Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzu.........

USULET VE SUHULET

FURUSMA DUZENI....MEHMEDIM SANA YENISIN BENI OKUYANLARDA...

ELDE 101....3000 PUAN INDIMI GOMULUYOR...

ELDE 98.......3000 PUAN INDIMI GOMULUYOR...

ELDE 95.....GOMULMUYOR....TUTULUYOR....

ELDE 101....3000 PUAN INDIMI....GOMULUYOR...geri donup cikarsa 101 de geri cakiliyor....3000 cepte....devam....

olum kol gezdiginde....gokler agardiginda.....suru ve goygoycular hedef arzin merkezi dediginde hesap kapaniyor ve longa usulet ve suhulet geciyor....gene ayni 4 kademe....
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu...........

..kucuk yatirimci av yeridir....zaman borsada....algilamalar ucun kullanilir....borsa 3 BIRIM ZAMAN CIKAR....bu cikista aldigini 1 BIRIM ZAMANDA GERI VERIR....

bizler ise.....ya shorttayizdir yada longda....hicbirimiz nereye gidecegini ve nereden donecegini bilemeyiz....bilirim diyen atiyor....BIZ KENDIMIZI STRATEJILERLE KORUYABILIRIZ....BU STRATEJILERDE....SKENDERIN NE YAPTIGINA ASLA ONEM VERILMEZ...o....her hareketinde bizi avlamaya yoneliktir....biz ise avlanmamaya....onun ve bizim ortak silahimiz birtanedir...ikimizde o silahi atesleriz furusurken....BU SILAH ZAMANDIR....zamana yapisan ve geregi olan margini yerlestiren...HICBIRZAMAN KAYBEDEMEZ....ISTESEDE KAYBEDEMEZ...
      gordugun gibi mehmedim....suruye karsi furusmak herzaman cok zordur...delianli YILAR....DOGDUGUNA PISMAN OLUR....ISTE TAM O AN....BIRDEN VE ANIDEN....SU BOSALIR....DAGLAR YURUTULUR....DENIZLER KURUR....VE SURU KESILIR....
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

GÜKO25...ten........

SPK yasasından korkan kaçıyor

Yabancılar artık rapor yayınlamıyor, yatırım bankaları sesizliğini koruyor, Fitch analistlerini gönderiyor

7.1.2013 - 07:30

Sermaye piyasalarında fiyatları etkileyecek haber ve yorum yapanlara 5 yıla varan hapis öngören yeni SPK Yasası ünlü spekülatör Mark Mobius ve yatırım bankalarını 'derin bir sesizliğe' iterken, önümüzdeki günlerde piyasalarda bomba etkisi yaratacak bir gelişmenin daha yaşanacağı konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre, geçen kasım ayında yaptığı not artışı ile 18 yıl sonra Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran tek kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch de aniden 'küçülme' kararı aldı. Türkiye ofisinde sadece genel müdürünü bırakmaya hazırlanan Fitch'in bu küçülmesinde, finansal zorunluluğunun mu, son dönemde uğradığı 'denetimlerin' mi, yoksa SPK'nın hapis cezası getiren maddesinini mi neden olduğu henüz bilinmiyor. Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, küçülmeye giden Fitch, Türkiye'deki analistlerine Romanya ve Rusya seçeneğini sunuyor.
        ANALİSTLERE AY SONUNA KADAR SÜRE TANINDI

Fitch'in Türkiye ofisinde genel müdür, genel müdürü yardımcıları ve 5 anlist ile birlikte toplam 9 kişi görev yapıyor. Küçülme kararıyla birlikte Fitch Türkiye ofisinde sadece Genel Müdür Gülcan Üstay'ın kalacağı ifade ediliyor. Fitch yönetiminin Türkiye'de görev yapan analistlere Rusya ve Romanya'da çalışmalara devam etmeleri yönünde teklif yaptığı ve bu tekliflere ocak ayı sonuna kadar yanıt verilmesini istediği gelen bilgiler arasında.

