wisewell Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
bisey demedim....senden cekiniyor oldugumu ima ettim....benim ZINA miktarimla seninkini kiyaslarsak....devede gulak.....ben kiiimmmm....sen kiiimmm....sana saygi duyuyorum ....sadece oteki dunyada cennete girebilesin diye...GUSUL ABDESTI YETMEZ DIYEREK...saaa kopya veriimmm olumm....ha ha haYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
-
evet itiraf ediyorum zina miktarim senden fazla olabilir ama bence o kadende fazla degildir aradaki fark,,,,sen car ya senkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbisey demedim....senden cekiniyor oldugumu ima ettim....benim ZINA miktarimla seninkini kiyaslarsak....devede gulak.....ben kiiimmmm....sen kiiimmm....sana saygi duyuyorum ....sadece oteki dunyada cennete girebilesin diye...GUSUL ABDESTI YETMEZ DIYEREK...saaa kopya veriimmm olumm....ha ha ha
Yorum
-
incik ne gerek var birbirimizi bu konuda kepaze etmeye dersen....HAKLISIN....wisewell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterevet itiraf ediyorum zina miktarim senden fazla olabilir ama bence o kadende fazla degildir aradaki fark,,,,sen car ya sen
REHMETLI ANAM BILE BENI UYARMISTI....basina ne gelecekse bu gaci duskunlugun yuzunden gelecek diye....
ana benim sucum yok....REBBIM ELE YARATMIS DIYE....anami gandirirdim.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
allah rahmet etsin ama bisi diimi,,,,,senin mevzu diline vurma mevzusus deeel....sen harbi az deelsin,,,,cok tehlikleisin cok rus gacilar bile korkuyor sendenkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterincik ne gerek var birbirimizi bu konuda kepaze etmeye dersen....HAKLISIN....
REHMETLI ANAM BILE BENI UYARMISTI....basina ne gelecekse bu gaci duskunlugun yuzunden gelecek diye....
ana benim sucum yok....REBBIM ELE YARATMIS DIYE....anami gandirirdim.
Yorum
-
gel anlasalim....su YAMYAM yerine....daha makul bisey bul....ha ha hawisewell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterselamin aleykum kuzu postu giymis yamyam kuzu ve ahali
pardon kuzu agam
missal....GERCEK BORSACI...BU ISLERIN PIRI...gibim....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
rusyadamisin hala....biraz bilgi yaz....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
gercek borsaci yada ustad yada pir seyh ulema seni tarif etmezki edemezki,,,,,adana dilinde cevap verdim,,,,,borsanin yamyamisin,,,,ne ucan kurtulur ne kacan,,,,egriye egri dogruya dogru,,,,ne dersen olir o,,,seni anlayip takip eden para yapar (mesleki diyim,,,,,her girdigin pozisyonda farkindayim,,,,,,en elverissiz momentler diyagrami ni muhakkak cizip projelendiriyon....neyse di yeter mezvuya gelek,,,,borsamiz kapali hala......serbest piyasada 115 rubleden pok gibi $ var,,,,moskovada savas neyim yok,,,,ama urus halki birlik butun oldu,,,,,cecen gardaslarimizi cihada ukraynada rus tarafinda devam ediyor,,,,daha ne diyimkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergel anlasalim....su YAMYAM yerine....daha makul bisey bul....ha ha ha
missal....GERCEK BORSACI...BU ISLERIN PIRI...gibim....
Yorum
-
guzel....hergun yaz biraz...BIZI BILGILENDIR....cok sansliyiz sen oradasin....BUYUK BIR FURGUN PLANLADIK...ve uyguladik URUS uzerine....PUTIN uzerine yani....aman haaa....bilgi ver bize....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
wisewell...bunu teyit etti....yani PUTIN rubleyi 130 a cakti emme....bu disgucler ucun...115 e DOLAR gani diyor...DOGRU ANALIZ ETMISIM.....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersuanda bi haftadir yerin dibinden urus kaartlarini aliyoruz....newyorkta islem goren...
bu dev 5 urus sirketleri indeksi 4500 den 2250 lelere....dustu....
dusundugumuz ve planladigimiz gibi olursa...MOSHE ILE BEN...TARIHIMIZIN EN BUYUK FURGUNUNU 70 LI YASLARDA YAPMIS OLACAGIZ....
