"Trend, Hafızalarda Mevcut Tüm Ezberler Bozuluncaya Kadar Devam Edecektir."
Ay Yıldız
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
baboli..
Dün Haritacı Eksper abiye 120-125 bin olur mu dediğinde aşağıdaki mesajı yazmıştım.
Eksper abide 113 üzeri olursa olabilir demişti.thebaboli Nickli Üyeden Alıntı
Yeni zirve geçilirse hedef olması ihtimal dahilindedir.
Ama yeni zirve yapılana kadar hedef 102 ler olabilir.
İlk durak 108500 civarları olmakla birlikte.
Daha önce 106 üstüne atmadığı 106025 yanmadığı sürece 90275 hedefim vardı.
100100 den dönüp 106025 yakmıştı geçen vade sonu ve ben mecburen uzamıştım.
Burası yine şorttu.
Şunu anlamakta güçlük çekiyorum. 106 kırılımı çok çok mühimdi.
Çünkü 100-106 arası baya gitti geldi ve bir bant oluştu.
Bandın kırılması kabaca 6 bin puan gerektirirdi ve öylede oldu.
Arkasından kovalayan varmış gibi haldur huldur 112 ye çıktı.
Halbuki 106 kırılımında kol kesmek lazımdı.
Orda kesmeyenin 108950 tepesinin üstünün yanmasıyla sl olmamaksa gerçekten çok basit bir hamleyi göz göre göre es geçmekti.
Ayrıca kol kesmek bir yana oralardan revers olunmasıda gerekiyordu.
Bu durumun aynısı 112800 geçilince de geçerliydi.
Yaklaşık 1150 puan yerleştirmişti bana 112825 yandığında.
Ordan revers olduktan çok kısa bir sonra 650 puan kar elde etmiştim son pozdan.
Revers yapmayıp sl olan biri ise 650 puan zarar etmemiş oldu.
Şort olan biri ise göz göre göre o 650 puanı yedi. Hadi olayın sıcaklığıydı ani hareketti bilmem neydi. Ama sabaj sl için de fırsat verdi.
Sadrazama dün söylemiştim ama dinlemedi. Çünkü çok iyi bilirim o durumu bende o durumdayken gözüm görmez kulağım duymazdı. Ve gün sonu kapanış itibariyle 1800 puan civarı bir kar var.
Bunları yapamayan herkes geçsin aynanın karşısına palaya piyasa bankaya holdinge söveceğine kendine kızsın. Herşey göz göre göre yapıldı. Göremediysek bu başkasının değil kendimizin suçu. Suçu başkasına kesinlikle atmayın ve kendinizi en ağır şekilde eleştirin. Bukadar basit bir dönemde bu kadar zarar yapıyorsak ya bu işi bırakmalıyız ya bu işi öğrenmek için çaba sarfetmeliyiz.
Bu yazdıklarımdan şu mana çıkmasın. Dedim ve oldu. Böyle bir düşüncem hiç olmadı.
Sadece göz göre göre nasıl görmeyiz onu eleştiriyorum.
Geçen sene haziran temmuz dönemlerinde batarken edindeğim tecrübeler bunlardı.
O zaman da burdaki psikoloji hakimdi bende. O nedenle o duygunun ağırlığını bilirim.
Yukarıdaki eleştirilerim inşallah sert olmuştur. Keşke zamanında sert bir tokat atanım olsaydı da o günleri yaşamasaydım.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Abd: Turkiye'nin iran'a altin sattigindan kusku yok-cnbce.com *
cnbce internet sitesinde yayinlanan haber asagida bulunuyor:
" abd, devletlerin ya da ozel sirketlerin iran'a altin satmalarina getirdigi
ve 1 temmuz'dan itibaren gecerli olacak yasagi titizlikle uygulayacagini
ve turkiye'den de altin gittigi konusunda kusku olmadigini acikladi.
Abd hazine bakanligi'nin teror ve mali istihbarat mustesari david s. Cohen,
dun kongre'de yaptigi aciklamada, iran para birimi riyalin ugradigi buyuk
deger kaybinin ardindan iran'a yapilan altin satislarinda artis oldugunu
soyledi.
