Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

hissenete yazdığım bir yazı...

Hissenet yöneticileri..... okumadan...silmeyiniz....
    görevi...analizlerimi sildirmek olan "faiz lobisi" görevlileri olduğunun farkındayım.....

BORSA İLE İLGİLİ BİR ANALİZDİR...

Borsa bir çıkarsa...iki iner....taaaa.... belediye seçimlerine kadar.... (ekstra olarak global ekonomiden de etkilenebiliriz..)

Müzmin...bir kampçı olarak....(40 yıllık).görüşüm şu ki...

GEZİ PARKI olayları...zamanlaması...tesadüf değil....
    Müsait mevsimde....Mayıs Ayı'nda...başladı..... ekim-kasım aylarına kadar...çok rahat....devam edebilir....
    insanlar bir gazete kağıdı üzerinde bile uyuyabilirler...

Aylar sürecek bir sinir harbi...bu....

En başta olan gibi.... Mutlaka birileri "hata" yapabilir..... "karşı tarafa" bol bol materyal verebilir.....

Önümüzdeki yıl yapılacak...İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin "peşrevleri" bunlar....Gordiyon'un kilidi....burası.... Daha sonra..Cumhubaşkanlığı...Daha da sonra genel seçimler.... ama..en önemlisi Belediye seçimleri...burada bir değişiklik.... diğer seçim sonuçlarını da..mutlaka etkileyebilir.....

AK Partiyi iktidara.... İstanbul Büyük şehir Belediyesindeki hizmetleri getirmişti.....
    CHP yi de iktidardan.... İstanbul belediyesindeki "İSKİ yolsuzlukları, çöp dağları"nın düşürdüğü gibi....(gençler hatırlamazlar.... )

Gerçi bu olayları inceden planlamak....Bugünkü CHP'nin çapı değil.....

"Faiz lobisi" kelimesini yabana atmayınız....
    TÜSİADçılar... tarihlerindeki en zayıf..en etkisiz...günlerindeler.... bunu değiştirmek için.... elinden geleni ardına koymayabilirler.....

Her yerde...MÜSİAD..ve benzeri muhafazakar dernekler öne çıkmakta....

Bu gidiş...bikaç yıl daha sürerse..... Türkiyedeki geleneksel şişman kediler zayıflayabilirler....Semaye el değiştirebilir....

Eh...onlar da..... önümüzdeki seçimi.... "kendi durumlarını koruyabilecekleri" en iyi şekilde neticelendirmek isteyebilirler....

Çok mu ütopik....buldunuz....?

Boyner... kalkıp eyleme gidiyor...
    Sarıyer Mavramoloz omanlarının kasabı KOÇ Üniversitesinin , kardeş kuruluşu DİVAN otelinin Taksim'de eylemcilere lojistik destek sağlaması Rahmi KOÇ'an "gizli" midir....?
    Şişman kedilerin beslemesi TEMA VAKFI.... KOÇ üniversitesi Sarıyerde...omanı keserken...ortada gözükmezken....taksimde ortaya çıkıveriyor...

olay 3 ağaç...değil...... TÜSİAD....... MÜSİAD v.s........ iktidar mücadelesidir...

AK PARTİ de bunu...böyle algıladı....Mitinglere başlıyor..... bile....
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

saraylı

Literatürde bana göre yanlış olanlar:

-"Trend is your friend."

Yukarda bahsettiğim gerekçelerle bu ; grafikler çizildikten sonra bir takım TA üstadlarının ,kitaplarında özenle ve fikirbirliğiyle bahsettikleri bir konudur.

-SL koyun,sakın unutmayın!

Olur olmaz ; poz açıldıktan sonra herhangi bir yere SL yerleştirmek zarar etmenin başka adıdır.Örneğin FX piyasasında zararlar ve batmaların çoğu arka arkaya SL lar yüzünden olur...SL koymak önemlidir ama koyulacağı yer daha önemlidir.

-MS system tester da bir sürü sistemi geriye doğru 10 yıl test edip,en uygunun siz seçin..!

Bence bir trader system tester da zamanını geçiriyorsa ve hala bu yazıyı okumadıysa ,çıkmaz sokaktadır.Bar boyları yüzünden kesin çalışan mekanik sistemlerin handikaplarını hep anlattım..Görsel sistemlere kaymalısınız..mükemmel ve kesin olanı aramayın..

-Tester da optimizasyon yanlıştır..

Opt doğru yapılırsa ,doğrudur,ama herkesin bildiği gibi yapılırsa tabiki yanlıştır..

-Öngörüyü terketmeli,sistematik çalışmalı!!

Daha önce de dedim,mekanik sistemler bir bar sonrası için öngörü yapan sistemler ve ew gibi öngörü sistemleri ise barlar sonrası için öngörü yapan sistemlerdir..Bence ikisi arasında fark yoktur,hatta ew sadece fiyatı kullandığı için ,diğer sistemlerden daha keskindir..

-Ben ew kullanmam,TA yaparım,ona güvenmem..!

