EUR cinsinden..ikinci zirvesini yaptı.... nisan mayıs genelde düşüş oluyor.... o halde...BİST'nin...bir gözü toprağa bakmaya başladı........gibi...........
Ay Yıldız
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
eksper...kuzuya...
kuzum maşallah iyi gidiyorsunda cok zaman alıyor soygunun....tam oturan ayu oldun....arada sırada kıpırda yerinden yav... misal bugece kapanıştan longum.... yarın 102 500 den kapatacagım....aksiyona hic gelmiyorsun ehtiyar kurt....
kuzu...
asla.....ben bu hale 20 yilimi verdim....ve bu halim beni ihya etmeye devam ederken....neden vazgeciyim ki....o is gunnukcunun isi...ben gunnikcu degilim ki....istatikler....borsada batanlarin gunnukculer oldugunu gosterirken....niye gunnukcu oliyim ki....onlarin derdi beni mi gerdi....ha ha ha....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu.......dan.......
eksper....
tilkinin donup dolasip gidecegi yer kurkcu dukkanidir...bu turk atasozu....
gunnukcunun donup dolasip gelecegi yer ise...sko ile benim yemek masamizdir.....buda guzu atasozu....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
EKaya...............
90 larin sonunda <50k borcluydu ev alan kisi simdi 300k borclu...
borc gene 1 ev ederi.... evet o 250 bin fark aci aci cikacak mi diyecegiz ?
sayilarin iluzyonu her yerde devam... Sayinin boyuna degil.. "icine" bakmak gerekir...
bir deve bir akce bir deve bin akce...
80 lerin sonu 90larin basinda 1 milyon dolar "milyoner" teriminin kokuydu... simdi dolar "milyarderleri" var... milyon dolar "cep harcligi" kivaminda...
bir seyi gecmisle kiyaslarken bir zahmet "normalize" edilmis sekilde bakin...
paranin alim gucu ---> enflasyon ---> "reel" ederi ayni, degisen, malin degerini "olctugunuz" para nin "ederi"...
arz-talep egrisi uzerinde...
"mal mi degerleniyor yoksa para mi degersizlesiyor"...
"mal mi degersizlesiyor yoksa para mi degerleniyor"...
neyse... total rasyoya bakilir yada "referans" aldiginiz tarihe normalize edilir... ikincisi "politize" edilmeye musait oldugu icin rasyo gorece daha "guvenli"..
para havuzu "enflasyonsuz" bir ekonomide sabit olacagi icin, insanlar birikim yaptikca havuzda para azalacak, bir yerden sonra para "temel ihtiyac disinda zor bulunur" hale gelecek... gibi gibi....
tasarruf varsa ---> tesisatta su kacagi ---> kacagi dengeleyecek + su vermek gerekir.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu.............
bi kopya vereyim....kuzu gercek adi ile....2008 de para alarak detayli bi altin raporu yziyor....altin 1000 den 700 e dusmustu....millet 400 e iner diyordu panikteler....kuzu altin nihai hedef 3600 dolar diyordu bu raporunda.....EGER KI MERKEZ PANKALARI ABARTILI ALTIN ALMAZSA ....ise bu rakkamin on sartiydi....neden 3600 e inanip...rapora gore yatirim yapilmisti...yapanlar ikna oluslarsa onemli bi sebeb gosterilmistir...
SIMDI YUKARIDAKI GRAFA BAKIN...Cin merkez pankasi altin alisi yillara gore....
guzu....altin 1850 lerden 1930 lara gidiste...GRAFTA CIN MERKEZ PANKASININ PATLAMA ALIMLARI....
