..........
Ay Yıldız
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
kuzu..........
dunyanin en hizli yukselmis borsasi ile karsi karsiyayiz..
skenderin acelesi....acele giden ecele gider....acelesi var 2014 sancili...cumhurbaskanligi meselesi var...agam hesap yapiyor baskanlik sistemi felan filan derken....DENIZLER DALGALANACAK....DAGLAR YURUTULECEK....
GUZU sessiz ve derinden....borsa tarihinde gorulmemis furgunu planliyor...doviz...borsa....bu ikisinde...muhtesem bi furgunu kacirmamak ucun...zamani ki 1 yil var bu borsaya once yansir sonra dovize sira gelir....bele furgunlarda SAKIN OLACAKSIN...
bende sakinim...hadise sadece budur...
INCE ISLER...usulet ve suhulet icinde gorulur...bende oyleyim su an....
....................
ben gunnuk oynuyan biri degilim...SLOW TRADERIM...bende hareketler yavastir...bi tosbaga gibim yani...
.............
usulet ve suhuletin ikinci bolumunu uyguluyacagim...subatta....birinci bolum aralikta idi...
sonra gidip yatacagim...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
eksper.............
tarih 5 aralık....vob 96000....tarih 27 aralık vob 98000.....süre bir ay.... tüm cıkış 2000 puvan....madem bunun eli long bumudur yani....benmi körüm yoksa pohpohcularmı...kardeşim...98500 ve hadi 99000 son derece önemli...bir aydır aynı yerlerdeyiz...buralar kırıldıgı anda 110000 lere rally yapar bu....onunücün stopbum gecerli....inat etmeyecegim..bir aydır para kazanamıyorum...eger stop olursam slow benim icin biter ve gögüs gögüse muharebeye girerim....hala sözümün arkasındayım buralar bıcak sırtı olsada şort yeri....bu zamana kadar kimseye ora şort bura şort yapmadım....hep long ve cıkış dedim...taki 98000 ne kadar savrulma olacak ve zoraki 98000 dedim...şimdi oradayız ve şorttum....bundan sonraki cıkışların hepsi şuursuzca altı boş cıkışlardır....piyasa yapıcı buna dur demeli....98200 ve başabaştayım...bunun üstü zarar.....kellem koltugumun altında.....
chaotic.....
1-2 ay önceye kadar PALA vobda kazanmaya çalışıyordu. Spotu voba göre çıkarıp indiriyordu.
Artık spottaki malın dağıtımını düşünüyor. Dün yapılan hareket de spota bu sabah alıcı çekmek içindi.
Spotta mal dağıtımı uzun sürer, alıcı gelmedikçe yukarı gitmek icap eder. O yüzden, bence shortçular stoplarına sadık kalsın, her ihtimali gözönünde bulundursun.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
eksper..........
chaotic...elim tuşa gidip gidip geliyor....
saldım....525...
kapattıgım yere inerse tekrar şortlarım ...yoksa bulaşmam artık....
....bastım tekrar...
....aynı yerden kapattım tekrar....
..tekrar bastım 650...yılmak yok...
short stop, ömür boyu short yapmam artık belki de...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
borsada para dağıtılıyor .almayana ne denir? .... demiş........... bir arkadaş.......
kuzu....... anlatmış...
enayi denir....bu foruma toplam 10 mesajin var....10 cusu bu....
kizmadim....merak etme....
enayi tanimi gorecelidir borsada.....anlasilan benim sistemi tanimiyorsun....USULET VE SUHULETI...
SIMDI IZLE....
ELIMDE IKI MAL VAR....BIRI 95 000 LERDE....OBURU 98 000 LERDE....VE DORT KADEMEYE KADAR GIDER....
GENELDE MARJ KADEMELER ARASI 1000 VEYA 2000 PUNDIR....BORSA YATAYSA....emme borsa marjinal bi yukari trendde ise....bu fark 3000 e....bazende 4000 e furulur...
para nasil kazanilir....her 3000 puan asagi geliste....yeni kademelerdeki kar alinir...ilk kademe hep tutulur....gercek dusus ucun....
bu sistemi bu forumda canli canli uyguladim...herkes biliyor....sende simdi goreceksin...hadise sudur....ayni yorumlarla hem amerikan borsasinda oynuyorum....hemde bizimkinde...bizimki gudulen bi borsa oldugu ucun...kisa vadede youmlarim tutmuyor bizde...ama amerikan borsasinda tutuyor....hem kisada hem uzunda
o yuzden bizimkinde...USULET VE SUHULETI UYGULUYORUM...O MUTLAKA YAKALIYOR SKENDERI....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
thebaboli yazmış................