Cohen, temsilciler meclisi dis iliskiler komitesi'nde yaptigi aciklamada,
"sizi temin ederim ki iran disindan herhangi birinin iran devletine altin
sattigini gosteren her turlu kaniti cok dikkate inceliyoruz" dedi.
'yaptirimlari istisnasizca uygulayacagiz'
cohen abd'nin, "... Altin yasagini ihlal eden herkese karsi yaptirimlarimizi
istisnasiz ve korkusuzca uygulayacagimizi hem devletlere hem de ozel sektore"
acikca belirttigini soyledi.
Turkiye'den iran'a yapilan altin satislarinda bir artis olup olmadigi sorusuna
cohen, "turkiye'den iran'a altin gittigi konusunda hic kusku yok" yanitini verdi.
"bunu buyuk olcude iran vatandaslarinin riyalin deger kaybina karsi kendilerini
korumalari olarak aliyoruz.
"bir anlamda artan altin ticareti, riyalin degerini dusurmek icin uyguladigimiz
yaptirimlarin basarisinin yansimasidir."
riyalin degeri ucte iki dustu
batili ulkelerin, iran'in bankacilik sistemini ve petrol ihracatini hedef alan
yaptirimlarinin etkisiyle 2011 yili sonlarindan bu yana riyal dolar karsisindaki
degerinin ucte ikisini kaybetti.
Iran'in surdurdugu nukleer faaliyetler nedeniyle uygulanan yaptirimlar, iran
halki uzerinde agir bir mali baski yaratiyor.
Iran'in nukleer calismalarini durdurmasini isteyen abd, 1 temmuz'dan itibaren
iran'daki devlet ya da ozel kuruluslara ve iran vatandaslarina altin ve her
turlu degerli maden satisini yasaklayacak.
Iran nukleer silah yapimini amacladigi iddialarini reddediyor ancak gerektiginde
nukleer silah yapiminda kullanilabilecek nukleer yakit uretimi icin surdurdugu
uranyum zenginlestirme calismalarini durdurmuyor."
sozkonusu habere asagidaki linkten ulasabilirsiniz:
-matriks-Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Tcmb faiz orani kararlari degerlendirmesi (destekfx)
bugun, 2 gunluk ppk toplantisinin ardindan tcmb faiz oranlarini acikladi. Tcmb,
politika faizinde 50 baz puan indirime giderek politika faizini %4.50'ye cekti.
Tcmb borclanma ve borc verme faiz oraninda da 50 baz puan indirime giderek faiz
koridorunu asagi cekti. Yeni koridor %3.50 - %6.50 olarak belirlendi. Rezerv
opsiyon katsayilari'nda 0.1 puan artis yapan tcmb, yabanci para zorunlu
karsilik oranlarinda 50 puan artisa giderken tl zorunlu karsilik oranlarinda
herhangi bir degisiklige gitmedi. Tcmb, yp zorunlu karsilik oranlarini
arttirarak piyasadan 1 milyar usd likidite cekmeyi planliyor. Tcmb gecen ay
sergiledigi proaktif genislemeci politikasina bu ay da devam etti. Faiz
indiriminin yaninda, yp zorunlu karsilik oranlarini arttiran tcmb, tl'nin son
zamanlardaki deger kazancini azaltmayi planliyor. Hatirlayacagimiz gibi reel
efektif kur endeksi nisan ayinda 121,10'a yukselmisti. Reel efektif kur icin
120 seviyesinin mudahale siniri oldugunu belirten tcmb, bugunku hamlesiyle turk
lirasi'nin diger rezerv para birimleri karsisinda asiri degerlenmesinin onune
gecmeye calisti. Tcmb'nin bu kararinda buyuk ekonomilerin birbiri ardinda faiz
indirimine gitmelerinin yaninda 2012 yilinda hukumet tarafindan belirlenen
buyume oranlarinin yakalanamamasi da etkili oldu. 2013 yilinda hukumet'in
%4'luk buyume hedefini desteklemek amacinda olan tcmb son 2 toplantidir faiz
indirimine gidiyor. 30 nisan 2013'te enflasyon raporu'nun yayinlanmasinin
ardindan konusan tcmb baskani erdem basci, konusmasinda enflasyonun beklenen
seviyelerde seyrettigine isaret etmisti. Basci'nin konusmasinda one cikan en
onemli baslik ise politika faizinin tcmb tarafindan en onemli arac ve gosterge
olarak goruldugu oldu. Basci'nin degindigi bir diger konu ise buyuyen kredi
hacmiydi. %15 referansinin konjonkture gore degistirilebilecegini belirten
basci, gerektigi takdirde zorunlu karsilik oranlari'ni arttirarak kredi
buyumesinin onune gecilebilecegini ancak su an icin bu araci kullanmanin
gerekli olmadigini soylemisti. Makro gostergelere baktigimizda ise, 2012
eylul ayinda %8 seviyelerine kadar dusen issizlik orani, olumsuz mevsimsel
etkilerin sonucunda son 3 ay icerisinde %10.50 olarak gerceklesti. Dun
aciklanan issizlik orani, gecen sene nisan ayinda aciklanan oranin %0.10
uzerinde. Sanayi uretimi ise mayis ayinda yillik bazda beklentilerin altinda
kalarak %1.40 artti.
