Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

DOLUNAY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PAPAĞAN Uşak, PUHUKUŞU Pınsu, GÜVERCİN Parsan, MI hocam hadi vik vik bellide yanlışmı yorumluyoruz ipucu verirseniz iyi olur gibi. gazete bulmacası gibi uğraşıp duruyoruz
    tek doğrunuz var sn dolunay..:(

bulmacalar zevklidir.sn penguen de hem araştıralım,hem kazanalım hem de zevkle çalışalım diye bu yöntemi seçiyor anladığım kadarıyla

bulmacalarda bir kelimeyi bulduğunuzda,diğerlerini bulmak kolaylaşır..burda da tek doğrunuz var..bunu nasıl buldunuz ise değişik yöntemleri deneyerek diğerlerini de kolayca bulacaksınız eminim.sn penguen o kadar çok ip ucu vermiş ki biraz zorlaştırsa daha eğlenceli olacak (bence)..

bol kazançlar..
    sevgiler
    saygılar.
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

Eldeki Serçe de uçtu.....
      https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

Emeksiz yemek olmaz !

Dünyanın En Güzel 20 Manzarası, 15. Avustralya'daki Taronga Hayvanat Bahçesi'nden Sidney Limanı
        ------

Simurg Hocam; Türkçe’de V ile başlayan kuş adı olsaydı muhakkak ki kulağımıza gelen kuş sesleriyle (Vakvak-Vikvik) başlayan şiirler yazılmazdı.

Sevgili Komşum; Hoş geldiniz. Keyborsa üyeliğiniz hayırlı, uğurlu olsun.

Sevgili EDY; sözünü ettiğiniz link, dolayısıyla video gönderilen adrese ulaşmamıştır.

Sn. DOGANAY;

Kuş isimlerine yoğunlaşınca “Tablo ile hisse senetleri arasında bağ kuranların soruları cevaplanmayacaktır” dipnotunu gözden kaçırmışsınız.

Tablo küçük yatırımcı kopya çeksin, bulmaca çözsün diye hazırlanmamıştır. Hazırlanırken de gazete bulmacasını çözmek için gereken emek ve zamandan daha fazlası harcanmıştır. Onun karşılığı bu mudur, bunun karşılığı şu mudur diye akıl yürütmek; günü kurtarmak için çözüm aramaktan başka bir şey değildir.

Kendinize sormanız gereken asıl soru; tablo hangi mantığa göre hazırlandı ki aradan 5 gün geçtikten sonra ilk seansta İMKB 0.42 gerilerken Baykuş, Serçe ve Vikvik’in her biri % 7’nin üzerinde prim yaptı ve seansı tavan veya tavana yakın fiyatlardan kapattı olmalıydı.

Teknik analizle uğraşan insanlar sizden daha akıllı değildir. Yaradan’ın onlara ayrıcalık tanıdığı ve geleceği önceden bilme hakkı verdiği de söylenemez. Tüm yaptıkları grafikleri açıp gördükleri eğrileri-doğruları yorumlamak ve bunlara kendi birikimlerini katıp anlamlı sonuçlara ulaşma gayretinde bulunmaktan ibarettir. Onlar gibi kolay yerine zor olanı seçer; emek ve zaman hesabı yapmazsanız, sarf ettiğiniz çabalar karşılıksız kalmayacaktır.

Son söz : Birşey bilmiyoruz; sadece “Atıyoruz; kalbimiz temiz tutuyor.”
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

güvercinler de çok hoşuma gider..gu-guk sesleri ve aile hayatları enfestir..

ama özgürlüğü severler..

ben papağan alayım ona konuşmayı öğreteyim,arkadaş olsun bana dedim..ve bugün kuşcudan papağan aldım)

ne zaman konuşacak?? ilk kelimeyi söylediğinde sizlerle paylaşacağım)söz.

