mndrs ne olabilir murat erişkin defter değeri 1,17 olan senet dip seviyelerde holding olmaya çalışıyor ve enerji ve otomotiv sektörlere giriyor batma riski nedir sağlam senet mi sence
Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sn. derya öncelikle şirket batık değil. 2000 yılında borsaya açılan şirketin 184 milyonluk sermayesi ve 214 milyon öz sermayesi bulunmakta. Malesef yıllardır kazandıklarını bir kaç yıldır zararlarla çarçur etmekte. Dolayısı ile elinde kalanları değerlendirme çabasında, yada en azından öyle gözükmek istiyor. Holding olayları da bundan kaynaklanıyor. Fakat yatırımcı şirketin bu çelişkisine temkinli yaklaşıyor. Bunu takaslardan anlayabiliriz. En yüksek paya sahip işbankası bile %11 takas oranına sahip ki bunların çoğu ya borsa kotundan kenara çekilmiş dolaşımda olmayan hisselerdir yada işbankasından işlem yapan ky'ye aittir. Şayet dönme dolaba dönen bu holdingleşme olayından iyi bir sonuç çıkarsa nominal fiyatının üzerine yani 1 YTL seviyesinin üzerine çıkar. Fakat bu sürüncemede böyle bir haber çıkar mı bilemem.derya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstermndrs ne olabilir murat erişkin defter değeri 1,17 olan senet dip seviyelerde holding olmaya çalışıyor ve enerji ve otomotiv sektörlere giriyor batma riski nedir sağlam senet mi sence
Bana göre Menderes Tekstil ne bir yatırımdır ne de bir oyundur. 0,39 dan aldığınız hisseyi eğer aktiften alıp ve mecbur kalarak, kademe değişmese bile 0,38 den satmak isteseniz alın size %3 zarar. Oyun için bile değer mi? Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır derler.Ben borsada açıkçası mecbur kalmadıkça 0,75 YTL, kesin rakam 0,5 YTL altındaki hisselere kesinlikle yatırım yapmıyorum.
Yorum
-
Haber 05.08.2008 08:32
ANALİZ-OTOKAR ŞİRKET RAPORU(ŞEKER YATIRIM)
Şeker Yatırım (www.sekeryatirim.com.tr) Tarafından Hazırlanan Otokar Şirket Analiz Raporu: "Yılın ilk altı ayında ciro bazındaki büyüme %54 olarak gerçekleşti Hacim bazında bakıldığında Otokar'ın satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre %11 gerileme görülmektedir. Satışlardaki bu gerileme, arazi araçlarının satış hacmindeki düşüşten kaynaklanırken, bu düşüşe karşın şirketin cirosunda, geçen yılın aynı dönemine göre %54 düzeyinde büyüme kaydedilmiştir. Satış hacminde düşüşe neden olan arazi araçlarına göre daha yüksek fiyatlara satılan otobüs, midibüs ve zırhlı araç satışlarında yakalanan performans, cirodaki bu yükselişin de esas nedenini oluşturmuştur. Yurt içi satış performansında yakalanan ivme sonrasında ise, satış gelirleri içinde geçen yılın aynı döneminde %41,5 olan ihracatın payı, bu dönem itibariyle %34 seviyesine gerilemiştir. Ciroda %54 düzeyinde büyüme yaşanırken Otokar'ın üretim maliyetlerindeki büyüme ise %46 seviyesinde gerçekleşmiştir. Özellikle kar marjı yüksek zırhlı araçların satış hacmindeki artış, Otokar'ın kar marjlarındaki büyümeyi desteklemiştir. Yılın ilk yarısı itibariyle sergilediği satış performansını yılın ikinci yarısında da sürdürmesini beklediğimiz Otokar'ın, yılı yaklaşık 466.5 milyon YTL ciro ile tamamlayacağını öngörmekteyiz. Geçen yılın aynı döneminde 1.6 milyon YTL düzeyinde net kar elde eden Otokar, bu yılın ilk yarısında ise 34.5 milyon YTL net kar açıkladı Satış tarafındaki olumlu gelişmeleri karlılık tarafına da yansıtan Otokar, yaklaşık 35 milyon YTL esas faaliyet karı elde