Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

madsoul.

Ben piyasadaki fiyatların içinde not etkisi olduğunu düşünüyorum,
    en güzel örneği dün faiz tarafında anadolu ajansının haberinden sonra hızlı bir şekilde gelen long coverlardı,
    bizim vadelide de notla ilgili düşen haberlere göre otomatik long-short hedge işlemlerinin gerçekleştiğini gördük daha önceki haberlere verilen tepkilerde..

Not gelirse ne olacağıyla ilgili düşüncemi haftasonu anlatırım
    ama bu fiyatlarda not etkisi dahil değil demek bence pek doğru olmaz,
    tekniği de şekillendiren zaten bu tür gerçekleşen veya gerçekleşmesi beklenen gelişmeler ve buna bağlı olarak alınan pozisyonlardır, dolayısıyla not geldiği anda zaten fiyatlara yansımış olan beklentinin satışa dönüşme ihtimali de bence göz önünde bulundurulmalıdır.
    Çünkü şu anda piyasada bulunan bir çok yabancı yatırımcı da moodys artışından sonra yabancı fonların almak zorunda olacağını bildiği ve hazır alıcıya ellerindeki malı teslim edebileceğini bildiği için pozisyon almış durumda..
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

Burada ...dursun............bakalım............... her altı ayda bir incelerim.....

KARAYILAN’DAN CHP’LILERIN DE IMZALADIGI "AYDINLAR BILDIRGESINE" DESTEK: BILDIRGE ONEMLI

-KARAYILAN SUREC SONUNDA TAM SILAHSIZLANMANIN GERCEKLESEBILECEGINI BILDIRDI.

-MURAT KARAYILAN, COZUM SURECINDE TBMM KOMISYONUNU DESTEKLERKEN, MECLIS’IN
      TATILE GIRMEMESINI CALISMASINI ONERDI.

ANKARA(ANKA) – PKK YONETICISI
      MURAT KARAYILAN CEKILMEYE ILISKIN "SIMDI HENUZ BASLANGICINDAYIZ. 2-3 GUN GECTI.
      BIZE YANSIYAN FIILEN ENGELLEYICI, HERHANGI BIR DURUM SOZ KONUSU OLMAMISTIR.
      MUDAHALE OLURSA TABII KI SUREC TIKANIR" DEDI. KARAYILAN, TERORISTLERIN
      CEKILMESINI FIRSAT BILIP KARAKOL, BARAJ GIBI TESISLERI YAPILMASINA KARSI
      CIKARKEN TUM SURECLERDEN SONRA TAM SILAHSIZLANMANIN MUMKUN OLABILECEGINI
      KAYDETTI. MURAT KARAYILAN TERORISTLER CEKILIRKEN DEVLETIN YOL, KARAKOL, BARAJ
      YAPMASINI ELESTIRDI, TBMM COZUM KOMISYONU VE CHP’LILERIN DE IMZALADIGI
      "AYDINLAR BILDIRGESINE" VERDI.
      AK PARTI YONETICISI YALCIN AKDOGAN’IN
      "OLAYI ANLAMIYOR" ELESTIRISINE KARSILIK VERMEDIGI HATIRLATILAN KARAYILAN, "BIZ,
      BIZIMLE ILGILI SOYLENEN HER SEYE HEMEN CEVAP YETISTIRMEK TARZINI ESAS
      ALMIYORUZ. GERCEKLIK VARDIR, GERCEKLIK ZAMANLA DAHA IYI NETLESIR, GUN GECTIKCE
      DAHA IYI ACIGA CIKAR. BENIM SURECI ANLAMAMA GIBI BIR DURUMUM YOKTUR" DEDI.

KARAYILAN’IN ANF ARACILIGIYLA YANSITILAN ACIKLAMALARINDAN BAZI BOLUMLER
      SOYLE:
      (CEKILMEDE SIZE INTIKAL EDEN SU ANA KADAR BIR BILGI VAR MI? BIR
      SORUN YASANIYOR MU?)
      -SIMDI HENUZ BASLANGICINDAYIZ. YANI 2-3 GUN GECTI.
      BIZE YANSIYAN FIILEN ENGELLEYICI, HERHANGI BIR DURUM SOZ KONUSU OLMAMISTIR.
      ZATEN BIZ DAHA ONCE YAPTIGIMIZ ACIKLAMADA DA IFADE ETTIGIMIZ GIBI KENDI GERILLA
      TARZIMIZLA HAREKET ETMEYI ESAS ALIYORUZ. YANI ISTEYEN DE OYLE KOLAY KOLAY ENGEL
      OLAMAZ AMA ENGEL OLABILECEK YERLER, NOKTALAR VAR TABII. YANI BU KONUDA HER
      SEYIN ISTENILEN DUZEYDE OLDUGUNU SOYLEMEK ERKEN OLUR.

(GERI CEKILME
      BASLADI. TURKIYE CEPHESINDE 5 BIN KISI MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NDA BIR ARAYA
      GELECEK, ELLERINDE SILAH OLDUKLARI SURECE DE BUNLAR BIR TEHDITTIR TARTISMASI
      VAR?)
      -KURT HALKININ COK MUTEVAZI BIR SEKILDE BIR SAVUNMA GUCU VARDIR. BU
      SAVUNMA GUCU, KURT HALKININ TEMEL HAKKI OLAN VAR OLMA HAKKINI SAVUNMAKLA
      MUKELLEF BIR GUCTUR. BUNU TEHDIT GIBI GOSTERMEK YANLISTIR, BIR CARPITMADIR.
      YANI ORTADOGU BUGUN BIR CATISMA ORTAMINDA; HERKES SILAHLANIYOR.

