Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzu....

kurulan oyun su....yunan eurodan cekildim derseye oynuyorlar...CEKILDIM DERSE....EURO...1.35....sonra 1.5....sonrasida var...

cekilmiyorum derse....euro...1.15 aninda....BU IKI SEY...VOLATILITY VE GEL GIT YARATIYOR....

SU ANDA....ne olacagini bilende DOYCE....onu izlemek ve cozmek mumkun....

....................
    yani bu olay....GERCEK BI KOL KESME OLAYI...hem longcu ucun...hem shortcu ucun....

iste STOPPLOSS....SADECE BOYLE OLAYLRDA KULLANILIR....

cunki...

hangi yone kirilirsak....o yonde yuzde 10 ila 15 duz gidis var...bu yuzden TETIKTEYIM HEP....

.................
    ALTIN FURUS...veya hedef yerin dibi gibi....hikayelere gore oynamadigimi herkes biliyor....onlar latife....

ESAS OLAN....traddir....o yoksa para da yoktur....

tradde esas ise....yuzde 10 ila 15 lik dalgaya binip inmektir.BUGUNE KADAR HEP ONU YAPTIGIMI GORDUNUZ.

..........................

BU YUKARI DALGAYA...64 000 DE long yonunde bindim...ikili dip yapar umuduyla 67 000 lerde 3100 puan alarak indim...YANILDIM...IKILI DIP YAPMADI...yukari surdu....yuzde 10 cikti....kaldi yuzde 5 i gitmiyebilir ...gidebilirde....YUNANA BAGLI....

..................

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu........
      ........................
      aps...211 000 lere indi...dususte....bi cok insan cikiyor...flat girecek....

hislerim...

dusmemeliydi....70 000 altina inmemeli....o zaman yuzde 5 eksi acma ihtimali var....

inerse....yuzde 50 yuzde 50....longa ve shorta....
      ..........
      teknik olarakta....haftalik verdigim yorumdaki zirvede....70 000 ler...

bizim borsa AYI TRENDINDE.....BU TREND LINE....ONUMUZDEKI HAFTA 75 000 LERDE....bunun ustu...AYI TRENDI KIRILIP BOGA TRENDINE GECIS YERI....

70 000 lerin zirve oldugu haftalik yorumumda ise....onumuzdeki hafta dip 62 500 de....

savas....cocuk oyuncagi deellldir...

.........

eksper...
      hislerimin tercümanı...başımın tacı...işte buna oynuyorum sevgili dostlar....yarısını alarakta kilitleme yaptım....şu an aslında tam zirvede....kırabilir ...kırarsa 75000 de....

kuzum başımın tacı....senin yanında her zaman kalemimi kırarım biliyorsun....72000 son nokta....
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

BaBo....

ABD bölünebilir....
        ABD gezilerim sirasinda farkli eyaletlerdeki sahsi gozlemlerim..
        Ozellikle Texas eyaleti basi cekebilir.

Zaten adamlar USA kurulus anayasasina da "eyalet olarak bu haklarimizi sakli tutariz" seklinde bir ibare koydurmuslar.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

Açıklama......

Her gün 10 saatten fazla bilgisayar başında dururum....
          Araştırırım..
          Sorarım...
          Sorgularım...

Topu topu..... Yılda iki kelepir hisse yakalamaya çalışırım...

Endeks beni çok...çok ilgilendirmez......(az...az..ilgilendirir..)

Bulduğum hisseyi.......alır...beklerim......... Kıymetini bulana kadar............. Sonra alan hayrını görsün...

Peki...niye VOB topiğindeyim....

Kuzu gibi gavurcam yok...... İyi/kötü.... dünyayı analiz etmeye çalışıyor......

NETAŞ'ı 40 TL den alıp.... 8 TL ettiğini gören kişileri tanıyorum..... Sonra 280 etti ya.....

Yeni NETAŞ'lar bulabilmek için......... 40 TL den değil..... karanlığa 5 kurşun....
          11,10,9,8.......... lerden alabilmenin bir yolu da..

Global analiz.........

O noktada....... kuzu gibi analizciler.... mutlaka faydalı...........
          (her ne kadar... 2008 yılında tersoya düşüp , burdurup, müşavir olduysa da... )

Saygılarımla
          talebe AYI (ayıysa ayı.... boğaysa...boğa...ama ..kesinlikle..analiz peşinde.... )

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

KUZU...
            olay su....merkezler hazir....

neye hazir....euro nun cokmesini engellemeye hazir....

ne yapacaklar....spekulatorler euro satacak....bu kerizler ise alacak....euroya bogulacaklar....dolar...yen dayayacaklar piyasaya....

eeee....butun bunlar niye oluyor....PIYASALAR IYIDE....SPEKULATORLER MI KÖTÜ.....

HAYIR DEGIL....onlar akilli adamlar...

hani serbest piyasa vardi....hani kapitalizm vardi....birakin birbirimizi PARCALIYALIM....akilli kazansin.....

bu yapilan dupeduz SOSYALIZM dir....vergi veren halklarin parasini al....bankalara yama....HANI BU BANKALAR AKILLIYDI...