Destek menkul degerler a.s.
Destekfx analiz departmani
* * *
burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi
kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti sermaye piyasasi kurulu
tarafindan yayimlanan seri:v, no:52 sayili "yatirim danismanligi faaliyetine
ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkinda teblig"
cercevesinde araci kurumlar, portfoy yonetim sirketleri, mevduat kabul
etmeyen bankalar ile musteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
sozlesmesi cercevesinde sunulmaktadir. Burada ulasilan sonuclar tercih
edilen hesaplama yontemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel
goruslerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri
tercihlerinize uygun olmayabileceginden sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi saglikli sonuclar dogurmayabilir.
-matriks-Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
MB..............hazır petrol fiyatları da gevşemekteyken..... elinden geldiğince faizi.....düşürerek......
FED faiz yükseltme....operasyonuna başladığında...... en avantajlı yerde durmayı ...hedefliyor olabilir.....
Bu çeçevede..... petrol düştükçe..... faiz düşebilir..... mi...?Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu.
manif....
269 000 long var...269 000 short var kasada....
kucuk yatirimci pozizyonlari bu ebadda ihmal edilir...azdir yani....YARIN BUYUKLER BIRBIRINE KARSI OYNUYACAK....
A...NOTR ACAR VE EKSIYE GECERSE....bu shortcular ucun en tehlikeli haldir....bu halde longda olan iskencede olur ve cogu kapar...beklenti bitti satislarinida alirsa spotta.....10 000 puan yukari surebilir....eger beklenti bitti satisi gelmez....longcu kapatmazsa....biz yasariz....15 000 puan assagi ssurer....
bunun disinda...arti gap ve yukari surus hallerinin tumunde....en az 20 000 puan asagi gidis var....spotta bu hallerde ustune korkunc mal gelir...bu mali alamaz....onun ucun yarin notr acar ve asagi suzulurse...ilk iki saatte ki hacim....rengi belli eder....
ben shorttan hayatta inmem...margin koy devam....unutma dolar 1.83 bu onemli...1.79 da alim zamani demistim....isler benim acimdan tikirinda yani.....
ayrica manif...bu piyasayi elinde tutanlar....bunun bugun gelecegini biliyordu....onemli banka aralikta soyledi not artisi basbakan amerikada iken gelecek diye....bakanda iki uc gundur bugun yarin deyip durdu....
iste yarin bu guruplar furusacak birbirleri....AKP oligarsi...yabancilar....qatar ve suudi.....mal birine yuklenecek....BIZ KUCUK YATIRIMCI YARIN SEYIRCIYIZ....
TEKNIK OLARAK ISE....haziran sonunda VOB 75 000 LE KAPAR....115-75=40 000 PUAN...ben buna oynuyorum...
hem euro...hem dolar bazlida seculer trend zirvesindeyiz....bu zirvenin gecilmesi....turkiyenin cag atladigini gosterir....ben boyle bisey goremiyorum...kuzey iraq ve kerkuk petrolu bize gecerse o zaman olur..Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
......
İSTANBUL, 17 Mayıs (Reuters) - Moody's'in dün akşam geç saatlerde Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının ardından gerileyen kur ve sepet, kâr realizasyonları ve TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentisiyle yükseldi.
Artırım sonrası tarihi düşük seviyelere gerileyen gösterge faizde de kâr realizasyonu kaynaklı yükseliş oldu.
