grafik okuma 2 yi nasıl degerlendirmeli idik.ben ordayım hala..
Kuşadası Feneri
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
üstat halen birilerin elinde mal var yeni bir tepki bekliyormusunuzPenguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTebriği, alkışı eksik etmediğiniz için teşekkür ederim.
Ancak taban 0.89, tavan 0.94 olur dememize rağmen hisse ilk seansta 0.96 ortalama ile 1.161 bin işlem görüyor ve seansı 0.99 seviyesinden satıcısız tamamlıyorsa pek isabetli tahminde bulunduğumuz söylenemez.
Yine de tüm paylaşımların iyiniyetle yapıldığı bilinsin isterim. Tablolar; kimsenin kısmetinden fazlasını yiyemeyeceğini gösteriyor.

Yorum
-
ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergrafik okuma 2 yi nasıl degerlendirmeli idik. ben ordayım hala..Ağustos-Eylül-Ekim aylarındaki 3 aylık şelale düşüşü sonrasında hisse % 80 oranında değer yitirmiştir. Düşüş sert ancak hacimsiz olmuştur.Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster------
B hissesinin 2008 yılı haftalık mum grafiği aşağıdaki gibidir.
a. Grafiğe bakarak hissenin 2008 yılı fiyat-hacim ilişkisini nasıl yorumlarsınız?
b. Piyasanın yatay seyrettiği varsayımı altında hisse 2009 yılında muhtemelen nasıl bir trend izler?

Kasım ve Aralık aylarında hisse fiyatını cazip bulan alıcılar piyasada kendini göstermiştir. Bunun sonucunda hissedeki düşüş trendi yataya, hatta düşük eğimli çıkışa dönmüştür.
Hisse İMKB genelindeki düşüşten etkilenmiş ve son bir haftada % 15 oranında gerilemiştir. Ancak geçtiğimiz bir aylık sürede İMKB-100 endeksi yerinde sayarken hisse % 16 oranında değerlenmiştir.
Bu donelerin ışığında hissenin orta-uzun vadede İMKB genelinden daha iyi bir performans sergileyeceği söylenebilir.
Elinde mal olan birileri siz mi oluyorsunuz yoksa?mehmetdeyan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterüstat halen birilerin elinde mal var yeni bir tepki bekliyormusunuz
Mal alıcısı varken satılır. Talibi yoksa malın elden çıkarılması da mümkün olmaz.
Her zaman 90’dan alıp 100’ten satmak mümkün değildir. Karı maksimize etmek için sürümden kazanma yoluna gitmeli ve 2 kez 90’dan alıp 95’ten satmak gibi alternatifler çözümler üretmelisiniz.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
-
Öne çıkan hisseler
Borsanın gerilediği dönemlerde yapılan hisse incelemeleri pek olumlu neticeler vermiyor. Bu maksatla harcanan emek ve zaman ile ortaya çıkan sonuç da pek tutarlı ve tatmin edici olmuyor.
Geçen haftaki liste ile haftalık primler karşılaştırıldığında kazançta BISAS 19.5, BURCE 11.6, PRKTE 8.8, VKGYO 8.8, EVNYO 5.5, TKSYO 5.4, ISGYO 5.3, THYAO 4.8, ve VARYO 4.6; kayıpta ise RAYSG 11.7, SNPAM 11.5, SONME 10, ALYAG 7.3 öne çıkıyor. Kayıpta başı çeken hisselerin Sarıya boyandığı da dikkati çekiyor.
Olumsuz tabloya rağmen yine de istatistik sağ olsun. İnsanın geçen hafta listede yer alan 40 hisseden 30’unun % 3.1 gerileyen borsa genelinden daha iyi bir performans sergilediğini vurgulayıp bununla teselli bulmasına imkan sağlıyor.
Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Seans Arası
Haftalık liste ile gerçekleşen primler karşılaştırıldığında 4 hissenin (CMBTN/10.2, OZGYO/7.4, SEKFK/10.8, VANET/13.4) seansı tavandan ve satıcısız tamamladığı görülüyor.
Ancak hatırladığım kadarıyla geçen hafta bu sayı 6 idi. Yani gün geçtikçe performansımız düşüyor.
Belirlenen ölçü ciğeri büyük sporcuyu belirlemekte yetersiz kalıyor. Tecrübeler yarışı forse eden atletlerin 3 seans/gün sonunda ciğerlerinin şiştiğini ve geriye düştüğünü gösteriyor.
Yorum
-
5x30 Ebatlarındaki pembe zarfa odaklanıldığında;
İMKB-100 endeksinin 26 Kasım'dan bu yana günlük kapanışlarını zarf alt kenarı üstünde yaptığı,
2 Aralık günü hariç hiç zarf tabanı altına sarkmadığı dikkati çekiyor.
İlk seans kapanışına göre zarf tabanı 24.760 seviyesinden geçiyor.
Bu desteğin düşüşü frenleme konusunda iyi bir önleme yapacağını,
ancak aşağı geçilirse düşüşün hız kazanacağını,
dile getirmekte bir beis görmüyorum.

