Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

derslere devam...
    kağıtları buluyorum ama uygun alım -satım yerlerini daha öğrenemedim...bu konuda kendimi geliştirmek isterim..

çabalarınız,emekleriniz için teşekkürler.

saygı ve sevgiyle..
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Sorular ve Cevaplar

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      luksk ama nerden alınır karar veremedim
      klmsn
      bende nereden ve ne zaman alınabilir bilemedim...
      takip ettiğim lojistik şirketi...daha uygun alım yerine gelebilirmi diye bakıyorum..uygun zamanda uyarırsanız sevinirim..
      derslere devam...
      kağıtları buluyorum ama uygun alım -satım yerlerini daha öğrenemedim...bu konuda kendimi geliştirmek isterim..
      çabalarınız,emekleriniz için teşekkürler.
      saygı ve sevgiyle..
      Sn. Yağmur,

Hisse grafiklerini işin özünü anlatmak için örnek olarak kullanıyordum. Anladım ki bundan böyle foruma grafik eklerken fiyat barlarının üzerine de bir bant çekmem gerekiyor.

LUKSK dün ve bugün endeks gerilerken birer kademe yukarıdan kapandı. İlk seansta endeks % 1.9 gerilerken seansı % 1’in üzerinde primle tamamlayan 18 hissenin içinde yer aldı. Ancak bu ortamda sıçrama yapacağını söylemek kahinlik olur.

KLMSN endeks ne kadar güç kaybetse de mıh gibi yerinde duruyor. Hisseye sahip çıkanlar olsa da çoğunluk bu bıktırıcı döngüye ve menkul kıymet borsalarında esen olumsuz rüzgarlara dayanamayabilir ve pes etmek zorunda kalabilir.

Piyasada zor alıcı, kolay satıcı olmak gerekir. Alırken kılı kırk yarmalı ancak satarken hissenin gözünün yaşına bakmamalısınız. Uçanın-kaçanın ardından ağıt yakmak yerine geride 330’un üzerinde alternatifiniz olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Hisse yeterince düştü diyerek alım yapmak düşen bıçağı tutmakla aynı kapıya çıkar. Bunun sonunda eliniz kesilir ve canınız yanar. İlla dipten almak veya zirveden satmak gibi bir hedefimiz olmamalı. Düşüş tamamlanıp hisse başını yukarıya kaldırdığında veya yükseliş tamamlanıp yönünü aşağı çevirdiğinde alıcı-satıcı olmak kanımca en rasyonel hareket tarzı olur.

Arz ve talebi en net yansıtan göstergelerin başında hareketli ortalamalar geliyor. Alım-satımda bir rehberiniz olsun istiyorsanız kendinize 5-15 gün gibi iki hareketli ortalama seçin. Küçük olan büyüğün üzerine çıktığında alıcı, altına sarktığında satıcı olursanız sürüden ayrılmaz ve kurtlara yem olmazsınız.

Detaylara takılmış, dün akşam 20:20’de 383 numaralı mesaja eklediğim Umman sancağını gözden kaçırmışsınız. Dış borsalara bakılırsa İMKB ikinci seansta ilkine nazaran daha olumlu bir tablo çizecek görünüyor. Yine de 24.800’ü aşmayan yükselişlerin tepki çıkışı niteliğinden öteye gitmeyeceği akıldan çıkarılmazsa iyi olur.

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ……
      Endeksin bugünkü kapanış seviyesine bakılarak mesaja sonradan Umman işaret sancağı eklenmiştir.

ARAGONN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Üstadım, acaba SNPAMda umut varmı? Bu hacimsiz düşüş nereye kadar sürer?
      Destek noktalarını da kestirmek güç:
      Sn. ARAGONN,

Belki gözünüzden kaçmış olabilir ama yukarıdaki sorunuz evvelce aşağıdaki şekilde cevaplanmıştır. Cevap tarihinde hisse fiyatı 0.73, ilk seansın sonunda geldiği nokta ise tabandan alıcısız 0.53’tür.

Soru soruluyor ancak verilen cevap sual sahibince hiç dikkate alınmıyorsa o noktadan sonra benim yapabileceğim bir şey yok demektir. Yine de kayıtsız kalamayacak ve “Kendi düşen ağlamaz” diyeceğim.

