Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • EDY
    Yasaklı
    • 15 Aralık 2008
    • 1381

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili EDY,

Gençliğin enerjisi ile yaşlılığın tecrübesini harmanlayabilsek muhakkak ki dünya bugünkünden çok farklı olurdu. Bunu ancak içindeki çocuğu canlı tutan kişiler başarabilir.

Önümüzde herkesin susuzluğunu giderecek kocaman bir göl var. Ama bizlerin oradan alabileceği bir avuç su ile sınırlı.

Ne kadar çok bilgi, beceri, deneyim sahibi olursak olalım bünyemizdekilerin değeri denizdeki tek yağmur damlası hükmünde. Ve paranın ana kaldıraç olduğu ekonomik konularda diğer etkenler ne yazık ki paradan sonra kendine yer bulabiliyor.

Sn. Yağmur,

Sera işletmeciliği sona erdi. Bir daha bahçıvanlık yapacağımı sanmam; aklımdan aşçılık yapmak da geçmiyor.

Ortaya konulan modelin sadece dışa yansıyan yüzüyle ilgilenildiği, özüne hiç dikkat edilmediği anlaşılıyor. Asıl vurgulanmak istenen nokta hareket halindeki araca binme teşebbüsünden kaçınılması idi. Rakamlar akla öyle estiği için değil, belli hesaplamaların sonunda tabloya aktarılmıştır. Ve bugün gelinen nokta ile belirlenen hedefler arasında daha epey mesafe var.

Sn. Ketenhelva,

Link ve program çalıştığı görüldükten sonra foruma aktarıldı. Bence siz imleci taşıyamadınız veya sayı tuşunun ışığını yakmayı unuttunuz.

Sn. BARAbey,

Mağlup takımın antrenörü niye “Önümüzdeki maçlara bakacağız” sözünü söyler? Sızlanmak yerine bu noktaya odaklanmak daha hayırlı olur.
    Abi bu satirlar hakkinda su an yorum yapmak istemiyorum...

Yalniz hüzünlendim emin ol...

Mümkünse aksam saatlerinde sohbet etmek isterim seninle...

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

Sevgili EDY,

Gençliğin enerjisi ile yaşlılığın tecrübesini harmanlayabilsek muhakkak ki dünya bugünkünden çok farklı olurdu. Bunu ancak içindeki çocuğu canlı tutan kişiler başarabilir.

Önümüzde herkesin susuzluğunu giderecek kocaman bir göl var. Ama bizlerin oradan alabileceği bir avuç su ile sınırlı.

Ne kadar çok bilgi, beceri, deneyim sahibi olursak olalım bünyemizdekilerin değeri denizdeki tek yağmur damlası hükmünde. Ve paranın ana kaldıraç olduğu ekonomik konularda diğer etkenler ne yazık ki paradan sonra kendine yer bulabiliyor.

Sn. Yağmur,

Sera işletmeciliği sona erdi. Bir daha bahçıvanlık yapacağımı sanmam; aklımdan aşçılık yapmak da geçmiyor.

Ortaya konulan modelin sadece dışa yansıyan yüzüyle ilgilenildiği, özüne hiç dikkat edilmediği anlaşılıyor. Asıl vurgulanmak istenen nokta hareket halindeki araca binme teşebbüsünden kaçınılması idi. Rakamlar akla öyle estiği için değil, belli hesaplamaların sonunda tabloya aktarılmıştır. Ve bugün gelinen nokta ile belirlenen hedefler arasında daha epey mesafe var.

Sn. Ketenhelva,

Link ve program çalıştığı görüldükten sonra foruma aktarıldı. Bence siz imleci taşıyamadınız veya sayı tuşunun ışığını yakmayı unuttunuz.

Sn. BARAbey,

Mağlup takımın antrenörü niye “Önümüzdeki maçlara bakacağız” sözünü söyler? Sızlanmak yerine bu noktaya odaklanmak daha hayırlı olur.
      bende serayı tarumar edip komşulara dağıtmaya anlam verememiştimdaha tomurcukta olan çok çiçeğimiz vardı:040: yinede neden?nasıl?niçin? diye sormadan geçemeyeceğim:(
      saygı ve sevgi ile
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

Pivot Noktalarını Kullanarak İşlem Yapmak

Kanal Çıkışı Üzerine Yapılan İşlemler

Pivot noktası madem ki ana destek/direnç düzeylerini gösteriyor, o halde bir emir girmeden önce bakılacak ilk şey olmalıdır. En büyük fiyat hareketleri çoğunlukla pivot noktasındaki fiyat düzeyinde oluşmaktadır.