BUNU GORUNCE...bu hacimli alisi....rapor yazdigi guruba ...altindan cikin ve shortlayin diye ikinci raporu yazdi....ve hemen bu forumdada baslik acti....altinda ilk hedef 1400 diye....iki yil once...topik depoda....
sizce neden merkez pankalari altin alirsa ALTIN COKER DIYOR.....ve gercekten cokuyor....
halbuki ne kadar cok altin alan olursa altin o kadar cok cikar....
emme guzu melunu....tersini soyluyor....SEBEBINI YAZIYOR....foruma degil...rapora....bizim usaglar yeddi cedleri ile altini shortlamaya basliyor....sizce gosterdigim hangi sebeb onlari ikna etmis....altini satip 1000 dolar kari cebe almis...700 ila 900 arasi girmislerdi....500 dolarda shorttan goturduler....bi kopya daha vereyim politik sebeb degil....piyasa ile ilgili bi sebeb....
bu alimlari sadece cin yapmadi...diger merkezlerde yapti...bizde yaptik...kapasitemiz kadar....
........
sevgili boru nun....stahin topiginde yazdiklarini iyi okuyun....simdiki dususte onlarinda payi var....AMA ESAS SEBEB ONLAR DEGIL...onlari iyi okuyun emme....
neden....iyi okuyun....
cunki altinda yapacagim yeni hamleyi kolay cozersiniz bilgi altyapiniz olusursa.....hicbir trader...onu...trade ettigi yone goturen gercek sebebi yazmaz...bu savas meydaninda silahini yere birakmak gibi birseydir....
istedigim ve arzuladigim tek sey.....TURKUN YIGIT EVLADININ BILGIYI SILAH YERINE KUSANMASIDIR.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
madsoul...........
Originally Posted by Madsoul
Buradan 1426-1427 gibi altında kısa açabilirdim çok yakın stoplu (1430-1432 stop olmak üzere) daha önce söylediğim gibi üzerinde de 2 kat uzun olurum; düşüşte yaptığım yorum gibi..
Bu analizi 2 yönlü de değerli buluyorum, 1430 üzerinde düşüşün tamamen bittiğini düşünerek iyi maliyet yeri olarak göreceğim buraları, tam tersi bir durumda da ilk düşüşün tepkisi olarak değerlendirerek iyi satım seviyesi olduğunu düşüneceğim..
Bu noktayı iyi takip etmekte fayda var dolayısıyla
VOB... Benim kendi portföyümde yapacağım işlemler genellikle cuam günü seans içinde yaptığım yorumla paralel; 82500 - 82700 aralığının altında kapanış olmadıkça 108.xxx hedefine hala gidileceğini düşünüyorum ve bunun testere bandındaki git-gelden sonra olası bir haberle gerçekleşeceğini düşünüyorum..Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
bear..bullll...
TUNABEN10
Sn Bear_Bull 5-10..20 rakamları hareketli ortalamalar mı? Benim baktığım grafikte MA 20 geçilmemiş görünüyor, baktığım sistemde hata mı var onu öğrenmek için soruyorum.
Bear_Bull
5 dk
10 dk
15 dk
20 dk
30 dk
olarak sistemin periyotlarından bahsetmiştim Ortalama olarak algılamışsınız.
30 luk grafiklerde al sinyallerinde eksikler var, tamamlanır arkasına 60 larda tamam derse bir süre devam edebilir.
en sonuncusu durumu anlatır diye kendimce düşünmüşüm.
-----------------------------------------------------------------------------
artı olarak moving average den bahsederkende aslında
basit
ortalama
üssel
vs vs diye yazmak lazım ama hiç birimiz yapmıyoruz,
sonra aynısını kendi bilgisayarında yapmak isteyen kişi
deneme yanılma ile denk getirmeye uğraşıyor.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
halil rençber......... https://twitter.com/HalilRecber
Dünya Finansal piyasalarında ELMAS Hasadı başlamak üzere..BIST Mayıs ilk haftasında 77.500 görebilir..EURUSD 1.2600 ve diğerleri ....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
teselsülsüz.......
