Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

REİS....... kendini anlatırken... k27 . BORSACI'yı anlatmış......

kolay kolay kimseye kızmam arkadaşım,her düşünceye her öngörüye saygım vardır.
    sen beni anlamadın daha doğrusu ben anlatamadım...en kücüğünden en büyüğüne kadar olan tüm borsacıların amacı portföyüne kar yazdırmaktır, yani kendi cebini düşünür,başkasını asla düşünmez
    ben bu tahtaya geleli daha bi ayımı doldurmadım anlayacağın eski grafiklere fiyatlara bakmam,başkası zarar etmiş umrumdada olmaz.ha ha ha
    henüz istediğim kadar mal toplayamadım 3-5bin kadarcık bi lotum var,maliyetimde ort.0,65 bilmem anlatabildimmi,senin dediğin rakama düşerse sepetimi doldururum.benim mal gıymatlıdır senelerce bekler yine kaptırmam
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu........
      107 700 DEYDIM....geldiler....ana furusmaya basladim...elimdekiler kadar alarak ortalama maliyetimi 103700 yaptim...
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

kuzu....
        106 300 ila 105 000 arasinda maliyet yok....106300 kirildimi....ilk sahte dusus baslar....
        dolayisiyla orayi savunacaktir....eski taktigi uyguluyorum...maliyet iyilestirme...bugunki 107 700 den gelen mala 106 300 e alis yazdim ve yatacagim...

eksper....

bugün düşüş zor.... yarın düşecegiz....emme bugün 108 ve üzeri rakama eldekinin iki misli vuracagım.....pusudayım...

...............

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

eksper......
          kapanışa yakın 108 ve üzerini göstermesi lazım....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu.......
            KUR...FAIZ....BORSA

ILK IKISI...sonuncuyu belirler...

yabanci ve turk sirket sahipleri ucun...durum sudur...faizden aldiklarini kurla dengelemektir....bu denge 2000 de....2008 de....2010 da bozulmustu...NEDEN BOZULMUSTU...cunki kur riski artmisti...suan da oyle kur riski...TAVAN....bu riski yerli sirketler hic tasiyamaz...OYLEYSE BI PATLAMANIN ESIGINDEYIZ...nitekim kur 2012 de yataya baglandi...diger tum patlamalarda da belli bi donem yataydir...2000 de...2008 de ve 2010 da...patlama kurda olur....hukumet faizleri artirir...yeni dengeyi kurmaya calisir....YARIN MERKEZ...bu endiselere cevap verecek...bu cevap yetersiz olursa....piyasa kurda tepkiyi koyacak....veya belli etmeden borsada ilk 9000 puanlik sahte dusus gelecek....ben bu ikinciyi bekliyorum...yarindan sonra....
            .......
            bu dusunceler isiginda bugun (21.01.2013)...ANA FURUSMAYA BASLADIM...elimde iki mal var esit miktarda....birinin maliyeti 100 700 de....oburu 107 700 de...

her asagi iniste....maliyet iyilestirme uyguluyacagim...bunnar gunnuk veya hedefsel...bugun gunnugu 106 700 e alis yazdim gelmemis...oyleyse hedefsele girecegim...nedir bu....104 in ila 106 300 arasinda fazla maliyet yok...burasi bosluk....oyleyse hedefsel kapama yeri 104....bu 3000 puan getirir....oradan 106 ya tepki kor....maliyet yaratmak ucun...ben tekrar cakarim...9000 puanlik ana hedef ucun...

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu.......
              12.30
              evettt....gunnuk hedefime geldi....dun ki 106 300 lerim bugun geldi....1400 puan kari cebe aldik....birazdan tekrar gomecegim...bu 104 300 ucun olacak....maliyet iyilestirme proseini surdurecegim....

12.35
              kritik rakkamlar....kisa vadede....106300 ve 107300....merkezin karari yonu belirliyecek....106300 un alti bos 104 300 e kadar

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzu...

(arada moddys toplantı ilan eder... MB PPK toplantı sonucu çıkar....)