Fiyatlar pivot noktasına ulaştığı zaman, pozisyonunuzun mu yoksa kısa mı alacağınıza karar verip ona göre zararı durdurma veya kâr alma noktalarınızı belirlersiniz. Genellikle, eğer fiyat pivot’un üstündeyse yükselen bir trend (bullish) olduğu, altındaysa da alçalan bir trend (bearish) olduğu düşünülebilir.
        Fiyatların pivot noktası düzeylerinde dolaştığını ve bunun altında kapandığını ele alırsak, bu durumda kısa pozisyon almaya karar vereceğiz demektir. Zararı durdur seviyesini PP üstünde bir yerde ve ilk kar hedefinizi ise S1’e yakın bir yerde belirlemelisiniz.

Ancak, fiyatların S1’in de altına doğru inmeye devam ettiğini görüyorsanız S1’de çıkış yapmak yerine zararı durdur seviyesini S1 seviyesinin hemen üstüne yerleştirmeli ve piyasayı çok dikkatli bir şekilde izlemelisiniz. Tipik olarak S2, işlem gününün beklenen en düşük noktası olup, en yüksek (nihai) kâr hedefinizi gerçekleyecek fiyat seviyesi olacaktır.

Yukarı yönlü bir trend söz konusu olduğunda ise yukarıda anlatılanların tam tersini uygulamalısınız. Eğer fiyat PP’nin üstünde kapanmışsa, böyle bir durumda artık uzun pozisyon almalısınız. Zararı durdur seviyesini PP altında bir yerde ve kar hedeflerinizi ise sırasıyla R1 ve R2’ye yakın bir yerde belirlemelisiniz.

Kanal İçi İşlemler

Farklı pivot düzeylerindeki destek ve direnç gücü, pivot düzeyinin dışında oluşma sayısına göre belirlenir.

Parite ne kadar çok pivot düzeyine değip yeniden geri dönüyorsa, düzey o derece güçlüdür.

Eğer parite, üstteki direnç seviyesine yaklaşıyorsa, pariteyi satıp destek seviyesinin hemen üstü gibi sıkı bir yeri zararı durdur seviyesi olarak belirlemelisiniz.

Eğer parite, yükselmeye devam ediyor ve direnç seviyesinin üstüne doğru kırıyorsa kısa pozisyonunuzu derhal terketmelisiniz. Ancak eğer fiyatın direnci kırmasının hemen sonrasında, alım baskısı güçlü bir şekilde devam ediyorsa böyle bir durumda emrinizi uzun pozisyon almak için vermeyi düşünmelisiniz. Geçilen direnç düzeyini ise - ki bu düzey artık desteğe dönüştüğünden - zararı durdur seviyesi olarak belirlemelisiniz.

Mükemmellik Bir Varsayım mıdır?

Teoride, oldukça basitmiş gibi duruyor. Ancak gerçek hayatta pivot noktaları her zaman işe yaramaz. Fiyat, daha çok pivot çizgisi civarında dolaşır ve çoğu kez fiyatların bir sonraki hamlesini kestirmek çok zor olabilir.

Bazen fiyat, bir pivot çizgisine erişmeden orada kalır ve yeniden geri döner. Yani geri dönüş siz kar hedefinize ulaşamadan olur. Bazen de, bir pivot düzeyi bir destek seviyesi olabilecek ölçüde güçlü görünürken ve bu niyetle uzun pozisyon aldığınızda; fiyatların gerisin geri düştüğünü hayretle izler ve zararı durdur emri devreye girerek işleminizi kapadıktan sonra, fiyatın sizin beklediğiniz yöne doğru yeniden geri dönmeye başladığını gözlemlersiniz.

Çok seçici olmanız ve kesinlikle izleyeceğiniz yaratıcı bir pivot noktası işlem stratejisi tasarlamanız gerekmektedir.

