Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzu....ağır iddiade bulunmuş....

bir ulkenin iki ekonomik politikasi vardir....birisi...fiscal politika...butcesi yani....oburu monitary politika....merkez kararlari yani....

son 12 yildir.....turk fiscal politikasini ana gelir kaynagi....OZELLESTIRMEDIR....BU butcenin ponzi finansmanidir....butce ekonomik aktivite ile degil....devlete ait mallarin satilmasi ile finansa ediliyor....bu mallarin cogu...alan sirketlerin cogunun batmasi ile devlete geri donecektir....enerji sahasi ozellestirmeleri gibi....bu batislar....kredi aldiklari bankalari batiracak....ve onlarda devlete geri donecek....VE HALK BU SOYGUNU ODUYECEKTIR....business cycle da....ponzi finansman....15 yilda bi patlar....
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

şortoğlan.......tahmini..

eveeet sevgili vobcular mapusluk bitti cezamızı çektik geldik şimdi kaldıgımız yerden devam ediyoruzz.

.palanın 115'e gideceğine olan inancım bu son 15 günlük sürede daha da yogunlaştı.
      100.000 gaymeden actıgım longları hala tutuyorum.güzel düzeltme yiyerek gitmesi pozla oynamayı sebepsiz kıldı stop hala aynı 97.25..115'e varmadan evvel paladan bir 98 dalışı bekliyorum acıkcası ama önce alacaktır.
      ikili tepeye yakın yerden oyundan kısa süreliğine cıkacağım yani 107 ler longları teslime edeceğim yer...
      orada bir şort denemsi yapacağım.
      beklemden giderse kısa stop 110 da kapanırım.
      Kafamda hep şu var palanın sürmesi için iyi bir sebep iyi bir haber varmı?yok..o zaman yukarı devam...stratejim bu şimdilik takip et gac point geldiğini..
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzu.........analiz yapmış....

mehmedim...

1999...2000.....

ecevit ve fethullah gulen cematinin koalisyonu yillaridir....bu yillarda turkiye global sermayeye acilmistir....

bu acilis muhtesemdi....o yillarda vob la degil....DOHOL la evliydim ben....muhtesem bi furgun yapmistim...

hikaye soyle....bunnar buyuk milliyetci ve dindar....necmettin hocami dehlediler....,borsa goctu...eylul 1998 de 2000 lere indi endek...13 ay sonra 20 000 di endeks ben 13 000 de trenden inmistim....dolara donmustum....karim 450 000 dolardi....muthisti...ustelik 20 000 i beklememistim.......

peki neydi bu......TURKIYENIN PAYLASILMASIYDI....PARANIN EL DEGISTIRMESIYDI....BANKALARIN ICLERININ BOSALTILMASIYDI....

PEKI NEYDI ENDEKS....EURO OLARAK....CUNKI TURKIYE EURO DUR....DOLAR DEGILDIR....

simdi burayi iyi dinle....

eylul 1998 de....endeks 5500 euro....13 ay sonra 2000 ocakta 37 000 euro....bu zirveyi henuz gecemedik....geldigimiz en yuksek...2007....2010 ve simdiki tepe....36 500....yani 2000 de endeksi 37 000 eurodan satinalan....geldigimiz 2013 de....13 yil sonra basabasta...

endeks...2003 te tekrar 5500 euroya indi...ikili dip....emmmeee....2009 da 10 000 euronun altina inmedi...BU ONEMLI....TEMEL ANALIZ NEDENIYLE....TEKNIK ACIDAN DEGIL....

endeksin....bugun 83 000 degil..TEKNIK ANALIZ YAPARSAN..145 000 olmasi icabediyor....ziraat bankasi halka arz edilmis olsa idi...2 yil once...o banka endeksi...145 000 yapardi....

varolan sirketlerle gelemedik ve gelemeyiz....TEMEL ANALIZ NEDENIYLE...o analiz teknikten onemlidir...

BI ORNEK DAHA VEREYIM....TEMEL ANALIZLE ILGILI....biz ve brezilya endeksi....72 000 dik....2007 de....ikimizde dolar bazlida ayniydik...50 000 dik...

su anda....

brezilya....29 000 de.....biz 48 000 de....dolar bazlida.....biz tl de 83 000 deyiz...o realde...56 000 de...

incik mehmedim....bu allaha reva birbiseymidir....hayir degildir....adamlarda petrolda var...hammadde satisinda bi numara....

