Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
özak GYO tarafından yapılan KAP açıklamasında Proje ile ilgili prosedürlerin tamamlanarak sözleşme imzalandığı duyuruldu. Açıklamada şu detaylara yer verildi:
''Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Emlak Konut GYO) tarafından ihalesi yapılan "Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'' ile ilgili prosedürler tamamlanmış olup; Emlak Konut GYO ile Özak GYO-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı arasında sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye istinaden ilk taksit olan 235.320.000 TL ortaklar tarafından Emlak Konut GYO hesabına gönderilmiştir. Adi ortaklık içinde Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. % 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken; Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim A.Ş'nin payı % 30, Yenigün İnşaat San.ve Tic.A.Ş.'nin payı % 15 ve Delta Proje İnş.Tur.San.ve Tic.A.Ş.'nin payı % 1 olarak gerçekleşmiştir.
İhaleyi 4.240.000.000 TL bedel ile kazanan ve Emlak Konut GYO ile sözleşme imzalayan Özak GYO ve konsorsiyum ortakları, bunun 1.568.800.000 TL' sını arsa satış karşılığı şirket payı toplam geliri olarak paylaşacaktır. Otel, konut, rezidans, ofis, perakende, eğlence ve kültür alanlarından oluşan karma projenin geliştirileceği arazi, 111.262 m2 'lik alana sahiptir.''
Açıklamanın ardından hızla yükselen Özak GYO hisseleri 2,23 TL'yi gördü. Halka açıklık oranı yüzde 3,76 olan hissede hızlı fiyat hareketleri yaşandı. Son işlemlerde Özak GYO hisseleri yüzde 1,42 primle 2,14 TL'de bulunuyor. http://www.borsagundem.com/neden-yuk...ndi-584807.htm
IMF: Gelişenler krize girerse Batı sallanır
Uluslararası Para Fonu, gelişmekte olan ekonomilerde ortaya çıkabilecek bir krizin gelişmiş ekonomiler üzerinde de de etkili olabileceği uyarısında bulundu.
IMF’nin altı ayda bir yayımladığı dünya ekonomik görünüm raporunda, özellikle Brezilya ve Rusya’da büyüme konusunda beklenen yavaşlama nedeniyle, büyüme oranı tahminleri aşağı çekildi.
Gelişmekte olan ülke piyasalarında 1990’ların ortalarında yaşanan -- krize bağlı değil -- yavaşlamaya benzer bir gerilemenin gelişmiş ülkelerde, özellikle Japonya’da “sınırlı” etki yapacağına değinen IMF, ancak, bu yavaşlamanın sadece ticaret bağlantıları değil, mali ilişkiler nedeniyle yayılması potansiyeli bulunduğunu kaydetti.
IMF, gelişen ülke GSYİH’larında yüzde 1’lik bir düşüşün Japonya GSYİH’sını yarım puan, ABD’nin GSYİH’sını ise bir puanın beşte biri oranında düşüreceğini hesapladı.
Geçtiğimiz 10 yılda gelişen ülkelerin, özellikle Çin’in, gelişmişlerin ihracatının yüzde 20’sini aldığını, bunların çoğunlukla makina teçhizatı ve ulaşım araçları olduğu kaydedilen fon raporunda, gelişmiş ülkelerin ise gelişenlerden yaptığı ithalatın yüzde 30 düzeyinde olduğu, bunların da son zamanlarda makina ve ulaşım araçlarında artış olsa da çoğunlukla hammadde ve düşük teknoloji ile üretilen ürünlerden oluştuğu kaydedildi.
IMF raporunda “Bu nedenle büyük imalat sanayi ihracatçıları (Japonya ve Almanya) ticaret akışında bir yavaşlamadan çok etkilenebilirler” denildi.
Gelişen ülkelerle gelişmişler arasında da mali ilişkilerin de 1997 deki GSYİH’nın yüzde 3.5 düzeyinden 2012 de yüzde 8.7’sine çıktığına dikkat çeken IMF, “gelişmiş ülkelerin gelişenlere mali işlemleri ağırlıklı olarak banka kredileri olsa da son zamanlarda özellikle hisse senetlerine yönelik portföy yatırımları da arttı” denildi.
