YAKINDA bunlarda borsaya açılır, yeni .....ZEDE ler oluşur...
MEMSA Mensa Mensucat
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
YENİ İŞTİRAK EDİNİLMESİ
18.06.2013
Şirketimizin geleneksel iş kolu olan tekstil sektörü dışında da faaliyet göstermek üzere planlamalar içerisinde olduğu ve şirket ünvanımız ile esas sözleşmemizin ilgili kısımlarının bu hedef doğrultusunda güncellendiği daha önceki açıklamalarımız ile kamuoyuna duyurulmuş idi.
Bu paralelde, öncelikle kendimize ait bir tesisin işletimi sayesinde tecrübe sahibi olduğumuz enerji sektöründe var olan yatırımlarımızı artırmak, grubumuzun sınai faaliyetlerinin karlılığını yükseltebilmek ve iştirak yapılanması yönündeki niyetlerimizin realize edilmesi amaçları gözetilerek;
Adana'da faaliyet gösterecek ve 05.07.2012 tarihinden itibaren 49 yıl süre ile geçerli doğalgaza dayalı 25 MW elektrik enerjisi üretim ve satış lisansına sahip VOLT YATIRIM GAYRİMENKUL ve ENERJİ AŞ'nin (kısaca VOLT Yatırım) sermayesine tekabül eden 27.000.000 TL nominal değerli paylardan toplam 26.400.000 adetinin satın alınmasına;
satın almaya esas toplam şirket değerinin belirlenmesine kıyas olarak Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ (ECOVİS) ile RHEA Portföy Yönetimi AŞ tarafından hazırlanan değerleme raporlarının ortalaması olan 56.688.000,00 TL üzerinden yapılan iskonto sonucunda, Şirket değerinin 51.300.000,00 TL olarak belirlenmesine, hisse devir işlemlerinin EPDK onaylarına tabi olunması göz özünde tutularak 30.04.2013 tarihine dek tamamlanmasına ve bu işlemlere ilişkin olarak satıcı taraflardan şirketin 97% hissesine sahip olan şirketimiz Yön Kurulu Başkan Vekili Sn Faik Ulutaş ile bir sözleşme yapılmasına karar verilmiş olup, ilgili sözleşme 28.12.2012 günü imza altına alınmıştır.
Volt Yatırım, tesis kurma çalışmalarına 2011 yılı ortalarında başlamış olmakla birlikte, şu an itibariyle gerekli tüm makine teçhizat tedarikleri yapılmış, inşaat ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanmış ve son montaj ve devreye alınma aşamasına gelinmiştir. Şirket, tüm yatırımını öz kaynak ile gerçekleştirmiş olduğundan önemli sayılabilecek herhangi bir finansal yükümlüğü bulunmamaktadır. Tesisin, 2013 yılının ikinci yarısında tamamen devreye girmesi planlanmakta olup, tesis devreye girdiğinde 216.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecektir. Böylelikle, grubumuzun yıllık enerji üretim kapasitesi 35 MW'a yükselecek ve toplam 300.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi üretilecektir.
Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
Yorum
-
o tür metinler siname'ye uygun değil...exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersiname bi acıklı metin yaz komşu köye
ben ettim siz etmeyinnnnnnnnnn

))ben tanıyorum kendisini...
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
paşalar puşt olur,sevmem paşalarııı...exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergeldi bizim paşamız

))
Yorum
-
Ortaklığın Adresi :
Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad.
No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/
İstanbul
Telefon ve Faks No. : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle
İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks
No.su
: Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama
mı?
: Hayır
Özet Bilgi :
Ayrılma hakkı kullanım taleplerinin
karşılanması hk usül ve prosedür
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Şirketimizin 08/10/2013 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılarak, Sermaye Piyasası
Kanunu'nun 23. Maddesi kapsamında gündemin 11-12-13. maddelerinde oylamaya sunulan "önemli
nitelikte işlem"lerden herhangi birine hayır oyu veren ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay
sahiplerinin listesi ek1'de yer almaktadır.
Bu listede ismi bulunan yatırımcılarımızın, ek2'de yer alan "ayrılma hakkı kullanım formu"nu ıslak imzalı
olacak şekilde doldurarak, 04/11/2013 günü mesai bitimine dek şirket merkezimize elden veya iadeli
taahhütlü olacak şekilde ulaştırmaları gerekmektedir. İlgili formu bu tarihe dek şirketimize ulaştırmayan
yatırımcılarımız, ayrılma hakkı kullanım taleplerinden feragat etmiş sayılacaklardır.
Şirketimize ulaşacak ayrılma hakkı kullanım formlarında yer alan bilgilerin genel kurul toplantı tutanağı ile
karşılaştırılmasının akabinde, 06/11/2013 tarihinde yapılacak duyuru ile hisse senetlerinin teslim edileceği
şirketimiz aracı kurum bilgileri açıklanacak olup, hisse senedi virmanlarının kabul işlemleri 11/11/2013-
18/11/2013 tarihleri arasında yürütülecektir.
