Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

düşüşü destekleyen argümanlar
    1- Bankacılık sektörü düzenlemeleri.(Kanun.... BDDK)

2- MB faiz düşürmesi ihtimalinin azalması.

3- ABD , FED parasal genişlemesinin yavaşlama ihtimali.

4- ABD devlet tahvil faizlerinin ve doların yükselme durumu.

5- Mayıs-haziran...sat....ve...git...durumu..

6- Not artışı beklentisinin bitmesi...

7- en mühimi.......... "Kar cebe yakışır"diyenlerin satıp çıkma istekleri.....

8-Suriye sınırında çatışma ihtimali............?

9-...........

çıkışı destekleyen argümanlar
    1- MB nin faizi 0,25 puan düşürme ihtimali....
    2- Güneydoğudaki çatışmaların azalması/bitmesi...
    3-.......?
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

saraylı..
      benim uv de altın için dip öngörüm 1156 dır,ordan yukarı tekrar..

kuzu...
      cevrim su....

altin simdi cokertiliyor ki.....bunun bi sebebi var....baslarda yazdim....

tekrar fiseklensin.....bu fiseklenme... euro gocunce olacak....altinda guzu disinda herkesi gafil avlayan bu cokus planli yani.....
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

TALEBE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

9-...........

3-.......?

-düşüşe EKGYO yeni arzı....nın getireceği hisse bollaşmasını....

-çıkışa, MB başkanının...dolar fiyatı ile ilgili...yorumunu...
        -yine çıkışa..pazartesi gelecek enflasyon rakamının...düşüklüğünü.....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

9-düşüşe EKGYO yeni arzı....nın getireceği hisse bollaşması..............
          10-Taksim'deki olaylar....
          11-Cuma günü ABD borsalarının -%1 'lerden düşük kapanışları....

3- MB başkanının...dolar fiyatı ile ilgili...yorumu..
          4- pazartesi gelecek enflasyon rakamının...düşüklüğü...

eklemek ...ya....da..çıkarmak .....istediğiniz...argümanlar...olursa..saygıyla.k arşılarım.....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu...
            kurda oynuyanlara...sistemim soyle....

bildiginiz gibi kuru 1.79 da longlamis.....spot 1.88 de longu kapatmistim....

borsada dun satanlara para yarin geliyor....onlarin onunu kesmek ucun....kuru bugun....1.8650 civarinda longluyorum yeniden....1.92 spot ucun....
            dun elimdeki malin dortte ucunde kari aldim....

bugunki tepkiyi dun biliyordum....

yapilan suydu....

satisa zaten gelecekler vardi....bunun gosterilerle ilgisi yok....satacak yabanci vardi.......indi onlari aldilar....

simdi....o mali yedirecekler....bugun ikinci kademe shortu furacagim birazdan....PIRAMITLEME BOLUMU BASLIYOR KENEDE....
            99....99 500 araliginda piramitliyorum....dortte bir mal var 104 250 maliyetli....piramit miktari o kadar....piramitte....2000 puanda kapa....sistem boyle....orjinal mali tut....hedef 75 000 vob da....
            kurda 1.87 olustugu an....borsada tepki tepesidir....bu bana gore...bist 100 de.....80 500 civaridir.....

mallarim geldiler isim bitti....kapa yeri 97 000....iyi geceler usaglar....

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

matador...

teşekkür ederim iltifat etmişiniz. aklım başımda olduğunda doğru işlemler yapıyorum ancak piyasa beynimi uyuşturduğunda hatalı poziyonu bekleme hastalığına henüz tam olarak kurtulamadım. bence zihnini temiz tutan ve ne olursa ne yapacağınının planını önceden çizen herkes başarılı işlemler yapabilir.
              last trader..
              algini sarayli abinin yone cevirsen yani sorta cok iyi trade yapcaktin bugun algin longda takilmis

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

OBO.....olur.dedik....BOBO oldu....

ANOMALİ...demişti kuzu.... şu 3 ay içinde yaşanan............... hele mayısta......ve ...de haziranda........

kuzu bu sabah..... 96.000 KAR AL noktası hedef veriyordu.... 89.xxx leri gördü....endeks....

her sistemin...prensibin.... artısı var...eksisi...var......

tecrübe.... meleke....

belki.....

VOB'da...da..... hissede...de...

iyi bir global,bölgesel,ekonomik...analiz..... (ideoloji gözlüğüyle değil...forumlardaki pek çok...ideolog ..-belki de 1 tek hisse işlemi bile yapmıyordurlar-.yazılarıyla...kafa karıştırmak..tan başka bir iş..yapmıyorlar.....
                şu not artışı çıkışını eğer göremediysek......hepimizin aynaya bakıp...ideolojik körlüklerimizi itiraf etmemiz...gerek..... o körlüklerimiz...hem kendimize...hem de okuyana zarar veriyor.......

hedefleri tayin....
                kademeli giriş..... ondan sonra....
                ne kadar...sallarsa..sallasın..... KENE gibi.... yapışmak.....
                arefeyi görüp...bayramı göstermiyorlar....yoksa...
                .

