Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Hareketli Ortalamalardan Sapmalar

Aşağıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere; 5 Aralık kapanışlarına göre İMKB-100 bünyesindeki 18 hisse (AKENR, ALARK, BANVT, BIMAS, BOSSA, DGZTE, FORTS, HALKB, KARTN, NTTUR, PETKM, TAVHL, TCELL, TEBNK, TEKST, TEKTU, TRCAS, YKBNK) 22 günlük hareketli ortalanın üzerinde, geriye kalan 82 hisse ise altında seyretmektedir. Fiyatı 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyreden hisse sayısı ise sadece 4'tür. (BOSSA, KARTN, NTTUR, TCELL)

http://www.tacirler.com.tr/arastirma/tbulten/ofark.pdf
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

IMKBTUM Hareketli Ortalamalar

XU100 yerine İMKB geneli ve 12 Aralık 2008 kapanışları esas alınırsa BB orta bandı üzerinde seyreden yani 21 günlük hareketli ortalamasını yukarı geçen hisseler aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

ADBGRB, AFMAS, AKBNK, AKCNS, AKIPD, ALARK, ALKA, ANSGR, ASLAN, ATLAS, AYCES, BANVT, BİMAS, BOSSA, BSKYO, BURCE, CLEBI, DERIM, DJIMT, DJIST, DURDO, EGPRO, EREGL, EVNYO, FFKRL, FNSYO, GARAN, GLDTR, GSRAY, GUSGR, HALKB, HDFYO, INDES, INFYO, INTEM, ISATR, ISCTR, ISGSY, ISKUR, ISYAT, KAPLM, KARTN, KERVT, KNFRT, LINK, LUKSK, MAALT, METYO, MRTGG, MZBYO, NETAS, NTTUR, OLMKS, OTKAR, OYAYO, PETKM, PETUN, PKENT, SELEC, SISE, TACYO, TAVHL, TCELL, TEBNK, TEKFK, TEKST, TEKTU, TKBNK, TKSYO, TSKYO, TTKOM, VAKKO, VANET, YKBNK, YYGYO
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

İMKB-100 Son Durum

Kapanışa doğru gerilese de İMKB-100 endeksi 9 Eylül'den bu yana bugün ilk kez 30 günlük hareketli ortalamanın üzerini gördü.

Yükselişin devamı için her geçen gün kendini yukarıya atan ve yarın için 24.800 seviyesinden geçen pembe renkli yükselen trend desteğinin aşağı kırılmaması gerekiyor.

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Primli Hisselerin Kademe Analizi

* Düzden okuma-yazma bilmemiz yeterli değil. Tersten okuma-yazmayı da çözmemiz gerekiyor.
          * Kafamızda çözüme yönelik hal tarzı olması kafi değil. Karşımızdakinin aklını okuyabilme yeteneğine de sahip olmamız gerekiyor.
          * Aynanın bize yansıyan yüzünü görmemiz yetmiyor. Bir bakışta hem aynanın önündeki resme, hem de arkasındaki sırra ulaşmamız gerekiyor.
          * Velhasıl üzerinde yürüdüğümüz ip kıldan ince, kılıçtan keskince.

Yorum

• MAGGGMA
            ...................
            • 12 Haziran 2007
            • 1375

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            * Düzden okuma-yazma bilmemiz yeterli değil. Tersten okuma-yazmayı da çözmemiz gerekiyor.
            Ns Neugnep,yalok nisleg

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Ocak-Kasım Dönemi ve Kasım Ayındaki Yabancı İşlemleri

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ns Neugnep,yalok nisleg
              Sn. MAGGGMA,

Bakıyorum leb demeden leblebiyi kapmış ve işi çözmüşsünüz. Artık karada sırtınız yere gelmez.