TEMEL ANALIZDE....es gecen yanar....

bi sirket dusunun....degeri 2 ediyor....bunun degeri spekulasyonla 8 e cikarilmissa....o sirketin sahibi cildirir...cebine kurus girmez bu spekulasyondan....tepesi atar....ve hisse satmaya baslarsa....spekulator korkar...ve o daha hizli satmaya baslar....BU GENELE YAYILIR....bu sefer gercekte degeri 2 olan sirketin hisseleri....0.50 ye alici bulamaz....bu ornek ise....TEMEL ANALIZE RAGMEN....TEKNIK ANALIZIN ONE CIKTIGI HALDIR...ve sirket sahibinin devreye girmesidir....tetikliyen sebeb.....

onun ucun....guzu....GRAFIKLER HEVADIR DER....

HER GRAFA BAKARKEN.......TEMEL....MACRO... ve teknigi birlikte degerlendirirsen....o zaman grafa bak...unutma....essegi uc gun egit....oda grafdan anlar....insanlarin grafi sevme nedeni ise...cok kolay olmasi nedeniyledir....cok kolay olan ise....SULUN OSMANIN KUCAGINA DUSER.

GUNEY KIBRISTA SANAL DEVALUASYON YAPTILAR.....halkin tasarrufu ve rus mafiyasinin 17 milyar eurosuna yuzde 10 deval bu....guney kibris euroda emme kendi basamiyor euroyu....zoraki deval bu....bence az....normalde bu borsaya yarardi....yuzde 20 el koysaydilar....beklenen oydu...simdi zor yarar....

borsa cikma mantigi sudur....HALK SOYULUYORSA BORSA CIKAR....YOKSA DUSER....

BU AZ....ve borsalar duser....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

EKaya......yazmış.....

Roma da romalilar gibi davranmak gerek...
          Omurgasizlar sempozyumu.... ...

kendi adima-->
          piyasayi yapan dusunsun, trader --> parazit/konakci olarak, tasiyicimin/ev sahibimin, pasa keyfine uygun davranmaya calisiyorum.
          Kancamin saglamligi tirtikladiigm miktardan onemlidir...
          Kanca koparsa ---> istikamet ---> ehem hos degil.

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

miniktilki yazmış......

1 lot banka ve holding satamıyorlar satamayınca çıldırıp alışa geçiyorlar.altlar bomboş feci yakalandılar.akrep gibi kendilerini sokacaklar.yada moodys devreye sokup kredi notu işini1-2 ay içinde gündeme sokabilirler.üretemeyen satamayan sürekli cari açıkla çarkı çeviren bir ekonomi eninde sonunda gerçek değerini bulacaktır.anlı şanlı holding hisseleri 10000 lerde geziyor.üretip sattığınız neki 10000 lerde geziyorsunuz.bir yıkılmada bunlar 1tl ye alıcı bulamayacaklar.

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

EKaya......cevaplamış...

Originally Posted by thebaboli
              bizim piyasamız gibi sığ bir piyasada bu şekilde başarılı olmak çok da mümkün değil.
              "regularity coefficient" i lineer olmayan hic bir yerde mumkun degil... ister sig olsun ister marina acukuru...

bunca yildir forumdayim, envai cesit sistem, analiz, yorum, ben yillardir tutuyorum su bu duydum/gordum... Hepte sentimentin kirilma yerlerinde.. sanki kovana comak sokulmus..

gel gelelim...
              ne vergi sorunu yasayan duydum, ne beyanname verirken islemden kesilen % leri geri iade alabiliyormuyuz diye naif sorular duydum...

Etraf girla FX ci vergi konusu yok...
              Etraf girla vobcu, bir tane para yonetim basligi yok...
              varsa yoksa atis poligonu egitimi, durbun satisi...

Hisse basligi gani gani, utanilmasa 2+2 kacdir diye sorulacak forumda, beyanname verirken ne yapalim yaw yardim edin diye baslik yok....

sonra niye sinirleniyorsun diyorlar...

sistem 103k dedi diye diyorum...
              Kendi kendini sartlandirip, hipnotize edip, Pavlov'un kopegi moduna sokuyorsun, faili mechul bir sistemi, yetmiyor, bide millete test raporsuz, yilan yagi, mmucize iksir diye, dayatiyorsun.. ...

gormek inanmaktir ya

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

Dünyanın en korkağı.... "para"dır....