-KURT SORUNU ORTADOGU BOLGESININ EN KARMASIK SORUNUDUR. BIR DEGIL, BIR COK GUCU
      ILGILENDIREN BIR SORUNDUR. SADECE BOLGESEL DEGIL ULUSLARARASI GUCLERI DE COK
      YAKINDAN ILGILENDIREN BIR SORUNDUR.
      -(SURIYE) OYLE GUCLERIMIZI COK
      KALDIRABILECEK DUZEYDE BIR COGRAFYAYA SAHIP DEGILDIR. COGRAFYASI OVADIR,
      DUZDUR. BIZIM ARKADASLAR BIR KERE ORADA HAREKET EDEMEZLER. DAGDA YETISMIS BIR
      GERILLA OVAYA INDIGINDE KENDINI CIPLAK HISSEDER, RAHAT EDEMEZ.

(GERILLA SILAHSIZLANACAK MI?)
      -BU BIR SUREC ISIDIR. SIMDI SILAHSIZLANMADAN
      BAHSEDIYORLAR. EVET, NIHAI OLARAK BU SUREC ORAYA GIDER. FAKAT IZLENMESI GEREKEN
      ASAMALAR VAR VE BU BIR SURECTIR. EGER BU SUREC IZLENILIRSE TABII KI BU GUC
      GIDEREK TUMDEN SILAHLARI DEVRE DISI EDECEK BIR PROGRAMA SAHIPTIR. AMA BU "HEMEN
      GITSINLER, ORADA TEHDITTIRLER, YOK ORADA BILMEM SILAHSIZLANMALI," SOZLERI
      BEYLIK SOZLERIDIR, SORUNU KAVRAMAMA VE CIDDIYETININ FARKINDA OLMAMADIR.

(SILAHLARI BIRAKMA MESELESIYLE ILGILI DAHA ONCE BENZER BIR ACIKLAMANIZ OLMUSTU.
      BASBAKAN’IN DANISMANI YALCIN AKDOGAN KARAYILAN SURECI ANLAMADIGINI SOYLEDI.
      BUNA KARSI BIR CEVABINIZ OLMADI.)
      -BIZ, BIZIMLE ILGILI SOYLENEN HER SEYE
      HEMEN CEVAP YETISTIRMEK TARZINI ESAS ALMIYORUZ. GERCEKLIK VARDIR, GERCEKLIK
      ZAMANLA DAHA IYI NETLESIR, GUN GECTIKCE DAHA IYI ACIGA CIKAR. BENIM SURECI
      ANLAMAMA GIBI BIR DURUMUM YOKTUR. BIZ ORADA BIR PROJE KOYMUSUZ. BU PROJE ANA
      HATLARIYLA MAKUL VE TARAFLARCA DA UYGUN GORULEN BIR PROJEDIR. KALDI KI BU
      PROJEYI ONDERLIK SUNMUS. BIZE DE SUNMUS, DEVLETE DE SUNMUS. YANI OYLE KIMSENIN
      ORADA ANLAYIP ANLAMAMA DURUMU SOZ KONUSU DEGIL. FAKAT SU VAR: ORADA BIZIM IFADE
      ETTIGIMIZ, UCUNCU ASAMAYLA ILGILIDIR. YANI HER SEY PARALEL YURUR. SUNU
      SOYLEMIYORUZ, "ISTE BILMEM HER SEY OLUR, ONDER APO OZGURLESIR, SONRA DA BILMEM
      SU OLUR." YOK. BU BIR PROJEDIR, BU PROJE CERCEVESINDE TOPLUMSAL UZLASMA,
      BARISIN KALICILASTIRILMASI, OZGURLUKLERIN GELISTIRILMESI, ISTE SILAHSIZLANMA
      SURECININ BASLATILMASI, BUTUN BUNLAR PARALEL BIR BICIMDE BIR PROJE DAHILINDE
      GERCEKLESEBILECEK OLAN DURUMLARDIR. BIRINI BIRININ ONUNE KOYUP DA OBURUNUN
      GERISINE KOYMA GIBI BIR TARTISMA BICIMI PEK DOGRU DEGIL. O ASAMA KENDI BASINA
      BIR ASAMADIR VE DIYELIM BIR KAPSAMLI PROJE CERCEVESINDE PARALEL BIR BICIMDE
      SURECIN ILERLETILIP NIHAI AMACINA ULASMASINI SAGLATMAK GEREKIYOR. YANI BENIM
      ORADA KASTETTIGIM ESASINDA ODUR.