etmiş ve faaliyet karını geçen yılın aynı dönemindeki 2.7 milyon YTL'ye göre oldukça yüksek bir düzeyde artırmıştır. Geçen yılın ilk yarısında, kambiyo zararı ve banka kredisi faiz giderleri nedeniyle kaydedilen 1.2 milyon YTL finansal giderin, bu yılın ilk yarısında kambiyo karındaki artışa bağlı olarak 7 milyon YTL finansal gelire dönüşmesi, şirketin net karına olumlu yansımıştır. Tüm bunların sonucunda ise vergi gideri sonrasında net kar 34.5 milyon YTL seviyesinde oluşurken, geçen yılın aynı dönemindeki 1.6 milyon YTL net kara göre ciddi bir artış kaydedilmiştir. Otokar'ın 2008 yıl sonu itibariyle net karının 77 milyon YTL düzeyinde oluşmasını beklemekteyiz. Otokar için alım önerimiz sürmektedir Yılın ilk yarısındaki performansının ardından şirkete ilişkin yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda, 20,00 YTL hisse başı fiyat hedefi belirlemekteyiz. Bu hedefimize göre %55 prim potansiyeli taşıyan, son dönemde piyasa getirisinin altında bir performans sergileyen ve uzun soluklu bir proje olmakla birlikte, şirketin satış gelirlerine olumlu yansıyacak olan Milli Tank projesinin imzalanmasının yaratacağı ivme ile hızlı bir toparlanma sürecine gireceğini düşündüğümüz Otokar hissesi için, alım önerimiz sürmektedir."
Foreks Haber Merkezi
Yorum
-
sayın hocam ben nazilliyim. menderes tekstili biliyorum.durumu kötü. şirket açıklama yapmıyor. şirket el altından el değiştirdi. klimsenin haberi yok.3 vardiya çalışan ve iş yetiştiremeyen fabrika şu an da2 vardiya ve devamlı işci çıkarıyorlar.özellikle politikaları eski sendikalı işcileri çıkarmak .durumu kötü.ben sadece menderes tekstile yatırım yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim. bence uzak dursunlar
Yorum
-
Gerekli uyarıyı arkadaşımız yapmış. Bir kenara not edin. Doğru olup olmadığının teyidini, sayın arkadaşımıza inanmanın yanında, şirketin veriler üzerinde olurunu gördüğüm için onay veriyorum. Gidip görmedim, bilmiyorum ama veriler bir dümen döndüğünü gösteriyor. Bir hissenin fiyatı 0,38 - 39 YTL ise durup düşünmek gerekir niçin böyle? Bir hisse onlarca aracıda sadece % 3- 5 takas oranlarıyla duruyorsa düşünmek gerekir. Niçin böyle? Yatırımınızı daha sağlam ve güçlü olan aynı zamanda da ucuz hisselerde değerlendirmeniz dileğiyle.edvender Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın hocam ben nazilliyim. menderes tekstili biliyorum.durumu kötü. şirket açıklama yapmıyor. şirket el altından el değiştirdi. klimsenin haberi yok.3 vardiya çalışan ve iş yetiştiremeyen fabrika şu an da2 vardiya ve devamlı işci çıkarıyorlar.özellikle politikaları eski sendikalı işcileri çıkarmak .durumu kötü.ben sadece menderes tekstile yatırım yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim. bence uzak dursunlar
Yorum
-
financer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende mi öyle yapsam murat kardeşim.
tekfk mi, mipazmı dedik. ikisi de kazandıracak potansiyele sahip hisselerdi.
tekfk da karar kıldım. yerimizde saydık.
keşke papatya falı falan yapsaydım.
veya o pitipiti karemala sepetimi yapsaydım. belki mipaz çıkardı.
şu smiley in gülmesini hiç beğenmiyorum ama yine onu koyucam yazımın sonuna.
:36_1_13: :36_1_13: :36_1_13:
Zamanı gelen gidiyor.:36_6_3:
Bir hafta sabırla bekledik, 0.64 ün dip oldugunu bir kez daha kanıtladı. 0.65 den alanlar %17 kardalar.
Yıl sonu hedef 1.15, Allah ın izniyle.