Yarın BDDK..ve hükümet... Enerji problemi türkiyenin meselesi.Cari açığımızın sebebi de o...kalkınmamızın önündeki en büyük engel...bu problemi çözmek için tek bir çare var..."nükleer santraller".. Nükleer santralleri acilen kurmalıyız... kaynak olarak da bankalardaki mevduata "bir seferlik" vergi koyalım... Enerji meselemizi halledelim.... Bu vatanseverlik görevidir... bir seferberliktir.....deyip.... Türkiyedeki mevduatlara %5 vergi koymaya kalksa....

Hiçbirimiz.... artık ülkemiz bankalarında... emekli maaşımızı bile bir günden fazla tutamayız....

ya yastık altına.... ya da... başka bir ülkeye... (el koyma ihtimali en az olan... mesela= Almanya)

...........

Almanya'nın oyununa geldi...avrupa topluluğunun..diğer üyeleri.....
                Almanya, endüstrisiyle avrupanın diğer ülkelerini nasıl zayıflatmaya , endüstrisizleştirmeye başladıysa....
                şimdi de...bankacılık sektöründe.... aynı durumu sağlayacak...gibi....

yaşayan görür......

saygılarımla...

talebe AYI

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

bear-bull bahsetmiş....hikayedir....

Spekülatörümüz gelir. isim zikretmeyelim. ya da kurtlar vadisi gibi olsun. gerçek isim olmasın. PALACAN ***** olsun adamımızın adı. alt yazıda da burada isimleri geçenlerin gerçek hayatla ilgisi yoktur yazsın.

mal satacağım bu hafta yüklü ödemem var. teknik temel bak bakayım benim tahtanın durumu nasıl kızım.

efendim inanın piyasa çok kötü haftayı beklesek FED AB falan bir gaza gelecek nasılsa endeks o ara çıksak.

kızım bana para lazım o da bu hafta lazım. kaç lot alıcı var aşağıda. şimdi satsak. beyefendi bu tahtayı biliyorsunuz KY da metastock var internet var. bla bla bla....

kızım hikaye dinleyecek halim yok. aşağıda kaç lot var sen onu söyle.

tabana kadat 3800 lot efendim

anladım şu macitmiydi neydi onun al olması için kaç lot almak lazım.

beyefendi en az 4 gün üstüste yüklü alımlarla ortalamayı yükseltmemiz lazım.

peki kızım AL indikatörünü bilir misin ?

hayır efendim.

tavana kadar kaç lot var ?

6200 efendim

yaz kızım 12000 lot 2000 er 2000 er tavana kadar

efendim tahta tavanda satışlar gelirse biraz verelim mi kendi alışlarımıza

yok kızım

20000 lot daha yaz alışa

ben kahve içeceğim Abdül beyin yanındayım.

..................

ikinci seans durum nasıl kızım.

gelmediler efendim ortalama 4525 TL ile elimzde bu seans aldığımız 6800 lot daha oldu.

gelecekler kızım sen tavana kadar kaç lot var ?

14700 lot oldu efendim

tavana kadar yaz bir 40000 lot daha alış bakayım.

efendim aşağı kademelerde bizim dışımızda bayağı alıcı oldu verelim mi ?

yok kızım gerek yok.
                  ZARTDATA HABER DETAYI

şirketimiz kıl tüy işine girerse % 50 daha fazla kar eder mi diye araştırma yaptırıyoruz. ortakta bakacaz bir de onun fizibilite çalışması var. halkımız bilsin istedik.

seans salonu :

KY hamdullah : abi çıktı işte ******** bunlar abi ben sattıydım bu adi kağıdı biliyorum ben abi bu kağıt 4 gün tavan çeker. kahretsin ya.... yarın da direk tavan açar. herifler dışarı bilgi sızdırıyorlar. önce spekülatör duyuyor kardeşim. ya.

KY emekli sazan : kızım hiç mi gelmez. yazdırsak.

vs vs vs

PALACAN ***** abimiz gülümser kıza döner kızım tavanı bozma yarın ilk seans gene tavana kadar al satlarla memnun et benim yatırımcılarımı. kalan olmasın malsız. ürkütmede olur mu yavrum.