Arkadaş ben de 5 yıldır vob ve sermaye piyasaları içindeyim. Bu işin anahtarı tecrubedir. Sihirli değnekler her şeyi bilen adamlar olmaz olamaz da! Yatırım yapmaya ugun seviyeler vardır, güzel pair tradeler ya da çok hoş fırsatlar vardır ve her zaman görülmez bunlar.. Mesela endeks short ttkom long yapmıştım çok iyi kar yazdı. Şimdi de aralık 2013 vadeyi shortadım nisan 2013 vadeyi longladım. Aradaki vadelere de short serpiştirdim. Çünkü yükseldiğinde aralık vade daha az yükselior ve nette short pozisoyunumu ferahlatıyor düştüğünde ise aralık vade daha az düştüğünden ara vadedeki pozlarımı kapatmamı sağlıyor. Böylelikle bu aradaki farktan dolayı faizden kazanacağımdan 2 kat kazanıyorum artı teminatın repo faizi de cabası...
Ama dediğim gibi bunlar her zaman olmaz.. Bİraz da madsoul bu yüzden tepki topluyor. Müneciimlik twitter skonomistliği nereye kadar...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
şortoğlan...
kenarda beklemeye devam.. 105800 üstüne atıldıgı anda piyasaya gireceğim.algım şuan uzun yönlü..
yani şortlamak için güzel bir yer olabilir buralar beni ters indikatör oalrak kullananlar için
yaptıgı cok teknik 100500 dipli düzeltmelerin ben artık bittiğini ve buralara uzun bir süre daha dönülmeyeceğini düşünüyorum.ama pala düşünülmeyeni yapr herzaman o da ayrı onun için.
biraz tekniğe inanıp 105500/105800 üstü kapanışları izlemekte fayda var ...ikili tepeye taşınırsa,o zaman 105800 destek olur bant kabak gibi değişir..şimdilik izlemede ama long yönlü algı ile devam..
Piyasanın eylül ekime kadar tutulacağını düşünüyorum.
sonrasında cok büyük caplı bir düzeltme hareketi bekliyorum en az 40-50.000 lere kadar x100 bazlı..
o zaman kadar siyasi istikrarın ve güncel meselelerin çözümlendiği,not artırımlarının bittiği,herkesin BİST 100'e koşarak geldiği tatlı helecanlı günler olacaktır.
çılgın alış zamanı piyasanın spot bazlı 100.000'lere öpücük atacağını düşünüyorum bu süre zarfında..
bakın dikkat edin biz 85.000 deyiz bist'in ve yeni kagıtların halka arzları daha yeni gercekleşiyor
İşin acıgı biz ayular o günler için varız..o zamanlar geldiğinde sahneye cıktıgımızda tozu dumana katacağız.Şimdilik inimizdeyiz..unutma şort zamanı değil zaman.. ( sell on may /go away bu mayısta yemez hele bu konjoktürde hiç yemez..)kısa süreli trendler hariç..o zaman geldiğinde anlayacaksın zaten benim sahne alışımdan..Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu...........
sorun su....girdigim tum furusmalarda once zararda kivranirken....ve 4 kademe mala girerken...bu furusmada bi turlu zarara sokmuyor beni...ve mal miktarim iki kademe...bu beni urkutuyor....ANOMALY BU....
bi trader....tecrubeli ise....bu olayi yorumlar...ve tedbir alir....
iki kez asagi indi 100 000 lere....birinde 8500 puan kardaydim bu ilki....ikincide 7500 puan kardaydim...ikisinide almadim....simdi basabastayim....
borsa ise.....ac gozluluk...korku...pismanlik ...duygulari ustunde insaa edilmistir....
bende....pismanlik...DUYGUSUNU KORUKLEYICI DAVRANISLAR....yaparak....erken kapamami kiskirtiyor....emme nafile....ya o....ya ben olecegiz...arasi yok....
bi trader....
uzun sure incelemis dusunmus ve o trade girmistir....neticeyi....yani o trade girisini sagliyan sebeb...hala ortalikta ise....tradde israr eder....
bu sebeb....herkesin soylediginin aksine....ki guzu aksi adamdir....DUSUK FAIZ VE FAZLA PARADIR....
