HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzu bu iptal. Haber düştü. ABD Hazinesi Rus Hükümetinin dondurulan 117 milyon doları borç için kullanmasına müsade etti. Sanırım bu tezi çürüttüler. Danışıklı döğüş varmış. Morotoryuma müsade yok anlaşılan.

Şimdi yinede endekste %20 düşüş var mı diyorsun? 1350 -2400 çıkışı gibi olmayalım Short yakalanırsak mahveder bizi yine ???
    morotoryum oyle birden olmaz....ilan edebilmeden once 1 at odeme suresi verilir ve beklenir....MOROTORYUM SILAHINI RUSYA KULLANIRSA....o ayri...muddet vermesine gerek yok....derki...yaptirimlar kalkincaya kadar hicbir borcumu odemiyorum....

117 milyon bondda su oldu....rusya odeme emir yazdi....ve blokajdan bu odendi....yazmaz ise odeme emir...amriki dokunamaz dondurulmus paraya....BU MOROTORYUMDUR....

HEDEFI VERDIM....280 000 E GIDINCEYE KADAR SHORT FILAN YOK...malda yat....short 280 000 de.

emme bir gozunde urus morotoryumunda....bu shortu one alir....HEDGE ucun....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

mal almak ucun 10 yil bekledik....ve aliyoruz...bunu hicbirsey durduramaz....

BUNU PLANLAMISTIK....VE YAPIYORUZ....

ve bu plani 2013 de yaptim....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

baskasinin pipisi ile gerdege girersen....sana KUKLA DERLER....

GULMEKTEN OLDUM...bizim tv ler...urusa yaptirimlar urusu batirir...felan filan...

ulen kerizzzler....SENIN ULKEN TURKIYE de YAPTIRIMLAR ALTINDA....birazda onu konusun....

konusamam....BEN GERDEK DAHIL...kendi pipimi hic kullanmadim...cis haric.

Yorum

• hurolg2
          Aktif
          • 25 Ocak 2019
          • 367

Kuzubeg pirim bu verdiğin 280.000 - 300.000 rakkamları viop 30 endeks mi bist 100 endeks miydi?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1922

Kuzu
            Rusyanın 300 Milyar dolarına bloke...pardon pardon el koymuşsun..
            Yazılı izinden bahsediyorsun..

Savaş = talan demektir..

Kaldıki o para olmasa rusya da borçlarını ödeyemese PARA BASAR çözerler..
            Kaç milyar dolar borcu var rusyanın..
            100 200 300..

FED 150 Milyar dolar!!! geri alım yapıyordu her ay şunun şurasında 2-3 ay evveline kadar..

Bunlar çerez rakamlar.
            Grip ayağına çıkarıp 4 trilyon dolar verdiler piyasaya...

KOC 1400 diye bir rakam imkansız..
            Bırakın şu 200 günlüğe her sene değmiş bu sene de değecek edecek işini..

1400 olması için
            swift den çıkarma türü bi hamle..
            Yada batılı bi başkente atom bombası..
            Öyle bi durum olursa zaten sen ne shorttan para kazanırsın yada dur hisse alim de yatırım yapim derdine düşersin..
            Misal rusya da shortcular bayram mı ediyor sence..

Enflasyonist ortamlarda borsa düşmez..
            Mal değerli para değersiz dir..
            Venezüella borsası düştü mü zamanında..

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

Bütün dünya enflasyonist bir ortama SOKULDUU..
              Kontrollü yüksek enflasyon ile devasa borçları eritmeye çalışacak lar ve dünyanın ihtiyacı olan boost u sağlamayı düşünüyorlar..
              Bunu açıkca itiraf edemiyor ler eveleme geveleme..
              Bizim kiler çin modeli yok değişim dönüşüm..Yok az kaldı 2023 tek hane..Yok acı şurup falan..

FED de de durum aynı..

7 enflasyon var 0.25 faiz artırıyo..
              Arka kapıdan da fiştekliyor bilanço azaltması..eeeee ileride bi tarihde yapacağızzzzz..
              kem küm..
              Yok 6 faiz artışı yok 8 faiz artışı..
              8 e dayanmış enflasyon ama medyan FED beklentisi 2022 için 4.1..

Hadi bakalım..

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

sevgili gundwane....

yazdiklarinla beni destekliyorsun....hedef feyza diyorsun....

desem....

gelip diyorsun ki....abartma hedef feyza degil....

otede....

akcay short actimi....gidip diyorsun ki....ne shortu yaw....

bi karar ver....bu ortamda....bu yazdiklarinla ne diyorsun sen....OYUN PLANIN NE.....bunu yazmazsan....bu yazdiklarin PARA KAZANDIRMAZ...

insanlar....

bir eylem yapip o eylemle para yapmak ister...sende...BIR EYLEM SEC...