OFİS 1999'DA AÇILMIŞTI

Analistlerin Türkiye ile ilgili analizlerini de bu ülkelerden sürdüreceği belirtiliyor. Fitch, Türkiye'deki temsilcilik ofisini 1999'da açmıştı. Fitch, isminin Türkçe telaffuzundan dolayı en çok eleştirilen 'hoca' olsa da Türkiye'nin notunda hep ilk yüksek notu veren şirket oldu. Ancak özellikle not ya da not görünümünü düşürdükleri dönemde başta ekonomi yönetimi olmak üzere çok sert eleştiriler de maruz kaldılar. Temmuz 2011'de Fitch'in cari açık uyarısı yaptığı raporun ardından Ekonomi Bakannı Zafer Çağlayan'ın " Fitch yine Fitchliğini yapmış" demişti.

S&P, ABD VE İTALYA'DA, MOODY'S VE FICTH TÜRKİYE'DE İNCELENMİŞTİ

Küresel kriz sürecinde uluslararsı kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ofisleri ABD ve İtalya'da polis tarafından aranmmış ve evraklar incelenmişti. Ancak Türkiye'de kredi derecelendirme kuruluşları hiçbir zaman böyle polisiye bir durum yaşamadılar. Hem Fitch hem de Moody's 2010 yılında Türkiye'nin notunda yaptığı artırımların öncesinde borsada yaşanan sıradışı hareket nedeniyle SPK incelemesine takılmıştı. O dönemde SPK, iki kuruluşa yazı yazarak, bilgi istedi. Dönemin SPK Başkanı Vedat Akgiray, gelişmeyi doğrularken, "Kuruluşlara yazı yazdık, bilgi istedik, bekliyoruz" demişti. Ancak incelemenin detayları ve boyutu o dönemde kamuoyu ile paylaşılmadı.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        FICTH...Türkiyede kamuoyunda en itibarlı günlerinde..... Demek ki Türkiye'de "iş bitti"...En iyi zamanda...bırakıp gidiyorlar........niye...? Geçen yıla göre tek değişiklik var..... SPK yasası.....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

thebaboli..............

Bu piyasada yaptığım en büyük hata taraf tutar gibi poz almak oldu. Uzun bana hep itici kısa ise hem makbul olan gibi geldi. Şöyle geçmişe dönük baktım tamam piyasa %50 yukarı gitmiş longtan kazanılır zaten de benim longtan kazandığım şorttakinin misliylen fazlayken şortta ettiğim zararda longda ettiğim zararın misliyken fazla iken şorta sevdalanmanın bana karı ne? Belki bunda ilk hocamın çok has bir ayu olmasının etkisi büyük ama artık şunu görmek gerek. Yatırımcının ayısı boğası olmaz. Piyasanın ayusu boğası olur. Yatırımcı illa bir hayvan olacaksa bukelamun olmalı. Yada ......... Durum neyi gerektiriyorsa ona dönmeli. Dönerken düşünmemeli. Kol kesmeyi bilmeyen kelleyi vermek zorunda kalabilir. Bu nedenle yatırımcı hiç düşünmemeli. Burası felsefe yapanların değil icraata geçenlerin kazandığı yer. Bunu geçte olsa anladım sıra uygulamaya geldi. 2 gündür uyguluyorum ve Allah izin verdiği sürece uygulayacağım. Sizlere de tavsiyem uygulayabileceğiniz şeylere kafa yorun. Bu piyasa burdan 10 bin yukarı veya aşağı gider diyorsanız 10 bini alana kadar pozu tutun, tutamayacaksanız ve 2-3 bin puanı alıp sonrada terste kalacaksanız sonuçta bilseniz bile zarar edeceksiniz ki bence en kötü zarar bile bile yapılan zarardır. Bu anlattıklarımı son dönemde en iyi uygulayan Paradigma abi yi de tebrik ederim.

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu.........

mehmedim....

bu gece ister 104 yapsin isterse yapmasin....acilir acilmaz son kademeyi cakacagim....

zaman doldu....

stop loss yok kol kesme var.....her 10 000 puanda her kademede kol kesilir....4 kademe...her kademe maliyetine 10 000 puan koy....olen olur kalan saglar bizimdir....son kol kesme....114 binde.....
            sistemim bu....turkiye ile boyle furusuyorum...amerika farkli...cunki onu izliyorum ve esas furusmam onda....onun ucun bu ulkeye yerlestim....uc biyiklidan kurtulmak ucun....turkiyedeki pozlarim cerez yani...