Grafiğine bakıldığında hissenin 9 günlük üssel hareketli ortalaması 0.72, şu an ki fiyatı ise 0.73 seviyesinde görülüyor. Fiyat barı gün içinde söz konusu hareketli ortalamayı ziyaret ettiğine ve güç kaybı belirginleştiğine göre bu noktadan sonra piyasayla inatlaşmak yerine huyuna-suyuna gitmek daha uygun olur kanısındayım.
      ……….
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• ARAGONN
        Tecrübeli
        • 11 Mayıs 2008
        • 321

Üstadım, yanlış anlamayın 0,7 ortalamayla elimden çıkarmıştım. Sadece 2OOOytllik malım kaldı. Bu siteye girdigimde hemen ziyaret ettiğim kişilerden birisiniz. Geçmişte de tavsiyelerinizle çok ekmek yedim. Saygılar ve
        İlginiz için teşekkür ederim.
        HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

ARAGONN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Üstadım, yanlış anlamayın 0,7 ortalamayla elimden çıkarmıştım. Sadece 2OOOytllik malım kaldı. Bu siteye girdigimde hemen ziyaret ettiğim kişilerden birisiniz. Geçmişte de tavsiyelerinizle çok ekmek yedim. Saygılar ve
          İlginiz için teşekkür ederim.
          Sn. ARAGONN,

Siz bana bakmayın. Sabah gözüm korktuğundan 5 kuruşa tamah edip elden çıkardığım KLMSN'lar bu havada % 2.8 prim yaptı ya ben onun için patırdanıyorum.

Çoğu gitti, azı kaldı ise sorun yok. Yine de 2000 TL bir emeklinin 3 aylık maaşına karşılık gelir. Bence sığ tahtalarda nefsi köreltmek için tadımlık hisse almalısınız.

Bu köşede yapılan doğru bilineni ifade etmekten ibarettir. Riski göze alıp yükü sırtlananın bunun karşılığını almasından daha doğal birşey olamaz. Herkesin kısmeti kendine düşen nimetle sınırlıdır.

Yükselenler düşenler listesine bakılırsa endeks karşısında 5-3 önde olduğumuz söylenebilir.

Tabloya hisselerin destek noktalarını yazmakla iyi etmişiz. Yoksa PRKTE için 1.32'yi, TKSYO için 0.91'i destek olarak yazdığımızı ispat edemeyecektik.
          Last edited by Penguen; 21 Ocak 2009, 15:49.
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

tksyo da çizdi
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

listeden tspor ve tukas da

tebrikler..

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

tksyo da çizdi
                Haklısınız endeks toparlayınca TKSYO ve SEKFK tabeladan düşmüş.

listeden tspor ve tukas da
                tebrikler..
                Hadi ben 3,5 numero gözlük kullanıyorum, görme kusurum hoş görülebilir. Ama dikkatli bakarsanız farkı fark edecek ve yükselen ilk 5 hissenin tamamının listede olduğunu göreceksiniz.

Ancak ….

Hisseler için belirlenen destek noktalarının Cuma kapanışlarına göre belirlendiğini ve eldeki hisseyi balkondaki çiçek gibi görüp tablodaki hisselerin desteklerinin her seans sonunda yukarıya taşınması gerektiğini hatırlatmam gerekiyor.

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

Haklısınız endeks toparlayınca TKSYO ve SEKFK tabeladan düşmüş.

Hadi ben 3,5 numero gözlük kullanıyorum, görme kusurum hoş görülebilir. Ama dikkatli bakarsanız farkı fark edecek ve yükselen ilk 5 hissenin tamamının listede olduğunu göreceksiniz.

Ancak ….

Hisseler için belirlenen destek noktalarının Cuma kapanışlarına göre belirlendiğini ve eldeki hisseyi balkondaki çiçek gibi görüp tablodaki hisselerin desteklerinin her seans sonunda yukarıya taşınması gerektiğini hatırlatmam gerekiyor.
                  farkındayım ama haberleri endeksteki beklentiyi de göz önüne alarak ,madem tekniği çıkışa hazır ,düşsede önce tepki verebilecekler diye bakıyorum listenize.
                  eğer almış olsam ;daha aşağıdan alarak kar ımı daha da çoğaltırdım diye düşünüyorum..sanal oynayınca böyle

Yorum

• ARAGONN
                    Tecrübeli
                    • 11 Mayıs 2008
                    • 321

walla Hocam dün epey sızlandım ben de. Saat 16da işten ayrılıp 2. işime gittim eve geldim pek tadım yok. Teletexe bir baktım SNPAM %13le tavan. Epey bir keyiflendim

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Dünden Bugüne

Sn. ARAGONN,

"Yaradan sevdiği kullarının önce merkebini kaybettirir sonra buldururmuş diyemeyeceğim" çünkü hissenin bugünkü kapanışı 0.56. Her ne kadar 0.53'ten 3 kademe yukarı çıkmış olsa da 0.73'e daha 17 kademe var. Lütfen doğruyu söyleyin; ben patırdanmakta haksız mıyım?