-BIZ TEHDIT ETSEK GUCLERIMIZI
      KARADENIZ’DEN, DERSIM’DEN CEKMEYIZ. BIZ EN COK 2013 YILINDA DEVLETI
      SIKISTIRABILECEK NOKTADAYDIK. TEHDIT GIBI BIR NIYETIMIZ OLSA MEVCUT KARARLARI
      ALMAZDIK.
      -8 MAYIS ITIBARIYLA GUCLER HAREKETE GECTI. MUHTEMELEN BIRKAC GUN
      SONRA ILK GRUPLAR MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NA ULASIR. VE BU PURUZSUZ
      GERCEKLESIRSE VE HERHANGI BIR ENGELLEYICI TUTUM OLMAZSA SURECI HIZLA BITIRMEK
      ISTIYORUZ. YANI NE OLUR NE OLMAZ GIBISINDEN BIR SURECE YAYMA YAKLASIMI SOZ
      KONUSU DEGILDIR. BUNUN ICIN BOYLE TARIH BELIRLEMEK, GUN VERMEK (BITISI
      ANLAMINDA) PEK DOGRU DEGIL... GERILLA KESIF UCAGI ALTINDA YURUMEZ. GERILLADA
      KESIF UCAGINA KARSI TEDBIRLER VARDIR. KESIF UCAGI OYLE HER SEYI GORSEYDI ZATEN
      KIMSE ORADA YASAYAMAZDI. HAVADIR YANI, OYLE HER SEYI GORMUYOR. HAREKET
      HALINDEKI GUCLERI ACIK ARAZIDE GOREBILIR. GERILLA DA O TUR BIR POZISYONA
      GIRMEZ. YANI KESIF UCAKLARININ DOLASTIRILMASI OTOMATIKMAN HAREKETIN
      DURDURULMASIDIR.
      -KESIF (IHA) DOLASTI MI GERILLA DURUR. CUNKU EGER KESIF
      ALTINDA YURURSE BIR NEVI IRADESINI KARSI TARAFA TESLIM ETMIS OLUR. KARSI TARAF
      ISTERSE GELIP BULABILIR. GERILLA KENDISINI BU POZISYONA KOYMAYACAKTIR, KENDI
      KENDINI SAVUNMA TEMELINDE YURUYECEKTIR. EGER KARSI TARAF HEP GOZETLIYORSA VE
      HEP DIYELIM HAVADAN VE KARADAN GOZETLEYECEKSE ONA GORE POZISYON ALIR. DIYELIM
      KI GOZETLIYORSA HAREKETINI DURDURUR VEYA YANA SARKAR VEYA ISTE ARAZIYE UYAR.
      MESELA BU KESIF FAALIYETI HER ZAMAN VARDI, BIZ ONUN ALTINDA HAREKET DE
      YAPMISIZ.
      -FIRSAT BU FIRSAT DEYIP DE ALELACELE KARAKOL INSASINA GIRISMEK
      RAHATSIZ EDICI BIR DURUMDUR. BIZIM AMACIMIZ BOLGEYI SIVILLESTIRMEK, ASKERI BIR
      ORTAM DEGIL DE SIVIL BIR ORTAM OLUSTURMAK DEGIL MI? EVET, OYLEYSE BU KADAR
      KARAKOL NEYIN NESI? BIR KISIM BARAJ VAR. ORNEGIN SIMDI SIRNAK-HAKKÂRI
      HATTINDAKI BARAJ PROJELERININ HEPSI UYGULANSA SINIRIN YARISI KAPANIR ZATEN, SU
      OLUR. YANI BU NE KADAR EKONOMIK AMACLIDIR. YANI BU TUR SEYLER EN AZINDAN UCUNCU
      ASAMAYA KADAR BIRAZ YAVASLATILABILINIRDI.

(DEVLET, HUKUMET
      FIRSATCILIK MI YAPIYOR?)
      NEDEN BIZ ATESKES POZISYONUNDA DEGILKEN O KADAR
      PROJE YAPILAMIYORDU? CUNKU YAPILMA KOSULLARI YOKTU. CUNKU ORALARA GIRILEMEZDI.
      ORALAR GERILLANIN DENETIMI ALTINDAYDI. SIMDI GERILLANIN DENETIMI HAFIFLETILMIS,
      HALEN VAR YER YER ONU DA SOYLEYEYIM, GUCLER HAZIRLIK ICERISINDE, KIMISI HAREKET
      HALINDE, KIMISI HAZIRLIK ICERISINDE, O ARADA HEMEN ‘FIRSAT BU FIRSAT’ DIYE HER
      YERE KARAKOL DIKMEYE CALISMA, HER YERE YOL GOTURME, ZORLASTIRICIDIR TABI.

-MECLIS KOMISYONUNA DESTEK-

KARAYILAN, MECLIS’TE KURULAN
      "BARIS VE COZUM SURECI KOMISYONU"NUN GOREVI TAM TANIMLANMASA DA PKK VE DEVLETIN
      ISLEDIGI SUCLARI DA ARASTIRACAKLARININ KOMISYONUN UC UYESI TARAFINDAN DILE
      GETIRILDIGININ HATIRLATILMASI VE "SIZINDE HAKIKATLERI ARASTIRMA KOMISYONU
      ONERINIZ VARDI. BU TALEBINIZI KARSILIYOR MU?" SORUSU UZERINE SOYLE DEDI:

"YENI KURULDU, ACIKLAMALARI VAR. O KOMISYONUN GOREV KAPSAMI NETLESINCE KESIN
      BIR SEY SOYLEYEBILIR INSAN. AMA SU BIR GERCEK; KALICI BIR TOPLUMSAL UZLASMA
      ICIN BIR ADALET VE HAKIKAT KOMISYONU’NA IHTIYAC VARDIR. BUNUN ICIN BIZ OTEDEN
      BERI HEP SOYLUYORUZ. BUNUNLA KASTIMIZ NEDIR? TOPLUMDAKI TUM ISLENMIS OLAN
      SUCLARI, BIZIM TARAFIMIZDA DA ISLENMIS OLANLAR VAR, OLABILIR. KARSI TARAFIN DA
      ISLEDIGI SEYLER VAR. BUNLARIN HEPSININ ARASTIRILMASI, ACIGA CIKARILMASI,
      NETLESTIRILMESI VE BU TEMELDE KARSILIKLI HELALLESME DIYEBILECEGIMIZ, BIR BIRINI
      BAGISLAMA VE ORTAK YASAMI BOYLECE BUNUN UZERINDE INSA ETME PROJESI
      GELISTIRILIRSE O ZAMAN HAKIKATEN TOPLUMSAL UZLASMA KALICILASIR. EVET. TABI
      SIMDI BASTAN GUNUMUZE KADAR OLAN BIR SURECTEN BAHSEDIYORUM. YANI KOCGIRI’DEN
      BASLAYIP GUNUMUZE KADAR. DEVLET NE YAPTI? KURTLER NE YAPTI? BU KONUDA USTUNU
      ORTME DEGIL, ACIGA CIKARIP BU ANLAMDA BIR HELALLESME VE BAGISLAMA USLUBU ILE
      GECMIS YARALAR SARILARAK TEDAVI EDILEBILINIR. SIMDI MESELA BIRISI O KADAR
      KATLIAM YAPMIS, SOYKIRIM VAR DERSIM’DE, ZILAN VADISI’NDE VE HER YERDE... BU
      ANLAMDA MECLISTE KURULAN KOMISYON BUNA NE KADAR YETEBILIR, BILEMEM. AMA BOYLE
      BIR KOMISYONA KESIN IHTIYAC VARDIR. EGER BUNA DONUK BIR CABA ICERISINE GIRERSE
      BEN BURADA ACIKCA SOYLEYEYIM, BIZ HER TURLU ARASTIRMAYA HAZIRIZ. BIZ HAREKET
      OLARAK BIZDEN YANA YAPILMIS HATALARI IFSA ETME DURUMUNDAYIZ. BUNU GECMISTE
      ETTIK, DAHA KAPALI KALMIS OLANLAR VARSA ONLARI DA EDERIZ. BIZ O KONUDA
      KENDIMIZE GUVENIYORUZ."
      KARAYILAN "KOMISYON SIZE BASVURSA NE GEREKIYORSA
      YAPMAYA HAZIRSINIZ?" SORUSUNA ISE "AMA BU KOMISYONUN TEK TARAFLI ARASTIRMA
      YAPMAMASI, HER IKI TARAFTAN DA ARASTIRMASI, GERCEKTEN HAKIKAT VE ADALETI ACIGA
      CIKARAN BIR KOMISYON HALINDE CALISMASI VE BIZE GUVEN VERMESI DURUMUNDA BIZ
      KESINLIKLE BUNA HER BICIMDE ACIK OLACAGIZ" DEDI.

-BILDIRGE ONEMLI-

MURAT KARAYILAN, "GERIDE BIRAKTIGIMIZ GUNLERDE CHP’DEN 30 MILLETVEKILI DE
      ICINDE BULUNDUGU SOLDA DURAN 114 AYDIN; ‘BARIS ICIN OZGURLUKCU DEMOKRASI
      BILDIRGESI’ YAYINLADIR. ‘SURECI DESTEKLIYORUZ’ DEDILER. CHP’NIN DURDUGU
      NOKTAYA, BU BILDIRIYI NASIL YORUMLUYORSUNUZ?" SORUSUNA SU KARSILIGI VERDI:

"HER SEYDEN ONCE BILDIRGE TABI KI ONEMLIDIR. SUNU BELIRTEYIM, BIZ HICBIR ZAMAN
      ZATEN CHP’YI TUMDEN DEVRE DISI KILAN BIR YAKLASIMI UYGUN GORMEDIK. BAKIN, DEMIN
      HAKIKATLERI ARASTIRMA VE ADALET KOMISYONU’NA ILISKIN BAZI SEYLER SOYLENDI. BIZ
      AYNI YAKLASIMI CHP ICIN DE ONGORDUGUMUZ ICIN CHP’NIN SURECE DAHIL OLMASI
      GEREKTIGINI DUSUNUYORUZ. YAKLASIM NEDIR? YANI BIZ TUMDEN GECMIS ILE HESAPLASAN,
      GECMISIN SORUNLARINI KAPATAN DEGIL, NETLESTIREREK GIDEREN, YARALARINI SARAN BIR
      ANLAYISI TASIDIGIMIZ ICIN CHP’NIN DE BU SURECE DAHIL OLMASINI ONEMLI GORUYORUZ.
      NEDEN? CUNKU CHP INKAR SIYASETININ BASINDAN BU YANA SORUMLU BIR GUC OLARAK
      BULUNMUSTUR. BU BENCE CHP ICIN DE ONEMLI BIR DURUM. SIMDI CHP 20. YUZYILIN
      BAKIS ACISIYLA YAPILMIS OLAN BIR TAKIM UYGULAMALARIN 21. YUZYILDA DA TAKIPCISI
      MI OLACAK, YOKSA "ONLAR O TARIHTE YAPILMISTIR, BUNUN OZELESTIRISINI VERMEK
      GEREKIR, BIZ BUGUN YENI TURKIYE’DE DAHA CAGDAS BAKIS ACISIYLA YENI TURKIYE’NIN
      INSASINDA YER ALMAK ISTIYORUZ" MU DIYECEK? BUNDAN ONCE CHP’NIN VE CHP
      CIZGISININ GELECEGI ACISINDAN DA ONEMLI BIR HUSUSTUR."
      KARAYILAN, "CHP’YI
      GECMISIYLE YUZLESMEYE MI CAGRIYORSUNUZ?" SEKLINDEKI BIR SORUYA DA "BIZIM BU
      KONUDAKI KEMALIZM’E DONUK ELESTIRIMIZ ONEMLIDIR. POZITIF BIR ELESTIRIDIR.
      DONUSUME ACIK BIRAKAN BIR ELESTIRIDIR. CHP’NIN BIR KERE BUNU DOGRU ANLAMASI
      LAZIM. ‘CHP BU SURECE DAHIL OLMALI, GUNAHIYLA SEVABIYLA O DA BU HELALLESME
      SURECINDE BULUNMALIDIR’ DIYORUZ. HEM CHP ICIN BU GEREKLI, HEM DE TARIHSEL ARKA
      PLANINI NETLESTIRMEK BU KONUDAKI SORUNLARI GIDERMEK ICIN VE BU TEMELE DAYALI
      KALICI BIR BARISI INSA ETMEK ICIN BU GEREKLIDIR. BU NOKTADA CHP ICERISINDE BAZI
      SURECI DESTEKLEME EGILIMLERI KUSKUSUZ ONEMLI. AMA BEN GENELI ICIN ONEMSIYORUM.
      SADECE BIR GRUBU DEGIL. CHP BIR KERE SUNU BILMELI; KURT TOPLUMU ORGUTLU BIR
      TOPLUMDUR. KURT SORUNUNUN ONDER APO UZERINDE COZUMUNE KARSI OLMASI GERCEGI
      GORMEMEKTIR. BU BICIMIYLE KURT TOPLUMUNU KARSISINA ALMASI KENDISI ICIN COK
      HATALI BIR SEYDIR. DIKKAT EDIN CHP GIDEREK KURT TOPLUMUNU KARSISINA ALAN
      CIZGIYI IZLIYOR" DEDI.
      AYNI SEKILDE ALEVI TOPLUMU ACISINDAN DA CHP AYNI
      SEYI YASADIGINI ONE SUREN KARAYILAN, "CHP BU KADAR ALEVI KITLESINE DAYANMIS
      OLMASINA RAGMEN, ALEVI INANCININ OZGURLUGU ICIN NE GIBI BIR PROJEYI YAPTI?
      BAYAGI, KABA, ULUSALCI, DEVLETCI BAKIS ACISINI SURDURME DISINDA FAZLA BIR SEY
      YAPMADI... HERKES AKLINI BASINA ALSIN; YENI TURKIYE KURULACAK, YENI TURKIYE
      INSA EDILECEK. BU TURKIYE’DE KURTLER DÂHIL ALEVILER DAHIL HERKES OZGUR OLACAK.
      OZGURLUK VE ESITLIK TESIS OLACAK. BUNDAN GERI DURAN KAYBEDECEK" DEDI.

KARAYILAN SURECE CHP’NIN DE DÂHIL OLMASI GEREKTIGINI IDDIA EDERKEN "O DA
      DEVLETIN EN GUCLU MUHALIF GUCU. BIZ DE SORUNU DEVLETLE COZMEK ISTIYORUZ. BU
      ANLAMDA CHP’NIN DAHIL OLMASI BIZCE DOGRU. YAPACAKLARI GORUSMELER OLURSA BIZDE
      KATILMALARINI ISTIYORUZ" DEDI.
      CHP’NIN HUKUMETE "PKK ILE PAZARLIK
      YAPIYORSUNUZ" IDDIASIYLA ILGILI "BIR AL VER MESELESI YOKTUR. CHP’NIN PAZARLIK
      IDDIASI DOGRU DEGIL. DOGAL VE TEMEL HAKLAR TARTISMA VE PAZARLIK KONUSU OLAMAZ.
      BU ACIDAN PAZARLIKTAN ZIYADE ORTAYA KONULMUS BIR IRADE VAR" DEDI.

-YENI ANAYASA NASIL OLMALI?-

TURKIYE’YI DEMOKRATIKLESTIRECEK, KURT
      HALKININ INKÂRINA SON VERECEK, YINE KURTLERIN VARLIGINI OZGURCE YASAMASINI
      KABUL EDECEK, DIGER MEZHEPLERIN, INANC GRUPLARININ ESITLIGINI VE OZGURLUGUNU
      SAGLAYACAK SIVIL VE DEMOKRATIK BIR ANAYASA ISTEDIKLERINI BELIRTEN KARAYILAN,
      "INKÂRIN DEGIL, TOPLUMSAL GERCEGIN KABUL EDILDIGI, COGULCU BIR ANLAYISIN ESAS
      ALINDIGI BIR ANAYASA. TEKCI, TOPLUMSAL MUHENDISLIK BAKIS ACISIYLA TOPLUMU TEK
      BIR ACIYLA ELE ALAN BIR ANAYASA OLMAZ. TOPLUMSAL GERCEGI OLDUGU GIBI RESMEDEN
      DEMOKRATIK BIR ANAYASA ONERIYORUZ. DEMOKRATIK ULUS BAKIS ACISINI ESAS ALAN TUM
      KESIMLERI KUCAKLAYAN BIR ANAYASA CERCEVESINE TURKIYE’NIN IHTIYACI VARDIR. BUNU
      HEMEN HEMEN HERKES SOYLUYOR" DIYE KONUSTU.

