Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
4.66 ve 4.68 e kale koymuşlar,altı uçurum..bu günün dibinde..Evlat Fazla Bıdı Bıdı yapma
****BABA YORGUN !!!!
-
ESCOM'da Tacirler satıyor. Ya altan alacaklar yada kısa günün karı deyip cebe atacaklar. Ortalamaları 1,51
Yorum
-
İpek güzel duruyor. Teknik olarak olumlu görünüyor. Fakat bedellisi var sanırım. Sürekli takip edilmesi gerekir.derya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSlm Murat Erişkin Ipmat Nasil Bakabilirmiisn Yorumun Nedir Yazarsan Sevinirim
Şirket eskisine göre daha verimli çalışıyor eğer bedelli riskini çıkarırsak buralar güzel seviyeler.
Yorum
-

Bu hisseye yorum yazmıyorum. Sadece tekniği hoşuma gitti ve alım yaptım. Oyuncuları çok can yakar. Allahın sopası olsa kesin kafalarına vururdu.
Oyuncuları adam gibi işlemler yaparsa çok iyi seviyelere gelebilir.
Yorum
-
Turcas ve Egeseramik te güzel tekniğe sahipler. Hareketlerinin devamı gelebilir. Yarın için bir yorum yapamam. Yapsam da anlamı olmaz. Yarın %2 düşer ertesi gün %10 çıkar mahçup duruma düşeriz. Egeser daha önce söylediğimiz 1 YTL seviyesi destek olarak takip edilmeli aşağı sarkmadığı müddetçe teknik açıdan pozisyonlar korunabilir. Turcas için birşey söylememe gerek yok. Sağlam bir hisse ve teknik olarak ta güzel.akay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMurat Hocam
Yarın, Turcas ve egseri aşağıya salabilirler mi? Yorumlayabilirsenir sevinirm. teşekkürler
Yorum
-
murat hocam elimde ipmat sened var. 8 agustos cuma gunu %200 bedelli bolunuyor. senedi bolunmeden once elimde cikariyimmi? birde %200 bolunme meselesini tam anlayamadim beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
Yorum
-
GSD Holding Yönetim Kurulu, 5 Mayıs 2008 tarihinde, Şirket’in Tekstil Bankası A.Ş.’nde sahip olduğu payların tamamı veya bir kısmının muhtemel alıcılara satışı ile ilgili olarak JP MORGAN plc’nin finansal danışman olarak, Atım&Atım Hukuk Bürosu’nun hukuk danışmanı olarak münhasıran yetkilendirilmelerini kararlaştırmıştır.
Tekstilbank’ın satış fiyatı tahminimizi Önceki banka satışlarına gore : 3,53 YTL/hisse ve 2x PD/DD ile satış :2,54 YTL/hisse Ortalama : 3,06 YTL/hisse larak üç alternatifte değerlendirdiğimizde TEKST hisseleri için sırasıyla %41, %18 ve %32 iskonto rakamlarına ulaşmaktayız. Satış sonrası çağrı yapılması halinde mevcut fiyata gore sırasıyla %69, %22 ve %46 getiri potansiyeli bulunmaktadır.
Tekstilbank hisselerinin %75.5'inin GSD Holding'in kontrolünde olması nedeniyle GSD Holding çağrı muafiyeti için olağanüstü Genel Kurul toplayarak karar alabilir durumdadır. Çağrı olmaması durumunda Tekstilbank hisseleri için getiri potansiyeli sınırlanacaktır. Ancak, GSD Holding önemli nakit girişi sağlayacağından GSDHO hisselerinin getiri potansiyelinin daha fazla olduğunu düşünüyoruz.
GSDHO hisseleri mevcut fiyatıyla portföyündeki Tekstilbank’ın cari fiyatına gore bile %33 iskontolu işlem görmektedir. Satışın minimum beklentimiz (defter değerinin 2x katı ile) 762 mn. YTL düzeyinde bile gerçekleşmesi halinde GSD Holding’in %75.5’lik hissesinin değeri 576 mn. YTL bulunmaktadır (ki bizim beklentimiz satışın yaklaşık 900 mn.YTL civarında olacağı yönündedir).
Başka bir deyişle satış minimum fiyattan gerçekleşse dahi 1 adet GSDHO hissesine düşen TEKST satış geliri 2.30 YTL/hisse’ye (beklentimiz 2,77 YTL) denk gelmektedir.