---------

İMKB tarafından hazırlanan yabancı işlemler verisine göre, kasım ayında yabancı yatırımcılar 2 milyar 820 milyon dolarlık alış, 3 milyar 150 milyon dolarlık da satış işlemi gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcılar Kasım ayında İMKB'de 330.9 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.

2008 Ocak -Kasım döneminde ise yabancı yatırımcılar 67 milyar 622.5 milyon dolarlık alım yaparken, 70 milyar 773 milyon dolarlık da satış işlemi gerçekleştirdi. Böylelikle 2007 yılında İMKB'de alım tarafında yer alan yabancı yatırımcılar 2008 yılında satışa dönerek Ocak-Kasım döneminde toplamda 3 milyar 150 milyon dolarlık çıkış yapmış oldu.

Orion Investment tarafından hazırlanan yabancı işlemler araştırmasına göre de, Kasım ayında en çok alış gerçekleştirilen hisse 14.3 milyon dolar ile Turkcell oldu. Kasım itibariyle en çok yabancı çıkışı ise 50.7 milyon dolarla Vakıflar Bankası hisselerinde gerçekleşti. Bu yılın ocak-kasım döneminde en fazla yabancı alımı yapılan hisse 153.2 milyon dolarla Türk Telekom olurken, en çok satış ise 869 milyon dolarlık işlemle Migros oldu. Alış tarafında Türk Telekom'u, Doğan Holding ve Turkcell, satışta da Migros'u Akbank ve Garanti Bankası izledi.

İşlem hacmine bakıldığında 11 ayda toplam 249.8 milyar dolarlık hacim gerçekleşirken, bu tutar içinde yabancı işlemlerinin payı yüzde 27.7 oldu. Kasım ayında ise yabancıların toplam işlem hacmi payı içindeki oranının yüzde 18.4'le yılın en düşük seviyesinde gerçekleştiği görüldü.

11 aylık dönemde yabancı Telekom aldı, Migros sattı

Alış

Hisse milyon $
              Türk Telekom 153.2
              Doğan Holding 133.0
              Turkcell 49.7
              Yapı ve Kredi Bank. 45.1
              Anadolu Efes 27.7
              Ege Seramik 27
              Bagfaş 23.9
              Fenerbahçe 23.1
              Petrol Ofisi 17.3
              Ak Enerji 16.6

Satış

Hisse milyon $
              Migros 869
              Akbank 264
              Garanti Bankası 198.8
              Vakıflar Bankası 185.7
              Ereğli Demir Çelik 124
              Doğan Yayın 121.6
              Halk Bankası 109
              Acıbadem Sağlık 100.4
              İş Bankası(C) 99.2
              Hürriyet 94.4

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Sen acizsen morotoryum, ABD aciz ise küresel kriz

Meriç KÖYATASI

Finans piyasalarının denetlenemeyen spekülatif hareketleri sonucu ortaya çıkan krizle birlikte “Acaba Marx haklı mı çıktı, kapitalizm çöktü mü” gibi tartışmalar da başladı.

Hayır efendim… Kapitalizm çökmedi. Marx da haklı çıkmadı. Kapitalizm ya da diğer adıyla serbest piyasa ekonomisi, yapısı gereği konjonktürel krizlerinden birine girdi. Ekonominin doğası gereği ortaya çıkan konjonktürel krizler bazen piyasayı öyle ağır tahrip ediyorlar ki, piyasanın işleyişinde de yeni düzenlemeler ortaya çıkıyor.

1929 krizinden sonra Keynezyen akımın doğması, 1970’lerden sonra Bretton Woods sisteminin çökerek dolar basımının altın karşılığı olmaktan çıkıp tamamen Amerika’nın inisiyatifine geçmesi gibi… bunan sonra oyuna yeni kurallar gelecek gibi görülüyor.