Kaynak : Uzmanforeks

Sevgili EDY, Yağmur,

Korkarım kendimi ifade etmekte yetersiz kalmışım. Ortada hüzünlenecek, endişe edilecek bir durum yok. Söylemek istediğim bir daha sahneye çıkılacaksa bunun bahçıvan veya aşçı kılığında olmayacağı idi.

Keyborsa yetkilileri bugüne kadar üyelere hep cömert davranmış ve hak ettikleri ilgi, sevgi, desteğin azamisini kendilerine sunma gayretinde olmuştur. Yönetime gönül borcu olan insanların bu hususu göz ardı edeceğini akıldan geçirmek abesle iştigal etmektir.
        Last edited by Penguen; 26 Şubat 2009, 13:35.
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• EDY
          Yasaklı
          • 15 Aralık 2008
          • 1381

Yine mahcup oldum diyecegim bu defa yine "amacim seni mahcup etmek degildi sevgili Ercan" diye azar isitecegim...

Abi öyle güzel kalbin varki... Mest ediyorsun... Sustum...

Allah yar yardimcin olsun her yerde her daim... Gönülden gelen tek sey...

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

sn penguen

bu hafta bağ-bahçe işleri yokmu hava muhalefeti nedeniyle??

kapalı alanda yapılan faaliyetlere katılsak) işlemeyen demir pas tutarmış..hemde hafta sonu için bizlere bilmece- bulmaca-eğlence olur..siz ne dersiniz???

güzel bir hafta sonu diliyorum..
            sevgi ve saygılar..
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sn penguen

bu hafta bağ-bahçe işleri yokmu hava muhalefeti nedeniyle??

kapalı alanda yapılan faaliyetlere katılsak) işlemeyen demir pas tutarmış..hemde hafta sonu için bizlere bilmece- bulmaca-eğlence olur..siz ne dersiniz???

güzel bir hafta sonu diliyorum..
              sevgi ve saygılar..
              Sn. Yağmur,

Şu an elimde üzerinde çalışılmış, paylaşmaya değer bir çalışma yok. Ancak 62 yaşında olduğunu beyan eden bir insanla aramda geçen, aşağıya kopyaladığım eğlenceli yazışmalar var. İsterseniz bilmece merakı yüzünden düştüğüm hallere bakıp halime bol bol gülebilirsiniz.

Okuduktan sonra bilmece-bulmaca hazırlamak için emek ve zaman harcamaya değer mi üzerinde bir düşünün isterseniz.
              arkadaş senin kafa yerinde mi. hisseleri çiçek mi yapmışsın. yoksa gerçek çiçekçi misin. Şifre uzmanı çözemez.gerek varmı. yazda okuyalım düzgüncene isimlerini.devetabanı nemiş. faydalanalım. forumda saglam kalmadı ya.

Penguen Nickli Üyeden Alıntı
              Yazdıklarınızdan sonra endişeye düştüm ve başımı avuçlarımın arasına alıp kontrol ettim. Yerinde olduğunu görünce sevindim.

Benim gözüme çiçek gibi görünen nesne, sizin gözünüze diken gibi görünebilir. Görüşünüze saygı duyarım ancak aynı hoşgörüyü sizden de beklerim.

Atalarımız “Emeksiz yemek olmaz” demişler. Geride bıraktığınız yılların size her kazancın emek ve zaman sarfıyla mümkün olduğunu öğretmiş olduğunu düşünürüm.

3 Aylığa talim eden biri olarak tanımadığım insanların cebine harçlık koyacak lüksüm yoktur. Yasalar da böyle bir çabaya izin vermemektedir.

Geçenlerde bir muhterem de sizin gibi “sen sakat adamsın” demişti. Demek ki bu tespitte bulunan bir tek siz değilsiniz.