13.13
                evett....107 900 den tekrar furdum....overshooting 108 400 de....ikinci bolum....
                13.17
                bugun haber gunu....her hareket normal....stop patlattilar....asagida 106300 u kirarak....simdi yukarida stop patlatiyorlar...
                13.38
                bugun isim bitti....107 700 leri....106300 den kapayip....yerine 108100 leri kodum...

bana gore....moody haberi...merkezi dengelemek ucun geldi....olum allahin emri...oleceksek oluruz...skender her an bi ip bulup asiyor...bizde allahin ipine sarildik...ipimiz yok....

gunnuk hedef...107 100....1000 puan....oradayim....
                13.52
                sevgili moody ....niye 28 ocak....genelde bizi gafil avlardiniz....bu sefer niye boyle...

baka sevgili moody....turk halki 5 milyar dolar almis ve pankaya yatirmis....dolar aliyor cunki faiz mafis....dolayisiyla sen not filan artiramazsin...
                14.01

moody yi birakin daaha coookkk var onun gunune.....bu stop patlatmaydi....YIKILACAK....

16.01
                usaglar....2400 puani cebe aldim....furustum mu bu benimle basa gelemez...uykusuzluk olduruyor...

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

eksper.....de....
                  son iki aydaki zarar cıktı ....107 ve aşşagısı kar artık......

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu........
                    17.36........................107 900....

17.44....................overshooting 108 300 ikinci bolum...

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

''Piyasalar kazanmak zorunda; yoksa , ortada piyasa kalmaz. Kazandığınızdan daha fazla paranın kaybedilmiş olması gerekmektedir.
                      -En çok kazananlar, pozisyonlarını destekleyecek miktarda parası olan ticari hedgerlardır. Bunlar temel yatırımcılardır.
                      -İkinci grup yatırımcı ise, genellikle büyük emtia fonlarına sahip olan büyük spekülatörlerdir. Bunlara da teknik yatırımcı denir.
                      -Son grup ise küçük yatırımcıdır.
                      Sanırım diğer iki grup küçük yatırımcıların binde biri kadardır. Küçük yatırımcıların (zaman içinde) sadece %5’i kar elde edebildiği için, piyasa oluşturacak paranın nereden geldiğini görebilirsiniz.''
                      J. Welles Wilder'den ( RSI göstergesini formüle ede şahış)

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

sermur Nickli Üyeden Alıntı
                        Ben bildim hikayelerini bana yazdıysanız bildiğimi iddia etmedim.

Çok net hatırlıyorum stop loss skenderin gıdasıdır , geçim kaynağıdır diye yazdığınızı. Kesinlikle stop loss'a karşıydınız. Buyrun stop loss yapanlar halen yaşıyorken sizin sisteminiz 4-5 kere açık ara battı. Kolay değil 58000'de shortlamak. olmadı 65000'de . sonra olmadı 68000'de. hadi bu da olmadı 75000'de.

Skender sisteminizin hesabını dürdü işte.ister kabul edin ister etmeyin. Makro bilgisi karın doyurmuyor demek ki, endeks 58000'den 86.000'e kadar olan yükselişte dışarıda bırakmakla kalmadı, iflas ettirdi.

Size hayırlı işler. Nasıl isterseniz o şekilde hareket edin.

Tekrar ediyorum.Ben bildiğimi iddia etmiyorum ama siz çok iddia ettiniz.

Bu arada bu sistem çökecek.Evet buna bende inanıyorum.Mutlaka birgün çökecek. Bilginiz bu ise bu bende de var.

Bu konuya da kendi açımdan son veriyorum. Unutmayın herkes bu kadar direkt ifadelerini kaleme getirmez size karşı.Ama arkadan kıs kıs gülerler. Ben gülmüyorum,yazıyorum.

bol makrolu günler.
                        kuzu.....

o zaman....stop loss sartsa.....oyle diyorsun...bir tane dahi altin furuscu kalmamistir...cunki endeks 62 000 den....54 000 indi....ve sen dahil hepsi stop oldu...babo da geldi evet dedi...
                        borsa bu iste....her sistem kendi zayifligini icinde tasir....

karsimizda skender var.....elinde korkunc para ve mal var....onun hedefi bizden para kapmak bizim hedefimiz ondan para kapmak...ONUN ELINDE TUM SISTEM VAR....HERGECE KIM LONG KIM SHORT GORUYOR....stoploss lari goruyor...onun elinde moody i var...istediginde otturuyor....

enerji yannis kullanildimi....entropy decay baslar....bu orderdan disorder a gecistir....bunun kacinilmaz sonu olumdur...

turk ekonomisi bu nedenle....orderdan disordera gecmek uzere....bu....economic entropy decay....KUR VE FAIZDE ASIKARDIR...