MISAL...benim oyun planimi ilan ettim....

280 000 e kadar malda yat....280 000 e geldik mi....duzeltme gelir....bu duzeltme 230 ila 240 000 e iner...bu duzeltmeden yararlanmak ucun...VIOP u shortluyacagim....malimi satmadan....

BOYLE BIR PLANLA GEL....yogusam....havanda su dovuyorsun.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bilinen nedir....artik herkes biliyor bunu....2008 krizinden beri...batida...KAPITALIZM UYGULANMIYOR....uygulan SIRKETLER KOMINIZMI....hicbirsirket batamiyor....o sirkete hukumetler para yagdiriyor ve batirmiyorlar....

reality bu....sende bunu yaziyorsun....dogruda yapiyorsun....

fekatttt....BUNDAN NASIL PARA YAPARIZDAN BIHABERSIN.....sadece buna isyan ediyorsun....hakli olarak.

DOGRU YOKTUR...DOGRU YANSITILANDIR...ODA YALANDIR...by kuzu.

yansitilan nedir....NE OLURSA OSSUN...HICBIRSIRKETIN BATMASINA IZIN VERMEM.

yansitilan bu....

sende....BU YANSITILANDAN NASIL PARA YAPARIM DISINDA BASKA SEYE KAFA YORMUYACAKSIN....

cunkiii.....dunyayi sen yonetmiyorsun...ONLAR YONETIYOR.

KUZU....

tum yazilarinda bunu anlatiyor....DEGISEN VE DEGISMEKTE OLANDAN....TALAN YAPMAK.

CUNKII....degismiyen hicbirsey yoktur...insan beyni bugun AK dedigine...yarin KARA diyebilmektedir...

senin mahiretin ise....

INSAN BEYNINDE KI BU DEGISIMLERI ONCEDEN HISSETMEK VE POZIZYON ALMAKTIR.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

MISAL...

SUANDA....PETROL VE GAZ FIYATLARINI TAVANA CAKIP....petrol ve gaz sirketlerine tum dunya halkindan para alip benzin istasyonlarindan onlara naklediyorlar...dunya halklari gotune girmis kazik yerine neyi tartisiyor...UKRAYNAYI....

SUANDA....TUM DUNYA HALKLARININ HUKUMETLERI....topladiklari vergileri....SILAH SIRKETLERINE VERIYOR....dunya halklari ne yapiyor....gotune girmis bu kazigi mi tartisiyor....yooo...UKRAYNAYI...

SUANDA....TUM DUNYA HALKLARININ HUKUMETLERI....ENFLASYONU TAVANA CAKIYOR...HERSEYIN FIYATI ARTIYOR...BU VERGI TOPLAMADIR....ILAVE VERGI....halklar gotundeki bu kazigi tartismiyor....neyi tartisiyor....UKRAYNAYI.

DOGRU NEDIR....DUNYA HALKLARININ CEBINDEN PARALARININ ALINMASIDIR....BU DOGRUDUR.....emme bu dogrudan bahseden yoktur....YANSITILAN DOGRU TARTISILIYOR....UKRAYNA.

ISTE....DUNYA BOYLE YONETILIYOR....BASKA TURLU YONETILEMEZ....

cunkii....halklardan gonullu olarak paralarini alamazsin....boyle aliyorsun...sag gosterip SOL CAKIYORSUN.

SEN....bunu bileceksin...buna isyan etmiyeceksin...bundan nasil para yaparim diyeceksin.....NOKTA.

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1922

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sevgili gundwane....

yazdiklarinla beni destekliyorsun....hedef feyza diyorsun....

desem....

gelip diyorsun ki....abartma hedef feyza degil....

otede....

akcay short actimi....gidip diyorsun ki....ne shortu yaw....

bi karar ver....bu ortamda....bu yazdiklarinla ne diyorsun sen....OYUN PLANIN NE.....bunu yazmazsan....bu yazdiklarin PARA KAZANDIRMAZ...

insanlar....

bir eylem yapip o eylemle para yapmak ister...sende...BIR EYLEM SEC...

MISAL...benim oyun planimi ilan ettim....

280 000 e kadar malda yat....280 000 e geldik mi....duzeltme gelir....bu duzeltme 230 ila 240 000 e iner...bu duzeltmeden yararlanmak ucun...VIOP u shortluyacagim....malimi satmadan....

BOYLE BIR PLANLA GEL....yogusam....havanda su dovuyorsun.
                      Hı haklısın..
                      Dolar bazlı ciddi ralli beklemiyorum..(ralli dediğin 1.3 dolar dan 5 dolara gidiştir..Yoksa
                      Ama TL bazlı da kessen düşmez..