AL indikatörü al vermiştir gene abimiz cuma günü ya da pzt günü elinde kalanları vermek istemezse macit te risi de cici de al verecektir.

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

bear -bull devam etmiş..............

buldum..yanlış değilsem forumdan eskilerden TEO yazmıştı.

Bizdeki hisse senetleri boş bir A-4 kağıdı hükmündedir. Halka arz edilmeden veya sonrasında
                    patron gerekli tedbirleri alır ve hisse senetlerini arz ederek halktan para temin eder ve
                    sözüm ona ellerine birer ortaklık belgesi verir. Temsil, yönetim, kar payı alma hakkı
                    (hukuken var-fiilen yok) olmayan kağıt parçalarını ortaklarına dağıtır.
                    Hal böyle olunca da herhangi bir hissenin ya da geneli ile piyasanın yapıcılarının yapması
                    gereken şu olur: stop kullanmazlar, sizlerin stopları onların karı olur
                    Mesela ben x kağıdının en büyük trader'i yani hakimi, patronu, piyasa yapıcısı
                    (kısaca ne derseniz o olsun) olsam, davranışım şu şekilde olur: belli bir zaman periyodunda,
                    ana trendin yönü(gelebilecek haberlerin ve bunun doğrultusunda oluşturulacak algılamanın)
                    ne tarafa ise o yönde maldan eksilirim. Daha doğrusu short isteyene short'u veririm. Zaman
                    periyodunun başında 2,50 olan fiyat, periyodun sonunda 2,50 de olabilir, 1,85 de. Fiyat ne
                    olursa olsun bu aralıkta(zaman) ben toplam elli milyon lot mal eksilmişimdir. Neden? çünki
                    piyasa aşağı gitmek istedi. Bende mal vererek bunu sağladım. Peki malın eksilmesinin sana
                    bir zararı yokmu? tabii ki yok, çünki senin mal dediğin şeyin asli bir kıymeti yok. Ben
                    zaten onsuz da bu şirketi idare ediyor, geçiniyor, ve böyle bir şirkete sahip olmanın tüm
                    avantajlarına sahip olabiliyorum. Demek ki bu mal benim için bir hiç hükmünde. Benim için
                    önemli olan sizin algı bozukluklarınız ve günlük-haftalık stoplarınız. Bunları ben tayin
                    ediyorum ve kazancım da bundan. İlgili periyotta bu değersiz kağıtlardan elli milyon tane
                    vererek sizleri short yaptım(diğer bir tarif ile siz mal sahibi oldunuz) ve bu eksilmemin
                    maliyeti de 2,00 ytl ise elime bu azalmadan dolayı yüz milyon ytl geçmiş olur.
                    Piyasa bilinmezini fiyatlayan, stoplarınızı(gün içi her yönde, hafta içi her yönde)
                    çalıştıran ben olduğuma göre ve bunların çoğunda da ben kazançlı çıkıyor isem; bu
                    fiyatlamalardan da(ilgili zaman diliminde) yüz milyon ytl kazanmış isem zararım nerede?
                    Karışmasını önlemek adına şöyle izah edeyim; Dow'un %10 yukarı yaptığı akşamın sabahında,
                    x hissesini tavandan on milyon alıcı ile açmanın bana ne maliyeti olur ki? ister o noktaya
                    kadar o maldan elli milyon tanesini eksilmiş olayım, ister arttırmış. Önemli olan bu eksiltme
                    ve azaltmayı yaparken kazanç elde edip etmediğimdir. Benim elimdeki tüm malın karşısına geçip
                    te rest diyecek biri zaten yok ki. Şayet varsa da ekranda olmaz o kişi. Gelir şirketimde
                    benimle görüşür-konuşur. Dolaşımdaki mal da dahil almak ve şirkete sahip olmak istiyorsa ayrı,
                    sadece anlamlı malı alarak şirketime sahip olmak istiyorsa ayrı pazarlık ederim.
                    Yani neticede ekanlardaki malların çoğunun maliyeti ve anlamı sıfır hükmündedir.
                    Sizin kazancınız sadece, piyasanın stoplarından ibarettir. Çünki stopları siz belirler ve
                    ortaya çıkarırsınız.
                    Örnek; x hissesi, Cuma günü saat 15,00, fiyat:4,90.
                    Bol hacim eşliğinde bol miktar çalkalama,
                    Piyasanın algısı(bakıp-duyup etkilendiği haber, veri yorum diğer endeksler vb ile oluşturulan)
                    yukarı yönde oluşmuş vaziyette,
                    Saat 15,00 a kadar para çıkarıyor görüntüsü veriyorsunuz.
                    Saat 15,00 ile 15,10 arası 4,90 dan 4,84 e iniyorsunuz. Yukarı meyilli piyasada ucuz kalmış
                    görüntüsü ile çalkaladığınız fiyattan binen herkes bir anda stop oluyor ve kesiyor. 15,15
                    civarı nötr hale gelen piyasada birden 4,90 lara çıkıyorsunuz(para çıkışı hala var), yeni
                    duruma yeni bakıcılar geliyor, piyasa tekrar yukarı meyledince kesip zarar eden grup gelip
                    açık yapıyor, yeni alanlar ise ayni fiyat çalkalamanıza ve para çıkışına aldanıp maldan iniyor.
                    Saat 15,30; fırsatsız şekilde baskılarınızı alıyor, fiyatı 5,12 lere çekiyorsunuz. Para çıkışı,
                    para girişine dönüyor, açık yapanlardan parayı tahsil ediyorsunuz. Kapanmayan varsa ya da binip
                    bu fiyata kadar üzerinde kalanların kazancı açık yapanların zararından çoksa ya onları indirmeye
                    çalışıyorsunuz ya da fiyatı daha yukarı çekiyorsunuz yeni açıkçılar gelsin diye.
                    Yukarıda yazdığım hayali piyasa yapma örneğinde sizin şansınız ne olabilir? daha doğrusu para
                    kazanabilmeniz kimin elindedir? Yarım saatlik süre zarfında dünyada ya da ilgili hisse de ne
                    değişmiştir çoğunuzun kaybı, azınızın karı haricinde?
                    Şifai olarak anlatılacak şeyler değil bunlar. Eksik bir yerleri kalıyor hep.
                    "piyasa yapıcı stop yapmaz, sizlerin stopları onun kazancıdır".

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kestane.........

Tşkler. şimdi bakınız ve iyi dinleyiniz.
                      geçen yıl 66.700 den longlamış sistem. taaaaaaaa ki 80 binli rakamlara kadar tek sorun ve sinyal olmamış.
                      seksenbinlerde dinlendikten sonra yine 500-600 puan zararlı puanla tekrar 106.000 civarlarından sata dönmüşüm.
                      ve işlemde yapmışım. Ve halende iyi bi uygulayıcı olarak yapmaktayım. üfürükten işlem yapmadan, yapmış gibi
                      bi yazma çizme gibi bir niyetim olamaz ve de zaten topu topu 3-5 kontratı geçmeyen işlemler.
                      ama küçük sermayeler tabi ki. 106.000 düşüşünden tekrar 96.825 de long olmuş ve
                      halen devam ediyor.
                      trendde olunca zarar etmiş olmazsınızki. trend nereye biz oraya.
                      geçen ay 700 puanlık bi gap yemişiz ve reel olarakta bende yedim haliyle.
                      Kısaca şunu söylemek mümkün. eğer voba iyi konsantre olup çalışan makinenin hangi saçmalıkları yaptığını anlarsanız
                      sisteme misteme de gerek yoktur. iş bu makine boş atıp dolu tutmayamı çalışıyor niyetini yakalarsanız durum kebaptır.
                      çok değerli üstadlar ve sistemciler var burada. bize sözde düşmez aslında. kendilerinden özür dilerim çünkü
                      yıllarını vermiş bi grup üstad dururken bizimki şansa kadere kısmet oluyor artık.
                      yapcak bişi yok sabit kontrat ve küçük sermayeyle üç kuruş kazanabilirsek ne ala. Tüm arkadaşlara bol kazanç ve sabırlı
                      işlemler dilemek isterim.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

şortoğlan'dan..............

ne tekniğiymiş yerler o teknikleri...
                        gıvrak olacahsın öyle avel avel palayı izlemeyeceksin. bas tuşa gönder.
                        .rotan her zaman olsun planın cakal planı olsun..
                        baktın ters gidiyo bişeler işkillendin hemen gapa hiç acıma gafayı topla geri gel..kolunu kendin kes sakın palaya kestirme..
                        önceden stop yazdım mtop yazdım ben hikaye onlar palavra ..
                        kendi diyetini kendin öde..
                        pala bi yere gacmıyo yigenim.