Komünizmin sona ermesiyle tek kutuplu dünyada doğal olarak ABD de giderek azgınlaştı. Bir taraftan askeri ve siyasal azgınlığını artırdı diğer taraftan da ekonomik azgınlığını… Bu dönemde ABD cari açığını giderek şişirdi. Cari açığını finanse etmek için de, doğrudan yatırımların yanı sıra, yeni modeller geliştirdi. Finans piyasasında türev kağıtlar, ABD cari açığının finansmanı için müthiş bir enstrüman oldu.

Reel üretimden kopuk, mali piyasalarda ortada dolaşan kağıtlar ve bu kağıtları alıp satanların nelenrden etkilendiği bilimsel olarak açıklanamayan beklentileri… “Piyasanın beklentisi şu, piyasanın beklentisi bu diyerek” varlık değerlerini şişirdiler. Şişen bu değerleri de dünyanın dört bir yanına satıp ABD’nin cari açığını finanse ettiler. Zaten serbest piyasa ekonomisinin içine okuyan da, ekonomi bilimini hiçe sayan finans piyasasının beklentileri olmadı mı? Reel ekonomiyi es geçip varlık değerlerini şişirerek fiyat mekanizmasının bozulmasına da onlar neden olmadı mı? Fiyat mekanizması bozulduğunda piyasa ekonomisinin can damarı olan kaynakların etkin tahsisi sağanamaz, dolayısıyla da serbest piyasa çalışamaz ki…

Dünyanın en büyük cari açık veren ülkesi ABD… Biz de büyük cari açık veriyoruz. Hatta “bu cari açık Türkiye için büyük risk” dediğimiz zaman bize kızan, bizi cahillikle suçlayan hükümet yağcısı iktisatçılar ve hükümet adamları da olmuştu.

Hangi hükümet yağcısı iktisatçı yazmıştı adını hatırlamıyorum ama aynen şunu iddia ediyordu. “ABD yılda 850 milyar dolar cari açık veriyor, bir şey olmuyor, bize de olmaz.” Başbakan bu lafı çok sevdi birkaç defa da o tekrar etti. Tekrar ederken de cari açık konusunda uyarıda bulunan bizim gibileri de ekonomi bilmemekle ve kör vicdanlı olmakla suçladı. (Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar)

ABD’nin cari açığı ile bizim cari açığımız arasındaki fark şu. ABD’nin parası rezerv para ve bütün dünyada geçiyor. Bizim yüksek faizle değerlenen ve değerlendikçe başbakanımıza gurur veren Türk Lirası, Kapıkuleden dışarı çıkınca çiklet bile alamıyor. Bizim para değerlendikçe sanayinin, (reel ekonominin) rekabet gücü azalıyor, ithalat ve cari açık şişiyor.

Esasında olay şu: Ürettiğinden fazlasını tüketiyorsun. Buna cari açık diyoruz. Peki bu fark nasıl kapanıyor?

Biz ve bizim gibi afyonlanmış ülkeler;

Devlet yoluyla yüksek reel faiz verip borçlanarak,

Özel sektörü varlıklarını ipotek edip borçlanarak,

Devlet ve toplum geleceğini ipotek ederek, varlıklarını satarak,

Devlet, siyasal ve askeri olarak ABD’nin kucağına oturarak bu farkı kapatıyor.

Bu olguya kimileri servet transferi ya da servet aktarımı diyor, kimileri de sömürü…

ABD gibi emperyal ülkeler ise yüksek cari açıklar vererek ürettiğinden fazlasını tüketiyor, kendi toplumunda refah seviyesini yükseltiyor, diğer taraftan da finans sisteminin yarattığı cüzamlı kağıtları dünyaya satarak, dolar basarak cari açığını finanse ediyor.

ABD’nin, hem cari açığını kapattığı hem de halkının refahını artırdığı bu kağıtların beş para etmediği ortaya çıktı.

Peki bu kağıtları kim aldı? Deli gibi üretim yapan ve cari fazla veren Çin, aşırı şişen petrol fiyatları nedeniyle zenginleşen Rus oligarklarla yine petrol zengini Körfez sermayesi… Elbette finans piyasasındaki bu tatlı karları gören ve yoldan çıkan Avrupalıları da unutmayalım.