Şirketimize teslim edilen hisse senetlerinin bedellerinin, bütün virman işlemlerinin tamamlanması ile
birlikte ödenmeye başlanması planlanmaktadır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun
olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize
uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu
açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz
Yorum
-
özelimize yaz bakalım,vietnam...sünnet falan mı oldun...anıl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYENİ İŞTİRAK EDİNİLMESİ
18.06.2013
Şirketimizin geleneksel iş kolu olan tekstil sektörü dışında da faaliyet göstermek üzere planlamalar içerisinde olduğu ve şirket ünvanımız ile esas sözleşmemizin ilgili kısımlarının bu hedef doğrultusunda güncellendiği daha önceki açıklamalarımız ile kamuoyuna duyurulmuş idi.
Bu paralelde, öncelikle kendimize ait bir tesisin işletimi sayesinde tecrübe sahibi olduğumuz enerji sektöründe var olan yatırımlarımızı artırmak, grubumuzun sınai faaliyetlerinin karlılığını yükseltebilmek ve iştirak yapılanması yönündeki niyetlerimizin realize edilmesi amaçları gözetilerek;
Adana'da faaliyet gösterecek ve 05.07.2012 tarihinden itibaren 49 yıl süre ile geçerli doğalgaza dayalı 25 MW elektrik enerjisi üretim ve satış lisansına sahip VOLT YATIRIM GAYRİMENKUL ve ENERJİ AŞ'nin (kısaca VOLT Yatırım) sermayesine tekabül eden 27.000.000 TL nominal değerli paylardan toplam 26.400.000 adetinin satın alınmasına;
satın almaya esas toplam şirket değerinin belirlenmesine kıyas olarak Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ (ECOVİS) ile RHEA Portföy Yönetimi AŞ tarafından hazırlanan değerleme raporlarının ortalaması olan 56.688.000,00 TL üzerinden yapılan iskonto sonucunda, Şirket değerinin 51.300.000,00 TL olarak belirlenmesine, hisse devir işlemlerinin EPDK onaylarına tabi olunması göz özünde tutularak 30.04.2013 tarihine dek tamamlanmasına ve bu işlemlere ilişkin olarak satıcı taraflardan şirketin 97% hissesine sahip olan şirketimiz Yön Kurulu Başkan Vekili Sn Faik Ulutaş ile bir sözleşme yapılmasına karar verilmiş olup, ilgili sözleşme 28.12.2012 günü imza altına alınmıştır.
Volt Yatırım, tesis kurma çalışmalarına 2011 yılı ortalarında başlamış olmakla birlikte, şu an itibariyle gerekli tüm makine teçhizat tedarikleri yapılmış, inşaat ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanmış ve son montaj ve devreye alınma aşamasına gelinmiştir. Şirket, tüm yatırımını öz kaynak ile gerçekleştirmiş olduğundan önemli sayılabilecek herhangi bir finansal yükümlüğü bulunmamaktadır. Tesisin, 2013 yılının ikinci yarısında tamamen devreye girmesi planlanmakta olup, tesis devreye girdiğinde 216.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecektir. Böylelikle, grubumuzun yıllık enerji üretim kapasitesi 35 MW'a yükselecek ve toplam 300.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi üretilecektir.
Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.
Yorum
-
VOLT YATIRIM GAYRİMENKUL ENERJİ A.Ş.
Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş; 2011 yılında 25 MW elektrik enerjisi üretimi amacıyla EPDK’dan lisans almıştır.
Adana’da Mensa’ya ait fabrika sahası üzerinde yatırımına başlanan tesisin, 2013 yılı sonunda devreye alınacağı öngörülmektedir.
Doğalgaz ve buhar çevrimli olarak tasarlanan tesis 3 x (5,092 MWm / 4,661 MWe + 3,157 MWm / 2,889 MWe) kurulu gücündedir. Tesiste 3 adet Taurus T60 gaz türbini, 3 adet Elliott buhar türbini, 3 adet 10 MVA 5 kademe onan tip trafo, 3 adet 10 ton/h 9,5 bar (işletme şartlarında) su borulu atık ısı kazanı ve 3 adet ekonomizer, soğutma kulesi, demineralize sistemi, degazör ve kondenser bulunmaktadır.
Tam kapasitede her bir gaz türbini 1.700 Sm3/saat doğalgaz tüketmektedir. Buhar kazanı kapasitesi ek yakma kullanıldığında 30 ton/saate çıkabilmektedir. Ancak VOLT ek yakma kullanmaya doğalgaz/elektrik fiyat seviyelerine göre karar verecektir. Bu nedenle, her bir kazanın kapasitesi 10 ton/saate, buhar türbini kapasitesi 1,25 MWe düşecektir. Yani bu durumda, işletme şartlarında rantabl elektrik üretimi ( 3 x (5,092 + 1,250))= 19,206 MWe olacaktır. Bunun yanında VOLT ilk aşamada ortaya çıkan 36 ton buharın tamamını elektriğe dönüştürmek yerine doğrudan elektrik üretim tesisine yakın olan fabrikalara satabilir. Her senaryoda elektrik üretimi değişmektedir.