-MECLIS UZUN TATIL
      YAPMASIN IKINCI ASAMA ANAYASA VAR-

KARAYILAN SURECIN IKINCI ASAMASI
      "ANAYASA" ICIN TBMM’NIN UZUN TATIL YAPMAMASINI DA ISTEDI. "ZATEN IKINCI ASAMA
      BUDUR. BIRINCI ASAMA BITIYOR. BASLADI VE HIZLA BITECEKTIR. BOYLECE IKINCI ASAMA
      GUNDEME GIRIYOR. BU IKINCI ASAMADA DA DAHA COK ANAYASAL DUZEYDE BIR TAKIM
      REFORMLARIN YAPILMASI COZUM SURECINDE GELISTIRILMESI GEREKMEKTEDIR. BU ANLAMDA
      DA NORMAL BIR SEYDIR. BU SURECIN DURAKSAMAMASI VE SISTEMATIK BIR SEKILDE
      ILERLEMESI ICIN MECLISIN DAHA FAZLA DEVREDE OLMASI GEREKLIDIR VE BU NORMAL BIR
      SEYDIR" DEDI. (ANKA)
      (ORH/HF)

10:36 11/05/2013
      --ANKA--
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

moketenkele......(vob.pasta yorumu sormuştum...)

Doyçe günsonu varant pozisyonlarını yayınlıyor. Türk yatırımcısı genel olarak ayu olduğu için satım varantları alım varantlarının genellikle 5-6 katı rağbet görüyor. Bu durumda ihraççı kuruluş kendini korumak zorunda. Ya spottan açığa mal satacak, ya da vobda shortlayacak.

İş yatırım bu piyasada her zaman en çok işlemi yapan kurumdur. Ağasını mağasını bilmem, genel olarak aldığı pozisyonlar trendle uyumludur.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

canemrahyılmaz..........

günaydın,

bana göre endeksin satışa dönmesi için yabancıların satışa dönmesi gerekir

daha önce de söylemiştim, yabancılar satacağı zaman tahtaya mal yazıp sıraya girmez, acaba bir kademe daha yükselir mi diye düşünmez, ne kadar alıcı bulurlar ise satar ve devam ederler

dolayısıyla böylesine cılız satışlar ancak yerli yatırımcılardan geliyordur bana göre, onların da yön konusunda bir etki edebileceklerini sanmıyorum

sonuç ; hakiki satışı görene kadar uzun devam edeceğim

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

madsoul....
            - geceye 110.850 den kısa giriyorum..

-Yarınki kapanış tahminim 108.xxx lerde..
            Ben pozisyonumu bu beklentiye göre ayarladım çünkü ekran başında değilken 3 önemli sistemimden sinyal gelmiş; biri zamansal analiz yapan ve yarının bir yöne uzun barlar oluşturacağını söyleyen bir sinyal, diğer iki tanesi ise biri pozitif uyumuszluktan kaynaklı sat sinyali öbürü de testere bandındayken kırılımın geleceği yönü söyleyen bir sistemden sat sinyali..Buna bağlı olarak pozisyonumu ayarladım..

Son olarak 3 sinyalin aynı anda geldiği tarih 24.01.2013

Ocakta söylediğim tarihteki bara bir ara bak, şu ana kadar senede ortalama 4-5 kere düşen bir sinyal bu üçünün kesişmesi genelde bol testereli günlerin ardından geliyor; benzer olmasa da kuvvetli bir senaryo olabilir aşağısı..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

baboli...

Sn. beadeyes sözlerimi yanlış anlamazsanız bir kaç kelam etmek isterim.

Duhulünüz yeni gözüküyor belki piyasada eskisinizdir. Ama Şimşekler bu ülkede bulunduğundan beridir Merilgiller terse gelmemiştir. O yüzden vobu takip eden büyük çoğunluk Merilin aldığı pozun doğru olma ihtimalini yüksek görür. Hatta daha önce ben de bu piyasada en kolay kazanma yolunun Merilde tanıdık olmasıyla olacağını söylemiştim. Efedi nin başlığında geçmiş dönem pastalarını incelerseniz bu duruma daha net görebilirsiniz.

İkinci konu ise MSCI Turkey. Bu konu ile ilgili bu son yazım olacak. Bu endeksin verdiği değerlerin başarı oranı sabah açılacağımız sıradaki fdow değerinin başarı oranı yanında hiç ama hiç önemli olmadığını bir kaç gün takip ederseniz net olarak görürsünüz. Daha önce çok inceledim ama emin olun bakmaya bile değmez. Ayrıca incelemeniz de hatalı. Evet bu endeks kapanışı itibariyle ekside. Ama biz açıkken de eksideydi. Hatta 17:40 değeri 75.27 idi. Yani o değere göre artıda ki illa buna göre bir analiz yapacaksak bu düşeceğiz demek bir tarafa çıkacağız demektedir.

Yazılarınızda pozisyonunuz etkisini fazlasıyla görmekteyim. Elbette düşüncelerimize göre poz alıyoruz doğal olarak etkisi olmalı ama bu etki gerçekleri görmeme veya yanlış yönde görmeye dönmesi bizi fazlasıyla zarara uğratır.

Bu eleştirimi kişisel algılamayın. Bende sizin gibi şort pozisyondayım ama bu gerçekleri görmememe neden olursa bu poz zararla kapanırken Pala denen adama isyanım bu sayfaları dolduracaktır. Halbuki isyanım kendime olmalıdır.

Cümleten iyi geceler.

