Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

batikborsaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    murat hocam elimde ipmat sened var. 8 agustos cuma gunu %200 bedelli bolunuyor. senedi bolunmeden once elimde cikariyimmi? birde %200 bolunme meselesini tam anlayamadim beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
    Sanırım 1 YTL nominal fiyattan bölünecek bu durumda 2,4 Ortalamalı fiyata göre bir örnek verirsek, 1000 adet hisse için 2000 YTL para yatırmanız gereklidir. Bu durumda eğer parayı yatırırsanız 1 YTL fiyattan 2000 YTL hisse alırsınız. Hisse bölündükten sonra 1.47 YTL fiyattan açılır ve elinizde daha ucuz konumda (Ort 0,465YTL Fiyatlı) 2000 adet İpmat R hisseleri belirir. Ya bunları 1 YTL fiyat ile satın almanız bu şekilde ort 1,47 fiyattan 3000 adet yapmanız. Ya da Her hisseyi 0,465 açılış fiyatına göre başkasına satmanız ve R hisselerden kurtulmanız gerekir. Genelde bunu yapamamanız için R hisse fiyatını geriye çekerler ki bedelliye katılmanızı sağlamaya çalışırlar. Çünkü daha ucuzdan sattığınızda zararınız olacaktır. Ben para yatıramam, bedelliye katılamam derseniz yarın bu hisseleri satmanız gerekmektedir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

sagmem80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      hocam fortis ne olur acaba çıkma eğiliminde gözüküormu bide ege seramik cevaplarsanız sevimirim
      Egeseramik daha önceki sayfalarda yorumlandı.

Fortis takibimde olan bir hisse. Ama yazmak için geç kaldığımdan dolayı sizleri yanlış yönlendirmek istemedim. Elinizde hisse varsa bekletmenizi öneriyorum. Yeni alım ve satım için birşey diyemem. Hissede teknik olarak görünüm halen güzel ve bir bozulma yok. 1,5 YTL seviyesini ilk etapta deneyebilir. 1,26 seviyesi ilk desteği ve buranın altına sarkamasına izin verilmemeli. Stoploss olarak 1,26 seviyesi kullanılabilir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

yasamuis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        hocam enka 13.80 kadar geriledi görüşlerinizi alabilirmiyim 14.5 ten aldım. bekeleyeleimmi yoksa buradan satıp daha düşükten maliyetmi yapalım yosa eylülde enerji ihalesine dek beklemek dahamı mantıklı teşekkürler
        ENKAI kısa vade olarak düşünülmemeli. Hissede kısa vadede kar realizasyonu yaşanmış. Teknik görünümü güzel olsa da biraz daha geriye gelebilir. Fakat alım satım yapmanıza müsaade etmeyebilir. Karar sizin. 15 YTL üzerinde kapanış yaparsa ve 15,6 seviyesini hacimli geçerse yeni yükseliş trendi başlar. Orta ve uzun vade yukarı hareketine devam edecektir.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

hocam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          araştırmaların ve yaorumların süper murat bey. teşekkürler ediyorum. GSD ye devammm.
          Teşekkür ediyorum sn. hocam. Parolamız riskin en aza getirilmesi olmalıdır. Böylece cebimizdeki para değer kazanır. Boşverin gidenler gitsin. Riskin az olduğu yerde her zaman az da olsa kazanç ve huzur vardır.

Yorum

• ÇAKAL
            Ağa'nın Adamı
            • 27 Haziran 2007
            • 2545

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Teşekkür ediyorum sn. hocam. Parolamız riskin en aza getirilmesi olmalıdır. Böylece cebimizdeki para değer kazanır. Boşverin gidenler gitsin. Riskin az olduğu yerde her zaman az da olsa kazanç ve huzur vardır.
            :a88: :a88:
            Çalışıyorsun yine.Kolay gelsin.
            Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
            Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              :a88: :a88:
              Çalışıyorsun yine.Kolay gelsin.
              Teşekkür ederim sn. çakal. Çalışmayana ekmek yok.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                Bağımlı
                • 05 Temmuz 2007
                • 1019

Bu arada kısa süre önce 1 YTL ortalama fiyattan takibe aldığımız GSD 1,44 kapanış ile %44 getiri sağlamış oldu. (TEKST bu yükselişte %25 civarı getiri sağlamış oldu.)

1,56 - 57 seviyesinden incelemeye başladığımız DYHOL 2,36 ile en yüksek fiyatını gördü ve 2,3 kapattı.Böylece %47 getiri sağlamış oldu.

Ellerinde hayırlı olsun diyorum.