Merak etmeyin bir daha bahçıvanlık işine soyunmam ve Foruma garip tablolar aktararak sizin tatlı canınızı sıkıntıya sokmam.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun bir ömür geçirmenizi dilerim.
              syn penguen arkadaşım demogoji yapma. beni rahatsız etti yazdım. yazmadan önce yarım saat düşündüm. bulamadım. yazdım. bunda alınacak birşey yok. küsüp gidecek, bir daha yazmam diyecek birşey yok bizim yaşımıza yakışmaz en azından diyim. yaz ben okumam, yaz bana özel mesaj at şifrelerini.almadı kafam anla işte.

bu kadar yazı yazacagınıza birinizde açelya, devetabanı ne demek onu yazsaydınız.özğr diliycek birşey yok. ama syn.pengueni ben severim, okurum. dünden önceki günde casaubonun topiğine istirham yazımı yazdım. herkese birşeyler oldu. Gerek var mı şifrelemeye. armut düş agzıma düş olmasın diye anamdan emdigim süt burnumdan geldi. zaten ben kendimi tenzih ettim kafam basmadı diyerek. siz çok zeki arkadaşlar çözmüşsünüz. bir tanenizde demiyor bu adama mesaj atayım. özür yok. yanlış anlaşıldıysam üzüldüm. syn.penguen nazik insan üzmek sıkmak istemem. teşekkür.

Penguen Nickli Üyeden Alıntı
              Kusura bakmayın, hep birlikte ortalığı velveleye verdik. Mesaj özelden gönderilmiş olsa cevap değişmezdi, ancak bunca kargaşa da yaşanmazdı. Sual sahipleri mizacımı bilseler zaten bu tür sorular sormaz, sorsalar da bu konuda ısrarcı olmazlardı.

3 Yıldır Forum üyesiyim. Bugüne kadar hafta sonlarında kendi nam ve hesabıma yaptığım incelemelerin sonuçlarını bir yararı olur umuduyla Forum üyeleriyle paylaştım. Forumda Al-Sat-Tut gibi ifadeler kullanmamaya ve hisse ismi zikretmemeye çalıştım. İncelemeye değer hisse sayısı İMKB genelinin % 10’undan az ise insanların günahını, vebalini almak korkusuyla o hafta üyelerle paylaşımda bulunmadım.

Altına “Tablo ile hisse senetleri arasında bağ kuranların soruları cevaplanmayacaktır” notu düşülerek Foruma aktarılan bu haftaki liste sayı itibariyle bu ölçüye uymuyordu. Açık açık hisse adı yazmak insanları yönlendirme gayretine girerdi ki bu benim tarzıma hiç uygun değildi. Bu güçlüğü sizin şifre, benim maske dediğim yöntemle aşmak mümkündü. Bugüne kadar 97-98-99 sayılarını toplamak gerektiğinde eksik olan 6 (3+2+1)’yı 300’den çıkarıp 294’e ulaştım. Bu yöntem şifre kullanmak olarak değil de olsa olsa farklı bir bakış, görüş ve anlayışla problemi daha basit yoldan çözme tarzı olarak nitelenebilir.

Tablonun yayınlanma maksadı insanlara kopya vermek ve bu kopya üzerinden para kazandırmak değildi. Tablo bünyesinde insanlar kendilerine neden, niçin, nasıl sorularını sorarlar ve netice üzerinde düşünüp kafa yorarlar umudunu barındırıyordu. Ancak her zaman ki gibi işin kolayına kaçıldığı ve zahmetsizce para kazanma derdine düşüldüğü görüldü. Borsa kolay yoldan para kazanma yeri değildir. Böyle düşünen varsa lütfen çoluk-çocuğunun rızkını borsaya getirip kurda-kuşa yem etmesin. Fiyat barlarına, işlem hacimlerine, ortalamalara, takaslara, trendlere, grafiklere bakmak ve işin sırrını çözmeye çalışmak kişinin gözünde büyüyorsa kestirmeden en yakın kumarhanenin yolunu tutsun.

Olan olmuş, biten bitmiştir. Başlangıçta 2-3 haftalık bir hedef konulmuş ancak 3 ncü günün sonunda bu sorumluluğun altında ezilmemek için iş sona erdirilmiş ve durum üyelere bildirilmiştir. Bundan sonra şifre, bulmaca çözmeye çalışmakla vaktinizi boşa harcamayın derim.

Günlük hayatın içinde olan herkes bilir ki bir şeyin talebi yükselirse fiyatı artar, arzı çoğalırsa da fiyatı düşer. Kanımca arz ve talebi yansıtan en yalın göstergeler de hareketli ortalamalardır. Kopya, şifre, bulmaca peşinde koşacağınıza 5-20-50 gibi 3 hareketli ortalamayı grafiğe aktarın ve bunların yer ve yönlerine bakın. Ortaya çıkan resim fiyatların ileride nasıl bir yön çizeceği konusunda size fikir verecektir. Destek-direnç seviyelerini belirlemek istiyorsanız fiyat bantlarına dikkat kesilin. Ticaretin esası ucuzdan alıp pahalıdan satmak olduğuna göre alımlarınızı alt bant, satımlarınızı üst bant civarında yapmaya gayret edin.