BUNNAR MACRODUR....bunnara ragmen skender habire yukari basarsa bassin....2008 de dize geldi kilicin altina yattilar...kelleri amerikada sirayla furuldu....BUNNARDA OLMEK ISTIYORSA....birakiniz rahat rahat olsunler....

yuce rabbim yaratirken kurallari koymustur....universin toplam enerjisi sabittir....lokal durumlarda bu enerji....kullanilamaz hale getirilir...irreversibl proseslerle....turk piyasalarindan keferenin cebine aktarilan para TURKIYE UCUN....irreversible dir....bu entropy i azaltir..bu azalisla turkiye krize girer....enerji decay durdurulur...ve tekrar turkiye buyumeye baslar....gene rabbim mutlak sifir dereceye inemezsin der...ucuncu yasa....skender....ben inerim diyor....inde gorelim durzu.....

orderdan disordera
                        economic entropy decay
                        universin
                        irreversibl proseslerle

bir gavurca öğrenemedim ...gitti.....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

BaBo
                          Emme Guzuya 2 cift lafim VAR!!!Lem Guzu oglu guzu..
                          Baa bak, 97 binden beri SHORT oldugunu yazdin..
                          YANI 11.000 PUVAN YEDIN!! DIbine kadar..
                          108 binde 3 bin puvan aldin diye havalanma lem!
                          UTANMAZSAN Kalkip diyceksin "para kazandim" nirdeyse?
                          Lem oolum, sen 11 bin puvan yemissin zaten CORTTAN, (97 binden basladin zannederim CORT lamaya ve 108 Bine kadar en az 2 defa daha cortlamissindir sen??) her zamanki gibi COK ERKEN yane? deme baaa, "o CORT kaldiracsiz ve 1 KONTRATTI" komik olursun..!
                          Yavrucugum.Sadede gel.Selamini aldim, Aleykumselam, emme ben saa yazdigimda SANAYIDEKI ISLERIM DOLAYISI ILE 9-10 ay ne borsasi ne de VOB'u pozisyon tasimadim.
                          Emme siNcik...
                          1/100 kaldirac ile FX piyasalarindayim.
                          Yani parite, ALTIN, GUMUS, petrol vs..
                          Ve de profosyonel olarak.Sen annadin ne dimek istedigimi..Boru deeel...........BaBo bu..
                          BaBo=....... TEK ADAM!!!
                          Sen 108 binden bi daha CORTLA bakalim ne olcek??
                          Emme ve lakin, portfoyunun % kaci ile ve de KALDIRAC'in dan da bahset guzelim!! )
                          TERES!!ALIRIM PACANI ASSAGI!!
                          Postun gitti, dalagin da bobregin de..CANINI alacagim en sonunda..
                          Emme acik soyliim, SHU SANAL ELEMDE baa en cok dayanan da sen oldun!!
                          Ne kitap yazmis EW ciler geldi gecti bu tezgahtan!! Neler neler!!
                          (Ne demisler? "Yigidi oldur emme hakkini yeme!!")
                          Bir konuya aciklik getireyim.
                          Borsacilik yasantim 35 YILINI doldurmak uzere.
                          Kastelliden sonra yasayan ve o donemlerden kalma 3-5 borsacidan birisiyim......Bankaci ve (eski) araci kurum sahibi borsaci birisiyim.......Tekrar yazmaya baslamadim........Guzunun onceki sayfalarda bana satasmalari var.
                          Diyorki " SANAL OLARAK ALIP-SATANLAR"...
                          Ben sanayicilik donemimde 9 ay sabah 7.30 aksam 21.30 verdigim mesai nedeni ile BORSADA pozisyon tasimadigimi YAZDIM.
                          Adamin (GUZUNUN) 34 yillik borsacilik yasantimin TAMAMININ BU SEKILDE OLDUGUNU IHSAS EDERCESINE yazmasi hos degil.
                          1978 ylindan beri surekli borsadayim.....2012 deki 9 aylik donem HARiCTiR.
                          Bir sekilde borsada profosyonellige geri donmus olmam nedeni ile de forumlarda YORUMDA bulunmam ARTIK ETiK DEGiL.
                          Bir diger husus ise Guzunun forumlarda MAKRO analizler ile ALIM-SATIM yaptigini yazip cizmesidir.
                          Isin bu yonu tamamen "samimiyetsizliktir" bence..
                          Senin MAKRO analizlerinle bile yakin zamanda o cok ogundugun "DASHAKLARINI" piyasa burdu, ve seni "igdis" etti.. Ben o noktada sana muhalefet serhini koydum ve senin postunu butunu dalak ve bobregini ALDIM!!
                          Guzu Arkadasim sen TRADERSiN.......Ve BAL GiBi teknik analizden yararlanarak bu fonksiyonunu iCRA ediyorsun.
                          VE BUYUK IHTIMAL ILE KENDIN DE TEKNIK ANALIZ YAPIYORSUN? .....Ama bir yerlerde yetersiz kalip DUVARA tosluyorsun.
                          Yani, YEME BENi..
                          Bu boyle olmasaydi, Teknikcilerin orada burada yayinladiklari grafiklere KEFAL gibi atlamazdin!
                          Sahsima, borssaciligima, ve profosyonellegime LAF SOKULMADIGI muddetce (cevap hakkim dogmadan) yazmayi dusunmuyorum.
                          NOT;
                          Sanal alemden cikip gercek alemden pek cok kisi ile fiziki olarak tanismis sohbet etmis birisiyim.
                          Sahi bu KUZU denen nesneyi goreniniz, onunla tanisaniniz varmi?