Tasarruf fazlası yarattılar, kazandıklarını ABD bankalarına yatırdılar ve ABD’nin cari açığını finanse ettiler. ABD bankaları da başta konut olmak üzere, Amerikan halkını kredilendirerek tüketime yönelttiler. Bu krediler karşılığı ipotek ettikleri konutları ve diğer teminatları türev kağıt haline getirdiler ve dünyanın her tarafındaki bankalara, emeklilik fonlarına sattılar. El parasıyla Coni’yi gerdeğe soktular, Coni’nin refahını artırdılar.

Tabii bu sistem bize de yaradı… Japon ev kadınları bile Japonya’da borçlanıp Türkiye’den devlet tahvili aldılar. Ancak ben yine bizim Başbakan ve onun yağcısı iktisatçılara bir hatırlatma daha yapayım.

Türkiye ve Türkiye gibi ülkeler, cari açığını finanse edemezlerse, sadece kendileri krize girerler. Türkiye ve Türkiye gibi ülkeler, ödeme güçlüğüne girip borçlarının ödeyemezlerse, bunun adı morotoryum olur. Borç verenler de, Türkiye’nin varlıklarına el koyarak alacaklarını tahsil ederler. (Osmanlı’nın da böyle battığını hatırlatalım.)

ABD gibi askeri ve ekonomik bakımdan emperyal ülkeler cari açığını finanse edemezlerse bunun adı küresel kriz olur, Amerikan finans piyasasının ortaya çıkardığı türev kağıtları satın alan Çinlisi, Rusu, Avrupalısı, Arabı da, morotoryum kelimesini ağzına alamaz, bir bardak soğuk su içer.

YENİ TEMEL SORUN…

Şimdi temel mesele şu: ABD artık türev kağıtlar uydurup balon şişirerek kendi cari açığını finanse edemeyecek. Bu da bütün dünyada durgunluk demek.

Dengelerin bozulduğu ve sistemin işlemez hale geldiği bu boyuttaki krizlerde kapitalizm, ya da daha doğru bir ifadeyle piyasa ekonomisi, yeni kurallarla yeniden şekillenecek gibi duruyor. Yeni mekanizmalar oluşacak. Bu mekanizmalar neler olur?

Çok geniş senaryolar yazılabilir. İsa Mesih’in yeryüzüne dönüşünü bekleyenler gibi yeni Keynes arayışları ve ekonomi modellerinde devletçilik şimdiden ortaya çıktı bile… Hatta biraz mahcup bir perdeden “Neden Marksizm olmasın” sesleri bile duyuluyor?

Bir başka yazıda bu konuya dair ütopik bir çerçeve çizebiliriz. Ancak ütopik çerçeve çizecek arkadaşlara bir hatırlatma yapmak isterim. Şu anda hem siyaset tarihi hem de iktisat tarihi yazılıyor. Bizler, yazılan tarihe tanıklık ediyoruz ancak ne yazıldığını henüz bilmiyor ve okuyamıyoruz.

Daha şimdiden devletçilik tam tamları çalanlara bir küçük hatırlatma yapmak isterim. Bizim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyolojik açıdan demokrat ve muhafazakar, ekonomik açıdan liberal olduğunu söylüyor. (Kendisi için yaptığı demokrat ve muhafazakar tanımlamasını ben faşist ve şeriatçı olarak okuyorum ama bu yazının konusu değil.) Ama başbakanımız kendisini ekonomide liberal olarak tanımlıyor. Yani devletçi falan değil. Devletçi olmayan ve kendini liberal olarak tanımlayan başbakanımız daha geçenlerde kelime kelime değil ama mealen ne dedi?

“Ey Aydın Doğan, geldin benden rafineri kurmak için izin istedin. Hele bir dur bakalım. Bu işte bizim Çalık var, Berlusconi var, Putin var… Kolay mı öyle izin almak.”

