insana yüreğindeki sevgi ve takdiri sunabiliyor.

Kendimi iyi hissetmemi sağladığınız. Bu durumda benim de mukabele etmem ve "sizin için ne yapabilirim" sorusunu yöneltmem gerekiyor. Size ayrıcalık tanımak ve torpil yapmak şart oldu.
                              ayıp olmuyormu sn.Penguen:040:
                              misafirlerinizin bir tanesine ikram yapılırmı biri yer biri bakar,kıyamet ondan koparmış
                              biz en iyisi bu ikramı paylaşalım sn.Ruyyan ile

sevgiler

Yorum

• Raist
                                Yeni üye
                                • 16 Mart 2009
                                • 3

Sn. Ruyyan,

Sn Penguen,

Alçakgönüllüğünüz ve güzel sözleriniz benide en az sizin kadar mutlu etti. İnanın her yazınızda o tebessümü siz benim yüzümde oluşturuyorsunuz.

Sizin yazılarınızı okumaya devam edebilmekten başka birşey istersem gerçekten haddimi aşmış olurum.

Yalnız, yazılarınızı okuduktan sonra size teşekkür edebilmek için ancak dua edebiliyorum. Bu sırada sizi anarken "Penguen" deyince gülesim geliyor, sanki komik birşey yapıyormuşum gibi. Eğer sizin için bir sakıncası yok ise özel mesajdan isminizi söyleyebilirseniz, bu şekilde dua etmek isterim.

Saygı ve sevgilerimle...
                                "Çok fazla değişken var." Polat Yarışçı
                                "The more you judge, the less you love." Honoré de Balzac
                                "Est sularus oth mithas!" Sturm Brightblade

Yorum

Working...
                                X

Debug Information