kuzu.....
                          kuzu Nickli Üyeden Alıntı
                          tecrubemle sabittir....BIRI GELIP BANA CATTIMI....bu donus sinyalidir hep...aslinda sermur u 104 000 de bekledim...gelmedi...short kalmami istedi....simdi geldi...SHORTTAN IN DEDI EMME....guzu bu boru deelll....goruneni deelll gorunmuyeni gorur........
                          bu yorumum....percinlenmistir ve donus baslamistir....baska sey yazmama gerek yok....yuce rabbim insanlara akil vermistir...DEGERLENDIRIR...
                          SEVGILERIMLE...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

BaBoEmme Guzuya 2 cift lafim VAR!!!Lem Guzu oglu guzu..
                            Baa bak, 97 binden beri SHORT oldugunu yazdin..
                            YANI 11.000 PUVAN YEDIN!! DIbine kadar..
                            108 binde 3 bin puvan aldin diye havalanma lem!
                            UTANMAZSAN Kalkip diyceksin "para kazandim" nirdeyse?
                            Lem oolum, sen 11 bin puvan yemissin zaten CORTTAN, (97 binden basladin zannederim CORT lamaya ve 108 Bine kadar en az 2 defa daha cortlamissindir sen??) her zamanki gibi COK ERKEN yane? deme baaa, "o CORT kaldiracsiz ve 1 KONTRATTI" komik olursun..!
                            Yavrucugum.Sadede gel.Selamini aldim, Aleykumselam, emme ben saa yazdigimda SANAYIDEKI ISLERIM DOLAYISI ILE 9-10 ay ne borsasi ne de VOB'u pozisyon tasimadim.
                            Emme siNcik...
                            1/100 kaldirac ile FX piyasalarindayim.
                            Yani parite, ALTIN, GUMUS, petrol vs..
                            Ve de profosyonel olarak.Sen annadin ne dimek istedigimi..Boru deeel...........BaBo bu..
                            BaBo=....... TEK ADAM!!!
                            Sen 108 binden bi daha CORTLA bakalim ne olcek?? Emme ve lakin, portfoyunun % kaci ile ve de KALDIRAC'in dan da bahset guzelim!! )
                            TERES!!ALIRIM PACANI ASSAGI!!
                            Postun gitti, dalagin da bobregin de..CANINI alacagim en sonunda..
                            Emme acik soyliim, SHU SANAL ELEMDE baa en cok dayanan da sen oldun!!
                            Ne kitap yazmis EW ciler geldi gecti bu tezgahtan!! Neler neler!!
                            (Ne demisler? "Yigidi oldur emme hakkini yeme!!")
                            Bir konuya aciklik getireyim.
                            Borsacilik yasantim 35 YILINI doldurmak uzere.
                            Kastelliden sonra yasayan ve o donemlerden kalma 3-5 borsacidan birisiyim......Bankaci ve (eski) araci kurum sahibi borsaci birisiyim.......Tekrar yazmaya baslamadim........Guzunun onceki sayfalarda bana satasmalari var.
                            Diyorki " SANAL OLARAK ALIP-SATANLAR"...
                            Ben sanayicilik donemimde 9 ay sabah 7.30 aksam 21.30 verdigim mesai nedeni ile BORSADA pozisyon tasimadigimi YAZDIM.
                            Adamin (GUZUNUN) 34 yillik borsacilik yasantimin TAMAMININ BU SEKILDE OLDUGUNU IHSAS EDERCESINE yazmasi hos degil.
                            1978 ylindan beri surekli borsadayim.....2012 deki 9 aylik donem HARiCTiR.
                            Bir sekilde borsada profosyonellige geri donmus olmam nedeni ile de forumlarda YORUMDA bulunmam ARTIK ETiK DEGiL.
                            Bir diger husus ise Guzunun forumlarda MAKRO analizler ile ALIM-SATIM yaptigini yazip cizmesidir.
                            Isin bu yonu tamamen "samimiyetsizliktir" bence..
                            Senin MAKRO analizlerinle bile yakin zamanda o cok ogundugun "DASHAKLARINI" piyasa burdu, ve seni "igdis" etti.. Ben o noktada sana muhalefet serhini koydum ve senin postunu butunu dalak ve bobregini ALDIM!!
                            Guzu Arkadasim sen TRADERSiN.......Ve BAL GiBi teknik analizden yararlanarak bu fonksiyonunu iCRA ediyorsun.
                            VE BUYUK IHTIMAL ILE KENDIN DE TEKNIK ANALIZ YAPIYORSUN? .....Ama bir yerlerde yetersiz kalip DUVARA tosluyorsun.
                            Yani, YEME BENi..
                            Bu boyle olmasaydi, Teknikcilerin orada burada yayinladiklari grafiklere KEFAL gibi atlamazdin!
                            Sahsima, borssaciligima, ve profosyonellegime LAF SOKULMADIGI muddetce (cevap hakkim dogmadan) yazmayi dusunmuyorum.
                            NOT;
                            Sanal alemden cikip gercek alemden pek cok kisi ile fiziki olarak tanismis sohbet etmis birisiyim.
                            Sahi bu KUZU denen nesneyi goreniniz, onunla tanisaniniz varmi?