İktidarı döneminde kendi zenginlerini oluşturan bizim Başbakan, Allah muhafaza liberal değil de devletçi ekonomiden yana olsaydı!...

Temel meseleyi hatırlatalım. Artık ABD devasa boyuttaki cari açığını dandik kağıt üreterek finanse edemeyecek.

Cari açık esas itibariyle ürettiğinden fazlasını tüketerek hak edilmemiş bir zenginleşmedir. Bizim gibi aciz ülkeler cari açığı yüksek faiz ödeyerek, varlıklarını elden çıkararak, siyasal, askeri ve ekonomik bağımsızlığını ipotek altına sokarak finanse ederler, emperyalist ülkeler ise dandik kağıtlar ihraç ederek…

Tarihin daha eski dönemlerinde ise emperyalist ülkeler yine ürettiklerinden fazlasını tüketerek zenginleşmişlerdi. Bunun için de daha henüz finans piyasaları ve türev kağıtlar icat edilmemişti. Silah zoruyla işgal ediyorlar ve el koyuyorlardı. Tıpkı, Çinliler, Moğollar, Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar, İngilizler, Hollandalılar, Fransızlar, Amerikalılar, Sovyetler gibi…

İşin ilginci, komünizmin çökmesinden sonra tek kutuplu kalan dünyada ABD, emperyalist azgınlığını giderek artırdı. Bir taraftan silahlı işgal gücünü kullandı, diğer taraftan da türev kağıtlar icat ederek, muhtelif emperyal rakipleri Rusya, Çin ve Avrupa’nın parasının üstüne oturdu, onları krize sürükledi.

İşte bu nedenle, kapitalizmin yeniden şekillenmesi ya da piyasa ekonomisinin işleyişinin yeni kuralları gibi senaryolar üretirken yeni emperyalist devletleri, emperyalist devletler arasındaki çelişkileri ve emperyalizmin yeni sömürü modellerini de hikayenin içine katmalıyız.

Mesela, ABD’nin emperyal gücü devam mı edecek yoksa sona mı erecek? Ya da bu güce yeni ortaklar katılacak mı? Rusya ve Çin “biz yemedik sana yedirdik, kursağından fitil fitil getireceğiz” diyebilirler mi, derlerse ne olur?

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

XU100 Son Durum

İMKB-100 endeksi bugün 369 puan düşerek günü % 1.38 kayıpla tamamladı. Bunun sonucu yükseliş hızını gösteren momentum da haliyle zayıfladı. Ancak yükseliş trendinde şimdilik bir zedelenme olmadı.

Grafiğe bakılarak her işlem günü sonunda kendini yaklaşık 250 puan yukarıya atan yükseliş trend desteğinin yarın için 25.500 seviyesinden geçtiği söylenebilir.

Merkez Bankası Para Politikası kurulunun bugünkü toplantısı akabinde saat 19.00 civarında yapılan duyuruya göre % 1.25'lik faiz indirimi piyasa beklentilerinin üzerine gerçekleşti.

Merkez Bankasınca belirlenen faiz oranını yeterli bulmayan yüzer-gezer paranın faiz dışındaki alternatif yatırım araçlarına yöneleceği ve uğradığı limanları hareketlendireceği düşünülebilir.

Last edited by Penguen; 18 Aralık 2008, 20:35.

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Krupiyerin Destesi

İMKB'de gerileme ve güç kaybı devam ederken Pazartesi yükseliş trend desteği 25.750 seviyelerinden geçiyor.

Krupiyerin yarın için masaya bıraktığı iskambil destesinde aşağıdaki kağıtlar yer alıyor.