Bu konu kapatılır ve tekrar gündeme getirilmezse sevinirim. Kimseden özür veya teşekkür beklentim yok. Ancak dinlenip anlaşılmak ve diğer insanlara gösterildiği kadarıyla nezaket ve hoşgörünüzden yararlanmak isterim. Aklım biraz kıt olsa da henüz kış mevsiminde yorgan yakacak; üyelere ve Foruma küsüp gidecek kadar aklımı yitirmedim. Kavga çıktığı takdirde sahip çıkanım olacağını gördükten ve dayak yemeyeceğimi anladıktan sonra niye gideyim ki?

Sevgiyle kalın. Kendinize iyi bakın.
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

Sn. Yağmur,

Şu an elimde üzerinde çalışılmış, paylaşmaya değer bir çalışma yok. Ancak 62 yaşında olduğunu beyan eden bir insanla aramda geçen, aşağıya kopyaladığım eğlenceli yazışmalar var. İsterseniz bilmece merakı yüzünden düştüğüm hallere bakıp halime bol bol gülebilirsiniz.

Okuduktan sonra bilmece-bulmaca hazırlamak için emek ve zaman harcamaya değer mi üzerinde bir düşünün isterseniz.

Allah yar ve yardımcınız olsun. Bilgi nedir? Nasıl elde edilir ? üstüne kafa yormamış, üretmekten yoksun kişilerin toplumdaki sayısı milyonlarca olunca yukarıda yazılanlar gibi garip görüşler çıkıyor ortaya. Siz , bahçeniz de yetiştirdiğiniz güllerinizi ve güler yüzünüzü bizden esirgemeyin....
                https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

XU100 Haftalık Grafik

XU100’ün 1 Ocak 2008’den bu yana haftalık grafiği aşağıdadır.
                  Aradan geçen 61 hafta sonunda endeks 55.800 seviyesinden 24.000 seviyesine gerilemiştir.
                  O tarihten bu yana İMKB’de tutulan 100 birim kıymet 43 birime düşmüştür.
                  9 Haftalık kısa vadeli HO, 21 haftalık orta vadeli HO’yı hiçbir zaman yukarı kesememiştir.
                  Fiyatların pembe çizginin üzerine çıktığı hafta sayısı 12, mavi çizginin üstünde kaldığı hafta sayısı ise 4/61’tür.
                  Yükselen piyasalarda herkes kazanır ve bunun kendi becerisi olduğunu sanır.
                  Düşen piyasalarda para kazanabilmek için paten sahibi, maharetli kayakçı olmak gerekir.
                  Donanımınız, beceriniz olmadığı halde buz pistine çıkıyorsanız kolunuzun-ayağınızın kırılması riskini üstleniyorsunuz demektir.
                  Kendinize bir rehber arıyorsanız gözünüz grafiklerde olsun.
                  Çünkü onlar yalan bilmez ve insanoğlu hayallerden bahsederden grafikler sadece gerçekleri söyler.