kuzu.....
                            kuzu Nickli Üyeden Alıntı
                            tecrubemle sabittir....BIRI GELIP BANA CATTIMI....bu donus sinyalidir hep...aslinda sermur u 104 000 de bekledim...gelmedi...short kalmami istedi....simdi geldi...SHORTTAN IN DEDI EMME....guzu bu boru deelll....goruneni deelll gorunmuyeni gorur........
                            bu yorumum....percinlenmistir ve donus baslamistir....baska sey yazmama gerek yok....yuce rabbim insanlara akil vermistir...DEGERLENDIRIR...
                            SEVGILERIMLE...

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

Madde madde... moodys ekim 2012 şartları....

-Cari açığın yapısal olarak azaltılması,
                              -döviz rezervlerinin artması
                              veya
                              -özel sektör dış borçlanmasının azaltılmasıyla
                              -dış kırılganlıkların azalması halinde,......................... kredi notu artırımını değerlendiririz.

''Orta Vadeli Program (OVP) Türkiye'nin mali gücü açısından pozitif bir nitelik taşıyor''

''Türkiye'nin önündeki zorluklar'' başlığı altında ''Önemli dışsal kırılganlıklar'' ve ''cari açık'' maddeleri sıralandı.

Moody's açıklamasında, Türkiye ekonomisinin 2012 yıl sonunda yüzde 3,0 oranında büyüyeceği, 2013 yılında ise büyümenin yüzde 3,8'e yükseleceği öngörüsünde bulunuldu. Derecelendirme kuruluşu, Türkiye'de enflasyonun bu yıl yüzde 7,5, gelecek yıl ise yüzde 6,5 oranına gerçekleşeceği tahmininde bulundu.

Türkiye'de cari açığın bu yıl GSYH'na oranının yüzde 7,8 olacağı, 2013'te ise bu oranın yüzde 7,4'e gerileyeceği öngörülerine yer verilen Moody's açıklamasında, ''Uluslararası ekonomik ortamın giderek daha zorlu bir hale gelmesine, Türkiye'de iç talebin azalmasına rağmen, Türkiye'nin borç yükünü azaltmak için gösterdiği çabaların bu durumdan büyük ölçüde etkilenmesi olası değil'' denildi.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

eksper..abi.....

kar al rakamım 103 ...stop şimdilik yok...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information