Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Grafik Diyor ki :

Endeks yerinde sayarken soluklanıyor gibi görünse de gerçekte her geçen gün güç kaybediyor.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Dow Jones

10 Mart-20 Nisan tarihleri arasında iyi bir çıkış trendi yakalayan DJI son bir haftadır 400 puanlık 7.800-8.200 bandında geziniyor.

Son günlerdeki düşük işlem hacmi, alıcı ve satıcıların mevcut seviyelerden piyasaya giriş-çıkış konusunda çekimser davrandığına yorumlanabilir.

Göstergeler yön konusunda kararsız görünse de fiyatlar belirtilen bandın dışına taştığında aşağı-yukarı sert hareketlerin görüleceği söylenebilir.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• ketenhelva
        ..................
        • 10 Aralık 2008
        • 1488

penguen hocam 2 üstteki endeks soluklanıyor gibi görülsede güç kaybediyor ibaresi düştügünüz grafik altındaki nedir,hangi indikatördür??
        her şey olacağına varır..

Yorum

• tractact
          TOBOma
          • 19 Kasım 2007
          • 560

üstadım daha fazla katılımınızı bekliyoruz... saygılar

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Bugün Hareketli Olabilecek Hisseler

AEFES-AFMAS-ARENA-ASELS-AVRSY-BAKAB-BIMAS-BRISA-CELHA-DENTA
            DITAS-DGGYO-ECILC-ECYAP-EGCYO-ESEMS-GARFA-GEREL-GLYHO-GSDHO
            HDFYO-HEKTS-IHLAS-IHEVA-IPMAT-ISYAT-KIPA-KLBMO-KNFRT-KRDMA/B-
            KUTPO-MEMSA-MERKO-MIPAZ-NTHOL-OLMKS-OTKAR-PENGD-PRKAB-SANKO
            SASA-SEKFK-SISE-TEKFK-TRCAS-TRKCM-VKFYT-YKFIN-YKRYO-ZOREN

Hazırladığımız imambayıldı türü aşlardan millete baygınlık gelince modaya uyup bugün
            hamburger kola ikram edeyim dedim. Afiyet olsun.

Sn. Ketenhelva,

Sorduğunuz indikatör 21 günlük hareketli ortalama farklarını gösteren Moving Average Difference'tır.

Sn. Tractact,

Yıllık mesaj kotam 500 ile sınırlı idi. Sizlere ayak uydurmak için küreklere asıldım ve kotayı 564'e taşıdım.
            Halim-mecalim yok. Lütfen benden daha fazlasını beklemeyin.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

500-564)) grafiği yukarı taşıyorsunuz demekki..

daha sık, yemek tarifleriyle bekleriz.. semiz otu ,ıspanak mevsimi şimdi..hatta domates biber patlıcan da ekebiliriz..
              seracılıktan tarlacılığa terfi ederiz böylelikle..üzüm üzüme baka baka kararırmış sn penguen..
              saygı ve sevgiler..
              Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Ters Köşeye Yattık

ve golü yedik sanmayın.

Sabah Sn. Ketenhelva'nın sorduğu hareketli ortalama farkları indikatörü aslında piyasanın yönü ve giriş-çıkış noktaları konusunda iyi bir kılavuz sayılır. Ancak Sn. Yağmur'un dediğinin aksine bendeniz grafiği değil hat çizgisini biraz yukarıya taşımışım. İndikatörün son durumu alt grafikteki gibidir.

İndikatöre göre yeşil dikey çizgi ile mavi yatay çizginin kesiştiği noktada giriş, kıvrımlı kalın mavi çizginin yatay ince mavi çizgiyi yukarı kestiği noktada ise çıkış yapılması gerekir. Spiral şeklindeki mavi HO çizgisi kırmızı hat çizgisini aşağıya geçmediği sürecede piyasanın güç kaybettiği yönündeki görüşüm değişmeyecek.

İMKB ilk seansta 1011 puanlık bir çıkış yakaladı ve 14 Ekim 2008'de gördüğü 30.875 zirvesine yöneldi. Sabah "Bugün Hareketli Olabilecek Hisseler" listesini Foruma aktarırken doğrusu tek seansta bu kadarlık bir çıkış olacağı aklımdan geçmemişti. Geçmiş olsa tercihimi endeks hisselerinden yana kullanırdım.