Dolar/TL Haziran 2012'den bu yana en yüksek olan 1.8434 seviyesine, sepet bazında TL ise Mart 2012'den bu yana en yüksek olan 2.1079 seviyesine kadar yükseldi. 1 Şubat'ta bu yılın en düşük seviyesi olan 1.7455'e kadar gerileyen dolar/TL'de, bu tarihten bu yana değer kaybı ise yüzde 5.3 oldu.
Dolar/TL saat 1645'te 1.8402/1.8407, sepet bazında TL ise 2.0985 seviyesinden işlem görüyor.
Bir bankanın döviz masası müdürü, "Piyasada Moody's sonrası kâr realizasyonları görüyoruz, yabancı çıkışı söz konusu. TCMB'nin faiz indirimlerine devam edecek olması da TL'deki değer kaybında etkili. Ancak piyasa çok volatil" dedi.
Başka bir bankacı da, euro/dolar paritesinin 1.28 seviyesini zorladığını ve kurdaki yükselişte paritenin de etkili olduğunu söyledi.
İSTANBUL, 17 Mayıs (Reuters) - Moody's'in verdiği "yatırım yapılabilir" notunun ardından bu sabah yüzde 1'in üzerinde yükselişle açılan Borsa İstanbul (BIST) gelen kâr satışlarının etkisiyle yüzde 0.02 düştü.
BIST-100 .XU100 endeksi açılışın ardından 93,116.29 puana kadar yükselmesi sonrasında gelen kâr realizasyonu ile yüzde 0.02 düşüşle 91,924.84 seviyesinden günü tamamladı.
Bankacılık endeksi .XBANK ise yüzde 0.19 düştü.
BIST-100 endeksinde bir süredir Merkez Bankası'ndan faiz indirimi ve Moody's'ten not artırımı beklentisini fiyatlamış ve endeks yükselişini sürdürmüştü. Endekste 5 günlük yükseliş yüzde 1.39 oldu.
Garanti Yatirim Analisti Altan Aydın, endeksteki düşüşte not artışı sonrasında gelen kâr satışlarının etkisi olduğunu belirterek, "Bu da normal. Ancak her şeye rağmen endekste görünüm hâlâ güçlü. Bu yüzden satışlar beklenenden daha sınırlı kalıyor. 91,500-90,000 önemli destekler" dedi.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
razmanot...
Arkadaşlar aşağıdaki grafikte 5 kasımdaki Fitch not arttırımına odaklandım
Moody's not arttımı sonrası sürece ışık verebilmesi açısından,
bilemiyorum ama öncesi benzer olduğu için sonrası da benzer olabileceği kanaatindeyim,
bu sebeple dün şort giymiştim, gerçi dow dün sürpriz bir yukarı atak daha yaptı ama önümüzdeki günlerde bence kaçınılmaz olarak bir geri çekilme bistte gelecek, ardından bu sene içinde yılsonuna doğru 100,000 i göstereceklerine de inanıyorum.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
saraylı............
Niye ew cilere üzülüyorsunuz?üzülmeyin bence..
ew TA 'in yalın halidir ve dünyada şu anda gelecek projeksiyonları konusunda çeşitli alternatifleri veren en iyi yöntemdir,bence...
ew sübjektif bir yöntemdir ve yanlış uygulanabilir ya da doğru uygulanır fakat alternatif sayımlar devreye girebilir,ya da daha önemlisi bu yöntemi takip eden ve de bu yönteme yabancı olanlar tarafından,alternatif sayımlar devreye girdiğinde,başarısız olarak addedilir...
ew öngörü yöntemidir,bir trading sistemi değildir.Trading anlamında TA veya trading sistemleri tarafından desteklenmelidir..Sistem sinyali yanında tradera önündeki alternatif yolları gösterir.
Nelerin olabileceğini söylediği gibi ,nelerin olmayabileceğini de söyler.Dünyada şu anda Mark Weinstein,Cynthia Kase,Robert Miner v.b. gibi toptraderlar tarafından kullanılmaktadır.
Çoooooooooook önemlidir...
Ben de uygularım.
Son bu sitede yazmaya başladığımdan beri bakın neler demişim özet olarak ew ile:
- 104000 lerdeyken: 101-106 geniş salınımlı yatay bandı bir yöne kırılmadıkça trend oluşmayacak...
