Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Ukrayna'nın Harkov, Donestk ve Lhansk kentlerinde Rusya yanlısı göstericileri tutuklamasına sert çıkan Moskova, 'Askeri operasyonlara son verin yoksa iç savaş çıkar' tehdidinde bulundu. AB ve ABD'nin agresif açıklamalarına aldırış etmeyen Rus Bakan Lavrov ise, 'Dünya bugün öğretmenlerin canı istedikleri zaman cezalar verdiği bir ilkokul değil' diyerek Batı'yı küresel gerçekliği tanımaya çağırdı.
Bank Asya’ya bir şok daha: Devir BDDK’ya takıldı Bank Asya’da Qatar Islamic Bank’a devir işlemi BDDK’ya takıldı. BDDK başvuruyu gündemine almadı.
09 Nisan 2014 / 10:19
Bank Asya’da Qatar Islamic Bank’a devir işlemi BDDK’ya takıldı. BDDK başvuruyu gündemine almadı. Bu arada Katarlılar’ın % 46.5’lik hissenin tamamını istediği öğrenildi.
Emlak GYO'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: ''Şirketimiz projelerinden "İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" nin sözleşmesi, Yüklenici "Özak Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş.~Yenigün İnş. San. ve Tic. A.Ş. ~ Delta Proje İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş.~Ziylan Gayrimenkul Yat. ve Yön. A.Ş. İş Ortaklığı" ile 08.04.2014 tarihinde imzalanmıştır.''
Ben bu soruya başka bir boyutta cevap vermek istiyorum.
Krizler her zaman kar transferi anlamına gelmez.
1. olasılık bölgesel kriz: Kriz çıkma olasılığı olan veya kriz çıkarılmak istenen ülkelerden (ki çoğu zaman yanlış ekonomik politikalar uygulayarak bunu hak etmişlerdir) ilk çıkanlar kar transferi yapabilirler. Sonraya kalanlar hem düşen fiyatlar hem de artan döviz fiyatları yüzünden çift taraflı olarak erozyona uğrarlar. Dolayısıyla kar transferi yapabilmek için uygun zamanda uygun hamleyi yapmak esastır.
2. olasılık global kriz: Global bir kriz durumunda varlık fiyatları her yerde birden değer kaybedeceğinden daha farklı şartlar oluşacaktır. Bu durumda bölgesel hamleler yerine daha geniş kapsamlı bir strateji ile varlıkların korunması amaçlanacaktır.
Varlıkların değer kazanması veya kaybetmesi mutlak surette para transferleri (giriş - çıkış) ile olmaz. İşlem olmadan da varlık fiyatları değişebilir. Bu konuda 2 tane örnek vereceğim.
a- Şehrin bir mahallesinde büyük bir alışveriş merkezi açılacağı duyulsa, o bölgede ev ve iş yerlerinin değeri artar. Para hareketi olmasa bile varlık fiyatlarında artış gözlenmiştir. Dolayısıyla varlık sahiplerinin serveti büyümüştür.
b- Bazen bazı hisse senetlerinde tavan veya taban olma durumları olabiliyor. Niçin? Çok para girdiği veya çıktığı için mi? Cevabı belli: Bir beklenti, bir haber nedeniyle çok küçük bir işlem hacmi ile yani pek para girişi veya çıkışı olmadan tavan veya taban olabiliyor. Bu durumu genele yansıtalım. Uygun psikolojik ortam yaratılabilirse para hareketi olmadan borsalar yükselebilir veya düşebilir.
Sonuç olarak, her düşüş para çıkışı veya kar transferi anlamına gelmez; her yükseliş para girişi anlamına gelmez. Kriz dönemleri varlık fiyatlarının erozyona uğradığı dönemlerdir. Krizin ortasında kar transferi yapılamaz, ancak krizleri önceden görebilenler varlık fiyatları henüz yüksekken pozisyon değiştirerek kar realizasyonu yapabilirler.
Ben akademisyen olmadığım için ancak bu şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
sayın detan, mesajıma cevap verdiginiz ve fikirlerinizi paylaştıgınız icin teşekkur ederim.
ben hisselerimdeki zararı kurtardıkca cıkıp dolar euro ve faize yonleniyorum. yukseliş cok anlamlı gelmiyor bana su asamada.
Yorum