GSDHO’in satıştan elde edeceği geliri özsermayesinde iştirak satış karı olarak daha sonra ödenmiş sermayesine eklemesi durumunda ise ödenmiş sermayesini mevcut 250 mn. YTL’den %230 bedelsiz artırarak 825 mn. YTL’ye yükseltmesi gündeme gelebilecek ve bugünkü fiyatıyla 1 GSDHO hissesinin bölünmüş fiyatı 0.38 YTL/hisse ye başka bir deyişle de defter değerinin %31’ine denk gelecektir ki, biz kasasında 450-500 milyon dollar nakti olan bir küçük ölçekli holding şirketin 0,31x PD/DD oranı ile işlem görmeyeceğini en az mevcut PD/DD oranı (0,8x) ile işlem göreceğini düşünüyoruz. Bu durumda GSDHO için Tekstilbank satışı sonrasındaki değerlememizle %60 iskonto hesaplıyoruz.
Sonuç olarak; Tekstilbank’ın satışı sonrasında çağrı olması durumunda yatırımcılar için önemli oranda garanti bir getiri söz konusu olabilecektir. Ancak çağrı muafiyeti olasılığı da göz önünde bulundurulursa TEKST ve GSDHO hisselerinin her ikisine eşit oranda yatırımın daha uygun olduğunu düşünüyoruz
06.08.2008 10:35:54
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş."Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]
Yorum
-
Sn. hocam yorgunluk başa bela ve masaüstü 2 - 3 saat kadar uyku sonucu şu anda sersem gibi ekrana bakıyorum ve gedik'in bu yorumunu anlamaya çalışıyorum. Adamların kendi sitesinde TEKST için 1,77 PD/DD değeri gözüküyor. Benim anlamadığım PD/DD değerinin iki katı ile bu bankanın nasıl satılacağını düşündükleri. Bu çok olumsuz bir düşüncedir ve bana göre hayallerin biraz zorlanmasıdır. Hisse başına 2,77 YTL vererek gerçek değerinin iki katının üzerinde satılacağının beklentisinin bana göre çok zor olduğudur. Şu anki defter değeri 1,27 olması gereken bir şirketin 2,26 seviyesinden işlem gördüğünü hatırlatırım. Bu şirketin ne iki katı değerden satılacağının ne de iki katı fiyattan alınacağının garantisi yoktur. Bu durumda bana göre şu anki TEKST'in fiyatının pahalı, 0,77 PD/DD değeriyle işlem gören GSD'nin fiyatının ise ucuz olduğudur. Elbette ki şu anda beklenti ile iki hisse de prim yapmaktadır. Ama benim düşündüğüm gibi olumsuz bir beklenti oluştuğunda TEKSTL hissedarları çok zor durumda kalabilir. Şu an GSD'nin 225 milyon TEKSTİL hissesi bulunmaktadır. Bana göre bu hisseler 1,27 YTL PD/DD değerinin üzerinde 1,5 YTL gibi bir fiyatla satılmış olsa bu işten GSD holding karlı TEKST hissedarları ise zararlı çıkmış olur. Hisse üzerindeki fiyat baskıları da buna göre şekillenir. Aracı kurumun yorumu tamamiyle eski banka satışlarına göre şekillenmiş ve gerçek verilerden şu an için uzaktır. Ben bu durumda sadece GSD holding hisselerine yatırım yapılmasının daha az risk taşıdığını düşünüyorum.hocam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGSD Holding Yönetim Kurulu, 5 Mayıs 2008 tarihinde, Şirket’in Tekstil Bankası A.Ş.’nde sahip olduğu payların tamamı veya bir kısmının muhtemel alıcılara satışı ile ilgili olarak JP MORGAN plc’nin finansal danışman olarak, Atım&Atım Hukuk Bürosu’nun hukuk danışmanı olarak münhasıran yetkilendirilmelerini kararlaştırmıştır.
Tekstilbank’ın satış fiyatı tahminimizi Önceki banka satışlarına gore : 3,53 YTL/hisse ve 2x PD/DD ile satış :2,54 YTL/hisse Ortalama : 3,06 YTL/hisse larak üç alternatifte değerlendirdiğimizde TEKST hisseleri için sırasıyla %41, %18 ve %32 iskonto rakamlarına ulaşmaktayız. Satış sonrası çağrı yapılması halinde mevcut fiyata gore sırasıyla %69, %22 ve %46 getiri potansiyeli bulunmaktadır.
Tekstilbank hisselerinin %75.5'inin GSD Holding'in kontrolünde olması nedeniyle GSD Holding çağrı muafiyeti için olağanüstü Genel Kurul toplayarak karar alabilir durumdadır. Çağrı olmaması durumunda Tekstilbank hisseleri için getiri potansiyeli sınırlanacaktır. Ancak, GSD Holding önemli nakit girişi sağlayacağından GSDHO hisselerinin getiri potansiyelinin daha fazla olduğunu düşünüyoruz.