-106000 yukarı kırılınca: band yukarı kırıldı,muhtemelen expanded flat B Dalgası yapılıyor,hedefi 112875 olabilir..
-112800 den aşağı dönünce: B dalgası eğer bittiyse C dalgası başladı ve hedefi 87250 dir..
-109525 teki lokal dipten yukarı hareket tekrar başlayınca:C dalgası değil bu,B mi yoksa başka bişi mi biraz beklemeli...
-112025 te: uzunnnnn,,bu B dalgası da değil ,93225 ten yukarı 5.dalga içindeyiz ...
Görüldüğü gibi dalga yapısını bozan SL lara kadar ew de beklemek gerek,bu yüzden SL mesafeleri yüksek olur,işte onun için yanında trading sistemi kullanıyorum...
ew 'in handikapları vardır,ama üstü bir kerede çizilecek bir yöntem değildir.
1986 dan beri bu piyasadayım ve daha iyi bir tahmin yöntemini çok aramama rağmen bulamadım...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
metot.......jojo..........
Kolayı var.. Piyasayı izleyip hissi mi poz açıyorsun. Sistem şu: 1. deneme 1 kontrat..2.deneme 2 kontrat. 3. deneme 4. kontrat.. 5. deneme 8 kontrat 6. deneme 16 kontrat...hepsinde stop 300 puan, kar alımı 300 puan..Karlı kapattın mı? Yniden 1 kontrattan başla.. 6 defa da yanlış hissedecek değilsin ya..hergün kazanırsın Reis..Hele bir de stop 300 puan kar alımı 700 puana falan denk getirdin mi tamam
Normal aslında. Not artışını sağır sultan bile önceden duydu. Bu beklentiyle bir kısım küçük ve orta boy kumarbaz longlamıştır ve/veya hisseye dalmıştır. Şimdi haber geldi diye ağalar(pala ve setesi) bu kitleye kar mı ettirecek? Endeks gidecekse de önce bunları silkelemesi lazım. Genelde böyle olur. Küçük ve orta ölçekli hisselerde hep olan şey. Aylarca ölü taklidi yapan hisse bir bakarsın 1 ayda 3'e katlamış..Borsanın geneli ve büyük hisseler de pek farklı değil.
filahum...
çoğunluk spotta malsız vobda short olduğu için söylediğin geçersiz bence
yukarı zaten gaple gidilecekti tepede %3 civarı daha prim yapıp 1-2 saat yatayda shortlar stoplarken malı devredecekti
bu tip hareket defalarca oldu. bu piyasaya dün gelmedik, bugüne ne kadar neler oldu. sadece bugün tercihi faklı oldu bekleyip göreceğizGücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
PİVOT.............
Pivot Noktaları (Dönüm / Direnç - Destek Noktaları)
Profesyonel traderlar ve piyasayı oluşturan brokerler, genellikle pivot noktaalrını önemli destek ve direnç seviyelerini tayin etmek için kullanırlar.
Kısacası pivot noktaları ve os eviyedeki destek ve direnç bölgesi, fiyatların yönünün değişebileceği bölgelerdir. Bu seviyelerdeki destek ve direnç noktaları stop ve hedef belirlerken hesaba katılır.
Eğer pivot hesaplaması (bu hesaplamaları excellde basitçe programalyabilirsiniz) kullanacaksanız bu hesaplamayı günlük yapmanız lazım.
Yüksek (High): Dünün en yüksek fiyatı.
Düşük (Low): Dünün en düşük fiyatı.
Kapanış (Close): Dünün kapanış fiyatı.
Pivot Noktalarının Hesaplanması
3. Direnç Seviyesi (R3) = Yüksek + 2 x (Pivot-Düşük)
2. Direnç Seviyesi (R2) = Pivot + (R1 - S1)
1. Direnç Seviyesi (R1) = (2 x Pivot) - Düşük
Pivot Noktası = (Yüksek + Kapanış + Düşük) / 3
1. Destek Seviyesi (S1) = (2 x Pivot) - Yüksek
2. Destek Seviyesi (S2) = Pivot - (R1 - S1)
3. Destek Seviyesi (S3) = Düşük - 2 x (Yüksek - Pivot)Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
Yorum