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

eksper.................

şort ücün ....3 gün üst üste eksi kapanış......alın size sihirli formul....bunu görmeden acılan her şort kuru kahramanlıktır....

bunu bu aralar birkac kez denedim...yani kuru kahramanlığı ....yimedi....

bu şartlar altında bu endeksi şortlamayın.....paranıza ,sağlıgınıza bilginize yazık....

foruma katılım yapmıyorum.... cünki yazacak birşey görmüyorum....piyasa tamamen long artık.....hergün kayıtsız şartsız yükseliyor.....misal yarın yine yükselicek....öbür gün yani cuma yine....sebep???ne sayarsan say...ister pozlar de...ister not pilavı de...ister titancının tit mesi de.....ister teyyip agamın iktidarı de.....vs vs vs.....önun ücün saga sola aldanıp şortlamayın yazıktır....bırakın döndügünü yani zihniyetinin degiştigini kendisi göstersin önce....

..........................
              sadrazam....

Temel idam edilmek üzere darağacında.

Cellat sorar; "Son bir dileğin var mı?"
              Cevap verir Temel; "Var... Ha bu da bana bi’ ders olsun!.."

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

eksper..............

arkadaşlar ben sizin aleyhinize birşey yazmam bu foruma.....eger birşey yazdıysam dikkate alın....bu aşamadan sonra şort acılabilecek ve donkişotluk yapılacak ilk yer 107_ 108 arasıdır....ara bölgeye girmeyin...yapmayın etmeyin...ite paranızı yedirmeyin kardeşlerim....
                ......
                ufak ufak ama sürekli cıkıyor...ara bölgelerde şort acanlara asla cıkış şansı tanımıyor....
                .............
                yükseliş akşama dogru artarak devam edecektir....japlar hazır 2,5 düşmüşken ve hazır şortcu garibanlar cogalmışken mümkün oldugunca bunları kacırmadan paracıklarını alacaktır.....
                .......
                pis yüzünü akşama göreceksiniz....nasıl bir gahpeligin icerisinde oldugunuzu anlayacaksınız....emme paralarınız onun cebine girmiş olacak....yazık yapmayın bunu....
                ......

şuna inanaın 150.000 de de olsak farketmez....yani fiyatın önemi yok....yine yapacagı şey aynı....fiyatı sizin ortaya sürdügünüz para belirliyor.....
                ......
                yok kardeşim yok.....anlayın be...yok...şu ortamda ve şartta yooooooooook......anladınızmı....
                .......
                kimseye akıl vermek haddim degil.... emme gördügümü yazmassam kendimi affetmem...onun ücün delinin teki diyip itibara almasanızda önemi yok.....
                ..........
                allah allah....düşüyormuyuz şimdi... hic zannetmiyorum emme .....olurmu olur.....
                ..........
                bugün bu borsa düşsün.... kendi ayagına sıkar....pozum yok....di haydi düşsün bakalım nasıl düşecek....
                .......
                110.000 son durak mı..?
                bunu kimse bilemez....rakam telaffuz edende kıcından sallıyor.....sadece teknik durum son diyor....hepsi bu.... para teknigi bozar onun ücün bu borsanın akibeti belli degildir artık.........
                ...........
                pozitif ayrışıyor....yesinler senin pozitifini....
                .................
                yukarıda ki yazdıgım pozitif zihniyet sacmalıgı degişmedikce şortlamayın
                ...........

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

eksper.

öğlen
                  pis yüzünü akşama göreceksiniz....nasıl bir gahpeligin icerisinde oldugunuzu anlayacaksınız....emme paralarınız onun cebine girmiş olacak....yazık yapmayın bunu....

akşam
                  yuzde 2.5 oldu......

