daha öncede yazmıştım 10,9x civarlarında tahvil faizi ve 2,25 usd try denge noktası olacaktır diye bu rakamlar sallama rakamlar değildi makro olarak bulunması gereken yerlerdi altı ve üstü de görüldü ama hala bizim şu anki ekonomik verilerimize göre en uygun yerler buraları ve borsamızda 70000 üstünü bence hak etmiyor piyasa oyuncuları yakında kendi pozisyonlarını ayarladıkları andan itibaren yeni algıları gerçekler üzerine olacaktır malesef şu anda kendi doğruları üzerine bir algı oluşturma çabası içersindeler son söz piyasa her zaman doğruyu gösterir ve her şey fiyatlara dağildir derler sakın inanmayın büyük el ne zaman neyi görmek isterse o zaman gerçekleşir ve bizimde akıntıya kürek çekmememiz gerekmekte bizler amiral gemileri değiliz pozisyonlarımızı jetski hızıyla değiştirebiliriz ve piyasayı aktığı yöne doğru stoplu olarak izlememiz gerekmekte onların işi kendi pozisyonlarını ayarlayana kadar bizim radarları bozmak üzerine algımızı yok ediyorlar ve böylelikle her zaman kazanıyorlar
Cafe Borsa & Muhabbet
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
-
-
ulusal 100 endeksi ve bovespa endekslerini karşılaştırdım sarı olan bist diğeri noktalı olan kırmızımsı garip renk olan bovespa yorumu size kalmış grafik karışık gelmişse rsi indikatörüne bakın o bile yeter...
Yorum
-
peki degerli gazmanbaba bu kar transferinde doviz muhakkak artacaktır, sizin dolar veya euro icin bir öngörünüz var mı ? bir de bu donem icin beklediginiz tarih var mı? yedi-sekiz senelik cycle lara inanıyor musunuz ?gazmanbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbenim bu rakamlardan anladığım ülkenin riski hala devam ediyor ama bankaların sanki riski yokmuş gibi fiyatlanıyor hemde modys negatif izlemeye almışken ve ileri dönemlerde fed paraları geri çağırınca faizler artınca bundan bu bankalar zarar görmeyecekmiş gibi fiyatlama var ben bu algıları bozup piyasa yaptıkları zamanı 1994 ve 1999 yıllarında da yaşamıştım yangından mal kaçırır gibi hareketlerin sonunda hep ekonomimiz patlamıştı google üzerinden o tarihleri ve krizleri araştırın sizde göreceksiniz buna rağmen borsalarda her daim ayı modunda olmak doğru değildir büyüyen gnişleyen bir canlıdır ekonomi ve üzerine koyarak gider krizler kar transferidir onun için borsa ileri vadede hep büyür toplam varlıkları artar piyasa değeri yükselir önemli olan kar transferleri yapılacağı zamanlarda nakitte olabilmektir onun dışında büyüyen çok uluslu yatırımları ve müşteri dağılımı olan şirketler tercih edildiği takdirde sermaye çoğaltılır ve güzel birikimler elde edilir
Yorum
-
o mevzu bayağı uzun bir yorum ve analiz gerektiriyor kendime göre bir senaryom var ama bu çok ütopik ve bu senaryom 2008 yılından beri aklımı kurcalamakta kısaca şöyle anlatayım hani bir laf etmiş aklı uzun bir vatandaş albert einstein'in kehanetlerinden biridir. " üçüncü dünya savaşını bilmem ama dördüncü dünya savaşı taşlarla ve sopalarla yapılacak."(albert einstein)üçüncü dünya savaşının uzay çağında yapılacağı düşünülürse, tüm canlıların yok olabilme ihtimali söz konusudur. sonuç olarak evrim sürecinden sonra uygarlıkların yeniden doğmasıyla ortaya çıkacak savaş, böyle bir savaş olmalı aynı şekilde birileri sanki uzun zamandır bunun finansal ayağını uygulamaya koyacaklar gibi bir düşünce içersindeyim sadece kendi kendime düşünüyorum bunu nasıl yaparlar çok ilginç cevaplar üretebiliyorum ve tüm dünya finansal sistemi rahatlıyor herkes güllük gülistanlık bir şekilde yaşıyor ama şurup başta acı onu söyleyeyim detaylarını ütopik olarak bir başka zaman anlatırım boşuna kafa karıştırmaya gerek yok. bunun dışında klasik yöntemlerde bizim dolar tl kuru her sene en az %5 develüe edilmeli yoksa bu şartlar altında rekabet etme şansımız bence yok
Yorum
-
piyasada para kazanmak için önce ne olduğunuzu sorgulayın tradermi yatırımcımı çok farklı oyun kalıpları var hepsinin kuralı çok farklı sonra bilmediğiniz enstrümanda işlem yapmayın küçükte olsa macera peşinde koşarak işlem yapmayın forumlarda cafelerde duyumları dikkate alarak yatırım kararı vermeyin ben dahil olmak üzere üstad hacı hoca baba olarak takip edilenlere biat edip onların kölesi olmayın
Yorum
-
allah akıl fikir vermiş ve çağımız da iletişim çağı son kararı kendiniz verin ama araştırmayı yaptıktan sonra karar alın ve aldığınız kararın alt planlamalarını yapın sonra yapacağınız planlar stres altında yapmak zorunda kalacağınız için doğru sonuçlar vermeyebilir v.s v.s özetle çok çalışın çok
Yorum
-
zamanı olanlara geçmişten bir sayfa ...