Bunu açıkladığımı sanıyordum ama..
                      Bölük pörçük olabilir..

Dolar bazlı max 2 2.5 dolarlar....(senin dediğin gibi 10 dolar hayal olarak görüyorum ) Öteki köy de de yazdım 300.000 xu100 işte..(doların şu an ki değeri ile)
                      O da hemen 3 ay içinde değil...Bu kısım viop için önemli çünkü hem short da para yok demek..Hemde akcay gibi dolar bazlı endeks atıp da bakın nasıl düşmüş safsatası ile viop da iş yaparsan batarsın demek..
                      viop da enstürman TL..dolar endeks den sana ne derler adama..

Şimdi...BABO topik açınca ..
                      Sen ralli dedin mi dolar/euro bazlıdır..
                      O nasıl olacak dedim..(o zamanlar 1.6 dolarda falandık)..

BABO da Kızdı bize...

Nitekim ekim 21 de mi ne açtı idi..6 ay falan olacak açılıp kapanalı..Henüz dolar/euro bazlı bırak ralli yi eksideyiz..Ama tl bazlı rallinin kralı oldu..

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Hı haklısın..
                        Dolar bazlı ciddi ralli beklemiyorum..(ralli dediğin 1.3 dolar dan 5 dolara gidiştir..Yoksa
                        Ama TL bazlı da kessen düşmez..

Bunu açıkladığımı sanıyordum ama..
                        Bölük pörçük olabilir..

Dolar bazlı max 2 2.5 dolarlar....(senin dediğin gibi 10 dolar hayal olarak görüyorum ) Öteki köy de de yazdım 300.000 xu100 işte..(doların şu an ki değeri ile)
                        O da hemen 3 ay içinde değil...

Bunu BABO topik açınca ..
                        Sen ralli dedin mi dolar/euro bazlıdır..
                        O nasıl olacak dedim..(o zamanlar 1.6 dolarda falandık)..

Kızdı bize...
                        bak bu oldu...guzel....o zaman daha anlasilir olacagindan....gereksiz saldiri almazsin...ben seni korumak istiyorum....sendeki bilgilerin anlasilir olarak yayilmasini istiyorum....

diyorsunki yukarida....

bu cikis dalgasinin hedefi....2 ila 2.5 dolar endekstir....

dolar-tl....14 ise 280 000....dolar-tl 15 ise....300 000....

bu benimle ayni....simdi net ve anlasilir oldun....DEVAM ET....YILMA.

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

Bu süreçte plan şu olmalı..Düşüşler V şeklinde daldır çıkar şeklinde..
                          Onu da neden yapıyor dersen..Bir önceki yükseliş de sırtına binen asalaklardan hızlıca kurtuluyo..
                          Diplerde kimseye LONG açtırmıyor..
                          Ve sürüyor...

LONG ne zaman birikirse DALDIRIYOR..

Sert daldığı zaman LONG açıp (teminat ayarlayarak) üzerine oturmak lazım..

Orası komple yükselirken short açıyor..Onlar short açtıkca da adam sürüyor..

Orada ne piyasasındayız dedim..kem küm etti herkes..
                          Halbuki bi viop çu ilk bu soruyu sormalı..(bence)
                          ayı piyasasında isek..her yükseliş short demektir..
                          Boğa da isek her düşüş long demektir..

Stratejin böyle olmalıdır..

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1922

Kabaca ...

Bu dolar/euro bazlı çok ciddi bir ralli demek değildir aslında..
                            Neden dolar bazlı ciddi ralli beklemiyorum..
                            Bir çok şirket ZATEN çok ciddi fiyatlamalar içinde..
                            İlk defa olarak dolar bazlı dipteyiz AMA TL BAZLI değil..Bu olası bir ralli de önümüzde engel teşgil edebilir..
                            2001 ve 2008 krizlerinde hem dolar hem tl bazlı diplerden kalkıldı idi..

Dolar bazlı 5 i bekliyorsan bilançolarda ona uygun olmalı..10 12 fk 2-3 pd gibi..
                            50-60 fk 15-20 pd ile de olur ama balonun balonu olmuş oluruz..
                            Balon beklentisi de bir analiz değil üfürme olur..Eğri oturup doğru konuşmalıyız..Ha olur mı..Canları isterse olur ama bunu analiz yaparak bulamazsın.. Yazamam yani bir beklentim olarak..

Yorum

• Misafir

,

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

gundwane....

akcay la baris....oradaki en iyi olan o.....

onu elestirerek....kotulerin onunu aciyorsun....ikinizin birlikte olmasi lazim...hatirim icin yap.....borsacilikta kusluk olmaz....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information