Aşşa köyde sp 500 nickli arkadaşa cevap olarak yazdıydım buraya da kopyalayayım dedim.
sp500 Nickli Üyeden Alıntı
bir ayı olarak 2012 yılında efsane bir zarar yazdım. ha düştü ha düşecek derken 2013 yılına giriyoruz. maddi zarar bir yana sağlığımızdan da olduk. teknik analiz , bilançolar , büyüme rakamları falan filan hepsi hikaye. türkiye borsasında tek gerçek var. o da yabancı . yabancı almadan çıkmaz. satmadan düşmez. bu iş son 10 yıldır böyle . tövbe ediyorum 2013 de yokum artık. darısı herkesın başına. aklı olan uzak durur.
Geçmiş olsun. Küresel ısınma bile ayuların nesli için böyle bir kıyım yapmamıştır. Bu sene tanıdığım bir çok ayu beyaz bayrak kaldırıp pes etti. Benim içinde berbat bir sene oldu. İnşallah seneye hepimiz için güzel bir yıl olur.
Bu bize bir kez daha şunu gösteriyor ki yatırımcının ayısı boğası olmaz. Piyasanın ayısı yada boğası olur.
Piyasa kaldıraçlı ise temel analiz = temel gereksizliktir.
Duygularla trade edenin sonu duygusal hazin bir son olur.
Teknik analiz ne derse uyun. Uymasanız bile tersinde poz almayın.
Tepe ve dip avcılığı peşinde koşmayın. Bakın kaç gündür şurası tepe burası tepe dedik ne oldu. Hala nerdeyse her gün yeni tepe geliyor.
Herkes her işi yapamaz. Baktınız olmuyor bırakın. Nerdeyse hepimiz futbol oynamışımızdır ve futbolcu olmak istemişizdir. Kaçımız olabildik?
Kaybettiklerinizi kazanmak için uğraşmayın. Bearbull abimin de dediği gibi %50 kaybettiğinizi kazanmak için %100 kazanmalısınız. Bu da genelde mümkün değildir.
Kendinize limitler koyun. O kadar kaybediyorsanız bu işi bırakın. Para eklemek değil para çekmek amacınız olsun.
Kaldıraçlı piyasaların size sunduğu kaldıracı full kullanmanız çabuk kazanmanıza neden olabileceği gibi çok çabuk batmanıza neden olacaktır.
Kesinlikle sistemsiz ve stratejisiz işlem yapmayın. Bir poza girme kararı aldığınızda kaçtan girip kaçta kar alıp kaçta sl yapacağınız belli olsun.
Kurallarını bilmediğiniz oyunda kaybetmek zorundasınızdır. Önce kural kitapçıklarını okuyun. Oyunu öğrenmek için izleyin sonra ücretsiz (demo) olarak kendinizi deneyin.
Sizin için önemsenmeyecek parayla oynamaya başlayın. Sakın ekstra para bulmak için borç para ile işlem yapmayın. Mutluluğunuzu ve sağlığınızı kaybedeceğiniz kadar parayla oynamanız sadece kaybetmenizi kolaylaştıracaktır.
Mühendis olmak için 8+4+4 sene okuyorsunuz minumum. Trader olmak için hiç yoksa 1 sene okuyun izleyin. Kendinize sistem ve strateji oluşturun. Bu sistemi tamamen tanıyın. Nerde ne yapar ne yaptığında siz ne yapmalısınız bunları belirleyin. Sonra antrenman sahasında deneyin (demo). Sonra asgari ücretle işe sokun (çok düşük parayla reel olarak işlem yapın). Zamanla başarabiliyorsanız yükselerek çok iyi yerlere gelebilirsiniz.
Her an pozda olmak veya poz almak zorunda değilsiniz. Yada bir pozdan çıkıp hemen diğer poza geçmek zorunda da değilsiniz.
