Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
10:00 TÜİK şubat parekende satış hacmi endeksi
10:00 TÜİK mart finansal yatırım aracı getirileri
11:30 İngiltere dış ticaret istatistikleri
14:00 ABD mortgage başvuruları
17:00 ABD toptan eşya stokları
17:30 ABD ham petrol stokları
21:00 Fed toplantı tutanakları
Ak Yatırım tarafından hazırlanan BİST100 teknik analiz raporu:
''Güne yükselişle başlayan endeks günün genelinde yukarı yönlü hareketine devam etti. Kapanış
gün sonuna doğru yeniden güçlenen alımlarla 73.947 seviyesinde gerçekleşti. Yukarı trende
dair her hangi bir olumsuzluk olmadığını belirtmeye devam ediyoruz. Gerek saatlik bazda
gerekse günlük periyotta ortalama bölgesinin üzerindeki seyre paralel olarak iyimserliğin
korunduğunu yineliyoruz. Kısa periyot için ortalama bölgesi 72.300-72.800 bandı. Olası
düzeltmelerin bu seviyeyle sınırlı kalması durumunda yükseliş eğiliminin güçlü kalacağını
söyleyebiliriz. Saatlik bazda halen aşırı alım bölgesindeki seyir devam ediyor. Fakat dünde belirttiğimiz gibi dönüş yönünde henüz bir sinyal de yok. Günlük bazda 70.500-71.000 bandını ilk önemli destek olarak değerlendiriyoruz. ''
Hisse Öneri Listesi Giriş Saati: 09.04.2014 - 09:48 Soda: Buhar üretim tesisi yatırımı
Soda Sanayii etkin maliyet yapısının korunması amacıyla 42 milyon dolar tutarında buhar üretim tesisi yatırımı yapacagını duyurdu. Enerji toplam maliyet yapısında %50 paya sahipken, toplam enerji maliyetlerinin de % 96’sı buhar ve %4’ü elektrik olusturmaktadır. Sirketin tum buhar ihtiyacını Mersin’deki kojenerasyon tesisi saglıyordu. Planlanan yeni buhar üretim tesisi kapasite artısı olması durumunda kullanılabilir ve 2016’nın ikinci yarısında tesisin devreye girmesi planlanıyor. Nötr
SODA AL 26% Potansiyel
Otokar 67 milyon TL yeni siparis aldı. Otokar Iç Güvenlik Kuvvetlerinin ihtiyacı olan taktik tekerlekli zırhlı araç tedarikini kapsayan yaklasık 67 Milyon TL tutarında yeni bir siparis aldıgını açıkladı. Alınan siparis ile ilgili teslimatların 2014 yıl sonuna kadar partiler halinde tamamlanması planlanıyor. Alınan siprais 2014 gelir beklentimizin yaklasık %4’üne denk geliyor.
09.04.2014 - 09:56 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors, Koç Holding'in kredi notlarını ve görünümünü teyit etti. Koç Holding'in TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB- olarak teyit eden S&P, şirketin kısa vadeli kredi notunu A-3, görünümünü ise durağan olarak teyit ettiğini açıkladı. http://www.borsagundem.com/haber/s-p...it-etti/584789
Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinde hesap işletim ücreti alacak. Kullanılmayan hesapları kapatmak için son tarih ise 28 Nisan.
ABD yeni savaş silahını tanıttı ABD Donanması geleceğin silahı olarak görülen yeni savaş silahını tanıttı. Tamamen elektrikle çalışan ilginç silah ses hızından yedi kat daha hızlı bir şekilde hedefi vurabiliyor.
Elektromanyetik titreşimleri kullanarak namludan roket fırlatan silah çarpışma anında patlayan bir çelik eriyiği oluşturuyor.
ABD Donanması Baş Araştırmacısı Tuğamiral Matthew Klunder, CBS News'a yaptığı açıklamada, "Bir elektromanyetik raylı silah sadece elektrik kullanır, barut yoktur ve bir roketi bu şekilde ses hızından yedi kat daha hızlı bir şekilde fırlatabilir. Gökyüzünde bunun karşısında yaşamaya devam edebilecek hiçbirşey yok" dedi.
09.04.2014 - 10:07 İş Yatırım tarafından hazırlanan raporda hisse için öneri güncellemesi yapıldı İş Yatırım, Tat Gıda için 'sat' önerisini 'al' olarak güncelledi. Şirket için hedef fiyat 2,72 TL olarak açıklandı.
Yorum