AFMAS, AKBNK, AKYO, ARFYO, ATAYO, ATSYO, AYGAZ, BANVT, BOLUC, BRMEN, CYTAS, DGATE, DNZYO, ECBYO, ECILC, EGCYO, EMBYO, EMKEL, FBIST, FNSYO, GARAN, GEDIZ, GOLDS, GRNYO, ISGSY, KERVT, KONYA, KRTEK, MEMSA, MERKO, METUR, MNDRS, MTEKS, MYZYO, OTKAR, OYAYO, PIMAS, PKART, PRKTE, SANKO, SELEC, TACYO, TATKS, TCRYO, TTKOM, VAKFN, VARYO, VKFRS, VKFYT, YKRYO, YTFYO

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Dış Piyasalar

Haftaya sakin başlayan borsalarda ekonomilerle ilgili olumsuz haber akışının sürmesi satış eğilimini kuvvetlendirdi. Wall Street´teki gerilemenin ardından Asya borsalarında da endeksler ekside.

Dün Wall Street´te şirketlerden gelen ileriye dönük karamsar açıklamalar endekslerin gün boyunca ekside seyretmesine neden oldu. Toyota´nın 71 yıl sonra zarar edeceğini açıklaması, ABD´nin 1 numaralı eczane zinciri Walgreen´in beklenenden kötü kar açıklaması ve ileriye dönük projeksiyonlarını aşağıya çekmesi, otomotiv ve perakende sektörü hisselerinde satış getirdi. Noel öncesi satışların zayıf gitmesi son 40 yılın en kötü tatil sezonu rakamlarının geleceği beklentisini artırıyor.

Hem Toyota´nın açıklamaları hem de S&P´nin teminatsız tahviller için GM ve Chrysler´ın teminatsız tahvil notunu kırması GM hisselerinin % 22 ekside kapanmasına neden oldu. Moody´s ise Ford´un notunu indirirken Ford hisseleri % 12 düştü.

Petrol yeniden 40 doların altına gerilerken enerji sektörü hisseleri de geriledi. İşlemden kalkan Aralık kontratı Cuma günü 33 doların altına inmişti. Ocak kontratı dün % 6 gerileyerek 39 dolara düştü.

Dow Jones seans içinde 200 puan geriledikten sonra son yarım saatte toparlandı ve % 0,69 düşüşle 8,519 puandan kapandı. Nasdaq % 2, S&P 500 % 1,8 geriledi.

Asya borsalarında satış eğilimi hızlandı. Hong Kong, Şanghay ve Seul´de endeksler % 2-4 geriledi. Japonya ise tatil.

Dün Çin Merkez Bankası´nın yaptığı faiz indirimi piyasada olumlu bir etki yaratmadı. Beklenen indirimin ardından durgunluk kaygıları Şanghay ve Hong Kong borsalarında satış getirdi. Çin´de indirimin ardından tüketimi artırmaya yönelik yeni bir teşvik paketinin açıklanması bekleniyor.

Avustralya´da HFA Holdings adlı hedge fon yöneticisi, 3 fondan para çıkışlarını dondurunca hisseleri % 55 düşerek 4,3 sente indi. Hisseler bu yıl % 98 geriledi. 5,8 milyar dolar yöneten HFA Holdings´le ilgili haberler Sidney borsasını fazla etkilemedi. Sydney´de düşüş % 0,7 civarında.

Pariteler dünkü sakin seyrini koruyor. Euro-dolar 1,40´ın hemen altında. Dolar-yen 90´ın üzerinde.

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

Xu100

Son iki işlem gününde hacmi düşen, 330 puanlık dar bir aralıkta gidip gelen İMKB-100 endeksinin iyice sıkıştığını ve dönüm noktasında olduğunu düşünüyorum. Yükselişin başladığı 21 Kasım'dan bugüne herşey yolunda gitti ancak bundan sonra nasıl bir yön izler bilemiyorum.