Piyasanın günlük haftalık aylık hareketinin tamamını kimse alamaz. Sizde almak için uğraşmayın.
Neyse çok uzatmayayım. Ha sen bunlara uydun mu diyorsanız uymadığım ve kısmen ders çıkardığım için yazıyorum. Hayatımda hiç bir derse bu kadar para vermedim sizde vermeyin diye yazıyorum.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu'ya sormuştum............
"mâlî uçurum da nesi...? Obama'nın yerinde olsam.... hazır vergi alma fırsatı gelmişken..... kaçırmam...diye...
cevaplamış..
usaglar....bugun mercidabik meydan muharebesi basliyor....zamanlama tamam
karsimizda memluklu mogollari yenen TURK DEVLETI var....aramizda biyikli...badem biyikli....devsirme muslumanlar var....savas cetin gececek...
amerikada mali ucurum trasi var....bu amerikalilar cok ilginc...bu kararlari kendileri aldilar amerikayi kurtarmak ucun....simdi....care diye aldiklari bu kararlara mali ucurum diyorlar....bunnar vergilerin artirilmasi ve devlet harcamalarinin kisilmasi...bunnari kendileri aldilar....borc tavanini 16.4 yaptilar....aslinda bu mali ucurum degil...OLMASI GEREKEN...o yuzden boyle yavaslar...kimse ellemek istemiyor aslinda....oy korkusu ile topu atacak adam ariyorlar...sevgili A-YI....soruna cevap olmustur umarim...sevgiler bitanem...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu......
..
bu kararlar...degistirilirse...yani vergi artirimi yok....harcama kisintisi yok....
o zaman amerika butce aciklarini gene borclanmayla yapacak....cinden...petrol ulkelerinden...ve multynationallardan...borc tavani firlar ve gdp ye orani kirilgan noktaya gelir...
NETICE ITIBARIYLA.....
BUNUN BORSALARA OLUMLU DEGIL OLUMSUZ YANSIMASI LAZIM...cunki....parayi veren cin ve digerleri artik sifira yakin bi faizle para vermiyebilir VE FAIZLER FIRLAR....BU BORSALARA ILK ETAPTA YUZDE 25 GOCUS GETIRIR...
bakalim ne yapacaklar....
...................
zaman zaman yazilirarimda....KRIZLERIN EN HASOSU.....bono krizidir deyip durdum....ISTE ORAYA GIDIYORUZ...BALON MUHTESEM...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
ekaya........... yazmış...
http://www.ft.com/cms/s/0/4e26bf9c-4...44feabdc0.html
Is this a bond bubble I see before me?
By John Redwood
ayilari da aglatir... hos olmaz...
nasil cozumleyeceklerse artik... mevduat kredi orani 100%u gecmisken, kanimca kisa cubugun kalin tarafi bize duser.
ek olarak, svg kuzu
abd nin petrol uretiminde suudileri gecme plani ve dogal gazda ciddi ucuz fiyat ile enerji piyasalarina giriyor olmasini nasil yorumluyorsun ?
ucuz enerjinin buyumeye major etkisi varken, felaket beklerken bir anda dunya, abd kaynakli yeni bir buyume cilginligina girebilir mi ?
bu.......... incelenmeli......... gözardı edilmemeli.....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu.........
market makerler...
kim bunnar....bankalar....2007 ye kadar fiyatlari cize cize gokyuzune cikardilar....birilerine cakariz umuduyla....
caktilar mi....cakamadilar.....BIZ ONLARA SHORTLA CAKTIK.....biz ihya olduk onlar batti....
bu kerizler gene gasiniyorlar....gene ciziyorlar fiyatlari.....
market makerler....borsalar cinar agacidir...once govdeye tirmanir millet....sonra dallarina tirmanir insanlar....dallar yukari ciktikca incelir ve kopar....koptumu yere gurbaga gibi serileceksiniz....acirsam namerdim...
turkiyedeyken....cnbc hep acikti....2007 aralik....ben shorta gomulmusum ve terste gorunuyorum...birden 25 yasinda bi bas ekonomisti cikardilar...merill den....daha cikisin basindayizdeyip makro nedenler sayip durdu...kerim agabeyim yanimda yeddi ceddiyle yuklenmis....yaktin lem ikimizide guzu demezmi....dedimki adam ve soyledigi hersey bizden yana....git biraz margin parasi getir....koskoca sirkette adam kalmamis bu 25 yasinda oglani surduler....onun tum bilgisini ben bi haftada siciyorum....DAYANACAGIZ DEDIM....DAYANDIK...2009 DA ACAIP BI SERVETE ULASTI...gitti 23 yasindaki pankaci kizla evlendi...68 inde rahmetli oldu...paralar giza galdi...yani hayatta kazanan yok....EGLENEN VAR....