EW ; TA'in yalın halidir.Tüm tg ve ho lar fiyattan türer ve TA bunları kullanır.ew ise sadece fiyatı kullanır..TA türevdir,ew esastır..Ben üzümü çok severim ama şarap içmek zorunda değilim..

-Bizim VOB'da çok spekülasyon var,bana göre değil..beğenmedim!

Kendi beceriksizliğinizi bizim piyasaya maletmeyin,VOB olağanüstü güzel bir piyasadır..
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• manaw
        havacı
        • 28 Ekim 2011
        • 896

Buna hem katılıyorum hem katılmıyorum: "Trend is your friend."

hızlı yapılan arkadaşlar çok pis kazık atar.. ama geçmişi olan, uzuuuuun süreli dostluklara sırtını dayamak kadar rahatı da yok..

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

saraylıdan...........

Bektaşilik'te şöyle bir deyiş vardır:

"Gelme gelme,gitme gitme.."

Bunun anlamı şudur:

Sakın buraya gelme ,çünkü bu yol çok zordur..

Sakın burdan gitme ,çünkü başka yol yoktur...

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

şortoğlan....
            unutma bu piyasayı 105'e kadar bile durmaksızın alsa ocok güvendiğiniz göstergeler anca hararetin normale dönüğüne işaret edecek..
            bu dönemin esprisi gaptadır bunu anlatmadık
            .geceye niye pozda giriyorum zannediyosun..
            çünkü adamın alacağını biliyorum peki kekolara göstermeden nasıl alırsın.

.piyasayı yüksek acarsın alım cazibesini yıkar tam tersine meyil ettirirsin..şortlata şortlata sürersin sonra..

bu tekrarı sürekli yapmalarına ragmen ısrarla annamayan elemanlar var..

bah unutma gap olan günlerde alım zamanlarında alım devam eder,satımda da satım devam eder..bu piyasa hedeflediği noktaya gidene kadar devam eder..şöle acın inceleyin grafiklerinizi..

en basitinden soru size,varmı geceye long giren delikanlı ciger ptesiye.varmı bu riski alan..cohh zor sanmam..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzuçççç n

ula namissizlar kizginim size....

ula niye ogrettiklerimi uygulamiyorsunuz....

bekledim belki biri uygular diye ....yoooggg.....kimse cikmadi....VADE SONU FURUSMA DUZENI....

ula prensipleri ne olursa olsun uygulayacaksin....

neydi prensip....

DEMISTIMKI.....VADE SONUNA BI GUN KALA.....MEVCUT VADEDE EKSI MAKAS UYGULUYORSA.....GELEN VADEDE ARTI MAKAS UYGULUYORSA....

MEVCUT VADE MAKASI GIDEREK DARALTIYOR.....OTEKINI ELLEMIYORSA SUNU YAPMAK PRENSIBIMIZDIR..
              ..TUM AGIR TOPLAR BUNU BILIYOR VE YAPTILAR....EMME SIZ HAKGETIRE....cunki duygusalsiniz prensiplere sadik degilsiniz....bu yuzden kaybediyorsunuz....

uyandim....saat sizde 16....durumu gordum....prensibim duvarimda asili....dedim hele bekliyim bakem biri cikipta uygulayacak mi....yogggg neredeeee.....

NEYI UYGULUYACAKTIN.....

mevcut vadeyi kapatip....gelen vadeyi shortluyacaktin.....ertesi gun ucun....

TUTAR TUTMAZ....BU ONEMLI DEGIL....ONEMLI OLAN PRENSIPTIR VE TAVIZ VERMEMEKTIR....

2000 PUVAN KARI ALDIK...otekini shortladik....yarin ucun....hicbirprensipten taviz verilmez borsada....

devami neydi bu prensibin.....devrisi gun....gelen vade....giden vadedin bi gun onceki en dusugunu ziyaret eder....

bu istatiksel bi prensiptir....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzi............

rennie....

ne demistim....FUR KAC tayiz....tepki bu cunki....

demistimki.....bi sonraki vade....agustos yani....haziran vade sonunda bi onceki gunun dibini ziyaret eder....BU PRENSIBE GORE....

BI ONCEKI GUNUN DIBI....persembe gunu dibi....90 400 du....90 500 u ziyaret etti....bu persembe gunu tepeden 3500 puvan assagida....bugunku tepeden 4500 puvan assagida....BIZ ISE 2000 PUVANA OYNADIK....ALDIK CIKTIK....EMNIYET NEDENIYLE...

BOYLECE.....2000 CIKISTA....2000 DUSUSTE ALIP....4000 PUVANI CEBE ALDIK VE FLAT GIRDIK....

BU OYUN DUZENI....PRENSIPTE VERDIGIM SARTLARDA BOYLE OYNANACAK....FLAT CIKACAKSIN....

18 TANE....boyle prensip yayinladim burada....bunnar duvarimda asili....onemli haber oncesi....onemli haber sonrasi...dipte hold up...tepede hold up....tulum cikarmalar vesair.....BUNNAR TRADING KURALLARI COK KISA VADE UCUN....

