Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Teşekkürler üstadım. Sitede bilgi paylaşımı yapan tüm dostlarımıza birazcık ta faydamız dokunursa ne mutlu bana. Elimden geldiğince bu bölümde teknik analiz ağırlıklı hisse takibine yer vereceğim.
Teşekkürler üstadım. Sitede bilgi paylaşımı yapan tüm dostlarımıza birazcık ta faydamız dokunursa ne mutlu bana. Elimden geldiğince bu bölümde teknik analiz ağırlıklı hisse takibine yer vereceğim.
Hisseleri incelerken nelere göre değerlendirdiğimi hisseleri hangi kıstaslara göre seçtiğimi tüm okurlara ilk baştan açıklamak isterim.
- Endekse göre ucuz/pahalılık durumu
- Dönemsellik durumu
- Teknik analiz
- Tepe dip noktalarına uzaklığı
- Bilanço verilerine göre karlılığı, ucuz/pahalılık durumu
- Takas durumu
- Hisseye yatırımcı tarafından daha önceki dönemlerde gösteriler ilgi
Görülüyor ki hisse analizlerinde takip edeceğim hisseler öncelikli olarak endekse göre riski düşük hisseler olacak. Yukarıdaki kıstaslardan dönemsellik durumuna göre de şu an ilk inceleyeceğim hisseler YO'lıkları olacak. İlk incelemelerimde ise öne çıkan hisseler GRNYO, ARFYO, EURYO, OYAYO ve AKYO. İncelemelerimi bu bölümde grafik üzerinde hazırladıkça ekleyeceğim. Tabi bu arada okurlarımızdan gelen hisse isteklerini de elimden geldiğince Teknik olarak inceleyeceğim. Hepinize şimdiden bol kazançlar diliyorum.
Last edited by Mur@T_ERISKIN; 05 Temmuz 2007, 15:27.
Hissede iki senelik bir üçgen oluşmuş durumda. Endekse göre çok ucuz seyrediyor. 0,83 seviyesinde ilk direnci bulunan hisse bu seviyenin geçilmesiyle 0,90 seviyesini öncelikli olarak test edecektir. Orta vadede pay değerine doğru hareket etme potansiyeli bulunan hissenin destek noktası ise 0,78 olarak göze çarpıyor. Son 10 haftanın 8 ini kayıpsız kapatan hissenin Birim pay değeri ise 1,15. Şirket üç aylıklarda 1,5 milyon YTL kar getirmiş gözüküyor.
Bizim için 0,96 üzeri kapanışlar bir üst kanal için şart. Cola sonrası hisseye güvensizlik hakim ama bu güvensizliği kim dinler. Bir senedir takip etmediğim hissede Alternatifin payı %45 - %50 arasına gelmiş. Citibank ta %15 i kapmış. Takas bence güzel duruyor. Kademe kademe yükselmesi muhtemel ama öncelikli olarak 0,96 üzeri kapanışlar gerekiyor. Bir sonraki hedef 1,06. Desteklerde ise biraz zayıf görünüyor. 0,85 ilk kanal desteği. Birim pay değeri 1,77 ve bu değerinin bayağı aşağısında bir değere sahip şu an.
Not: Grafik USD fakat anlaşılabilir olması açısından rakamları YTL olarak veriyorum.
Last edited by Mur@T_ERISKIN; 05 Temmuz 2007, 23:08.
Şu anki fiyatı direnç seviyesinde. 1,7 li fiyatın üzerindeki kapanışlar gerçekleştiği takdirde yukarı gitmemesi için herhangi bir sebebi yok. Birim pay değeri 2,69. Çıkar mı çıkar. Güçlü destek noktası 1,56. (NOT: Rakamlar YTL üzerinden verilmiştir.)
07.05.2007 Takas
AKBANK %39,39
TSKB %17,34
sn mur@t_ERISKIN İŞGYO sizce 2.19 u geçebilirmi,yoksa yatayamı girer. teşekkürler.
Sn. Dragon şu an için 2,22 seviyesinde bulunan ve giderek artan (kalın mavi çizgi) bir direnci bulunuyor. Bu seviyeyi yüksek hacimle geçmesi gerekiyor. Stochastic Oscillator Pahalı olduğunu işaret ediyor (Tabi şu anki piyasada). Kısa vadede yataya girme ihtimali daha yüksek özellikle önümüzdeki hafta genel endeksin geri döneceğini tahmin ediyorum. Ama 2003 yılından bu yana uzun vadeli yükselişini 2006 yazından bu yana da orta vadeli yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Beklemeye devam.
Yorum