Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

ağaçkakan da rahat durmuyor)
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Söz verdiğimiz gibi

27 Mart kapanışlarına göre çiçek ve kuş serisinin aylık getirileri aşağıdaki gibidir.

Sonuç : Gerçekler zamanla anlaşılır !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

bahar geliyor sn penguen...)
        çiçekler tomurcuklanmaya ,kuşlar cıvıldaşmaya başladı..
        psikolojimiz üzerinde etkileri büyük mevsim dönüşlerinin...kıpır kıpır yüreğimiz..
        siz baharı bizlere daha erken gösterdiniz..çifte bahar yaşıyor sizin takipçileriniz..)çiçekleriniz açtı da derildi bile..kuşlar göç yollarına koyulmaya başladı yavaş yavaş.. elde var hüzün olduk.)) gelecek olan yaratıcılığınızı merak etmeye başladım...teşekkürler..emeğinize sağlık..

sizi topic te yakalamak ne zor şeymiş..ne zaman gelir ne zaman gidersiniz?? bir varmışşş bir yokmuş oluyorsunuz..

sevgiler..
        saygılar..
        Last edited by yagmur; 30 Mart 2009, 13:49.
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

bir iki kitap ismi daha verseniz sevgili penguen??

lao tzu dan mesela..tek kitabı var diye okudum ama bildiğiniz düşünce serisi varsa önerirmisiniz??biraz da ruhumuzu, düşünce sistemimizi geliştirelim..vaktimiz olacak nasılsa..
          çiçekler tohum atılıp beklerken ve kuşlar yumurtadan çıkıp kanatlanana kadar...borsa dışında bişilerle insan olmanın erdemlerini,gereklerini ve nasıllarını öğrenelim..öğrenmek için hiç bir zaman geç değildir..

sizi edebiyat bölümünde de görmek isterim..orayı zenginleştireceğinizden çook eminim..sizdeki cevherleri çıkarmanın yollarını arıyorum)) hepsi size kalmasın

bu bir test tir aynı zamanda) kulağınız hala işitiyormu?gözleriniz uzak mesafeyi hala daha seçiyormu?? anladınız değilmi?)

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            27 Mart kapanışlarına göre çiçek ve kuş serisinin aylık getirileri aşağıdaki gibidir.

Sonuç : Gerçekler zamanla anlaşılır !

yakalayamadımm

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Tekrar Edelim

Gerçekler zamanla anlaşılır !

Sn. Yağmur,

Madem 25 yy önce yaşamış Lao Tzu’yu sevdiniz. O zaman “Tedavi edilemez derecede romantik olun” ve “Eş seçmek kitap seçmeye benzer, iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir. İceriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur” diyen öğrencisi Kung-Fu-Tzu’nun kitapları ruh halinize uygun düşebilir.

İçinizde kabaran isyanı Konfüçyus kesmez ve aklınızın balatalarınızı sıyırmak isterseniz o zaman “Dostlarınızı sert yatakta yatırın” ve “Kadınlara giderken kırbacınızı yanınızda bulundurun” önerilerinde bulunan kaçık Nietzche’yi tercih edebilirsiniz.

Hamdolsun gözlerim görüyor, kulaklarım işitiyor. Ama gözlerimin bugüne kadar gördüklerinden daha iyisini göreceğinden, kulaklarımın bugüne kadar duyduklarından daha güzelini işiteceğinden pek emin değilim.

Elbette yakalayamazsınız. Çünkü VİKVİK 13 günde % 93.33 prim yapmış.
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

Nietzche bu zaten benim baştacım))

her gelecek günde daha güzel görmek,daha iyi duymak değilmi isteğimiz..

istemek ,başlamak başarmanın yarısıdır...merak etmeyin..gönlü güzel,sözü güzel sn penguen..

öğrencilerin kitaplarına dalayım biraz madem öyle..

sevgiler
                saygılar.

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

haa unutmadan ebabil bir kuşsa saka daha kuştur
                  saka kuş olarak kalacaktır
                  kuştur kuş olacaktır
                  kuştum kuştunuz kuştular kuşarlar.

vikvik uçtuuuuu...ebabil bekleniyor şimdi..tık yok:( ama o da bir kuştur..)

oda kuştur ve uçacaktır..değişik şeyler okuyunca arada saçmalamaları idare etmeli değilmi?)

haa unutmadan ebabil bir kuşsa saka daha kuştur

saka kuş olarak kalacaktır
                  kuştur kuş olacaktır
                  kuştum kuştunuz kuştular kuşarlar.
                  grup vitamin den melodi güzeldi..aklıma geldi..
                  Last edited by yagmur; 30 Mart 2009, 15:42.

Yorum

• komsu44
                    Yeni üye
                    • 12 Mart 2009
                    • 6

Sayın Penguen,

Grafikler, Çiçekler, böcekler, Kuşlar, ilkbahar, sonbahar nereye kadar.
                    Halk bazen ilk baharı, bazen de son baharı kendine göre yaşar.
                    Büyük olmak, zirvede olmak kolay değil. Ama orada kalmak hiç kolay değil.
                    Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var

Sevgiler.