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

Sn. Yağmur,

sn penguen
                    kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar,ne yapacağını bilemediğin zamanlar,nereye gideceğine karar veremediğin yol ayrımları vardır insan hayatında..geri dönüşü mümkün olmayan zamanlar ve hatalar...dolayısıyla kaybedilen zaman-sağlık-para.
                    asfalt yolu değil de ,taşlı,dikenli yamaçları seçtiğim zamanlarda geri dönmeyi düşünseydim de,dikenler canımı acıtmasaydı,uçuruma yuvarlanıp da her seferinde aynı yolu tercih etmeseydim.yapımda olan başarmak hırsı ile ben bu yoldan da düzlüğe çıkarım düşüncemden,mücadeleci ruhumdan olsa gerek;her düşüşte ekipmanlarımı daha çoğaltarak dolayısıyla yükümü ağırlaştırarak yine düştüm aynı yollara..her engelde birşeyler öğrenerek,aynı hatayı tekrar yapmayarak ,düşe kalka ama ölesiye çalışarak..
                    belki o nedenle maskelerin altındakini çıkarmaya çalışmak,uğraşmak,sn mavilimin grafiklerini saatler boyu gözlemleyerek anlamaya çalışmak bir çok yerde yazılan isimlerden daha eğlenceli geldi bana.
                    yorgunluk kahvesi tadında,yudum yudum içmek gibi.
                    almak-satmaktan ziyade takip ederek kendi grafiklerime ve kıt kanaat bilgimle uygulayarak nasıl?neden?niçin? leri çözmeye çalışmak ayrı bir zevk verdi.madem zor olan yolu seçtim çalışacaktım.madem çalışacaktım ,hiç olmassa çalışmayı eğlenceye dönüştürerek bu zorlu sınavdan farklı bir şekilde çıkacaktım.
                    yukarıdaki yazılar bana şaka gibi geldi.yorgun olan kafam hepten durdu.ne diyeceğimi,nasıl cevap vereceğimi bilemedim.
                    her düşünceye;sahip olunan şartlar,eğitim,algılama değişikliklerini göz önünde bulundurarak saygı gösteririm.hakaret olmadığı taktirde.
                    o nedenle de yöneltilen eleştirilere bir fıkra tadında yanıtlar vermeniz çok hoşuma gitti , ortaya inanılmaz bir komedi ,bilmece,bulmaca,düşünmece çıkmış.
                    karar; tabii ki emek verip kafa yoran ve bunları karşılıksız bizlerle paylaşmış olan sizindir.yılmayacağınızı hissediyorum.bakış açınızdan belli.
                    öyss gibi iyi değil,iyinin iyisi olmak gerek ve de çok çalışmak,çalışmak,çalışmak..kitaplarımız,hocalarım ız ise siz ve sizin gibi bilgilerini paylaşan doğru insanlar.sınıfta kalan da...1.le mezun olan da olacaktır.takdir sizindir.

şoka girdiğimden dondum kaldım ve inanamadığım bir tavır karşısında da birşeyler karalamaya çalıştım..affınıza sığınarak.
                    sevgiler
                    saygılar.

Yorum

• yagmur
                      Kıdemli
                      • 29 Nisan 2008
                      • 4717

80’li yılların sonunda dönemin başbakanı borsa coşacak dediğinde insanlar işlettikleri atölyeleri satıp hisse senedi aldı. Borsa yükseleceği yerde düşünce, maliyeti aşağı çekmek için evlerini sattı. Daha da düşünce eşlerinin kollarındaki bilezikleri sattı. Geriye satacak bir şeyleri kalmayınca da sevenlerini bu dünyada bir başına bırakıp intihar etti.

Hayatınızı borsada kaybetmiş olsaydınız bu satırları yazma imkanınız da olmazdı. Acizane tavsiyem; sinirleriniz bozuk olduğu sürece borsadan uzak durmanız, hayatınıza anlam katan değerlere sıkı sıkıya sarılmanız ve bunları size bahşettiği için Yaradan’a şükretmenizdir.

BU YAZI NEREDE YAZILMIŞ DİYE ARAŞTIRDIĞIMDA..
                      buraya kopyalamadığınız SON NOKTA diyebileceğim düşündürücü yazınızı da gördüm .
                      hepimize gerekli bir uyarı niteliğinde olduğundan eksik parça tamamlansın istedim.
                      saygı ve sevgiyle..

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

yukarıya eklediğiniz xu100 haftalık gibi bir grafik çalışması,aceba diyorum,sizin yazılarınıza olumlu yada olumsuz tepki verme kriterlerine görede çıkartılabilirmi.
                        eklediğiniz grafige göre borsa bırakılıp,bir daha dönüp bakılmamalı mı,yada dediginiz gibi rasyonel degerlendirmeleri baz alarak,dikkatle işimizi yapmaya devam mı edilmeli!!

elbette,aslında,esas soru işimizin,niyetimizin,amacımızın ne oldugu..
                        her şey olacağına varır..

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

Sevgili "El mecbur muharrir" kardes,
                          O talihsiz yaziyi ben de okudum. Ve gun bugun saat bu saat o yaziyi yazan arkadasin sizden ozur dileme nezaketi gostermemesine bir anlam da verebilmis degilim.