İlk seansta listedeki hisselerden IHLAS % 14, GLYHO, IHEVA % 8, DGGYO, MIPAZ % 7, ASELS, BAKAB, TRCAS % 6 prim yapmış. Diğer hisselerdeki değer artışlarının sözünü etmeye değmez.

Gününüz güzel geçsin.

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Nisan ayının Prim Şampiyonları

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

bundan sonraki maçlarda şampiyonaya oynayan takımlar ???

ne dersiniz sevgili penguen? ekim,biçim e devammı?)

sevgiler..
                    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Bu Komedi Mayıs Ayında Bitecek

Sn. Yağmur'a,

Ekinciler Menkul Değerler Stratejisti Baybars Sezen borsalarda son haftalardaki yükselişin arkasında ABD'de 1988'de kurulduğu düşünülen anti-kriz timinin olduğunu ileri sürdü. Sezen "Bu yükseliş komedisi Mayıs'ta bitecek" dedi. Borsalar altı haftalık yükselişin ardından geçen haftayı yatay kapattı. 9 Mart rallisi hız keserken, ABD'de kritik bilanço döneminde korkulan olmadı. Dünya borsaları haftalık bazda büyük kayıplar vermeden yoluna devam etti. Finansal piyasalarda en kötünün geride kaldığını düşünenlerin sayısı borsalardaki son ralli sonrasında artık daha fazla. Sesleri daha az duyulur hale gelse de, yükselişi gerçekçi bulmayanlar "Kötü günler henüz bitmedi" diyor. Baybars Sezen de onlardan biri... Baybars Sezen, 15 yıllık deneyime sahip bir borsacı. Kariyerinin büyük bölümünü, doğup büyüdüğü Paris'te geçirdi. ABD piyasaları üzerine uzmanlaştı. Dünyanın en önemli finans kuruluşlarında çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü. Ekinciler Menkul'ün stratejisti olarak kariyerine devam eden Sezen, borsalardaki son yükselişi yıllardır varlığı tartışılan bir oluşuma bağlıyor: Anti-kriz timi veya finans uzmanlarına göre PPT (Plunge Protection Team)...
                      - Nedir bu PPT? 19 Ekim 1987'de ABD borsaları tarinin en kötü günlerden birini yaşadı. Daha sonraları "Kara Pazartesi" olarak anılacak günde Dow Jones endeksi, pek de elle tutulur sebepler olmadan yüzde 22 düştü. ABD'li yetkililer büyük çöküşün ardından piyasalarda bir takım yeni düzenlemelere gitti. İddiaya göre o düzenlemelerden biri, kamuoyuna hiç açıklanmadı. Buna göre, ABD Hazine Bakanlığı ve Merkez Bankası, seçilmiş birkaç yatırım bankası aracılığıyla piyasalarda büyük çöküşlerin olmasını engellemek için hisse senetleri piyasasına müdahale edecekti. Konuyu ilk kaleme alan 1997'de Washington Post gazetesinden Brett Fromson oldu. Resmi olarak doğrulanmasa da ABD piyasaları ile ilgilenen uzmanların çoğunluğunun geçen zamanda bu oluşumdan kuşkusu kalmadı.
                      - Mayıs'ta piyasaların ciddi sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorsunuz, neden? ABD borsaları her yıl Mayıs'ta satıcılı olur. "Sat ve git" felsefesi vardır. Bence yine aynısı olacak. Ayrıca, bankaların geleceğe yönelik beklentileri iyi değil. Açıkladıkları son kar rakamlarının hepsi aslında aldatmaca. Ticari emlak ve kredi kartlarından kaynaklanan yeni sorunlar yaşayacaklar. Gerçek görülecek ve bu komedi bitecek.
                      - Nasıl bir komedi oynanıyor, biraz açar mısınız? Piyasalarda komedinin başlangıcı Citigroup'un "Yılın ilk aylarında ciddi kâr elde ettik" demesiyle başladı. Dow Jones endeksini 6 bin 500'den 8 bine kadar çıkaracak komedi böylece başlamış oldu. Ardından ABD'nin en önemli bankaları, Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke el ele verip herşeyi iyi göstermeye çalıştılar. Stres testi gibi bir saçmalığı gündeme getirdiler. Ama bunu artık daha fazla sürdüremezler. PPT'nin oyunu bitecek.
                      - Borsalardaki satışın boyutu ne kadar olur? Dow Jones endeksinin ilk etap 7 bin 400, ardından 6 bin 800 seviyesine geri çekilmesini bekliyorum.