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Krupiyerin Destesi

Krupiyerin seans arası bıraktığı iskambil destesi :

AFMAS, AKGRT, AKSA, ALKIM, ATAYO, BOLUC, CARFA, CMENT, CYTAS, DENTA, DITAS, DOBUR, DOKTS, DURDO, EMBYO, ERBOS, ERSU, FENIS, GDKYO, GENTS, GRNYO, HDFYO, IDAS, IZOCM, KERVT, KLMSN, KNFRT, KONYA, KORDS, MERKO, MRBYO, MRSHL, MYZYO, NUGYO, PENGD, PIMAS, PINSU, PTOFS, RAYSG, RYSAS, SASA, SEKFK, SONME, TATKS, TBORG, TEKFK, THYAO, TKSYO, TTKOM, TUKAS, USAK, YKRYO

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

2009'da Parayı Nereye Yatırmalı?

İş Yatırım'ın bugün yayımladığı 2009 Strateji Raporu'na göre, önümüzdeki sene Türk Lirası'nı tercih edenler kazanacak. Türk Lirası enstrümanlar arasında da tahviller öne çıkıyor.

İş Yatırım, 2009 Strateji Raporu'nu düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı. Raporun son bölümünde 'Son gelişmeler sonrasında yatırımcılar nasıl bir strateji izlemeli?' sorusunun yanıtı da yer aldı.

"2009 yılı stratejimizde temel bir değişikliğe gitmiyoruz" diyen İş Yatırım, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonominin durgunluğa girdiği, IMF ile anlaşmanın sağlanmasını beklediğimiz, Merkez Bankası'nın para politikasını normale döndürdüğü baz senaryomuzda, Türk Lirası cinsi yatırım araçlarını tavsiye etmeye devam ediyoruz."

TAHVİLLER AVANTAJLI

Yatırımcıların ekonominin küçüleceği 2009 yılında büyümeye duyarlı hisse senedi yatırımlarından ziyade sabit getirili yatırım araçlarına yönelmesi tavsiye olunan raporda, özellikle tahvillerin önemli bir kazanç sağlayabileceği vurgulandı.

Raporda, "Son dönemde yaşanan yükselişe rağmen tahvil piyasası hakkındaki olumlu görüşümüzü koruyoruz. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine paralel tahvil piyasasında oranların 2009 yılı ilk üç ayında yüzde 16'ya gerilemesini bekliyoruz" denildi.

BORSADA KALICI YÜKSELİŞ ZOR

İMKB'nin gelişmekte olan ülkelerdeki en ucuz piyasalardan biri olduğu kaydedilen raporda, "Ancak ekonominin durgunluğa girdiği ve belirsizliklerin arttığı mevcut konjonktürün borsada kalıcı bir yükseliş için uygun olmadığına inanıyoruz" denildi.

Kaynak : Mynet

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Güçsüz Hisseler

* Tablo 25 Aralık kapanışlarına göre hazırlanmıştır.
                              * A sütunu hisselerin 21 günlük Basit Hareketli Ortalamalarını (BHO), B sütunu ise 14 günlük Ağırlıklı Hareketli Ortalamalarını (AHO) göstermektedir.
                              * Tablodaki hisselerin tümünün 21G BHO'sı 14G AHO'sının üstünde veya aynı seviyededir.
                              * Daha kısa vadeli HO'nın görece daha uzun vadeli HO'nın altında seyretmesi nedeniyle tablodaki hisselerin İMKB geneline göre daha güçsüz olduğu düşünülebilir.
                              * Tabloda kapanış fiyatı HO'lardan birinin veya her ikisinin üzerinde olan hisselerde mevcuttur. Bu hisselerin yukarıya dönüş göstermekle birlikte henüz fiyat istikrarına kavuşmadığı söylenebilir.

Yorum

• mehmet.17
                                Katılımcı
                                • 17 Aralık 2008
                                • 66

yani? tabloyu takibemi alalım
                                [B]Ben hayatı çevrimdışı yaşıyorum, hayat beni engellese ne olur ! ! ![/B]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information