Siz "el mecbur" muharrirlige devam edin lutfen, sizi takip eden cok kisi var.

Sevgilerimle,

bikmisbroker

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Borsadan Çıkması Muhtemel Şirketler

Sn. Babo,

Geldiğinizi görünce yolunuza güller serdim ama gözünüz VOB’ta olunca fark etmemişsiniz.

http://www.keyborsa.com/showpost.php...postcount=3520

İnsanoğlu bir garip; güçsüz, kimsesiz, sahipsiz gördüklerine diş geçirmeye kalkıyor; arkası sağlam olanınsa yanında saf duruyor. Üzülmeyin arkadaşımız gerekli nezaketi gösterdi ve cepheyi sağlam görünce bir değil, iki kez özür diledi.

El mecbur muharrir nasıl bir şey oluyor herkes öğrensin diye sizin adınıza Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma adında bir başlık açtım. Rızanızı almadan yaptığım bu densizlik dolayısıyla sizden özür diliyor; her zaman olduğu gibi engin hoşgörünüze sığınıyorum.

Sn. Ketenhelva,

Geçtiğimiz aylarda 2000 ve 2007 zirveleri arasında karşılaştırma yaptığımı ve endeksin nihai dip seviyelerini grafik üzerinde işaretleyip Foruma aktardığımı hatırlıyorum. 4-5 yıllık uzun vadeli dönemde İMKB’nın iyi kazançlar getireceği, ancak 4-5 ay gibi kısa vadede mevcut güçsüzlüğünü sürdüreceği düşüncesindeyim.

Sn. Yağmur,

Genelde taslak projeler ile gerçekleşen sonucu karşılaştırır ve gördüğüm eksiklikleri gidermeye çalışırım. Bu haftaki sonucun beni tatmin ettiğini de söyleyemem.

Azim ve kararlılıkla yol alan insanların sarf ettiği emek ve zaman muhakkak ki boşa çıkmayacaktır. Ancak matematikteki limit kavramı gibi teknik analizle uğraşan insanların da mükemmele ulaşması mümkün değildir. Çünkü o grafikleri elinde para olanlar çiziyor ve teknik analizle uğraşanlar da onları bir adım geriden takip ediyor. Gücü olanın kuralı koyduğu, diğerlerinin de onlara tabi olduğu bu yolculukta size kolaylık ve başarı diliyorum.

--------------------------------------------------
                            SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN KONUYA BAKIŞI
                            1980 darbesi sonrasında Banker Krizi nedeniyle sermaye piyasalarını düzenlemek için çıkarılan Sermaye Piyasası Kanunu'nun yenilenmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. SPK Başkanı Turan Erol, "Baştan tamamını değiştirelim diye düşündük. Şimdi tamamını değil de kısmen öncelikli olan konuları değiştirelim diye düşünüyoruz" demiştir. Yeni yapılacak düzenlemelerden biri de Halka açıklık oranı belli bir oranın altına düşen şirketlere Borsadan çıkma izni verilmesi olacaktır. SPK başkanı oranı yüzde 5 olarak düşündüklerini açıklamıştır.

HANGİ ŞİRKETLER BU KATEGORİYE GİRMEKTEDİR?
                            Ekteki dosyada borsadaki Şirketlerden halka açıklığı % 10’un altında olanlar listelenmiştir. Bu şirketlerden ilk atağı AFM yapmıştır. AFM 22 Ekim'de İMKB'ye borsadan çıkmak için başvurmuştur. Bunun gerekçesi, 21 Temmuz 2008/4 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen çağrı sürecinin tamamlanmasından ve hisse devirlerinin gerçekleştirilmesinden sonra, Şirketin halka açıklık oranı %1.99'a inmesi olarak gösterilmiştir. Gerçekçi fiyat oluşumunu engelleyen bu durum nedeniyle [Menkul Kıymetler Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Madde 48 ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği Madde 25 kapsamında] borsa kotunda bulunan hisse senetlerinin kottan çıkarılması için İMKB'na başvuruda bulunulmuştur. Ancak İMKB yönetimi de görüş almak üzere topu SPK Yönetimine atmıştır. Şimdi SPK'nın vereceği karar beklenmektedir. Tahminimizce SPK konuyla ilgili kanun değişikliği yapılana kadar bekleyecektir.