Endeksin bugünkü kapanış seviyesine bakılarak mesaja sonradan Umman işaret sancağı eklenmiştir.
Last edited by Penguen; 20 Ocak 2009, 20:22.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Tavan olmasalarda başkada varPenguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHaftalık liste ile gerçekleşen primler karşılaştırıldığında 4 hissenin (CMBTN/10.2, OZGYO/7.4, SEKFK/10.8, VANET/13.4) seansı tavandan ve satıcısız tamamladığı görülüyor.
Ancak hatırladığım kadarıyla geçen hafta bu sayı 6 idi. Yani gün geçtikçe performansımız düşüyor.
Belirlenen ölçü ciğeri büyük sporcuyu belirlemekte yetersiz kalıyor. Tecrübeler yarışı forse eden atletlerin 3 seans/gün sonunda ciğerlerinin şiştiğini ve geriye düştüğünü gösteriyor.
Yorum
-
Sn. MAGGGMA,MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTavan olmasalarda başkada var
Siz hatırlatınca baktım. Endeksin % 2.3 gerilediği şu dakikalarda listedeki hisselerden AFMAS 7.6, ALCTL 4.5, BURCE 4.2, CMBTN 7.3, SEKFK 24.3, TKSYO 6.1, VANET 20.1 primli seyrediyor.
Yine de bu sonuç 335 hisse arasından seçilen 5 hisse ile haftanın en çok yükselen 2 hissesinin tespit edildiği eski performanstan uzak görünüyor.
Yorum
-
Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBorsanın gerilediği dönemlerde yapılan hisse incelemeleri pek olumlu neticeler vermiyor. Bu maksatla harcanan emek ve zaman ile ortaya çıkan sonuç da pek tutarlı ve tatmin edici olmuyor.
Geçen haftaki liste ile haftalık primler karşılaştırıldığında kazançta BISAS 19.5, BURCE 11.6, PRKTE 8.8, VKGYO 8.8, EVNYO 5.5, TKSYO 5.4, ISGYO 5.3, THYAO 4.8, ve VARYO 4.6; kayıpta ise RAYSG 11.7, SNPAM 11.5, SONME 10, ALYAG 7.3 öne çıkıyor. Kayıpta başı çeken hisselerin Sarıya boyandığı da dikkati çekiyor.
Olumsuz tabloya rağmen yine de istatistik sağ olsun. İnsanın geçen hafta listede yer alan 40 hisseden 30’unun % 3.1 gerileyen borsa genelinden daha iyi bir performans sergilediğini vurgulayıp bununla teselli bulmasına imkan sağlıyor.
Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.

süper..başarılarınızın devamını dilerim
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Grafik Okuma - 5
Grafikteki hisse 2 haftadır Pazartesi günleri yukarı sıçrayıp Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri yükseliş esnasında verdiklerini geri alıyordu.
3 ncü Pazartesi (dün) bu seri şaştı ve hisse düştü. Kimbilir belki çekirgenin sıçrama günü Pazartesi'den Salı'ya alınmıştır.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sn. Yağmur.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGrafikteki hisse 2 haftadır Pazartesi günleri yukarı sıçrayıp Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri yükseliş esnasında verdiklerini geri alıyordu.
3 ncü Pazartesi (dün) bu seri şaştı ve hisse düştü. Kimbilir belki çekirgenin sıçrama günü Pazartesi'den Salı'ya alınmıştır.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sn. Yağmur.
luksk
ama nerden alınır karar veremedim
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBorsa inse de, çıksa da aşağıdaki grafikte yer alan hisse bunu hiç umursamıyor ve 3 gündür 2 kademede gidip geliyor.
Oluşan şekil görünmeyen ellerin kanalın hemen altına ve üstüne yüklü alım-satım emirleri girerek hisseyi baskı altına aldığını düşündürüyor.
Hacimdeki oynaklığa bakılırsa bazı sabırsız aktörler bu bıktırıcı oyundan bezmiş görünüyor. Meydan yeterince sakinleşince esas aktörlerin ortaya çıkacağı ve ezberlerindeki temsili sahneleyeceği söylenebilir.

klmsn
bende nereden ve ne zaman alınabilir bilemedim...
Yorum
-
takip ettiğim lojistik şirketi...daha uygun alım yerine gelebilirmi diye bakıyorum..uygun zamanda uyarırsanız sevinirim..Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster"Bize böyle kolay sorular sormayın" cevabı alırım sanmıştım ama yanılmışım.
a. Taban ve tavan her gün birer kademe yükseldiğine göre hissenin 4 ncü günkü fiyat aralığı muhtemelen 0.89-0.94 olur.
b. İşlemlerin zaman önceliği olduğuna göre ordinoyi bir gün önceden düzenlemek ve alım emrini tabandan (0.89),
satım emrini tavandan (0.94) girmek uygun olur düşüncesindeyim.
------
B hissesinin 2008 yılı haftalık mum grafiği aşağıdaki gibidir.
a. Grafiğe bakarak hissenin 2008 yılı fiyat-hacim ilişkisini nasıl yorumlarsınız?
b. Piyasanın yatay seyrettiği varsayımı altında hisse 2009 yılında muhtemelen nasıl bir trend izler?

Yorum
Yorum