Yorum

• ozay
                  Katılımcı
                  • 09 Nisan 2008
                  • 29

Bu arada kısa süre önce 1 YTL ortalama fiyattan takibe aldığımız GSD 1,44 kapanış ile %44 getiri sağlamış oldu. (TEKST bu yükselişte %25 civarı getiri sağlamış oldu.)

1,56 - 57 seviyesinden incelemeye başladığımız DYHOL 2,36 ile en yüksek fiyatını gördü ve 2,3 kapattı.Böylece %47 getiri sağlamış oldu.

Ellerinde hayırlı olsun diyorum.
                  merhaba,
                  dyhol nereye kadar gider tahminen? burlardan verilebilir mi, yoksa ihaleyi mi beklemek gerek?

Yorum

• batikborsaci
                    Yeni üye
                    • 28 Temmuz 2008
                    • 16

Sanırım 1 YTL nominal fiyattan bölünecek bu durumda 2,4 Ortalamalı fiyata göre bir örnek verirsek, 1000 adet hisse için 2000 YTL para yatırmanız gereklidir. Bu durumda eğer parayı yatırırsanız 1 YTL fiyattan 2000 YTL hisse alırsınız. Hisse bölündükten sonra 1.47 YTL fiyattan açılır ve elinizde daha ucuz konumda (Ort 0,465YTL Fiyatlı) 2000 adet İpmat R hisseleri belirir. Ya bunları 1 YTL fiyat ile satın almanız bu şekilde ort 1,47 fiyattan 3000 adet yapmanız. Ya da Her hisseyi 0,465 açılış fiyatına göre başkasına satmanız ve R hisselerden kurtulmanız gerekir. Genelde bunu yapamamanız için R hisse fiyatını geriye çekerler ki bedelliye katılmanızı sağlamaya çalışırlar. Çünkü daha ucuzdan sattığınızda zararınız olacaktır. Ben para yatıramam, bedelliye katılamam derseniz yarın bu hisseleri satmanız gerekmektedir.
                    tesekkur ederim murat hocam

Yorum

• yasamuis
                      Katılımcı
                      • 23 Ocak 2008
                      • 94

ENKAI kısa vade olarak düşünülmemeli. Hissede kısa vadede kar realizasyonu yaşanmış. Teknik görünümü güzel olsa da biraz daha geriye gelebilir. Fakat alım satım yapmanıza müsaade etmeyebilir. Karar sizin. 15 YTL üzerinde kapanış yaparsa ve 15,6 seviyesini hacimli geçerse yeni yükseliş trendi başlar. Orta ve uzun vade yukarı hareketine devam edecektir.
                      teşekkürler hocam saolun

Yorum

• şahin
                        Katılımcı
                        • 25 Haziran 2008
                        • 69

batikborsaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        tesekkur ederim murat hocam
                        murat hocam ıpmat bedellisine katılmak mı yoksa katılmamak mı daha iyi olur

birde katıldığımızda bedelli parasını ne zaman yatırmamız gerekir 2000 lot ıpmat için ne kadar para yatırmamız gerekişr saygılar

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                          Bağımlı
                          • 05 Temmuz 2007
                          • 1019

ozay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          merhaba,
                          dyhol nereye kadar gider tahminen? burlardan verilebilir mi, yoksa ihaleyi mi beklemek gerek?
                          DYHOL 3 YTL'de güçlü direnci mevcut. Hisse de bu seviyeler beklenebilir. Ama yeni alımlar için risk fazla.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                            Bağımlı
                            • 05 Temmuz 2007
                            • 1019

şahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            murat hocam ıpmat bedellisine katılmak mı yoksa katılmamak mı daha iyi olur

birde katıldığımızda bedelli parasını ne zaman yatırmamız gerekir 2000 lot ıpmat için ne kadar para yatırmamız gerekişr saygılar
                            IPMAT teknik olarak güzel durumda. Bedelli için bırakacaklarını zannetmiyorum. Birkaç gün baskı kurduktan sonra Eski hisselerde yukarı yönlü bir hareket olacaktır. Hisse R ler için birşey diyemem.

Bedelli parasını ne zaman yatırılacağını şu an için bilmiyorum. Bölünme günü Rüçhan Başlangıç ve Bitiş Tarihi bildirilir. Bu tarihler arasında yatırabilirsiniz. Sanırım iki gün sonra hesabınıza hisseler geçmeye başlar.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

Bugünün Hissesi ERBOS oldu. Teşekkürler ERBOS

Yorum

• BANKER
                                Katılımcı
                                • 13 Mart 2008
                                • 87

agyo Nasıl sizce Murat Hocam..