Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
benimki basit aha şu çızıklafrda ne demiş pala yeşil destekte al 94800 kırmızı dirençte sat 96400
kırmızıyı geçese ayrı ama ilk iş kırmızı bu sefer geçemecek bence
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
eksper.........
*bu bölgeye neden girilmez....her iki tarafında para kazanma şansı var....
*poza girilecek yer de bir tarafın para kazanma şansı olmaması lazım....
*yukarıda savrulma 98 var....aşaşgıda düzeltme 93 var....hangisine gidecegi mechul...bulaşmamak en güzeli....
*buradan 98 e cıkışı logcu sürü toplamak ücün yapacak....ve bunları tövbekar edecek....bunu kayıt edin....
*onun ücün akıllı borsacının 98 şort...93 long demesi icap eder....gerisi fasafisodur....
*bakın sinsi sinsi alıyor....garanı bastı 8. 76 ya .... vobun gözü yukarıda....bu bana 98 önce diyor....
*gücde azalma var.....dikkat longcular....
*şort gücleniyor....azami dikkat....
*sabahki longcu buradan acil reverse şort olmalı...anlık görüntü bu....
*dengedeyiz....95300 üstü long...altı şorttur....
*625şort cıtır ücün....700 stop
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Oyle ya araci kurumun onca masrafi var, bu masraflar nereden nasil cikacak? Laf salatasi ile (senin yaptigin makro analizler gibi) isi gecistirir dururduk.
BU MAKRO analiz masalini kafamdan atmak zaman aldi. Araci kurum mentalisini de...
Musteri ile beraber bizde dalardik, alirdik satardik. Ama tehlikeyi gordukmu en cabuk emniyetli seride gecen de biz olurduk. Yani akincinin onde gideniydik amma belirli bir yere kadar RiSK alirdik.
Simdi yaslandik, durulduk, artik araci kurum sahibi de degiliz?? Dolayisi ile YORUM seklimiz sadece grafik olmaya basladi.. Makro yorumlari da biraktik. Ac bak TV ye, adam cikip 1/2 saat konusuyor.. Ne dedigini anlayan varmi acaba??
YOKKKKKKK..
Gec bunlari, agam pasam.. Gec bunlariii..
- Faizlerin %6 lar seviyesine gelmesiyle ve burada aşağı yukarı kalıcı olacağının anlaşılmasıyla birlikte endeks te yukarıya hareketlendi.
- Yıllık faizlerin %10 lar seviyesinde olduğu dönemlerde temettü hisselerinin de yıllık verimlilikleri aşağı yukarı faiz kadar %8-10 seviyesinde olmaktaydı.
- Zamam içerisinde yıllık faiz ve yıllık temettü verimliliklerinin eşitlenmektedir, yani bir tarafta %10 gibi temettü verimliliği varken diğer tarafta %6 lık yıllık faiz uzun süre bu kadar ayrışamaz. (Firmaların karlılık ve temettü dağıtım politikalarının değişmediğini varsaymak koşuluyla)
- Bu kapsamda; temettü dağıtan şirketlerin verimlilikleri %6 lar seviyesine gelene kadar fiyatlamaların devam edeceğini beklemek gerçekçi bir yaklaşımdır.
Örnek : TUPRS Hisse başı 4 TL civarında temettü dağıtırken fiyatı 40 TL ler civarında geziniyordu. (%10 verim, %10 yıllık faiz)
4 TL dağıtmaya devam edeceğini varsayarsak faiz kadar (%6) temettü verimliğinin korunması için olması gereken fiyat 66 TL .. Şirketin 2013 yılında 60-70 TL arasında bir fiyat aralığına oturması bu bakış açısıyla beklenebilir ....
Bir de tabi faizlerin düşmesinin şirket değelemelerine (risksiz getiri oranı, firmaların kaldıraç kullanma maliyetleri) olan etkileri var , o da ayrı bir konu ..