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu...

eksper....yarin 1000 puan eksi acar....bugun sondu...3000 puan onu soyluyor....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

eksper...
                      mümkün degil.....107 ve 108 aralıgından varsa kurşunun sık......kazanamassan paran bende.....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

eksper.........

bunca yıllık borsa tecrübemle konuşmam gerekirse VOBDA SON 20000 PUVAN İCERİSİNDEYİZ.....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

eksper...........

daha politakacıları devreye sokmadılar....az zora düştülermi politik biri, misal babacan dan not artırım dedikodusunun yorumları istenecek....tvlerde babacan güclü türkiye ve not muhabbeti yapılacak....

sagım başladı yine.....ne güzel degilmi 107400 de.....kırılıyorum gülmekten.....

garan 12 lira.........nasıl....

yarın bu 108 den düşer 106 e ...hepsi bu.....düşüp düşebilecegi bu.....

lem bugün 108 geliyor galiba.....vay yavrum vay...rally var rally.....törkiş rally....

bu pozda bekleme sürem 3 iş günü olacak.....üc iş günü sonunda duruma bakıp karar verecegim.....tabi stop olmaz isem....

evet tr de sagım bitit...vaziyet onu gösteriyor.....107 350 de....

garanda mal sırtlanan yuzde yuz kazanmadan malı yıkmaz bunu unutman..... geçen yıl 6 idi...12 olur....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

eksper.......
                            107 den geceye şort.......

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

kuzu.......

FURUSMAYA GELECEGIM....EMME DAHA VAR...ESAS DUSUSUN SARTINI HEP YAZDIM...ONU BEKLIYORUM...

NEDIR BU SART....KUR....bu 1.70 i opmeli....ve overshooting yapip 1.65 e yoneldimi bizdeki ANA DUSUS BASLIYACAK...oraya kadar ana furusmaya girmiyorum....cerez takiliyorum....kopmamak ucun...elimde az ortalama 100 kusur maliyetli mal var...FURUSMAYA GELDIGIMDE...UYKU FILAN OLMUYACAK....DAHA VAR....BURALARDAN YIKILIRSA....tedbirim var ...piramitliyecegim...degilse...KURU BEKLEMEM SART.....

.......
                              BEN BORSALARDA....SHORTTAN PARA YAPTIM HEP....bunun ucun...sabir sart....kirkyilda bire oynuyorsun....emme yakaladinmi gelen para korkunc...
                              ...........
                              hem kur...hem dolar bazli endeks....hemde euro bazli endeks....HENUZ BUYUK DUSUSE HAZIR DEGIL....

ILK DUSUSU....9000 PUAN OLACAK....bu sahte dusus....hakiki degil....buradan sert bi tepkiyle....ilk tepeyi tl de asacak....o anda kur dedigim yere gelecek....dolar bazli ve euro bazlida 2010 kasim zirveleri opulecek...tl cikisi...az olacak....emme kurlar dustugu ucun...yabanci karli hala gelecek...ve cikacak...akbankta citi...garand ge satislarini dususun tepkilerinde yapacak....bu diptir diyenlere cakacaklar...o bakimdan...elimde eccik mal ve bekliyorum....

ama senin gibi oynuyanlar....epey para yazar bu arada eksperim...ben onu yapamam uykusuz kalmam lazim...siz furusurken ben burada uyuyorum....benim yerimede sen gotur...ana dususte....eski gunneri birlikte yasariz yeniden...bi ay az uyuyacagim...
                              .......

teknik olarak ise....bugun....tl bazlida....overshooting yaparak....uzun vade cikis trend cizgisini asti....her an....9000 puaanlik ilk sahte dusus gelebilir....emme bu bile musteri dagilimina bagli....sistemciler....teknikciler....ve hedge durumu yani....SUBAT VADE KONTRAT SAYISI....180 000 DE....diger vadelerde bu zamanlamada....bu sayi...230 000 di.....bu azalis hedge shortlarda....hedge ucun short yapamiyorlar...cunki cikis aninda malda kazandigini vob da verdi....yani musteri davranisinda ki....ilk sinyal geldi GUZUYA gore....bu sinyal kurla pekistimi....kadayifin alti gizarir...

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

Ispanyol bankalarinin sorunlu kredileri kasim'da 191.63 milyar euro'ya ulasti

-matriks-

Yorum

Working...
                                X

Debug Information