Kaynak : Gedik Yatırım

Yorum

• bikmisbroker
                              BaBo
                              • 27 Şubat 2009
                              • 1009

Sn. Babo,

Geldiğinizi görünce yolunuza güller serdim ama gözünüz VOB’ta olunca fark etmemişsiniz.

http://www.keyborsa.com/showpost.php...postcount=3520

İnsanoğlu bir garip; güçsüz, kimsesiz, sahipsiz gördüklerine diş geçirmeye kalkıyor; arkası sağlam olanınsa yanında saf duruyor. Üzülmeyin arkadaşımız gerekli nezaketi gösterdi ve cepheyi sağlam görünce bir değil, iki kez özür diledi.

El mecbur muharrir nasıl bir şey oluyor herkes öğrensin diye sizin adınıza Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma adında bir başlık açtım. Rızanızı almadan yaptığım bu densizlik dolayısıyla sizden özür diliyor; her zaman olduğu gibi engin hoşgörünüze sığınıyorum.

.................................................. ......

Azim ve kararlılıkla yol alan insanların sarf ettiği emek ve zaman muhakkak ki boşa çıkmayacaktır. Ancak matematikteki limit kavramı gibi teknik analizle uğraşan insanların da mükemmele ulaşması mümkün değildir. Çünkü o grafikleri elinde para olanlar çiziyor ve teknik analizle uğraşanlar da onları bir adım geriden takip ediyor. Gücü olanın kuralı koyduğu, diğerlerinin de onlara tabi olduğu bu yolculukta size kolaylık ve başarı diliyorum.

--------------------------------------------------
                              Sevgili Penguen,

Farketmemisim dogru,
                              Cunki son 3-4 haftada o kadar cok forum dolastimki, forumculuk yasantimda (8 yil doldu neredeyse) bu kadar kisa zamanda bu kadar cok foruma uye olup, yazi yazip takip etmemistim.
                              Farketmemis olmak benim hatam ayni anda 4-5 pendere acik ve de 4-5 forum takip edilmeye calisilinca bu oluyor iste.

Gelelim, acmis oldugunuz "Teknige inanma Tekniksiz kalma" isimli, patenti bana ait olan lafdan turemis basliga..
                              Yukarda da izah ettiginiz gibi, biz teknik analistler, paranin gucunu, ve bu gucu dolayisi ile cizdirdigi grafikleri takip eden, o grafiklerden yorum cikartan, ve cikarttigi o yorumlarin sihhati dogrultusunda karar alan ve yatirimlarini yonlendiren bir kesim degilmiyiz?

Ben dahil, siz dahil pekcok kisi, "Teknige inanma Tekniksiz Kalma" lafi ile yapmis oldugumuz bu analizlerin degerlendirme cesnisi icerisindeki yeri ve durumunu vurgulayarak, gozu kapali yatirim yapmak yerine hic olmazsa bir takim kriterler ile kendi baligimizi kendimiz tutmak zorunda oldugumuzu ve balik tutmayi ogrenmenin SART OLDUGUNU vurgulamiyormuyuz?

Bu anlamda Bunun bilincinde olan herkesin de "teknige inanma Tekniksiz Kalma" sloganini gerek konu basligi olarak gerekse istedigi heryerde kullanma keyfiyetine ve ozgurlugune sahip oldugunu dusunurum.

Bu bilincde olmaniza ragmen, nezaketen de olsa konuya deginmeniz sadece bana ilave aciklamalar yapma keyfiyeti ve de mukellefiyeti dogurmustur.

Bu nedenle de tesekkur eder, o basligi da bulup okuyup, gerekirse 1-2 kelam da etmek ihtiyaci hissetmekteyim.

Basarilarinizin devamini dilerim.

Sevgi ve saygilarimla,

Bikmisbroker

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Hangi hisse, kaç haftadır, 21 haftalık HO üzerinde seyrediyor?

Bu sorunun cevabını aşağıdaki tablodan, hisselerin hizasında yer alan rakamlardan ilkini ihmal edip
                                2 ve 3 ncü sıradakilere bakarak öğrenebilirsiniz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information