SIZCE....niyekine...guzu boyle dusunuyor....bi suru okumus cocuk...yabanci ve yerli...el ele tutusmus...bu bol liqitide...bu dusuk faizde para borsaya akar diye...inim inim inlerken....her cikisi...sanki o yapmis gibi....bak demistim derken...
sizce ben aklimi yemis olabilirmiyim....
her gece yatarken....yuce rabbim aklima mukayyet olmama yardim et....sen her seye kadirsin....
derken....
acaba...aklimdan zorum mu var.....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Altın sert düştü...... (kim düşürdü..? ) ... altının tasarruf aracı olduğu psikolojisi darbe yedi.....
Emtialar sert düşmeli......
Hisse sert düşmeli.......
insanlar....güvenilir amerikan tahvillerine yönelmeli...... ki.....
FED.....
Tahvil destek programlarından..... hasarsız....zararsız...... hatta karlı ...çıkabilsin........ diye düşünüyorum....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
biryerlerden............
1) hiçbir zaman sermayenizin %10 undan daha fazlasını birgün içerisinde riske atmayın.
2) her zaman için bir zarar kesme noktanız olsun.
3) hiçbir zaman sermayenizden fazla alıp satmayın.
4) hiçbir zaman karınızın zarara dönüşmesine izin vermeyin.
5) trendin yönünden ve gücünden emin olmadığınız durumlarda piyasadan uzak durun.
6) zarara girildiği anda piyasadan çıkın,zarardayken daha fazla miktarı piyasaya sokmayın.
7) aktif piyasalarda veya senetlerde hareket edin.
8) riskinizi hem piyasalara hem de hisse senetlerine eşit dağıtın.
9) iyi bir nedeniniz olmadıkça pozisyonunuzu kapatmayın.
10) kazançlarınızı ayrı bir hesapta tutun.
11) hiçbir zaman aşırı hırs ile kar etmeyi amaçlamayın
12) hiçbir zaman piyasadan dikkatiniz kaybolduğu için çıkmayın veya beklemekten sıkıldığınız için piyasaya girmeyin.
13) pasiften alış yerine aktiften almayı tercih edin.
14) maliyet düşürmeyin
15) ufak kazançlar elde etmek için büyük zararlara izin vermeyin.(küçük kârlardan ve büyük zararlardan sakının)
16) pozisyon aldıktan sonra zarar kesme noktanızı ihlal etmeyin.
17) piyasaya çok sık giriş çıkışlardan çekinin.
18) her iki yöndede para kazanmaya eğimli olun.
19) hiçbir zaman senetin pahalı veya ucuz olduğu için alım satım yapmayın.
20) direnç seviyelerini ve bölgelerini geçtiğini gördüğünüz senedi kademeli olarak almaktan çekinmeyin.
21) güçlü trend içinde olan senetleri kademeli olarak alın.
22) iyi bir sebebiniz olmadan pozisyon değiştirmeyin.
23) zarar etmekte olduğunuz pozisyonda kurtarmaya çalışmayın zarar kesin.
24) uzun dönemli kazanç ve kayıpların hemen ardından işlem yapmayın.
25) tepe ve dip avcısı olmayın.
26) bilgisine güvenmediğiniz insanın tavsiyelerine kapılmayın.
27) ilk zararınızdan sonra pozisyonunuzu azaltın;kesinlikle arttırmayın.
28) piyasaya yanlış bir zamanda girmeyin ve çıkmayın; veya doğru bir zamanda girip yanlış bir zamanda çıkmayın. bu hatayı ikiye katlamak demektir.( Geç almaktan ve geç satmaktan sakının )Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
memo55..........
Kişisel bilgi ve birikimden derleme
Maksat zaman geçirmek bişeyler konuşmak istiyorum
Basitçe fiyat değişimi olarak görüp hisse senetleriyle altın arasındaki volatiliteyi es geçersek şunu ifade etmek istiyorum.
Zamanımın %90 ı hisse senetleri %9 u VOB % 1 i ise forex ile geçti.
Hani bir hisse 1 yıl bekletir %10 luk dar bir bant içinde sonra 10 dk da %10 fırlayarak açılıma girer...
Veya altın yıllarca belli bir bantta sıkışır da birkaç günde 1620 den 1320 lere iner...