Yorum

• bikmisbroker
                        BaBo
                        • 27 Şubat 2009
                        • 1009

Sevgili Penguen kardesim,
                        "Nisan ayının Prim Şampiyonları ni" nisan ayi sonunda vermissiniz inanin cok faydali oldu.
                        Tesekkur ederim.

"MAYIS ayının Prim Şampiyonları ni" da bu vesile ile ve simdiden almamiz mumkunmuydu acaba??

Simdiden sagol, varol..

Yorum

• yagmur
                          Kıdemli
                          • 29 Nisan 2008
                          • 4717

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          "Nisan ayının Prim Şampiyonları ni" nisan ayi sonunda vermissiniz inanin cok faydali oldu.
                          Tesekkur ederim.

"MAYIS ayının Prim Şampiyonları ni" da bu vesile ile ve simdiden almamiz mumkunmuydu acaba??

Simdiden sagol, varol..
                          bende ne desem ne yazsam da bu isteğimi arz etsem diyordum hay düşüncenizle bin yaşayasınız emi
                          sizi kıramaz sanırımhazıra konmak,aradan sıyırmak da böle bişi oluyor

saygılar
                          sevgiler.

Yorum

• ketenhelva
                            ..................
                            • 10 Aralık 2008
                            • 1488

sevgili babo abimiz büyügümüz olarak söylemiş söylenecegi,artık bize laf etmek düşmez..
                            (arada bende sıyrılmış oluyorum böylece)
                            her şey olacağına varır..

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

El Cevap

Değerli Büyüğüm,

Bilirim bendenizi sever, himaye edersiniz. Lakin arada bir nasırıma basmaktan da büyük keyif alırsınız. Gördüğüm kadarıyla Sn. Yağmur ve Sn. Ketenhelva da sizin ardınızdan taarruza geçmiş. El birliğiyle köşeye sıkıştıracağınızı ve suskun kalacağımı düşünmüş ancak yanılmışsınız. Bilmez misiniz ki bende her sualin bir cevabı vardır.

Mayıs 2008’de İMKB-100 endeksi üzerinde getiri sağlayan ilk 50 hisse ile bunların relatif getirileri aşağıdaki listede bilgilerinize sunulmuştur.

Bir önceki liste; endeksteki yükselişlere hangi hissenin nasıl bir tepki verdiğini, bundan sonra yükselişlerde nasıl bir rota izlemek gerektiğini zımnen açıklamaya çalışıyordu. Madem emeğinize ve zamanınıza acımıyor ve şampiyon olacak takımı illa önceden bilmek istiyorsunuz; o zaman mevsimsellik özelliğinden yola çıkarak Mayıs 2009'da hangi hisselerin ön sıralarda yarışacağı konusunda da tahmin yürütebilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımla.

Yorum

• bikmisbroker
                                BaBo
                                • 27 Şubat 2009
                                • 1009

Demekki neymis? Soruyu sormayi bilecekmissin..

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Değerli Büyüğüm,

Bilirim bendenizi sever, himaye edersiniz. Lakin arada bir nasırıma basmaktan da büyük keyif alırsınız. Gördüğüm kadarıyla Sn. Yağmur ve Sn. Ketenhelva da sizin ardınızdan taarruza geçmiş. El birliğiyle köşeye sıkıştıracağınızı ve suskun kalacağımı düşünmüş ancak yanılmışsınız. Bilmez misiniz ki bende her sualin bir cevabı vardır.

Mayıs 2008’de İMKB-100 endeksi üzerinde getiri sağlayan ilk 50 hisse ile bunların relatif getirileri aşağıdaki listede bilgilerinize sunulmuştur.
                                Valla cok makbule gecti..
                                Bir Halt ettik sorduk ve de cevabimizi aldik.. Degilmi arkadaslar??

Tarihte bir LAF vardi neydi o?
                                "Kic ustu oturttum" mu diyordu neydi??

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Tesekkur ederim.

Simdiden sagol, varol..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information