Yorum

• mancurya
              Çalışkan
              • 01 Haziran 2012
              • 519

A-YI Nickli Üyeden Alıntı
              mançurya....
              O zaman ertesi gün çimento kağıtları tavan tavan gitmişdi...

Normaldir sanırım...

.............

kuzu......
              cok acikliydi o....hem cimento hemde cam ektoru tavan yapmisti....

2006 da yayimlanan kitapta...INSIDE THE HOUSE OF MONEY....isimli kitapta....onlara tavan tavan ceken hedge fon yoneticisi....amerikali...o depremi en buyuk furgunum diye yaziyor...ne beklersin kapitalizmden....paralarinin ustunde IN GOD WE TRUST yaziyor...tanriya boyle inaniyorlar iste....

.........

muratman.....
              Tebrik ederim ağbi...

ZITLIĞI iyi yakalamışsınız...

Tabi burda benim yaklaşımım tamamen yanlış...

Utandım...

Çünki olayın inasanlık yanını düşünebilip ,yazımı ona göre yazmalıydım...

Bu açıdan normal dediğim şeyi yazmamalıydım...

Sonraki yazılar ise tamamıyla düzeltme niteliğindeydi..
              * ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

Değerli Mançurya..

Borsa kurtlar sofrası...........
                "koyun can ...kasap et derdinde......"

Onun için de malesef ..... "normal"......

ve... de...."Altta kalanın canı çıkar....."

Bir değerli abim.. "-kumarhane işletmemiş olan...ya da kumar oynamamış olan...borsada kazanamaz.." der.... Psikolojiyi ve acımasızlığı anlatmak için.....

saygılarımla

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu....

bu haftanin tepesi burasi 71 500 eski destek simdi direnc....dibi 62 500 de....

ne yapti....

ulusal 100 de....endeksi 58 500 le 63 500 arasinda 3 ay gezdirdi MAL DAGITTI....

INDI....NEREYE 54 000 E....ustune zararina mal verdi bizim usaglar...o mali aldi...

CIKTI.....58 500 e....o mali 54 000 lerde verenlere geri iteliyor...

niye....ALTIN FURUS VAR....ondan...ha ha ha......

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Yunanistan..... v.s...üzerine..

Ülkemizde her şehrin.bölgenin kendine has bir geçim tarzı.....sanayisi nasıl varsa.... Avrupa'nın da her bölgesinin bir geçim şekli paylaşımı gerekiyor....
                    Yunanistan bu duruma alışacak.... Bazı sektörler kaybolacak... Gelirler törpülenecek.....
                    Avrupanın uzak-kenar bir sayfiye köyü haline gelecek....
                    Gurbete çıkan almanya'ya...Fransa'ya gidecek......

Krizde ihracatını artıran tek almanya olmuş....
                    almanya'nın bizim topluluğa girişimize karşı çıkışının sebepleri gözükmeye başladı....
                    Topluluğun doğu tarafında kendisine alternatif bir çekim merkezi olma ihtimalimize karşı çıkıyormuş.....

saygılarımla
                    talebe AYI

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından son teknolojik ve bilimsel yenilikler kullanılarak hazırlanan 'Yenilenmiş Türkiye Diri Fay Haritası'na göre Türkiye'de 326 tane diri fay olduğunu bildirdi.

Yıldız, Türkiye Diri Fay Hattı Haritası'na göre Marmara Denizi'nde olabilecek bir depremin tsunami tesiri olmayacağını, İstanbul'da yapılması planlanan 3'üncü köprü herhangi bir fay hattı üzerinde olmadığı için, burada da bir risk görülmediğini belirtti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin herhangi bir fay hattı üzerinde bulunmadığını dile getiren Yıldız, 'Santral 9 şiddetinde bir deprem olacakmış gibi dizayn edilecektir, Türkiye'nin en sağlam yapısı olacaktır' dedi.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu...
                        ahanda verdigim rakkama geldi....71 500....

.............
                        4 cu partiyide bastim....bunun ustu....kol kestirir...duzeltmede....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu...............

NE KOL KESMESI COBALT....lehman oncesi cokuse oynuyorum dedimya 71 500 de...bugun agustostaki arbitraj ucun....elimdeki haziran kadar ilave short furdum....haziranlari uzlasmaya vade sonu.......agustoslari...temmuz 15 gibi ancak kapatirim....

ana yorumum....amerikan secimleri kasim ayi...bunun ucun...o yorumda demistimki....dow 11 200 e inmeliki....o dipten koyacagi tepkiyle....agustos eylul ve ekimi yatay egimli cikisla...kasimi dikey cikisla tamamlayip 14 000 ikili tepeye gelsin ve obama kazansin...

bu yorum nedeniylede 64 000 de girdigim longlardan 67 000 de indim ve shorta basladim...

ben bi macro spekulatorum....slow traderim....kurdugum oyun duzenini hicbirsey degistiremez...risk ve revard onumde....REVARD COK BUYUK...