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzu......

evettt...bugun mayis 14....gelisen piyasalarin gocme baslangic.bugun.....bizde bati mali....qatar ve suudiye yikti....bu surec 6 ay surdu....

bana gore tayyip beyle isleri bitti....artik isleri turk ordusuyla....
                sonuc itibariyla.....

dolarda 1.79 1.80 araliginda pozizyonumu aldim....3 civari satmak uzere....parayi disari cektim....turkiyede hukuk yok el koyarlar.....

tl le vob da son iki kademe shortlarimi bugun yaptim.....yeteri kadar margin tutuyorum....vob u ben hisse senedi gibi oynuyorum....gucum 10 kontratmi 2 kontratla basliyorum....ayni hisse senedi....4 kademede....8 kontrata ulasiyorum....

bu tarzla.....beni asla yenemedi....
                amerikada furusuyorum....cunki saati uygun....
                turkiyedeyken furusuyordum....ama burada turkiyeyle furusamam ayni saatlerde burada ben uyuyorum....eksper furusuyor benim sistemle ve iyi...
                dolayisiyla.....
                beni ve yazdiklarimi kisa vade furusan takip etmemeli....eksperi etmeli.....

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

Hazine, bugunku ihalelerde rot dahil toplam 6,9 milyar tl borclandi

hazine mustesarligi, bugun uc ihale gerceklestirdi.

Ihalelerde 3 milyar 764,9 milyon tl borclanildi. Ihaleler oncesinde kamu
                  kuruluslarina ve piyasa yapicilarina yapilan 2 milyar 298,6 milyon tl net rot
                  satislarla birlikte hazine'nin toplam satis tutari 6 milyar 963,5 milyon
                  tl'ye ulasti.

2 yil vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi

13 mayis 2015 itfa tarihli, 6 ayda bir sabit kuponlu devlet tahvili ihalesinde
                  net 1 milyar 730,7 milyon tl satis yapildi. Ortalama basit faiz % 4.95
                  ortalama bilesik faiz % 5.01, minimum bilesik faiz %4.95, maksimum bilesik
                  faiz % 5.05 oldu. Ihalede nominal teklif 2 milyar 783,4 milyon tl olarak
                  gerceklesti. Ihalede nominal satis 1 milyar 729,1 milyon tl, ortalama minimum
                  fiyat 100.020, ortalama fiyat 100.091 tl oldu.

10 yil vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi

8 mart 2023 itfa tarihli, 6 ayda bir kupon odemeli degisken faizli devlet
                  tahvilinin yeniden ihracinda net 1 milyar 30,2 milyon tl satis yapildi.
                  Ortalama basit faiz % 6.18, ortalama bilesik faiz % 6.27, minimum bilesik faiz
                  % 6.15, maksimum bilesik faiz % 6.29 oldu. Ihalede nominal teklif 1 milyar
                  621,2 milyon tl olarak gerceklesti. Ihalede nominal satis 955,6 milyon tl,
                  ortalama minimum fiyat 107.660, ortalama fiyat 107.807 tl oldu.

10 yil vadeli tufe'ye endeksli tahvil ihalesi

3 mayis 2023 itfa tarihli, 10 yil vadeli 6 ayda bir kupon odemeli tufe'ye
                  endeksli devlet tahvilinin ilk ihracinda net 1 milyar 4 milyon tl satis yapildi.
                  Reel faiz % 0.94, minimum reel faiz % 0.94, maksimum reel faiz % 0.94 oldu.
                  Ihalede nominal teklif 4 milyar 666,8 milyon tl olarak gerceklesti. Ihalede
                  nominal satis 998 milyon tl, ortalama minimum fiyat 100.603, ortalama fiyat
                  100.604 tl oldu.

Rot satislar

hazine, uc ihale oncesinde kamu kuruluslarina ve piyasa yapicilarina toplam
                  3 milyar 198,6 milyon tl rekabetci olmayan tekliflere (rot) net satis yapmisti.

2 yil vadeli 6 ayda bir kupon odemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk
                  ihracinin gerceklestirilecegi ihale oncesinde kamuya satis yapilmadi, piyasa
                  yapicilarina 963,6 milyon tl net satis yapildi. Piyasa yapici bankalarin net
                  teklif tutari ise 16 milyar 60,1 milyon tl oldu.

10 yil vadeli 6 ayda bir kupon odemeli degisken faizli devlet tahvilinin yeniden
                  ihrac edildigi ihale oncesinde kamuya satis olmadi, piyasa yapicilarina
                  669,3 milyon tl net satis yapildi. Piyasa yapici bankalarin net teklif tutari
                  ise 1 milyar 115,5 milyon tl oldu.

10 yil vadeli 6 ayda bir kupon odemeli tufe'ye endeksli devlet tahvilinin ilk
                  ihraci oncesinde kamuya 1 milyar tl, piyasa yapicilarina 565,7 milyon tl net
                  satis yapildi. Piyasa yapici bankalarin net teklif tutari ise 5 milyar 657
                  milyon tl oldu.

Son ihaleler

hazine, dun iki ihalede 3 milyar 693,4 net milyon tl satis yapmis, 2 milyar
                  634,3 milyon tl net rot satis ile birlikte toplam satis miktari ise 6 milyar
                  327,7 milyon tl'ye ulasmisti.

Ic borc odemesi

hazine yarin piyasaya 13 milyar 414 milyon tl ic borc odemesi yapacak.

-matriks-

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

hknx30

Ben bizim borsada temel analiz bile yapmıyorum yalnızca martingale sistemiyle short açıyorum. Burası analiz yapılacak bir borsa değil yalnızca Kıbrıs'taki kumarhanelerdeymişim gibi düşünerek oynuyorum.