.........................Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Bu da benden....."bir komplo teorisi".......
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20367615.asp
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20781866.asp
2012 Haziran ayında bireysel emeklilik kanunu çıkar.... %25 devlet teşviği önemli bir rakamdır....
Bütçeye para koyulabilmesi için...... Yılbaşında uygulamaya başlaması öngörülür.
Birileri..... yeni durumdan istifade etmek için..... pozisyon alırlar...... endekse tesir eden 3-5 hisse'yi toplamaya başlarlar........Böylece.... Endeksi çıkarırlar.....Dünyanın en hızlı çıkan borsası oluruz......
Bu arada yeni kanuna göre ,fon yöneticilerini düzen altında tutmak amaçlı yönetmelikler SPK bürokrasisi tarafından yılbaşına kadar bir türlü hazırlanamaz...........
Geç uyanılır... Yeni çıkarılan SPK kanununda geceyarısı SPK yönetimini devre dışı bırakılır..... Ama , takvim de işlemektedir......
Devlet , bütçeye bireysel emeklilik sistemini teşvik için...... büyük para koyar.....
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22279529.asp
3 Ocak 2013 tarihinde şişmiş fiyatlardan fonlara hisse devirleri başlar......
Olan devletin koyduğu %25'lere olacaktır.........k24
"nasıl komplo teorisi ama..."Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
SPK......
MADDE 107 – (1) Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. Ancak, bu suçtan dolayı verilecek olan adli para cezasının miktarı, suçun işlenmesi ile elde edilen menfaatten az olamaz.
(2) Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayanlar iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar.
(3) Birinci fıkrada tanımlanan suçu işleyen kişi pişmanlık göstererek, beş yüz bin Türk Lirasından az olmamak üzere, elde ettiği veya elde edilmesine sebep olduğu menfaatin iki katı miktarı kadar parayı, Hazineye;
a) Henüz soruşturma başlamadan önce ödediği takdirde, hakkında cezaya hükmolunmaz.
b) Soruşturma evresinde ödediği takdirde, verilecek ceza yarısı oranında indirilir.
c) Kovuşturma evresinde hüküm verilinceye kadar ödediği takdirde, verilecek ceza üçte biri oranında indirilir.
uygulamayı göreceğiz.......ancak...bundan sonra he yazdığımızı "iki defa düşünerek" yazacağız.....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
eksper..........de....havlu attı...
poz yok....kesip attım 100500 den....evlad ı fatihan rahatsızlandı...üc gündür onun derdiyle boguşuyoruz....cok şukür düzelme belirtileri oluştu ...
Bu arada allahtan şifalar dilerim....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu.............
......... rakkamlar gercek degil...onlar gosterilen...onlarin gercek olabilmesi ucun...
50 milyon dolarlik satis geldiginde onlarin yikilmamasi gerek...s
u an o satis henuz yok...
cunki pozizyon ayarliyor....yani shorta yerlesiyor...aciga satis ucun zaman ve mekan ayarliyor...SENDE BU AYARLARA DIKKAT ET...
skenderi alkisliyacagina....para kazan...longda isen ne zaman kapatacan bununla ilgilen...
benim gibi usulet ve suhulette isen...strateji uygula...misal bugun ucuncu kademe gunuydu...95....98...101....DORDUNCU KADEME 104 VE SON
PARA GAZANMAK BI SANATTIR....bu ise zamanla danstir....bu dans 20 yilda ogrenilir.....bekle ve gor...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
eksper..........
piyasaya gelirsek ...üc gün üst üste eksi kapanış görmeden şort acılmaz artık....kabul etsekte, etmesekte düzeltme yapamıyor bu borsa....110000 ne gidiyor artık....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
Yorum