IMF, başka analistlerin de işaret ettiği gelişen ülkelerin, Batı ülkelerinin tahvillerine olan talebindeki yavaşlamanın doğurabileceği risklere de dikkat çekti. http://www.finanstrend.com/haber/137...r#.U0T-j6Jh1c1
En fazla arazi Antalya’da
İl 2B arazisi İl 2B arazisi
Adı (Hektar) Adı (Hektar)
Antalya 45.548 Kırıkkale 12.706
Mersin 39.287 Burdur 8.363
Balıkesir 34.887 Edirne 4.122
Ankara 31.706 Kütahya 5.152
Sakarya 29.643 Denizli 4.265
Muğla 29.138 Konya 4.895
İstanbul 18.233 Çankırı 4.516
Bolu 16.095 Manisa 6.848
Samsun 15.290 Aydın 5.134
Kırklareli 14.757 Tokat 3.558
İzmir 14.772 Tekirdağ 2.991
Bursa 14.534 Kocaeli 5.338
Bolu 16.095 Amasya 3.602
Adana 12.357 Hatay 3.856
Afyon 10.673 Isparta 3.174
Zonguldak 10.910 Uşak 2.769
Gaziantep 9.960 Malatya 2.645
Eskişehir 9.456
Devletin doğu ve Güneydoğuda bir karış yeri yoktur hepsini bağışlamıştır. Batı Ortaanadolu ve diğer bölgelerdeki köylerde yaşayan fakir fukaranın tarla ve evlerini açık artırmayla kenevir tüccarlarına mafyaya kara para aklayanlara PEŞKEŞ çekmedir şu anki 2B uygulaması batının orta anadolunun yoksul köylüleri nereden bulacakki parayı oysa doğuda gdoğuda adamlara herşey serbest herşey mübah kenevir ekiyorlar beyaz kadın ticareti yapıyorlar kaçakçılık ona keza devletde maşallah elektriğinden sağlığına aşiretin neredeyse çoban köpeklerine kadar maaş ödüyor harcama da yok yeşil kartlarda cepte ekilemeyen taşlık alanlara dahi mercimek mısır ekiliyor nasıl oluyorsa adam izmirde istanbulda antalyada oturuyor tarlasını resimde dahi görmüyor oysa devletten yüzlerce dönüm ekim teşviki alıyor
şimdi soruyorum bu insanlarda para çuvalla bir kilo toz bir otoboz diyen zihniyetle yoksul garip anadolunun diğer insanlarının zor zahmet köyünde başını sokacak inşaa ettiği köhne evleri çoluk çocuğuna bir dilim ekmek için ekip biçtiği bir kaç dönüm tarlasını kenevir tüccarlarına pazarlamak marifetmi
sıkıyorsa sahil boylarında mafyanın yaktığı ormanları imara kapatın yiyorsa büyük şehirlerde mafya ve eşkıyaca işgal edilen para edecek arsaları orman alanlarını hazine arazilerini satın
Adamlık devletine güvenip inanmış bu topraklar uğruna defalarca kanını dökmüş ve her ne istemişse vermiş bu vatana şehit olmuş gazi olmuş aç sefil olduğu halde hainlik yapmamış yapmayıda düşünmemiş dağa çıkmamış askerine polisine silah doğrultmamış illegal kazancı haram sayarak yaşamış insanların bedelini canıyla ödedikleri toprakları elinden almak değildir.
sayın detan, mesajıma cevap verdiginiz ve fikirlerinizi paylaştıgınız icin teşekkur ederim.
ben hisselerimdeki zararı kurtardıkca cıkıp dolar euro ve faize yonleniyorum. yukseliş cok anlamlı gelmiyor bana su asamada.
ayni sekilde yapiyorum.......su an %22 oraniyla hissedeyim........kalan hisselerim.....
HEKTS,ISGSY,BOLUC..........
HEKTS zaten satmam 4 senedir tutuyorum.....5. kez temettü alacagim
ISGSY yi bedlesiz sonrasi satabilirim.....
BOLUC yi ise 3 den asagi vermem,uzun vade icin aldim.....
İnsanı yaratmak mı tanrının büyük hatasıydı;
tanrıyı yaratmak mı insanın büyük hatasıydı ?
Yorum