Satış emaresi beklersek ağustos 2011 gibi 1 haftada %20 düşüşü kaçırırız burada.

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

cautionary

Benim en önemli indikatörüm hacim...3 milyar tl ile zirve olmaz...5 e yakın hacim görürsek dönüş konuşmaya başlayabiliriz...yarın da bir %2 artış gelebilir.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

çelikahmet.....

Soyle bir bakiyorum.

Herkes 91.000-94.000 araliginin gecilmesinin zor oldugunu yazmis.

Bura gecilirse endeks rahatlarmis.

Yani piyasaya su mesaj veriliyor...

Ey ahali 91.000-94.000 araligindan shortlamaya devam et.

Demekki burada millete short actirmak icin bir kere sert silkeleyecek

Ve sonrasinda gunler boyu milleti egitip shortlattiktan sonra burayi da gecicek demektir.

BIST I hatmettik artik.

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

şortoğlan..

evet ciger diskodan cıktık geldik yine kürkçü dükkanına.
                          ne demiştik en son 112 üstüne cıkıldıktan spnra 108-112 bandında mac bir müdeet götürülür sonra 112 üstüe cıkışına bakılır demiştik.maşallah pala fazlasıyla meraklı şortcu buldugu için sürmeye devam etti.111-112 aralığınd kapanan uzun pzlardan sonra pek ragbet etmedim piyasayı cazip bulmadıgım için.bugün itibarı ile bu hareketler beni gercek kimliğime daha bir yaklaştırdı..
                          ve orta vadeli şort pozlarımı ilk actıgım yerler buralar artık..
                          ilk parti 114250 ortlaama 20 lik..beklentim 116-117 arlığına kadar bir sürüş oalcağı şekilnde ama beklemeyeceğim.
                          115-116 ya kadar 80 poza kadar cıkacağım.
                          acelemiz yok piyasa duruşu sağlam ve stabil..cakma şortcuya değil işini bilen sortcunun sahne zamanı yanaştı..komutumla şort emir komuta bende ciger..
                          buradan ilave köpük alacağı 3000 point beni bozmaz ortalamamı yükseltir.
                          120 üstüne cıkarsa kapanırım
                          .hedef veriş noktam 103500..rasgele hepinize ciger..
                          ters indikatörler buradan long acabilirler şortoglan geldiğine göreacan kaybetmez de zaten bir 2-3000 lik var yukarda ..
                          benim için ise tek ifadesi şort ortalamamın iyileşmesi..
                          bozukun piyasadaki vefatine üzüldüm tabi..ama o kadar söyledik gidiyor/gidecek diye hala da diyorum..
                          ciger bu iş zamanlama işi 88 leri de göreceğiz ama herşeyin bi zamanı var..anasının karnında durabilene güzel bu işler.
                          .o elyotcu melyot diyenler var ..yerim o elyotları cıtır cıtır her dalgasını şortla dantel yaparım..abi topiği falan yimezz..
                          önce ben alacağpımı alacağım sonra gider o ayrı.ben zaten uzun vade cöküş falan bekleyenlerden değilim...
                          10.000 point bana puket muket komple gezi yaptırır cigerim..pala benim gezi finansörümdür
                          sadece izle ciger cevap vermeben tüm rakkamaları yazdım.
                          erken cortlayanların iniş merasimi hele bi bitsin sonra göreceğiz..
                          şuna kendileri şort pozlanıyor trend sonlarında fix harekettir.ters yönde pozlanmaya başlarsın trend bitiyordur ama piyasa cıkıyordur..
                          elyotcu bakar hedefler yukarı revize olur şenlik coşku sonra.. son of short cıkagelir
                          deccal gibi..

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

şortoğlan......

verirken göremeyeceğiz emir yazmaya fırsat olmayacak..
                            aşagı yukarı 2000-3000 pointlik çalkalamalara hazırlık yapın.17.15 itibarı ile başlıyoruz.114-115 üstü heryer şorttur bana ciger..stop yok.. 120'de gözümle görür kapanırım..120'ye giderek beni avlayan palanın önünde de dügmemi ilikler eğilirim.

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

ayı
                              REİS.......bu sortoğlan seni de ikna etmisssssss....

çokmeniz............... su aygırının üzerindeki kuşlar gibi mi.......
                              şortoğlan...
                              şahane benzetmeşaka maka ..azap daha yeni başlıyor şortcuya..bu kapanış şortcu acısından berbat geceye benim gibi şortcu girenlerin işi zor valla...her zaman kaybetme ihtimalinin en düşük oldugunu düşündüğün noktalarda en büyük parayı kaybedersin unutma..şimdi niyeti olmayanlar bile palanın bu cazip teklifi karşısında şortlamaktan kendini alamadılar ben dahilpala gereğini yapacaktır

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

şortoğlan.

bba cevap cok basit long iken ızdırap ceke ceke beklye bekleye kazanırsın ama kazanırsın..
                                şort iken ise nasıl kazandıgını göremezsin..şort olurken kuluckaya yatman gerekir ..
                                longa teknik yer şorta yemez..
                                Burası kırılmaz dediğin yerleri pala ayu modunda iken nasıl krıldıgını göremezsin..
                                vee şorttan kazandıgın hızı long iken göremezsin.
                                şort kısa ömürlü long ise ömürlüktür..
                                şorttan kaldırdıgın parayı longtan hiçbir zaman kaldıramazsın..
                                işte onun için buradaki cigerler madara oldular 108 den beri..kısaca kumar ...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information