Yukarıda bahsedilen üretim aşamasının tek hammaddesi doğalgazdır. Doğalgaz temini yakın zamana kadar sadece BOTAŞ vasıtasıyla yapılabilmekteydi. Bu monopol piyasanın yakın gelecekte liberalleşmesiyle beraber daha rekabetçi fiyatlar öngörülmektedir.
VOLT elektrik satışını, serbest tüketici belgesi almış işletmelere özel ikili anlaşmalar yoluyla yapmayı ve EPDK tarafından verilen üretim lisansı çerçevesinde ürettiği elektriğin tamamını aylık harcaması 800 TL üzerinde olan ve serbest tüketicilik başvurusunu tamamlamış işletmelere satmayı planlamaktadır. Üretilen elektriğin tamamını satacak kadar serbest tüketici sayısına ulaşılamazsa gün öncesi piyasası ve piyasa mali uzlaştırma merkezi aracılığıyla elektriğin saatlik bazda devlete satılması mümkündür. Buhar satışının ise öncelikle VOLT üretim tesisine yakın olan tekstil ve gıda sektörlerinde üretim yapan komşu fabrikalara yapılması planlanmaktadır.
*Volt’un Mensa tekstil tesislerine hizmet verdiği varsayıldığında, elektrik üretimi 16.250 kw/saat ve buhar üretimi 20 ton/saat olacaktır. Mensa’nın tüketiminin yıllık 240 iş günü boyunca toplam 8.640.000 KW elektrik ve 115.200 ton buhar olacağı beklentisiyle Volt, 14.750*24*240=84.960.000 kw ve Mensa’nın çalışmadığı 120 günde ise 18.750*24*120=54.000.000 kw olmak üzere toplam 138.960.000 kw (grup dışı) elektrik satış hacmine sahip olacaktır.
Ödenmiş sermayesi 27.000.000 TL olan şirket aynı zamanda Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş’nin 24.750.000 TL nominal değerinde 30% oranında hissesine sahiptir.
MENSA GAYRİMENKUL YATIRIM İNŞAAT A.Ş
Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ, 1995 yılında Kayseri’de kurulmuş, 1997 yılı başında 45 milyon USD peşin ödeme ile Mensa Mensucat’ı satın almıştır. Devam eden yıllar içerisinde amiral gemi haline gelen Mensa’nın fason ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılan yatırımlar sonucunda şirketin istihdamı 900 kişiye, cirosu ise 22 milyon USD seviyelerine kadar yükselmiş ve İSO500 + 500 listesine girmeyi başarmıştır.
2007 yılından itibaren Mensa’nın faaliyetlerinin yavaşlaması bu şirketi de olumsuz etkilemiş, bunun üzerine şirket radikal bir karar ile dönüşüm kararı almış, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Ulutaş’a ait taşınmazlar şirket aktifine devredilmiş, ilerleyen dönemlerde de Mensa’nın iştiraki haline dönüşmüştür.
Son durum itibariyle şirketin ödenmiş sermayesi 82.500.000 TL; maddi duran varlık tutarı 79.700.000 TL ve özkaynak toplamı da 89.000.000 TL civarındadır.
MENSA MENSUCAT SAN. VE TİC. A.Ş
Şirket kuruluşundan 2010 yılına kadar Mensa Mensucat San Tic. A.Ş olarak faaliyet gösteren Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş; 2010 yılı ortalarında yeni sektörlerde de var olma planları çerçevesinde mevcut ünvanını edinmiş, öte yandan güçlü bilinirliğe sahip ismini de başka bir grup firmasına kaydırarak muhafaza etmiştir.
2013 yılı ile birlikte iştirak yapılanmasını belirginleştiren şirket, geleneksel iş kolu olan tekstil sektöründe daha tanınır olan ismini yeniden ön plana çıkarmaya karar vermiş olup, bu amaçla yeniden organize olmuş, tekstil stoklarının önemli kısmını da bu şirketinde toplamış ve ticari girişimlere yeniden başlamıştır.
Halen çatı şirket Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş’ye ait olan tekstil işletmeleri ve makine parkurunun da yapılacak analizlere bağlı olarak bölünme veya kiralama yoluyla bu şirkete devredilmesi planlanmaktadır.
Tam entegrasyona sahip tekstil işletmeleri ana üretim merkezleri bazında iplik-dokuma ve boya apre olmak üzere 3’e ayrılmaktadır.
Yorum
-
yurtdısındadır bıyıklının pesindeexitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMU borsada hisse satıyor, bunu borsaya yazmak lazım, KAP açıklaması nerde diye
hisseyi düşürdüler 2 günde %3 zarar
Yorum
Yorum