Saygılar ..
mr.patience....... ek..yazı..yazmış...
selam dostum...bu bakış açısı kurumun yada piyasanın bakış açısıyle de örtüştüğünde dediğiniz yerdeyiz ok....ancak düşen faizler kurumların da zaman içinde karlılıklarını eski cömert verimlilikleriyle paylaşma arzularında bir miktar erozyona sebep olabilir ! bu da gerçekçi bir yaklaşımdır..dikkat edilmelidir
evet..90 larda %100 lerin üzerinde ki borçlanma faizlerine paralel kurumlar hissedarlarının yatırımlarını enflasyona ezdirmemek adına %110..%120 temettü rakkamlarına imza atılmıştır.. bugünleri yaşadık.....ancak buna paralel hiçbir kurumun şimdi düşen faizleride göz önünde bulundurmadan faiz oranlarının mutlak üzerinde çok cömert kararlara da imza atmayacağı aşikardır...
........"bir işletmeci olduğunuzu varsayın..niçin piyasada geçerli olan faizin çok üzerinde gerçekleşecek kahramanlıklarda bulunasınız ki ? önce işletmenin devamlılığı...ve büyümeye dönük yatırımlarının finansmanı gelir değil mi
....hisse fiyatı konjonktüre göre iner..çıkar yada speküle edilir.. ......kurumların öncelikli hedefleri ort.temettü verimliliklerini mutlak korumak adına piyasada ki tahta fiyatlarını kontrol etmek değildir...yada bu dengeyi koruyan ayrı bir kurum yada mekanizma yoktur ! bu piyasada belirlenir ancak ne tarafa gideceği ...yatırımcı lehine olup olmayacağı kat'i şekilde kestirilemez !
......Bu noktada artık faiz / getiri ilişkisinde düşen faizlere paralel olarak işin mevduat tarafında ki...veya işin temettü tarafında ki yatırımcınında artık paradan para kazanma devrinin giderek daha çetin bir hal aldığı zorlu dönemlerde yaşadığı da bir gerçektir !...
......İşte şimdi ülke ekonomimizin ve yatırım beklentilerimizin pek alışık olmadığı bu yeni düzende düşen faizlere rağmen temettü paylaşımlarında mümkün mertebe cömert davranabilen şirketlerin önemi ve değeri iki katına çıkmalıdır
ele aldığınız konu hoşuma gitti ve bende ek bir paylaşımda bulunmak isedim.. esen kalınız
exper hocam bu çıkış 98 çıkışı mı yoksa daha belli değil mi? ..sorulmuş.........
cevaplamış.........
arkadaşlar bunun adı cıkış degil ...savrulma ....cıkış bitti...keriz toplama yapacak...oda yaparsa..yani buraya kadar cıkış garantiydi...bundan sonrasını almanız cok zor.....
işin şakası looo..
ne zebellağı oğlum, sen aslan05 (ümit abi)i bir göreydin boy-post neymiş görürdün..mübarek 2m.
cort mafyasını kurşun manyağı yaptı pala. ben bir şekil saklandım çalı dibinde..
ortalama yükseltmek için elim tetikte, normalde terse paçal yaptığımda bu gavur hep beni avladı.
bu sefer kaldıracım düşük diye babalınıyoruz emme yakındır ümüğümü sıkması. 104 bin üstüne kaçarsa çifte zevke kurban olacağız hem longdan kâr alamamış
hemi cort zararı taşıyacağız.
bizim DAYANAK varlık spot30.. Click this bar to view the full image.
bu da PEGA'dan..........
aha bitti...
bak lem MANİF eyi bak...
Click this bar to view the full image.
burdaki sarı ve kırmızı T3 ve T7 ta nerenin kanallarıymış...
Click this bar to view the full image.
gördünüz mü ?
pempeler kısa vadeli RALLİ kanalıymış...
sarıynan, gırmızu çok ama çok önemli
T3 VE T7
T3...