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu.
                  altinda....altinla ugrasan sirket hisseleri dustu diye almak cok tehlikeli....altin turevleride oyle....ya fiziki altin al....yada altin spotla dusuk kaldiracla oyna....o sirketlerin cogu batacak....urettikleri altinda kar marjlari sifirlandi...

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Reİs.

uyebell abey şunu unutmayalım gecen sene palamıs öküzdü,,öküz öldü ortaklık bozuldu..

.bu sene palamıs ayu,bu ayunun ne zaman furacağını kestirmek zor,
                    ipi bıraqır bıraqır bi furdumu löp diye ses gelir
                    ,bugün olduğu gibi...
                    Ayu piyasası acımasızdır sert hareketleri fazladır.dikkatli olmaq lazım...
                    ipi bıraqtığını sezdiğin an şortları bi kenara koyacan,
                    cünkü piyasa herzaman boğadır...

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu...............

evettt.....neye oynadik....haberden onceye.....yani persembe ve cuma habere kadar tekrar yukselecegine 93 500 lere....ve haber olumlu algilanirsa....98 000 e vob da....bist 100 de 80 000 e oynadik....iki bolumlu....ya cuma ilk seans maldan cikacagiz....yada bekliyecegiz....o bolumu sonra yazacagim....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu............

degerli dostlarim.....

turk finansal piyasalari ve turk siyaseti yeni bi doneme giriyor....bu yeni donem cok calkantili olacak....bence bu calkantili donem basladi ve 2014 e dogru daha yogunlasacak....orta doguda baslatilan destabilazson un maksadi petrol fiyatlarini yukseltip 300 dolara oturtmak....ve petrole odenecek dolarlarla FED in genisliyen blancosu ve piyasaya surulmus trilyonlarca dolar bu yolla piyasadan cekilerek dolar bi kez daha kralligini ilan edip....kapitalizmin yaralari sarilip....30 yillik bi boga piyasasina girilecektir....

bizler...finansal arenada furusan ve onunla ayakta duran insanlariz....ve bizler biliyoruz ki dunyayi skender yonetiyor....laiklik seriatcilik gibi halkin gecimi ve ekonomisi ile ilgisi olmuyan konularla halk katagorize edilip bolunup yonetiliyor...veya mezhepciligi kullanarak gene halklar bolunup parcalanip esas konu olan dunyanin kaymagina barnagini batirmadan omrunu tuketip gidiyor...ortadoguda cihadlar ilan ediliyor....muslumanin muslumana cihadi gibi....bunda dinsiz sahte din bezirganlari kullaniliyor....bizler ise finansal arenada furusan savascilarizi...o din adami gecinen gerzekler bu savaslarin neden cikarildigini bilmiyor...AMA BIZLER BILIYORUZ....

ETRAFIMA DEGER VERDIGIM INSANLARI TOPLUYARAK....bu onumuzdeki sekiz ayi....cok iyi analiz edip....bundan cok buyuk paralar kaldirabiliriz....su an....babo ben ve izmirli hoca.....yeni topigimde bu 8 ayi degerlendirecegiz....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu.

usaglar....

ben malda kalma karari aldim....bist 100 de....77 000 de bi dusunurum....hocanin graftaki yer....oraya kadar maldayim....elimdeki malin maliyeti 90 300 de....alt maliyetleri 2000 puvanda kapattim dun....ASAGI DONERSE....POZ KAPAMA YERIM....MALIYETIM....90 300 YANI...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

bıkmış abi......

Okurum, aklıma yatmayan yerde "muhalefet" şerhimi koyarım.
                            BİST'e uzun zamandır bakmadım.
                            Guzunun beklediği "Tepki çıkışı" ihtimali %60 şu anda ve giderek kuvvetlenecek.
                            (Bir yerde yazmıştı 98.000'e oynarım diye- Gazanız mübarek olsun

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

egeliiiiiiiiiiiii

aklıma geldi yazembidaha
                              öteki tpikte yazdmdı akılda dursun babında
                              şu gezi düşüşünden sonaki tepkide yazdımd yılbaşına kadar olan düşüncem şu
                              dip 82 bin demiştim o zaman garan 7.10
                              yine aynı 82 bin dip garan 7.10 dip
                              ordan ralliye gider yılbaşında 100 lü rakkamlaraulaşır hatta zirve yoklar
                              buna göre vobta yıkılmadan eylül ü gören şubatta portu 2 ye katlamış olur

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

kıgılcım................

merhabalar,

piyasa argüman aradımı bulur siz de bilirsiniz, ülkemiz ekonomik açıdan geçmiş yıllara göre oldukça kuvvetli. USD kurunun 1.15TL lere sarktığı günleri hatırlayın, o günden bugüne zayıfladık mı güçlendik mi sizce? Özellikle dünya ekonomisine görece olarak düşünün.

o zamanlar TL nin güçlenmesine anlam veremediğim gibi şimdi de tek derdi cari açık kalmış olan ülkemizde TL nin böylesine zayıflamasına anlam vermiyorum, veremeyeceğim. bana sorarsanız asıl altı boş olan USD nin değerlenmesidir.

uzun vadede, er ya da geç bu oyun terse dönecek ve dolar kuru hakettiği gibi aşağılara inecektir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information