Peki bu hareketler hangi vadede? Düzgün anlatamayacam belki, şöyle diyeyim...
Altına uzun vade düşüncesiyle haftalık, aylık- günlük grafikler ile bakarsın.Bu büyük düşüş bunun bir sonucudur. Ama aynı zamanda o kırılma anı 1-5 dk lık grafikte dahi işler...
THY de yükseliş sürecine bakıyorum ana destekten... en diplerden bir kere 5 dklık macd al veriyor...Ok..Onun toparlanmasıyla geçen zamandan sonra 60 dklık macd al veriyor...Pekala... Bu trendin olgunlaşmasıyla da günlük macd al veriyor...Peki, şimdi de haftalık macd al vermeye yöneliyor(stochastic paralel trendini kırmak üzere) Birbirini tetikleyen 5 dklıktan saatliğe, günlüğe ve haftalığa bir süreç...Ve muhtemeldir ki bir yükseliş devamıyla aylık grafik de uyacak...
Demek ki bir hareketin hangi zamanda hangi vadelerin gözüyle işlem gördüğü trendi hakkında bilgi veriyor...
Borsaya ilk girişimde hayatımın belli bir evresiydi.Kendimi adayıp her şeyi unutacağım bir şey istiyordum.Her gün 12-20 saat 6-7 ay ve yoğun bir takip ile 3+ yılım geçti. Hani derinleşmek işin özünü görmeyi sağlar.Misal bir gün ,endeksindi sanırım, saatlik bazda 3-4 günlük gidişatını 12-20 eğimli çizgiyle resmetmiştim.(2007 lerde) Az eğimli , çok eğimli uzun kısa.... Grafik nerdeyse kopyası gibi tutmuştu. Yuh dedirttirebilmiştim milleti.
Ve bir gün şahsım adına hiç oynamamışken bir fastfoodcu abinin dükkanında borsaya ve VOB a bakıyorduk. Bir gün için En az 20 tane al-sat ve %100 başarı.
Ve bu derinliğe inmiş bu bilinci yakalamışken bişey yaptım..
Bunları umarım kabul edersiniz ki övünmek için yazmıyorum. Olabilirliği ifade etmek istiyorum. Olabilirliği gören biri övünmeyi düşünmeyecektir zaten... Bütün gücünü o muazzam düzenden alacaktır..
Fraktal yapı- kaos - şabllonlar- fiyatların ardında saklı düzen... Borsanın içinde şablon aramaya başladım. Belli bir kalıba ve oluşuma ulaştım. Çabaladım. Ve borsa 20912 dibini görmeden önce 40 binlerdeyken öngörülere başladım... (Bir çaylaktan analiz yorum sohbet ve düşünceler topiğimde) Belli bir şekil çizdim kafamda... İkili dip olacak, İkili dibin ilk ayağı da ikili olacak, birbirine yakın iki rakam, arada bir tepe. büyük ikili dibin arasındaki tepe ve ikinci dip seviyesi.
Formül kıvamındaki şablon %99 tutuyordu. Çizgi ve eğimler %95 tutuyordu... Ana rakamlar %90++ tutuyordu... Öngördüğüm süreci 1-2 yıl izledim.. Arada bir müddet sonrası için belirsiz kaldığı noktaları tazeleyip yeni eklemeler yaptım.
Arkadaşlar nacizane şunu gördüm ve görmek için hayatımdan çok şeyi teslim ettim: Belli bir şablon, belli bir düzen, belli bir denge var. Bunu güçlü bir mıknatıs gibi düşünün. Fiyat hareketleri de bu denge etrafında salınan birer metal parçası....
İki özelliği var bu metallerin: Hem mıknatısla çekim gücü... Hem de fiyatlar belli bir bütünlük ve anlam taşıyınca kendi içinde de bir mıknatıslanma ve denge oluşturma durumu...Bu fiyat dengesine Can diyelim insan bedenindeki karşılığına. Dengeye ise ruh diyelim..Fiyatlar da beden.