BU FURGUN ELE BELE OLMUYACAK.....ruble 130 larda....hedefi 60....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
[QUOTE=kuzu;681110]guzel....hergun yaz biraz...BIZI BILGILENDIR....cok sansliyiz sen oradasin....BUYUK BIR FURGUN PLANLADIK...ve uyguladik URUS uzerine....PUTIN uzerine yani....aman haaa....bilgi ver bize....[/QUObasim gosum ustune,,,,,bu arada dm ne bak
Yorum
-
yil 1950...STALIN VE MAO....
dunya bolusuluyor....stalin avrupada zorda...mao ya kosuyor...KOREDE HERB CIKAR...ve savas...200 000 cinli kominist oluyor...mao cin butcesinin yuzde 40 ini harciyor....
sonuc....STALIN ISTEKLERINI KABUL ETTIRIYOR VE SUPERPOWER oluyor...cini koruyor.....
yil 2022....sari ciyan SI..ve..mehdi putin ....vakit geldi..sari ciyan tisliyor putine..ikimizde 20 yil cabaladik...UKRAYNAYA FUR...olebildigi kadar urus olsun...ben silah,para,ne istiyorsan oradayim....
dikkat...roller degisti...patron cin...oburu kucuk kardes oldu...1950 de patron urus cin kuccuk kardesti...SONUCTA KARDESLER...EUROASYALAR.
putin ukraynaya furuyor....avrupa cil yawrusu gibi dagiliyor...herkez...herbiri...urusdan it gibi korkuyor....dunya halklari ukraynayi atese atan bu yamyamlarin cok korkak olduklarini goruyor...
veeeee.....
yil 2030....CIN VE RUSYA YENI SUPERPOWER...YUAN DUNYA REZERV PARASI...DOLAR COP........YENI 30 YILLIK GEOPOLITIKAL CYCLE BASLIYOR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
son 500 yillik liste yukarida....500 yil once superpower di...herkes sirayla superpower oldu...VE CIN YENIDEN SUPERPOWER.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstericinde oldugumuz 30 yillik geopolitic cycle 1990 da sovyeterin dagilmasi ile basladi....
birinci on yil bu dagilma konsolide edildi...VE EURO ICAT EDILDI....GEOPLITIC ON YIL VE EKONOMIK SONUCU...
IKINCI ON YILLIK CYCLE 2001 DE IKIZ KULELERLE...al-qaideci amrikililer ucaklari digti...ve cycle basladi....amriki superpower tek tabanca furdi...kirdi...oldurdi...DUNYA ALKISLADI...ARAP SERMAYESI BATIYA GECTI...
UCUNCU ON YILLIK CYCLE....ARAP BAHARI IDI...ne bahardi haa...ekonomik sonuclari...Libya,iraq,yemen vesaire...merkezz pankalarindaki altunlar uctu gitti....amriki ve rusya petrol ve gazi bolustuler...heryerde yariyariya....2020 de 30 yillik cycle bitti....ARAP SERMAYESI BATIYA GECTI...araplara demokrasi geldi...ozgurler artik....colde deve boku yiyiyorlar ahmaklar.
simdi yeni 30 yillik cycle basladi...ILK ON YILININ BASINDAYIZ....nukleer cycle bu....YENI DUNYA DUZZENI....UC ESIT GUC....DOLAR TARRAGIMI YIYIYOR DONEMIDE DIYEBILIRIZ BUNA......
son 500 yilda....superpowerlar yani parasi REZERV PARA olanlar....
1....1500 ila 1650 arasi superpower cin...parasi heryerde geciyor...IPEK YOLU...cine denizden gidelim diyenler amrikiyi buldu bu yuzden...
2....1650 ila 1750 arasindaki superpower hollandalilar...paralari rezerv para heryerde geciyor...Amsterdam para merkezi....
3....1750 ila 1900 arasindaki superpower ingilizler....paralari rezzerv para...gunes batmiyor topraklarinda.
4....1900 ila simdi arasindaki superpower amriki.....paralari rezzerv para...
INCELEYIN TABLOMU....SUPERPOWER OLMA SURESI...100 ILA MAXSIMUM 150 YIL ARASIDIR....