Yorum
-
hpsmj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterpeki degerli gazmanbaba bu kar transferinde doviz muhakkak artacaktır, sizin dolar veya euro icin bir öngörünüz var mı ? bir de bu donem icin beklediginiz tarih var mı? yedi-sekiz senelik cycle lara inanıyor musunuz ?
Ben bu soruya başka bir boyutta cevap vermek istiyorum.
Krizler her zaman kar transferi anlamına gelmez.
1. olasılık bölgesel kriz: Kriz çıkma olasılığı olan veya kriz çıkarılmak istenen ülkelerden (ki çoğu zaman yanlış ekonomik politikalar uygulayarak bunu hak etmişlerdir) ilk çıkanlar kar transferi yapabilirler. Sonraya kalanlar hem düşen fiyatlar hem de artan döviz fiyatları yüzünden çift taraflı olarak erozyona uğrarlar. Dolayısıyla kar transferi yapabilmek için uygun zamanda uygun hamleyi yapmak esastır.
2. olasılık global kriz: Global bir kriz durumunda varlık fiyatları her yerde birden değer kaybedeceğinden daha farklı şartlar oluşacaktır. Bu durumda bölgesel hamleler yerine daha geniş kapsamlı bir strateji ile varlıkların korunması amaçlanacaktır.
Varlıkların değer kazanması veya kaybetmesi mutlak surette para transferleri (giriş - çıkış) ile olmaz. İşlem olmadan da varlık fiyatları değişebilir. Bu konuda 2 tane örnek vereceğim.
a- Şehrin bir mahallesinde büyük bir alışveriş merkezi açılacağı duyulsa, o bölgede ev ve iş yerlerinin değeri artar. Para hareketi olmasa bile varlık fiyatlarında artış gözlenmiştir. Dolayısıyla varlık sahiplerinin serveti büyümüştür.
b- Bazen bazı hisse senetlerinde tavan veya taban olma durumları olabiliyor. Niçin? Çok para girdiği veya çıktığı için mi? Cevabı belli: Bir beklenti, bir haber nedeniyle çok küçük bir işlem hacmi ile yani pek para girişi veya çıkışı olmadan tavan veya taban olabiliyor. Bu durumu genele yansıtalım. Uygun psikolojik ortam yaratılabilirse para hareketi olmadan borsalar yükselebilir veya düşebilir.
Sonuç olarak, her düşüş para çıkışı veya kar transferi anlamına gelmez; her yükseliş para girişi anlamına gelmez. Kriz dönemleri varlık fiyatlarının erozyona uğradığı dönemlerdir. Krizin ortasında kar transferi yapılamaz, ancak krizleri önceden görebilenler varlık fiyatları henüz yüksekken pozisyon değiştirerek kar realizasyonu yapabilirler.
Ben akademisyen olmadığım için ancak bu şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.Bu işler çok konuşmakla olsaydı en çok parayı kaynanam kazanırdı!
Yorum
-
Biraz önce ilginç bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Türkiye'de ilk kez bir komünistin belediye başkanı olarak seçildiği Ovacık ilçesinde AKP'nin belediye başkan adayı Berkin Elvan'ın akrabasıymış.
Alınan sonucu değerlendiren AKP İlçe Başkanı Şükrü Şamvereli, ilçeye dışarıdan gelen memurlardan oy aldıklarını ama yerli halktan alamadıklarını söyleyerek şöyle devam etmiş:
"Berkin olayı bizi mahvetti, yoksa şansımız yüksekti. Berkin Elvan'ın annesinin akrabası Hasan Hüseyin Dizi burada belediye başkan adayımızdı. Kendisi, bir önceki dönemde de belediye başkanımızdı. O tepki olmasaydı kesin başkan olurdu."
Hani Başbakan Erdoğan bu bölgedeki başarısızlıklarını paralel yapıya bağlıyor ya, bir de Berkin faktörü varmış!
Zaten Berkin'e gıcıktı, şimdi tümden gıcık olmuştur.Bu işler çok konuşmakla olsaydı en çok parayı kaynanam kazanırdı!
Yorum

Yorum