Bol kazançlar.[B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]
Yorum
-
EGSER beni düşünce olarak yanıltmayı başardı. Teknik olarak 1 YTL direncini kırarak önünü açtı. Ne kadar şirkete güvenmesem de 1,2 hedef haline geldi.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn akay. egser teknik olarak 1 YTL seviyesini geçerse ilk hedefi 1,2. 1 YTL kısa süreli oluşturduğu kanal direnci ve psikolojik direnci. Eğer kanal direnci geçilemez ise kanal desteği olan 0,89 seviyelerine bir çekilme olabilir. Ben bu kanal içerisinde hafif yukarı eğilimli bir hareket sergileyeceğini düşünüyorum. Yani 0,89 ve 1 YTL arasında bir süre aşağı yukarı hareket edeceğini düşünüyorum.
Yorum
-
Pimas
2,3 seviyesinin geçilmesi ile hareketinin hızlanacağını ve pozisyon açılabileceğini belirtmiştik. 2,47 seviyesindeki direncinden dönen hisse 2,4 seviyesindeki 50 günlük hareketli ortalamasının altına sarktı. Tekrar bu seviyenin üzerine rahat çıkabilecek güce sahip hissenin ilk güçlü direnç noktası 3 YTL seviyesinde bulunuyor.
Yorum
-
Escom şimdilik bekliyor. Sn. simurg bu konuda daha ayrıntılı bilgiye sahip. Öğleden sonra da yükselişi devam edecektir. Bana kalırsa yükselen hissenin aşağı dönüş noktasında kendinize %5 civarında bir stoploss belirleyin.gunguruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEscomu nereden satabiliriz Murat Bey bir ara bakabilirmisiniz
Yorum
-
NUGYO
2 YTL seviyesinde dip oluşumunu gerçekleştiren hissede yükseliş havası devam ediyor. Hissenin ağır bir şekilde hareket etmesi günlük grafiklerde çoğu indikatörü pahalı konuma getirmiş durumda. Fakat haftalık grafikteki düzelme ve indikatörlerin alım sinyalleri vermesi ve aşağıda belirtiğim nedenler, NUGYO'nı da Orta ve Uzun vade olarak Takip Listemize eklememiz gerektiğini söylüyor.
PD/DD değeri 0,47 ile Defter Değerinin yarısında işlem görüyor.
Sermayesi 10 Milyon YTL
2007 3 aylık bilançosunda Özsermayesi 41 milyon Lira
2008 3 aylık bilançosunda Özsermayesi 48,7 milyon Lira
19,4 milyon lira geçmiş yıl karı ve 1,2 milyon lira net dönem karı ile Yaklaşık olarak %200 bedelsiz verme potansiyeli.
35,5 milyon Yatırım Amaçlı GayriMenkul ve 13,2 milyon Hazır değeri olan şirketin, kısa ve uzun vade yükümlülükleri yani borçları neredeyse yok denecek kadar az. (800 bin YTL civarı)
Hissenin %56 sı yabancı aracı kurumlarda saklı duruyor. %14,84 ü ise Nurol Yatırımda bulunuyor. Hisse toplu ve primsiz pozisyonunu koruyor.

Hepinize Bol Kazançlar
Yorum
-
Teşekkürler 1,54 maliyet son 3 günlük takaslarda ana mal sahibi Globalin bugünle beraber 225,000 lot ve tacirlerin 300,000 lot artısı dikkat çekiyor Hayırlısı Bekleyelim biraz :36_1_13:Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEscom şimdilik bekliyor. Sn. simurg bu konuda daha ayrıntılı bilgiye sahip. Öğleden sonra da yükselişi devam edecektir. Bana kalırsa yükselen hissenin aşağı dönüş noktasında kendinize %5 civarında bir stoploss belirleyin.
Yorum
-
DOKTS
Sadece dikkatimi çekti. Birisi ipini çekip duruyor. Ama elinden bir kaçırırsa görün siz manzarayı.
Yorum
-
-
8 ve 9,1 YTL altı ve üstü kapanışlar hissenin yönünü belirleyecektir. Birşey söylemek için erken.smallville Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhocam iyi gunler.celebi hakkında bi yorumunuz olur mu acaba?
Yorum
Yorum