AMRIKI....122 YILDIR SUPERPOWER....
not...osmanli hicbirzaman superpower olamamistir...1575 de bile...parasi...cok degersizdi...kanuni habire paraya bakir katiyor...yeniceriler habire isyan ediyordu...ENFLASYONA maaslari yetismiyordu...
not 2.....bir superpower....4 veya 5 30 yillik cycle ile....SUPER OLMAKTAN CIKIYOR...sebebini yazilarimda....KAPITALIST MODU u anlatirken anlatmistim....KARL MAX da bunu cok iyi analiz etmistir....RICARDO....ISE....uzatmanin yollari ucun oneriler sunmustur.
NOT...listeyi iyi inceleyin....kim ki...guney asyayi egemenligi altina almissa o superpower olmustur hep...osmanli ve urus imparatorluklari bu yuzden superpower olamamislardir....SUPERPOWERDAN KASTIM...PARASI REZERV PARA OLAN ULKE anlaminadir.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ONEMLI NOT...tum superpowerlar herb etmeden pozizyonunu birakmak istememistir.....
kendi ulkem icin tek dilegim sudur....turkiyeyi ikinci dunya harbine sokmuyan...ISMET INONU...ya dirilsin yada ruhunu birine odunc versin....yogusam...benim 3 oglumda cephede olacak....kimin icin oleceklerini bilmeden.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
aranizda PUTIN VE ETRAFINDAKILERI iyi tanimak istiyen varsa...okuyacaginiz seylerin basinda....IVAN ILYIN olmali...ivan I tanimzsaniz...putin I cozemezsiniz....putin e MEHDI dememin sebebi....IVAN ILYIN dir.
ilyin yaziyor....GOD IS A RUSSIAN.....tanri bir rustur....
ilyin yaziyor.....tanri mogollari ruslari birlestirmek ve YENI MOGOLLAR yapmak icin yolladi....ARTIK YENI MOGOLLARIZ ONLARLA BIRLIKTE...rus ve turkun birligini yuceltiyor...bu...turklerin rusyayi isgalini ve ruslasmasini TANRI ISTEDI....cunkii...TANRI BIR RUSTUR...bu buyuk guc birlikte olustu.
nitekim....hangi savasa girdilerse...KAZANDILAR....YENI MOGOLLAR...urus plus turk...ilyin.
not...avarlar...macarlar...bulgarlar...hazarlar... pecenekler...kipcakcaklar...tatarlar...kazaklar... vesaire...TUM TURK BOYLARI RUSYADALAR VE RUSLASTILAR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
usaglar kafalar kiyak....agladik sarildik birbirimize....moshe ile...bir omur ikerek gecti....yaslandik...
VAYYY....mamina cakayim bu ne bicim istir...bu ne bicim ikistir dedik....gardasmla....
YINE KARLAR YAGDI GONUL DAGIMA.....
Yine karlar yağdı gönül dağıma
Kime ne söyleyim, kime ne deyim?
Yaz ayında gazel gazel düştü bağıma
Yaz ayında gazel gazel düştü bağıma
Gürledi bulutlar, yağmadı yağmur
Gözlerim yaşlı da, yollarım çamur
Yâre gidem dedim yetmiyor ömür
lem mamina cakayim....YARE GIDEM DEDIM,YETMIYOR OMUR....
lem mamina cakayim....BU KACINCI YAR...BU KACINCI OMUR....
konuyu....
lem olumm....REBBIM ELE YARATMIS DIYEREK....
DASHAKLARIMIZ ELIMIZDE....ikmeye hazir bi bicimde kapattik....ve gavat evine gitti...
SAKASI YOK ESER....FELEK CAKMAGINI USTUMUZE CAKTI...diye diye...huzursuz deyyuuzzz.
o bir yahudi hazar Turku....ben bir anadolu alevi Turku olarak....
dunyanin mamina caktik birlikte....emme yetmiyor...omur bizim mamimiza cakmaya geldi.
paralarimizi kimler yiyecek....biz yaylandiktan sonra...ise bu gecenin mevzusu idi....
borsaci oldugumuzz ucun...HEP GELECEKTE YASADIK...
MOSHE BENIM ORTANCA OGLANI SECTI....
tabii hem onun cocuklari...hem benim oburleri....mezarimiza icmaya geleceklerdir....
emme....
ele karar aldik.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum