Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

eksper.

-trend bittişinin kesin teyidi nerde.....97 de....
    -hep ne yazıyorum size ...poza girdiginiz yerde zarar olasılıgınız minimum seviyede olmalı....abuk sabuk saldırmayın....
    -longun bittim dedigi yerde long bekliyorum....şortum ise 102 de....
    -ara bölgeye beni kıtır kıtır kesseler girmem.....

-önce bizi gömdüler....sıra avrupada....son abd olacak....bu bolon patlamıştır....abd yi gömerlerken bizi alacaklar....bu son feyk olcak....birşeyler geliyor agalar....sıkıntı geliyor....bunu zamanı gelince anlayacaksınız....borsalardaki bu rally boşyere yaşanmadı....
    -benim hislerim cok kuvetlidir.....berbat birşeyler hissediyorum....allah yardıcımız olsun.....
    -ilk kez buraya yazıyorum...size...... VOB DA TOTALDE 50000 puvanlık düşüş......
    -DÜNYANIN BÜTÜN BORSALARI DOYGUNLUK SEVİYESİNE GELMİŞTİR....saykılın bitişi önümüzde yaklaşan secim süreci bununla örtüşmektedir.... yıkım önce olur....gidecek yer kalmamıştır artık....kriz zaruridir ve yaratılacaktır.....
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu....
      -firtinam...

soygunum muhtesemdi....an an yazdim....karim yari yasimda....paralar akinca elleri tuslarda....DURDURAMIYORUM...tecrube yok...alip cikalim...alip cikalim...ne pislik adamsin deyip durdu...son iki gun...tabiii benim dedigim olur....bugun temam ulen bass gitsin hepsi....halbuki 22 gunluk planimda nihahi hedef....IMKB 30 da 80 000.....kaydedin bi kenara.....22 is gunu ve 80 000 ler....bu bile cok....

-marmaralim....

5 gunnuk bi yorum vereyim...sen grafa isle...bu 9 gunede uzayabilir....poz yazmiyacagim artik...

bildiginiz gibi...50 gunnuk ortalama 3 gunde indik...bu cok hizli furustu...bu bolgede asagi egilimli bi kanalda 5 veya 9 is gunu 2000 puanlik derinlikle....gidip gelecek....ustu....102 000....dibi 98 275...bu dip... kanal alt cizgisina son degisinde....96 ooo ler yanacak...oradan...hizla tekrar kanal ust cizgisi olan....98 700 e degecek...cunki asagi egimli oldugu ucun kanal...5 cai veya yedinci gunde....kanal ust limiti o civar...VE HIZLA KANALI KIRIP....102 000 ye gidecek...VE AGIR TOPLAR BINDIRECEK YENIDEN...BENIM SUMULASYONUM BU....ALTTAN AL USTTEN CAK...DERINLIK 2000 PUAN....
      -boylece bugun kanalin ust cizgisini....100 200 de test etti...zopayi yedi....2000 puanlik alt banda inde....dipler ve teper herguin dusecek....son dip 96 000 den....100 200 e ise 4000 puanlik bi furus yapip yikilacak....NEREYE....ONU SONRA YAZARIM....DEMEKKI 5 GUN...SHORT...LONG...DIP TEPE...
      -EKSPER....POZ YAZMIYACAGIM DEDIM...emme...dayanamayip...tam 100 200 de gelip...yazdim...yani yazmis oldum...tepe ve short yeri diye....simdide geldim yazdim...kanal alti bu....long yeri diye....FUR KAC....
      -BU KANALLA....diger ortalamalarin gelip 50 gunnege inmesi saglanacak....PIYASA YAPILACAK YANI....
      -evet az bi farkla....benim sumilasyonda 102 000 var....emme 92 000 den gelecek tepki ile yapacak....olusmus short lara olum ucun....du baakalim....simdilik FUR KACTAYIM....BU KANALDA 5 IS GUNU...

eksper....
      -ufak ayrıştıgımız nokta şu....97 den 102 ye cıkacak.....mecbur bunu yapmak zorunda....ve tamamen yıkılacak....senin dedigin yerde durursa yani 100200 de longcuyu inandıramaz...ikili tepe sevdasını kulanacak.....
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzu.....

su an...FUR KAC tayim...ana yorumumdaki....gibi....bunda mal tutmak yok....

HAFTAYA GENE MALA YATIYORUM.....LONG MU....SHORT MU....inceliyorum....karari hafta ici verecegim...bunun ucun....kaart varantlari...aciga satislar....karsilandimi???? ...bu genelde 10 gunnuk ortalamanin....20 gunnuge inmesi...ve onu kesmesi halinde....motor kaartlarda olusur...

teknik olarak durum su....

3 gunnuk....80 022

5................80 650

10...............81 700

20...............81 700 dikkatli goze ne goruyor 10 gunnukle ayni....

50...............79 040

100..............75 100.....

VE FIYAT....UC GUNNUGUN USTUNDE....DIGERLERININ ALTINDA....5 GUNNUK ISE....80 650 DE....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

kuzu....

- borsada para kazanmak sa maksadin..yani ben bildim sen bildinci degilde...cepcegizinin pesinde isen....borsanin o anda bulundugu rakkam onemli degildir...ONEMLI OLAN...seni poz almaya sokan sebebdir...o sebeb iyi tespit edilmisse....gariii sana dusen...kilici cekip sahaya inmektir....KILICI....KACMAK UCUN CEKTIYSEN....borsa sana zirnik vermez...tersine yavas yavas olursun....stop yapa yapa.....bu arenada....GOZUNU KAN BURUMEMIS ADAMA YER YOKTUR....burada...belese para dagitilmaz...BURASI DELIANLININ HARMAN OLDUGU YERDIR....

- mesaji gizli verdim...benim gurup bugun furdu....80 650 ust limitti...
          cok longcu var...goygoya geldi usaglar....soygunun bu bolumunu sessiz yapmaya karar verdim...agir toplar sadece....

- cephe duzeni su....

bugun 4 cu is gunu....yarin son gun....baslangic 101....her 2000 puanda yeni furus....100 kirildimi piramitle....97 de piramitleri kapa....96 da op bademcigine kadar ve cekil....SIMULASYONUM BU....

- SKENDER...herseyi yapabilir....ben ona hayatimda uymadim....o hakli...bir suru ile ugrsayor....onu sekillendiriyor....bunu yaparkende para harciyor....benim oyle bi derdim yok...BENI NIHAHI DURUM ILGILENDIRIR....yol degil....yol skenderin....borsada mala yatmadan....kazanilan para cerezdir....para mala yatip....TERSE DUSUP....ONA DAYANDIN MI GELIR....cunki bu terse dusus....insani saldirgan yapar...ve yeddi ceddi ile furur....miktar buyudugu ucun....KAZANC O ORANDA KORKUNC OLUR....

- hiramim bi misal vereyim...FUR KAC ta...5000 puan aldim....ama bu miktar kar....ilk ettigim karin 10 da biri bile degil....cunki miktar az...piramitleme yok....

- hiramim sana bi bilgi daha vereyim....

skender her aksam...tum poz lari gorebilir durumda.....iki gurup insan gorur genelde....birisi benim gibiler....birisi suru....benim gibileri dener....yukari basar....bi bakarki mal miktarim artmis....gene basar....bi bakarki gene mal miktarim artmis....margine sokar....gene bakar....margin odenmis mal miktari ayni....YILAR....IKTIR ET BU CEVATI DER....BU BENI TAKLIT EDIYOR....ve bizden vazgecer....dususe gecince...o margin paralari ilede....furacagimizi bilir..bizimle daha fazla kar paylasimi yapmamak ucun...ANIDEN YIKAR....agir topu skender yenemez....yenerse kendide para kaybeder....cunki agir top....SKENDERIN YAPTIGINI YAPIYOR....SURUYU SOYUYOR....bi nevi kader birligi var....

- BU NEDENLEDE ZAMAN ZAMAN....bu goygoyculara cok kizarim....halki soydurduklari ucun....ama aslinda onnar olmasa BENDE PARA KAZANAMAM...

- SU AN....1000 PUAN KARDAYIZ....alacakmiyiz...asla..alirsan....vob 24 olursun....bi agir top...SUIRUYU TAKMAZ...SKENDERIDE TAKMAZ......

- TV VE DIGER YORUMCULAR....neyi soyluyor iki gundur....80 000 kirilmamali...kirilirsa stop loss diyorlar....yani SURUYU SEKILLENDIRIYOR SKENDER....kirildimi stopa hucum...edecekler...... ...bu usaglar olmasa ne ben ne skender....gurus kazanamayiz....

-dolayisiyla....80 000 de biraz tutar....destek bu der....yorumcu usaglari dogrular....onlara ben demistim dedirtir...surunun inanci ucun bu sarttir...

- bakin 80 122 de kapatarak....umudu zinde tutarken....vob u assagi kokluyor....

kimse...bu isi....GUZU KADAR BILEMEZ....BI EFSANEDIR O....RABBIM ELE YARATMIS....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu................

KUZEY....
            topikleri tara....krizlerin anasi gelecek dedigim...BONO KRIZINI BUL VE OKU...ORADA...bu rotasyonun kosullarini anlattim...uzun uzun...
            en akilli para....bonodaki paradir...bu para borsaya dipte girer...TEPEDE DEGIL....

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

26.10.2010 zirvesi.... 71843/57969 tırmanışın başladığı yer = ?

25.10.2013 zirvesi.... 86799/54266 tırmanışın başladığı yer = ?

yaklaşık aynı oran...1.2390

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

birisi yazmış....

Para piyasaları için ocakta ısıtılan su kabı benzetmesi yapılıyordu. Buna göre suyun altı yakılınca (piyasaya para girmeye başlayınca) su dipten dibe fokurdamaya başlar. En sonunda baloncuklar tepeye kadar çıkar ve gözle görülür derecede piyasa ısınır. Bu esnada piyasaya giren çok sayıda yatırımcı olur. Bu kaynama belli bir süre daha devam etse de yukarı yönlü belirgin hareketler/trendler olmaz.

Bir süre sonra gizli el (pala) ocağı kapatır. Piyasaya taze para girmez ve ocaktaki su alttan alta soğumaya başlar. Ancak suyun üst tarafı hala sıcaktır ve fokurdamaya devam eder. Taa ki dipteki soğukluk en tepeye ulaşana ve eldeki mallar yatırımcıya yıkılana kadar. Fokurdama tamamen bittikten sonra da düşüşler belirgin hale gelir.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu.....

... xxx dolar verdim...5 hisseye esit dagit ve al dedim....bu aldi....2008 yılında...DOT.COM krizi cikinca....para 1/4 dolara indi.. ..ben hemen bu hisseleri portfoy disina ittim...yanlarina 15 yil yazdim......

.... kuzu da 15 yıl bekleme kapasitesine sahip olanlardan...... demek ki....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu....

-15.29...marmarali....bu cizgiyi bugun igfal etmesi gerekiyor....82 500 ucun....yani ana yorumda verdigim 102 000 ucun....
                    - 15.37.....bununla.....longda ki agir top kol keser.....onlar daha kol kesmedi....o zaman....82 500 yolu acilir.....97 500 lerde...5000 puanlik hizli bi cikis olur....benim eksper o yuzden su anda dashaklarini yagliyor long ucun....ona ele ogrettim....iksen bulasmaz ha ha ha..
                    -
                    - 98 200....piramitler ve tum pozlar kapatilmis....benjaminler tirlarda depoya gidiyorlar...96.....yaninca demistim....yandi ve furdum longu....ilk kademe....
                    - neye oynadim....pull-back e....ne bu LONG....long olunca nedeyim....FUR-KAC ta....yani terse gittimi dotune tekmeyi yapistiriyorsun...miktar az cunki...bu pull back- yarin olusmazsa....marmaralinin cizgisina....benim simulasyon bozulur....HEDEF 200 GUNNUK ORTALAMA OLUR KI.....oda 92 000 lerde....dolayisiyla yarin bu pull -back olmazsa....yeni simulasyonum olusur....

eksper....17.00
                    - Az kaldi....sartlar olusuyor...Kapanisa yetisirse girecegim...97000 ve 97100 .....Mallar geldi....97000...Evet artik maldayim....hedef uzay.....ha ha ha

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu.....

GORUNEN HERSEY TUZAKTIR....onun ucun graflar cizar skender....namissiz elede titiz ciziyorki....usaglar inansin diye...

7 şubat....2013...bugun yapilan hersey tuzakti....bu 96 tuzagini yapacagini topigin basinda yazdim....BU BIR SAVAS LEM....kan yerine para dökuyoruz....her turlu tuzak normal....

av ve avci.....ve momentum....

essek arisi kucuk kelebek avlar....kendisi iri ve hizli....kelebek hafif....acik arazide essek arisi kelebegi pesledimi...kelebegin yasama sansi sifirdir...emmee engebeli ise ortam....ari ayvayi yer o av olur....yazin duvar diplerine dusmus can cekisen kocaman essek arilari gorursunuz...onlari o hale kelebek sokuyor.....nasil....MOMENTUMU KULLANARAK...ari kelebegi pesleyince....kelebek hizla duvara dogru ucar...ari ardinda...tam duvara carparken...hafif oldugu ucun donusu yapar....ari donemez agirdir....DUVARA CARPAR VE OLUR....

BUGUN.....MOMENTUMLA OLDURUYOR ....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

(97.000 den dün akşam mala girmiş...)
                        eksper......

- para..... 98.... 101 cıkışıyla bahsettigim son feyki yaptım dediyse yandık...ilk hadef vob da 90000 ler.....yani trend degişti artık....rüzgara karşı işiyoruz şu anda.....dün dipten poza giren adam kötü senaryoda en az 6000 puvan kazıgı göze almalı.....

- odunu eline almış agam.... dup dup dup longcu şişiriyor.... hec cıkmaya niyeti yok bugün....zopa atmaktan yorulursa yırttık....her yanım cürük.... şişen yerler datlı datlı kaşınir....kırık yok emme....ha ha ha

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu.....

GORUNEN HERSEY TUZAKTIR....onun ucun graflar cizar skender....namissiz elede titiz ciziyorki....usaglar inansin diye...

7 şubat....2013...bugun yapilan hersey tuzakti....bu 96 tuzagini yapacagini topigin basinda yazdim....BU BIR SAVAS LEM....kan yerine para dökuyoruz....her turlu tuzak normal....

av ve avci.....ve momentum....

essek arisi kucuk kelebek avlar....kendisi iri ve hizli....kelebek hafif....acik arazide essek arisi kelebegi pesledimi...kelebegin yasama sansi sifirdir...emmee engebeli ise ortam....ari ayvayi yer o av olur....yazin duvar diplerine dusmus can cekisen kocaman essek arilari gorursunuz...onlari o hale kelebek sokuyor.....nasil....MOMENTUMU KULLANARAK...ari kelebegi pesleyince....kelebek hizla duvara dogru ucar...ari ardinda...tam duvara carparken...hafif oldugu ucun donusu yapar....ari donemez agirdir....DUVARA CARPAR VE OLUR....
                          BUGUN.....MOMENTUMLA ÖLDURUYOR ....

kuzu.............

- momentum trading su idi....eski yazilarim....skender kelebek....suru cok...bu essek arisi....bugun iki duvari vardi....altta 95 500....ustte 98 000....kelebek iki duvarada kostu....suru her iki duvarda da öldu...momentum tradingde....demistim ki....DUVARLARDA KARI MUTLAKA ALACAKSIN....BEN KARIMI ALDIM....

bu trading uc is gunu surecek....duvarlar yer degistirecek...TULUM CIKARMAK VE GIYMEK....

marmaralimdan baska tesekkur almadigima gore....bu yazimi ona ithaf ediyorum...adi....MOMENTUM TRADING....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

yağcımustafa...... goldaş tahtasına yorum yapmış..

Bence bunun cevabı basit: 47-48 kademesindeyken 47'ye verse en çok 300000 bilemedin 800000 lot mal verebilirdi. Zira bekleyen alış lotlarının çoğu kendisinindi. Panikleyip satanlardan dolayı da kağıdın değeri 45 belki de 46'ya düşerdi. Fakat o bunu yapmayıp zaten çoğu kendisinin malı olan 48 kademesini kaldırdı. Millet saldırıp adamın daha önce satışa yazdığı 49 ve 50'deki 1'er milyon lot malını aldılar. 50 kademesi kurur gibi olunca, daha sonra 49'da biriken malların hepsine (kendi alışlarını silerek) verip 1 milyon lot satış yığdı. Millet (sen-ben) onu da aldı. Kademe kalktı. Millet 50'den 250000 lot filan daha aldı. Sonra 49'da biriken 500000 lota tekrar verdi bu sefer 1500000 lot yığdı. Sen, ben onun da epey bir miktarını aldık. (Eğer o gün U100 endeksi -2000 kapamasaydı çok daha fazla ky zarar görecekti bu işten.) Dikkat ettiyseniz kapanışta, 48'i kaldırdıktan sonra 48'e yığdığı alışlara vermesinler diye zaten gitmekte olan 49'daki satışlarından 250000 lot aldı. Böylelikle 6-7 milyon lot hem de 49,2 ortalamayla filan satmış oldu. Sen olsan şimdi, bu haberi alınca 47'ye mi verirdin, bunları mı yapardın???

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

denizbir....... vob30 için demiş...

bugun eksi makasla kapattik ve acık kontrat sayısı 180 binlere düştü..

evvelden zirvelerde 230 000 civari poz acilirdi.

enteresan seyler olcak vade sonundda...
                              bu kadar sığ piyasada gun içi +- yuzde 5 med cezir ler surpriz olmayacak ..

Esas

vadeli işlemlerde yeni bir kuramin teyidini göreceğiz gibi.

evvelden yeni zirveler test edilirken acık pozisyon sayısı artardı. 2010 yılında 230.000 leri gorduk zirvede iken.

bugun ise acık pozisyon 180.000 altini görcekti nerede ise...

teorik fiyat hesabinda sadece kalan vade , faiz oranlari ve vollatilite etkilidir.

ancak bu sefer teorik fiyat hesap makineleri de iflas edecek .

spot ile teorik fiyat arasindaki makas yuzde 3-4 civari olacak gibi
                              sebep basit: short pozda olanlar dahi.
                              --yok abi ,kesin bu endeks 115 i görür .. demeye basladi.
                              haksiz da değilller . -
                              bu sebepten short acma egilimi azaldi. shortörler de short kapatmak için long acmak zorunda kaliyor..
                              korkum o ki yukari cıkıs sert olursa yukarda short poz acma emri olmadiğindan kademeler bos bos yukari tırmanacak ..
                              bide işlem hacmi sığlaşmaya baslarsa curcuna fena olcak..

kişisel görusum . ky longörler long lari zaten kapatti . ky shortorde telef oldu ..

fillerin tepişmesine tanik olcaaz gibi.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

eksper.............

diger tarafta yazdım ana hedefim 50000 puvanlık düşüş....bu olacak...yanlız similasyonum geregi longum...102 yapması lazım bu gercekleşmedi....bu olmadan inemem longdan... keza conilerde zirveyi bulamadı daha....hort diye göcmez, göcemez....yavaş yavaş....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information