ebabil de bir kuştur.. ya böyle bir şarkı vardı..hatırladım melodiyi)

sn penguen yukarıdaki resimde;nerede olmak istedim diye sordum da kendime..
          sıdney de değil de hayvanat bahçesinde olmak o yeşillikte su kenarında oturmak sanırım gökdelenlerin 50.katında oturmaktan daha huzur verdi bana..

görünen resmin ,görünmeyen yüzü daha güzel bence)
          saygı ve sevgiyle..
          Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Sn. Yağmur,

Biz pek bilmesek de Sidney'deki Taronga Hayvanat Bahçesi meğer pek meşhurmuş; geleni-gideni, ziyaret edeni de pek çokmuş. 1916 yılında 21 hektar arazi üzerine kurulmuş ve bünyesinde 340 çeşitten fazla, 2.600'ün üzerinde hayvan barındırıyormuş. Resmi web sitesi linkini ve merak ettiğiniz arka plan resimlerini aşağıya kopyaladım. Umarım hayal ettiğiniz gibidir.

Güzel bir hafta sonu dilerim.

Last edited by Penguen; 21 Mart 2009, 13:08.
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• DOLUNAY
              Katılımcı
              • 07 Mart 2009
              • 90

Ensonunda Grafiklere Bakarak Sizin Kuşlari çözdüm çok Güzel Ayri Birk RENK Ve AHENG Olmuş Emeğinize Sağlik

Yorum

• ARAGONN
                Tecrübeli
                • 11 Mayıs 2008
                • 321

Hocam elimde epeyce 0.34 maliyetli VKING var. Nerde satacağımı kestiremedim. Acaba gidişat hakkında düşünceniz nedir?
                Ben nisan sonuna kadar bekletirim, 0,48e yakın bi yerdende satarım diye umut ediyordum ama 3 gün içinde beklediğim fiyatlara geldi.
                saygılar
                HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• financer
                  Bağımlı
                  • 08 Mayıs 2008
                  • 128

Tüm forum sakinlerine merhaba,

Özel işlerim dolayısı ile ara verdiğim borsaya ufak alımlarla da olsa tekrar geri dönmüş bulunmaktayım. Bıraktığımda 31.000 seviyesinde olan borsa endeksi şu sıralar 23500 seviyelerinde. Belki de biraz ara vermek benim içinde iyi oldu diye düşünüyorum.

Eskisi gibi foruma aktif olarak belki katılamayacağım belki, ancak buradaki değerli üstadları sıkı takibe devam edeceğim.

Şimdilik, engin bilgeliği ile mütevaziliği sentezleyen bir karaktere sahip penguen üstadımın köşesinde sizlere sıcak bir merhaba demek istedim.

Hepinize sağlıklı ve bol huzur dolu günler dilerim..
                  [B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Sn. DOLUNAY,

Tebrik ve teşekkür ederim. Okuma ve yazmadan ibaret, nispeten kolay ilk etabı başarıyla tamamladığınız anlaşılıyor. İkinci etap sukunetle dinleme-karşımızdakini anlama ve gerekmedikçe konuşmama safhalarından oluşuyor. Bu zorlu etapta başarı diliyorum. Size hitaben yazılan son mesajdaki bölümü aşağıya tekrar kopyalıyorum.

Penguen Nickli Üyeden Alıntı
                    Tablo küçük yatırımcı kopya çeksin, bulmaca çözsün diye hazırlanmamıştır. Hazırlanırken de gazete bulmacasını çözmek için gereken emek ve zamandan daha fazlası harcanmıştır. Onun karşılığı bu mudur, bunun karşılığı şu mudur diye akıl yürütmek; günü kurtarmak için çözüm aramaktan başka bir şey değildir.

Kendinize sormanız gereken asıl soru; tablo hangi mantığa göre hazırlandı ki aradan 5 gün geçtikten sonra ilk seansta İMKB 0.42 gerilerken Baykuş, Serçe ve Vikvik’in her biri % 7’nin üzerinde prim yaptı ve seansı tavan veya tavana yakın fiyatlardan kapattı olmalıydı.
                    Sn. ARAGON,

Yönelttiğiniz sorunun cevabı tablonun yayınlandığı gün verilmişti. Bu köşeye yazılan ilk mesajdan alıntılanan bölüm de aşağıdadır.