2008 VE 2009 dibinden geliyo... UZUN VADELİ YÜKSELEN KANAL DESTEĞİ
T7... ise
2008 tepesinden geliyo... YÜKSELEN KANAL DİRENCİ
resme böyle baktığında
daha ALTIN FURUŞ un a sında bile değiliz diyor insan
hele pempe kutuda işaretlediğim gibi
T7 (şuan 101.500 ) geçilsin sen o zaman gör ALTIN FURUŞ u...
resme böyle bakınca, hangi akla hizmet CORT açıyoruz demeden edemiyor insan
ulen ne güzel internetten bişiyler seyredecektim...
boş işlernen, grafiklernen uğraştırdınız beni yaa... ne işinize yarayacaksa...
baboli den ilk alıp çizdiğimde '' la bu T7 neyki... t3 ile t1 farkı kadar 12900 yukarı paralel atmış... emme biyere değmiyor, neyiki '' diyip durudum
meğersem ta nereymiş
10 yıl önceleri sitede Sn. Starerdi adlı bir arkadaş daha vardı. Sonra çocuğu oldu ve tekrar yazdığını görmedim ama zamanında koyduğu grafikler ile çok sağlam bir teknikçi olduğunu göstermişti Cafe Trend'de. Ondan öğrendiğim tek şeyi de burada paylaşmak istiyorum:
Kısa vadeli grafiklerde çalışma ihtimali en yüksek hareketli ortalamalar 1000'lik ve 30'luk ortalamaların kesişmeleridir. (Gerçi ben daha sağlam olsun diye 50'lik kullanıyorum ama bu kısmı önemli değil...)
Sn. Starerdi şöyle demişti: Dakikalık grafikte eğer 30'luk ortalama 1000'lik ortalamayı bir tarafa keserse o tarafa doğru işlem yapmak için hazır olmak lazım. Çoğunlukla 1000'liği kesen 30'luk çizgi tekrar binliğe yakınsıyor ve alış/satış için en iyi fırsatı veriyor.
Basit ve pratik ve bence işe yarıyor...
valla aslında paradigmayada dedimdi 97den cortlecedim
keçi misali bi tutam daha bi tutam daha derken 96 dan anca cortlayabildim görüyon
bu hafta kim ne dersee desin 92-94 aralığına gelir hemde perşembe gününe gadar ben bunu bilir bunu sölerim ralliye ocaktan evvel başlamaz ocakta düzeltmesini yapar 100 e gider
Her seyin bir vakti, bir saati var derler.
Vakti gelmeden hic bir sey olmaz.
Petkim'in de vakti geldi galiba...
Ne kadar surer, nereye kadar gider Allah bilir...
Goturenler bile simdiden bir sey soyleyemezler. Kim ne derse desin ben de dahil inanmamak lazim.
Topladiklari mali doke saca, yukari goture goture, yedire yedire fiyati bir yere kadar cekerler. Sonra ellerinde mal kalmayinca, mal piyasaya iyice yayilinca birakirlar kendi haline.. Hatta bi de aciga verirler ki kolay ve hizli dussun. Buna borsa jargonunda operasyon derler. Operasyon yiyen kagit bir daha yillarca iflah olmaz.
Otobuse ileriki duraklarda daha cooook binecek ve inecek potansiyal yolcu olacaktir.
Soforun bundan sonraki isi daha zor.. Inenle bineni eslestirecek. Ayakta yolcu gidemez. Cok binen olursa bekletecek, inmelerini saglayacak. Cok inen olursa da kotu, inenlerin maliyeti de var, otobus bos gidemez. Yakit parasi var, soforun, muavinin ucreti, otobusun bakimi onarimi, lastigi, servisi v.s v.s
Bunlar soforun isleri.
O isini bilir... Biz ayagina dolasmayalim yeter.
Herkes icin hayirlisi, sofor icin de, yolcular icin de...
Syg,
Yorum