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Neredeydik, nerelere geldik?

İki hafta önce 23.300 seviyelerinden güçlenmeye başlayan XU100 25.700’e ulaştığında yorgunluk; 25.400’ün altına sarktığında ise güçsüzlük emareleri sergilemeye başladı. Bu süreçte güçlenen ve Cuma kapanışlarına göre Tut konumunu sürdüren 220 hisseden 20’si bugünkü % 2.1 gerileme sonrasında bu vasfını yitirdi. Endeksin 24.800’ün altına sarkması durumunda tabeladan düşen hisse sayısının katlanarak artacağı fikrindeyim.

Sn. Yağmur,

Tüfekte kurşun kullanılırsa sonu ölümle, saçma kullanılırsa yaralanma ile bitiyor. Takdir sizindir.

Sn. Komşu44,

Altından girip üstünden çıktım ama mesajınızın yazılış gayesini anlayamadım. Övgü olarak mı, yergi olarak mı ele alsam onu da bilemedim. Sibel Can size selam söylüyor ve "Bu zamanda kimse şah değil, padişah değil" diyor.

Yorum

• gica
                        Aktif
                        • 18 Mart 2009
                        • 250

bir wos sahibi olarak, biraz tebessüm fena olmaz.

Adamın teki yeni bir araba almış.. Yolda gidiyormuş.. 70-80 km civarı.. Sonra yanından jet gibi bi vosvos geçmiş geçerkende vosvosun içindeki, adama bağırmış:
                        - Heyyyt koçum sen vosvosu biliyo musun?
                        Adamımız sinirlenmiş bu sözler üzerine ve basmış gaza 100 km ile gidiyor.
                        İlerde vosvosu görmüş ve gazlayıp geçmiş... 5 dk sonra yine vosvos jet gibi adamımızın yanından geçmiş, adam yine aynı şekilde..
                        - Sen vosvos'u tanıyo musun?? Adamımız iyice kızmış..
                        Kendi kendine "lan ne biçim araba almışım.. vosvos bile geçiyo bee" demeye başlamış..Ve basmış gaza... 150 km civarında filan giderken dikiz aynasına bakmış yine aynı vosvos arkadan hızla geliyor. Yine aynı olaylar olmuş.
                        Vosvosun şoförü..:
                        - Sen biliyo musun vosvosu ha? demiş.
                        Adam yine sinirlenmiş aradan yarım saat filan geçmiş, adam ilerde aynı vosvosun bir ağaca bindirdiğini görmüş.. Hemen durmuş ve vosvosun şöförünün yanına gitmiş ve demiş ki..:
                        - Bak görüyosun dimi o kadar hızlı gitmenin sonucunu.. Bana ööle "vosvosu biliyo musun" diye laf atacağına önüne baksaydın ya..
                        - Abi yanlış anlama, ben eğer biliyorsan frenin nerede olduğunu soracaktım...

katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler sn Penguen
                        "Takımı yenildiğinde üzülmeyen
                        futbolcu, hiçbir zaman
                        büyük futbolcu olamaz."
                        Gheorghe Hagi

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

XU100 Haftalık Hareketli Ortalamalar

XU100 Haftalık Grafikte kırmızı kanal içinde yer alan pembe çizgi kısa vadeli, mavi çizgi orta vadeli hareketli ortalamaları gösteriyor.

Fiyat barları Temmuz 2008 ve Mart 2009’da iki kez mavi çizginin üzerine çıkmasına rağmen pembe çizgi Ocak 2008’den bu yana kendini mavi çizginin üzerine atma başarısı gösteremedi.

Halihazırda endeks 25.600 lü seviyelerinde gezinirken pembe çizgi 24.850 mavi çizgi 25.050 konumunda bulunuyor.

Buna göre XU100 25.800’ün üzerinde taban oluşturabilirse 15 aylık sürenin ardından pembe çizginin kendini mavi çizginin üzerine atması ve endeksin üzerindeki düşüş baskısından kurtulması gündeme gelecektir.

Yükseliş çabası ilkinde olduğu gibi başarısızlığa uğrayacak olursa A ile B ve B ile C arasındaki 7’şer aylık zaman periyotlarına bakarak umutları 7 ay sonraya (Ekim 2009) ertelemek söz konusu olacaktır.

Yorum

• hiram
                            Bağımlı
                            • 27 Kasım 2008
                            • 783

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yakalayamadımm
                            bende malasefffffffffffff yınede sagolsunllar

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Düşenin dostu olmaz

Bu işler hep böyledir
                              Çıkarken kimse satmaz
                              Düşerken kimse almaz
                              Velhasıl
                              Düşenin dostu olmaz

Tedbirli yatırımcı
                              Hacimdeki keskin düşüşe bakar
                              Yalan yükselişlere kanmaz
                              Ve kurt kapanlarına yakalanmaz

Yorum

• yagmur
                                Kıdemli
                                • 29 Nisan 2008
                                • 4717

papağan konuşuyor..şakır şakır dil öğrendi..tavanlarda gezermişş))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information