Size alımlarda kılı kırk yarmanız, satımlarda gözü kara davranmanız ve gözü yaşlı da olsa gidenin ardından dönüp bir daha bakmamanız dışında bir tavsiyede bulunamam.

Amatörce ilgilendiğim borsa alanında herhangi bir ehliyetim yok. Bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduğum da söylenemez. O nedenle köşede yayımlanacak yazı, analiz ve yorumlara ihtiyatla yaklaşılır ve bunların iyi niyetli paylaşımdan öte bir kıymet taşımadığı hatırda tutulursa memnun olurum.
                    Maksat genel gidişat hakkında bilgi vermek, sefere çıkan denizcilerin yolunu aydınlatmak olduğuna göre hisse bazında öneri istenmez, şu hisse iner mi-bu çıkar mı diye sorulmaz, eldeki hisselere methiye sıralanması beklenmez ise sevinirim. Hatta hiç soru sorulmaz, aktarılanlar okunmakla yetinilirse daha makbule geçer.
                    Sevgili Financer,

Hoş geldiniz. Sizi özlemiştik; tekrar aramıza katılmakla bizleri mutlu ettiniz. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da isabetli görüş ve değerlendirmelerinizle Keyborsa üyelerinin yoluna ışık tutacağınıza inanıyorum.

Tercihinizi Kuşadası Feneri’nden yana kullandığınız; gönül alıcı sözleri bendenizden esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Yine de yaşanacak hayal kırıklıklarını önlemek için; forumlarda bir şeyler karalamanın su üstüne yazı yazmaktan farkı olmadığını, gönderilen mesajların genelde yerine ulaşmadığını, bu zamanda kadirşinas insan sayısının azaldığını, kendi vicdanımızla barışık kalıp huzurla yaşamanın, başkalarının ilgi, sevgi ve takdirinden daha anlamlı olduğunu şimdiden hatırlatmam gerekiyor. Başarılar dilerim.
                    Last edited by Penguen; 22 Mart 2009, 11:53.

Yorum

• ARAGONN
                      Tecrübeli
                      • 11 Mayıs 2008
                      • 321

Sn.Üstad iyiki varsınız iyiki burdasınız ve iyiki böyle bir site var. Yıllarca biriktirdiğim üçbeş kuruşu, buraya gelmeden paralı sitelere bile üye olmama ragmen, kurtlara kaptırıp duruyordum.
                      Allah gönül huzuru, aile saadeti ve sağlık versin.
                      saygılar

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

Yine de yaşanacak hayal kırıklıklarını önlemek için; forumlarda bir şeyler karalamanın su üstüne yazı yazmaktan farkı olmadığını, gönderilen mesajların genelde yerine ulaşmadığını, bu zamanda kadirşinas insan sayısının azaldığını, kendi vicdanımızla barışık kalıp huzurla yaşamanın, başkalarının ilgi, sevgi ve takdirinden daha anlamlı olduğunu şimdiden hatırlatmam gerekiyor. Başarılar dilerim. [/quote]

sevgili penguen

yazılacak ,söylenecek çok şey var .yukarıda renklendirdiğim sözleriniz için.

upuzun anlatımlardansa o kadar ÖZ-ARI düşünceler çıkarmışsınız kii.sayfalarca yazılıp-çizilebilir..

yukarıdaki kısacık metin üzerinde epey düşünüp,irdeledim..derin düşüncelere yönlendirdi yazdıklarınız..son cümleye katılamıyorum..vicdan-huzur tabiiki en önde ama sevgi-takdir de seslendirilmese dahi huzur için gerekli..yapılan, çizilen, söylenen sözlerin doğruluğu;kalben de olsa takdir ile mükafatlandırılır.bizler bilmesekte,duymasakta)

rahat bir vicdan,huzurlu sevgi dolu sağlıklı bir yaşam ..

sevgiyle..
                        saygıyla..