O YUZDEN....ACIMASIZCA YUKARI SURDU....indirmek ucun...inen indi....beni asla indiremez...kendime ve bilgime ihanet olur....
                          vob da oynuyanlara....bunu her 3 yilda bi hatirlatiyorum....

vob ve garan....

vob u hisse gibi dusun...ama soyle...

diyelim 75 000 tl lik garan alacan...ve yatican...kar veya zarar...yaticn ustunde...

bunu garanda yapan adam...ayni para ile vob a girmek...ve margini filan takmamak istiyorsa....

vob da 10 kontrat acabilir ve 7500 tl oder....75 000-7500=67 500...kalir hesapta...bu kalan para marginler ve kademeli furuslar ucundur...

vobda....kaldirac yuvarlak 10 dur...75 000 tl lik garandki her cikistaki kar ve zarar....vob daki 10 kontratla aynidir...

KUZU VOB DA....bu sistemle oynuyor....eksperde oyle....benimle takilan herkes oyle 10 yildir boyle....

Yorum

• ÇAKAL
                            Ağa'nın Adamı
                            • 27 Haziran 2007
                            • 2545

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Yunanistan..... v.s...üzerine..

Ülkemizde her şehrin.bölgenin kendine has bir geçim tarzı.....sanayisi nasıl varsa.... Avrupa'nın da her bölgesinin bir geçim şekli paylaşımı gerekiyor....
                            Yunanistan bu duruma alışacak.... Bazı sektörler kaybolacak... Gelirler törpülenecek.....
                            Avrupanın uzak-kenar bir sayfiye köyü haline gelecek....
                            Gurbete çıkan almanya'ya...Fransa'ya gidecek......

Krizde ihracatını artıran tek almanya olmuş....
                            almanya'nın bizim topluluğa girişimize karşı çıkışının sebepleri gözükmeye başladı....
                            Topluluğun doğu tarafında kendisine alternatif bir çekim merkezi olma ihtimalimize karşı çıkıyormuş.....

saygılarımla
                            talebe AYI
                            Dünya düzeni..... dünyayı düzenin taktiği değişti.
                            Para hem ülkemizde hem de dünyada el değiştiriyor.
                            Babalar değişiyor.
                            Bunları göremeyip uzun vadede aşağı oynayanlar bitecek.
                            3 geri gelirse 5 ileri gider diye düşünüyorum.
                            Hele ki bizde.
                            Traktör sağlam olduğu müddetçe sorun yok.
                            Çamur mamur vız gelir.
                            Euronun sonu hüsran.
                            Dünya siyasetinde hep masanın altından parmak atan,yeni dünya düzenini el altından yöneten İngilizlerin uzaktan uzağa Euroya selam vermesi boşa değil.
                            Nasıl Gürcistan olayında petrolü 150 $ dan 30-40 dolar arasına çekip Rusları parayla dövüp bitirdilerse Suriye olayında da aynı taktiği kullanacaklar.
                            Türkiye'yi tek başına oraya sokup bu bölgede anafor oluşturmaya çalıştılar lakin yemedi.
                            Suriye'de Şii yönetimin devam etmesi USA'nın İran'ı sıkmasına mani olur.
                            İşine gelmez,eninde sonunda yıkacaklar Esad'ı,kaçarı yok.
                            Bunlar zart diye de olmaz.
                            Ayasofya cami olsun mitingine 3,000 kişi zor gelip
                            Haç işaretleri ile İslam yoktur amblemleri ile konser veren Madonna'nın konserine 50.000 kişinin hurraa ettiği,
                            Kıçı rahata alıştırılmış bir toplulukla da öyle her an dünyaya rest çekilmez.
                            Akıllı olup,her zaman masada olup,gençleri iyi yetiştirip pastadan sürekli yiyerek çaktırmadan büyümek...
                            Başka çare yok.
                            Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                            Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

kuzu..........
                              2008 den daha buyuk bi cokus bekliyorum....o provaydi...

.
                              ..kuzu ve izliyenlerinde...VOB KONTRTI....hisse senedidir...nasilki hisse senedine girer yatarsin...vob da oyle...ama obur koydeki usaglar....vob u gunnuk oynuyor hatta saatlik....onlarla bizim alakamiz yok....biz skenderi taklit ediyoruz...onun gibi oynuyoruz...o salaksa bizde salagiz...hadise budur...

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

biryerlerde buldum......

Borsagundemdeki mecnurla röportajdan alıntı;

-Senin gibi manipülasyon suçundan yargılanan bazı isimler şimdi borsada aracı kurum sahibi oldu, şirket patronu oldu? Sen de hiç, ‘Halka açık bir şirketi satın alayım, patron olayım’ diye düşünmedin mi?

Bana izin vermezler. Bir de ben ne anlarım patronluktan. Ben alsam ne yaparım; önce fiyatı yukarı çekerim, biraz hisse satarım, arkasından bedelli sermaye artırımı yaparım. Kasam parayla dolar. Fabrikayı çalıştırmam. Belki çalışsa zarar edecek ama ben borsada iki operasyonla fabrikanın kasasını parayla doldururum.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information