Şablona ulaşırken en önemli nokta şuydu: Bilgi nedir... Bilgi fiyat değildir. Bilgi anlık ve ardışık iki zaman dilimi arasındaki fiyat değişimidir. Fiyat değişimleri belli bir kalıp ve düzen oluşturunca trend kurulur.Buna daha büyük anlamıyla bakınca da bilgi dönemler-trendler arasındaki kırılmalar oluverir.
Dolayısıyla ana bilince ve bu bilincin verdiği bilgiye ulaşınca bilginin eminliğine ve gücüne işlem piyasası potansiyeli değişir.
Şayet bilgi toplamak , odaklanmak ve bilince ulaşmak için çok zaman lazımsa- aylar, yıllar- hisse senetleri piyasası..Bilgi toplamak için daha kısa zaman dilimleri yeterse vob -günler- , bilgi toplamak için saatler hatta dk lar ve sn ler yeterse ( aylık bir trendin döndüğü gerçek ,hakiki anı belli bir sn dk veya saatte yakalayabiliyorsanız) forex işlemi yapabilirsiniz...
Oysa fiyatların ardındaki manayı görmek adına gerçekleşmiş bir işlemde bile trendin nerden döndüğünü görebilen,algılayabilen,hissedip yaşayabilen pek azdır.
İşin bu derinliği salt bilgiyle kitaplardan olacak iş değildir nitekim...Hayatın anlam ve derinliğinin can bulduğu devasa bir dünyadır bu..
GANN: yıldızlardaki düzenden borsaya işlem yapması
Mandelbrot: Hava durumlarındaki, sahillerdeki fraktal yapı
BKZ okumak için tavsiye bir yazı:
Diyeceğim o ki duygularınızı işe katmayıp belli bir bilinci belli bir sisteme döker ve yapay zeka gibi işletirseniz belli bir kazanca ulaşırsınız...
Ama duygularınızı disipline eder rakam gerçekliğinde somut olarak görmeyi başarabilirseniz içinizdeki devasa güç ile ve kendinizle bütün olarak daha hızlı ve mutlak bir şekilde yolunuzu bilip ilerleyebilirsiniz...
İçimde bir ukte oluverdi. bu fiyatları aşıp hayatın anlam ve değerine ulaşmada dahi kullanılabilecek sonsuz bilgi kaynağını açan bir kapı.Sadece kullanacak gücü dış dünyamdan bulamayınca orada burada arada bir paylaşıyorum sadece... Ne yapayım
Bunlar düşünce değil yaşanmış gerçeklerİM olduğu için burda sunabileceğim rahatsızlıktan başka bişey söylenemeyeceğini düşünüyorum..
Şunu da ekleyeyim: Bilgi= DeğişimX Zamandır
dolayısıyla içinizdeki sonsuz bilgiyi bir bütün olarak görürseniz belli bir değişimin ifade ettiği sonsuz döngüyü(şablonu) biliyorsunuz demektir. Bu da anında sonsuz bilgiye ulaşacağınız (hissedeceğiniz) anlamına gelir.Bu da anlık bilinçtir..
Aksi halde meditasyon halinde düşüncesizce saf bir varlık ile baktığımız takdirde: Kaos oluşturacak kadar karmaşık da olsa belli bir doğal denge varsa içinde o dengeyi buluruz. Bu durumda bulmak ve bilincine ulaşmak meditasyonun derinliğine ve uzunluğuna bağlı olacaktır... Ben ilk zamanlarımda 1,5 yıl kardemirB analizi yaptım. 6. aydan sonra nokta atış yanında hiç anlamadığım tarih hedefleri vermeye başlamıştım. Bir gün biri dedi ki işte hareket başlıyor;bu hafta perşembe günü diye sen dememişmiydin. oysa ben satmıştım. Korkudan. Ve hisse uçmaya başlamıştı(2006 larda). Ulaşabileceğim bilgiyi görünce ben bile korkmuştum...
Umarım ortama rahatsızlık vermemiştir. Herkese hayırlı günler, saygılar , sevgiler...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
Yorum