GSDHO hisseleri mevcut fiyatıyla portföyündeki Tekstilbank’ın cari fiyatına gore bile %33 iskontolu işlem görmektedir. Satışın minimum beklentimiz (defter değerinin 2x katı ile) 762 mn. YTL düzeyinde bile gerçekleşmesi halinde GSD Holding’in %75.5’lik hissesinin değeri 576 mn. YTL bulunmaktadır (ki bizim beklentimiz satışın yaklaşık 900 mn.YTL civarında olacağı yönündedir).
Başka bir deyişle satış minimum fiyattan gerçekleşse dahi 1 adet GSDHO hissesine düşen TEKST satış geliri 2.30 YTL/hisse’ye (beklentimiz 2,77 YTL) denk gelmektedir.
GSDHO’in satıştan elde edeceği geliri özsermayesinde iştirak satış karı olarak daha sonra ödenmiş sermayesine eklemesi durumunda ise ödenmiş sermayesini mevcut 250 mn. YTL’den %230 bedelsiz artırarak 825 mn. YTL’ye yükseltmesi gündeme gelebilecek ve bugünkü fiyatıyla 1 GSDHO hissesinin bölünmüş fiyatı 0.38 YTL/hisse ye başka bir deyişle de defter değerinin %31’ine denk gelecektir ki, biz kasasında 450-500 milyon dollar nakti olan bir küçük ölçekli holding şirketin 0,31x PD/DD oranı ile işlem görmeyeceğini en az mevcut PD/DD oranı (0,8x) ile işlem göreceğini düşünüyoruz. Bu durumda GSDHO için Tekstilbank satışı sonrasındaki değerlememizle %60 iskonto hesaplıyoruz.
Sonuç olarak; Tekstilbank’ın satışı sonrasında çağrı olması durumunda yatırımcılar için önemli oranda garanti bir getiri söz konusu olabilecektir. Ancak çağrı muafiyeti olasılığı da göz önünde bulundurulursa TEKST ve GSDHO hisselerinin her ikisine eşit oranda yatırımın daha uygun olduğunu düşünüyoruz
06.08.2008 10:35:54
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.Last edited by Mur@T_ERISKIN; 07 Ağustos 2008, 01:01.
Yorum
-
GSD - TEKSTİL BANK ve GEDİK ARAŞTIRMASI DEĞERLENDİRMESİ - 2
Burayı çok iyi bir dikkakte okuyun. Bu arada GEDİK Yatırımın GSD hisselerinde 1,7 milyon lot hissesinin ve Tekst'de ise 3,4 milyon lot hissesinin olduğunu görüyorum. işte yaptığı işlemler:
01 Ağustos tarihinden itibaren yapılan işlemler :
GSD Alış : 1,316 milyon lot GSD satış: 1,970 milyon lot Fark : -654 bin lot
TEKST Alış : 862 bin lot TEKST satış : 561 bin lot Fark : 301 bin lot
Burada problem yok. Peki son bir aydaki işlemlere bakalım.
01 Temmuz tarihinden itibaren yapılan işlemler:
GSD Alış : 14,425 milyon lot GSD satış: 10,616 milyon lot Fark : 3,809 milyon lot
TEKST Alış : 7,006 milyon lot TEKST satış : 7,033 milyon lot Fark : -27 bin lot (Uyarı: TEKST'de en fazla işlem yapan aracı kurum GEDİK.)
01 Hazirandan itibaren yapılan işlemler:
GSD Alış : 20,797 milyon lot GSD satış: 17,837 milyon lot Fark : 2,959 milyon lot
TEKST Alış : 12,139 milyon lot TEKST satış : 10,667 milyon lot Fark : 1,732 milyon lot (Uyarı: TEKST'de en fazla işlem yapan aracı kurum GEDİK.)
Yukarıdaki işlemlere göre GEDİK'e soruyorum. Madem ki TEKST hisselerini öneriyorsunuz, Niçin Tekstili son iki aylık verilere göre haziran ayında 1,504 milyon lot almışken, bunu TEMMUZ ayının başından itibaren çıktınız? Niçin GSD hisselerinin her iki ay da alımına devam ettiniz? Bunda, TEKST'de en fazla işlem yapan aracı kurum olarak yaptığınız işlemlerden, 3,4 milyon hala lotunuzun olduğu düşünülürse, bu hisseleri satabileceğiniz izlenimi çıkmıyor mu? Bunlar sadece merak ettiğim sorular. Herhangi bir suçlayıcı yazı olarak düşünülmemeli.Last edited by Mur@T_ERISKIN; 07 Ağustos 2008, 01:27.
Yorum

Yorum