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

şortoğlan....................dan..

kesinlikle katılıyorum kardeşim sana..aldıgın risk kadar kendine güvenirsin.. cok alırsan kendine güvenin azalır.her zaman ne kazanacağımı değil ne kaybedeceğimi bilerek poz alırım ben.

ben kazanacağım diye girersen bu işlere üzülürsün.kafanda hep kaybetmek fikri olsun..bu fikir seni palaya karşı doğru poz almaya götürecektir ..tüm vopsever evlatlaradır bu sesleniş

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

bullduzer.........
                            hissenet.vob24..topiği için yazmış...

Simdi bazilari merak ediyor, niye buraya takiliyorum ara sira

burasi aslinda paha bicilmez bir yer,
                            intraday market sentimenti olcmek icin bundan daha iyi bir yer olmaz

o kadar cok sazan varki, bir - iki puan yaptimi sevincinden 100 posta atiyor
                            ogutler veriyor, goril gibi gogsunu dovuyor, naralar atiyor...

bunlarin sayisi cogalinca market kisa surede tikanip reverse oluyor
                            simdi hisse kisminda bu tip bir olcum yapmak daha zor, cunki hisse bazinda haraket edenler daha az margin kullaniyor
                            ve daha az stres yapiyorlar, disa vurma olayi az

ama burasi bombastic, harika bi yer, kahvehanede mac izleyen tipler gibi
                            stress cok olunca, ses yukseliyoooo, anliyorsun kritik noktadayiz

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

KOÇ.......yazmış....

evet bir gün biterde.mesele nerelerde biteceğini doğru olarak önceden yakalayabilmek.
                              ocak 2012 de başlayan çıkış trendi bitti.
                              şimdi 86 ya kadar ,haziran başına kadar düzeltme.
                              sonra 2014 başına kadar 120
                              işte orada mart 2009 da başlayan çıkış trendi bitecek.

............
                              bak sana pariteyi de yönlendireyim
                              önce 1.32
                              sonra 1.24
                              sonra 1.44

............

hatta dolar-tl yi de yönlendireyim.
                              önce 1.79
                              sonra 1.850
                              sonra 1.730
                              sonra 2.200

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

madsoul............

Benim için pozisyon almanın 2 bacağı var bunlardan
                                biri strateji. Stratejimi oluştururken her zaman teknik analizden bulduğum rakamlarla kendime pivot rakamlar ve yön tayin ederim,
                                daha sonrasında da a ve b planı oluşturarak genellikle toplam portföyümü 6 parçaya bölerek emirler girer ve bu şekilde pozisyon alırım. A planından B planına geçtiğim acil durum noktalarında da piyasa tecrübemden yararlanarak bu kararı vermeye çalışıyorum..

İkinci bölüme gelirsek pozisyon alırkenki ikinci göstergem tabiki teknik analiz.. Bu noktada hiç sevmesem de kendimden biraz bahsediğ teknik analizimi nasıl oluşturduğumdan bahsetmem gerekecek. Öncelikle okuduğum dönemde Boğaziçi Ekonomideyken ciddi anlamda bu işle ilgilenmeye başladım ve daha sonrasında önce London School of Economics'de ileri finans ve daha sonrasında da NYU'da finans mühendisliği masterlarmı yaptım.. Sonrasında Amerika'da kaldığım dönemde Bank of America'da ve Goldman Sachs'de treasury de çalıştıktan sonra da ülkemde bir dönem trade masasında genel müdürlük yaptım..Bu dönemde de elimden geldiğince teknik analiz konusunda kendimi geliştirdim ve bir çok formül ürettim..

Şimdi bunları neden buradan paylaşmıyorsunuz balık tut - balık ver konusuna gelebiliriz. Takdir edersiniz ki bu grafiklerin bir çoğu üzerinde bir eğitim verilmeden veya anlatılmadan anlamsız çizgilerden ibaret olarak algılanır. Ben bunları öğrenmeye niyetliyim diyen olursa her zaman kapım açık gerek kitap gerek kendi bilgim dahilinde elimden geldiğince destek olmaya çalışırım, ama bana göre bunun yeri anlık işlemlerin yapıldığı vob24 topiği değil.

Saygılar..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information