Penguen; Nickli Üyeden Alıntı
                      .......

Bakıp gördüğüm kadarıyla endeks şu an 24.717’de ve günün en yüksek seviyesinden işlem görüyor. Ancak dünkü kapanış ve bugünkü çalkantılı hareketin sonunda endeksin güç kaybettiğini düşünüyorum. Acizane fikrim; 24.800’ün üstünde kapanışlar olmadıkça tüm yükselişlerin tepki niteliğinde kalacağı yönündedir.
                      Boyumuzdan büyük konuşup haddimizi aşmaktan, insanlara mahcup olmaktan korkarız.

Bereket Mevla aciz ama iyi niyetli olduğumuzu bilir ve bize doğruyu söyletir.

Sözün özü; “Atıyoruz; kalbimiz temiz tutuyor.”

Yorum

• ARAGONN
                        Tecrübeli
                        • 11 Mayıs 2008
                        • 321

Yok padırdanmakta kesinlikle haklısınız Üstadım. Sizin söylediğiniz seviyelerden zaten SNPAMı satmıştım. Yaklaşık 2000ytl kadar kar ettim. 2800 adet SNPAMı satmadan bıraktım. Size inanmadığımdan değilde, ben epey yıllar önce bir DNZYO vakası yaşamıştım. 1.200lerden aldığım kağıdı 14000e satmıştım Tadı damağımda kalmış olacak arada kumar niyetine 1000-2000ytl bırakıyorum bu tür kağıtlara hani ya tutarsa hesabı
                        Hayırlı cumalar, Allah sağlığımızı bozmasın efendim para kazanılır
                        Saygıyla

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Haftalık Kapanışlar ve Hareketli Ortalamalar

Haftalık Kapanışı 9 Günlük Hareketli Ortalama Üzerinde Gerçekleşen Hisseler

Sn. ARAGONN,

Yılbaşında Mensucat Santral'a 1 lira yatıranın yıl sonunda 21 lirası olmuştu ama
                          o zamanlar İMKB'de işlem gören hisse sayısı 40-50 civarındaydı.

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Grafik Okuma - 6

Kısa vadeli hareketli ortalamaların orta vadeli hareketli ortalamaları
                            yukarı-aşağı kesmesi durumunda fiyatların nasıl bir yön izlediğini
                            grafik üzerinde görebilirsiniz.

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

Haftalık Kapanışı 9 Günlük Hareketli Ortalama Üzerinde Gerçekleşen Hisseler

Sn. ARAGONN,

Yılbaşında Mensucat Santral'a 1 lira yatıranın yıl sonunda 21 lirası olmuştu ama
                              o zamanlar İMKB'de işlem gören hisse sayısı 40-50 civarındaydı.
                              sn penguen

renk skalanızı burda kullanmamışsınız hepsi mavi

gökkuşağı renklerini görmek içimizi açıyordu

saygılar..

emekleriniz için teşekkür ediyorum..

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Grafik Okuma - 7

Hangisi? Sağdaki mi, soldaki mi?

Elbette sağdaki.

Çünkü sağda olan iyi bir dönüş göstermiş ve gözünü yukarıya dikmiş.

sn penguen

renk skalanızı burda kullanmamışsınız hepsi mavi

gökkuşağı renklerini görmek içimizi açıyordu

saygılar..

emekleriniz için teşekkür ediyorum..
                                Sn. Yağmur,

Üzgünüm; mavi dışındaki bütün renkleri tükettim. Eğer bana 7 renk suluboya takımı alırsanız tabloları istediğiniz renge boyayabilirim.

İlgi ve desteğiniz için ben teşekkür ederim.

------
                                Bu sabah 25.200 direnci geçilirken İMKB-100 üzerindeki yükü de atıp rahatladı.

İMKB'nin önümüzdeki 2-3 gün içinde 25.200-26.000 aralığında dalgalanacağı ifade edilebilir.

Normal zamanda dar bir aralıkta gezinen endeks bu sürede aşağı-yukarı sert hareketler yapabilir.

Çoşku artıp kanal dışına çıksa bile sonradan endeksin kanal içine dönme eğilimi göstereceği söylenebilir.
                                Last edited by Penguen; 26 Ocak 2009, 16:36.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information