Yorum

• nur
                          Tecrübeli
                          • 03 Mayıs 2008
                          • 620

Penguen
                          hocamın X....Y...Z...sitelerindeki her tür yazınızı ilgiyle takip etmiş biri olarak bendeki bıraktığınız iz
                          sevgi dolu bir yürek
                          neşeli hoşgrülü sıcacık bir kişilik
                          ve zerafetle yazılan yorumlarınız
                          her ne kadar sizi tanımıyor olsamda
                          sizi seviyor ve izlemekten keyif alıyor,
                          emekleriniz için de ayrıca sonsuz tşk.ediyorum.
                          Svg.

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

İMKB Şirketleri 2008 Yılı Genel Kurul Tarihleri

Kaynak : İMKB, Güncelleme; 15.03.2009

Sn. ARAGONN, Yagmur, Nur;

İltifat konusunda bana pek cömert davranmışsınız. Teşekkür ederim.

Sevginizden, içtenliğinizden hiç kuşkum yok. Samimi duygularınızın bende karşılığı olduğundan endişeniz olmasın. Ancak "İnsan sevdiğini taştan taşa vurur" sözüne sığınıp gavurluk edecek ve elinizdeki buğday tanelerini kıraç topraklar yerine sulak ovalara saçmanızı tavsiye edeceğim.

Herşey gönlünüzce olsun.

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Salı'dan Pazartesi'ye

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              XU100’ün hareketli ortalamalar bazında oluşan ilk seans resmine bakıldığında;

* 23.300 bölgesinin destek görevini yerine getirdiği,
                              * 25.500 seviyesinin üzerinde yaptığı kapanışla iyi bir performans sergilediği,
                              * 23.700 direnci yukarı geçildiği takdirde endeksin gözünü 24.400’e dikeceği,

ifade edilebilir.

Bugün 24.433 dibinden başlayan sert harekete bakarak;

* BB üst bandının yukarı geçildiği,
                              * Dalgalanmalar olsa da endeksin 25.800-26.000 bölgesini kendine yeni hedef belirlediği,
                              * Temmuz 2008 dibine kadar uzanan bu bölgedeki direncin kuvvetli olduğu,
                              * Her şartta resmin bütününü gözden kaçırmamak ve bu yükselişlerin
                              tepki niteliğinin ötesine geçemeyeceğini akıldan çıkarmamak gerektiği,

kaydı düşülebilir.

Yorum

• ARAGONN
                                Tecrübeli
                                • 11 Mayıs 2008
                                • 321

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kaynak : İMKB, Güncelleme; 15.03.2009

Sn. ARAGONN, Yagmur, Nur;

İltifat konusunda bana pek cömert davranmışsınız. Teşekkür ederim.

Sevginizden, içtenliğinizden hiç kuşkum yok. Samimi duygularınızın bende karşılığı olduğundan endişeniz olmasın. Ancak "İnsan sevdiğini taştan taşa vurur" sözüne sığınıp gavurluk edecek ve elinizdeki buğday tanelerini kıraç topraklar yerine sulak ovalara saçmanızı tavsiye edeceğim.

Herşey gönlünüzce olsun.
                                Walla verdiğniz bilgileri vermek için başka siteler para istiyor
                                Onca emek isteyen bu araştırma inceleme sonuçlarını birimle cömertce paylaştınız. Kendi adıma bişeylerde öğrendim sizden buna minnettarım gerçekten. Sadece acaba sayın Penguen biraz kaprislimi diye aklımdan geçtiği oldu. Geçmişte siteye küsüp giden değerli yazarlarımız oldu. Onun için sizide küstürür mü biri diye endişelendiğim de olmuyor değil. Ben sizin deyiminizle , buğday taneleri için doğru yeri bulduğumu düşünüyorum. Hem zaten buğday çok suyu sevmez. Hele mayıs ayından sonra hiç istemez. saygılar

Yorum

Working...
                                X

Debug Information