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu...

baboli....trend dalga bir dibi....bist 30 da 85 000 ler....ve tepki.....indikleri yer ve oradan koyacaklari tepki....mala bogduklarini kara ve basabasa getirecek yer olmaz....onlari hep zararda tutarlar....indikleri yerden koyacaklari tepki.....95 000 i asmamali ki....malda ve longda kalanlar kar edemesin....

fekat.....ben kar hedefimi gordum mu....beklemem....paralari aldigim gibi tuyerim....SOYGUN BORSADA BOYLE YAPILIR....POZAGIRER YATARSIN....BEKLERSIN.....KADAYIFIN ALTI KIZARIR ALIR GIDERSIN.....

hergun oynarsan.....SKENDER SENI BIGUN OYLE BI YATIRIR KI.....FELEGIN SASAR....

cikarilacak ders su.....HANGI SISTEM PARA KAZANIYOR.....HANGI SISTEM OLDURUYOR....BORSACI YASAYARAK OGRENIR.....suanda.....kisa islerle ugrasan herkes terste....veya bu heyyule dususten yararlanamadi....

SKO.NUN....ufak ufak verdigi ve simarttigi herkes.....MUTLAKA MEZBAHAYA GIRER.....BU DERSIN ALINMASINI COK ONEMSIYORUM

su an.....2007 deki ilk dalga dusus kadar dusmedik henuz.....o 85 000 e tekabul ediyor tl de....dolardada biraz daha var....o zamanda....tum bu dususten yararlanan sadece ben ve arkadaslarimdi....simdide oyle oldu....

ne yaptik biz.....SKENDERI KOPYALADIK....VE SABIRLA YATTIK....BIZI ITTI KALKTI ININ DIYE.....INMEDIK....itip kalkmasi normal....hakkida....kim kime beles para verir....dayandik....IHYA OLDUK VE CEKILDIK....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

alacasansar...

Eskilerin bir lafı vardır, düşen bıçak tutulmaz diye, bu tip piyasalarda hep bunu hatırlıyorum..

Bence piyasaya FK ile veya teknik bakmak şuan anlamsız. Lakin şuan temel veya teknik bir hareket yaşanmıyor. Politik bir risk fiyatlanıyor ve bu fiyatlama mekanizmasını matematiksel olarak formule dokebilmemiz mumkun değil. Olay tamamen algısal. Reuters, BBC, CNN, NYTIMES, INDEPENDNT verdikce veriyor Taxim olaylarını...

Şu soruyu da sormak lazım, notumuz artmamış olsa, şuan Fitchiydi Moodysiydi notumuzu arttırır mıydı? Cevap hayırsa demekki makro istikrarda da orta vadede ciddi sıkıntılar bekliyorsunuz..

Niye

eee niyesi mi var bizim meşhur cari açığın finansmanı nasıl yapılıyor? Porfoy yatırımları malum. Adamlar gelips DIBS alıyorlar gak guk. Hisse senedi hareketlerini bırakalım DIBS ne olmuş? 6,78 seviyesinde, bugun %7,5 yükselmiş. Not artışı zamanı benchmark %5 seviyelerindeydi, 178 baz puan artmış. Doların 2 haftada %8 değer kaybetmiş. Palacım kusura bakmassan birşey dicem. MAYIS ayında Türkiye'ye giren yabancı yatırımcının eline çapayı vemmişler. Herifler nerden baksan %30-40 zararda oturuyor Hem faizden zararda. Hem kurdan. Hem de alıcı bulamıyor lavuk.

Panik satışları da gayet normal, kur bu seviyedeyken %6 enflasyon bile hayal. Faiz de indiremeyeceğine göre, negatif faizin nikahındayız. Adam ne yapsın alsın mı Ancak arada biz mallık yapıp alıyoruz işte.

Bununla birlikte MB döviz rezervi bugün 1 milyar dölar erimiş hayra alamet mi?

Nasıl yapılacak bu cari açığın finansmanı? Faiz yükseldikçe borsa düşecek. İnşallah orta yol bulunur, demokrasi potası altında farklı görüşler eritilir. Dünyaya daha ölmedik, biz başarabiliriz mesajı verilir. Ancak bu üslüp ve tavırla çok zor gözüküyor.

Üzülüyorum. Vallaha dün oturdum ağladım. Sinirlerim bozuldu. Ama pozitif birşeyler göremiyorum malesef..

Bence tabi.

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

şortoğlan..

düşüşe inandık mı?valla ben inanmadım..
                      buraları mallanmak için cok uygun yerler gibi gördüm hele 97 altı saldır dedim kendi kendime..
                      bi anda ayu algım gitti bogalaştımm..god thanks stop ettik 2600 point zararla..

bana göre bu işin kopuş noktası vobun 86400 altına verilmesi olacak bu hedefe herhalde önümüzdeki hafta ulaşmış olacağız..

Sonra yine 60-85 arası giden piyasa bekliyorum...sonrası zaten bildiğimiz saykıl kriz gelir.ee napalım kriz geldi verdik abi..
                      bu işin sonunda ben taş gibi bi 30.000 vob görüyorum agane kaldı ciger topu tpou bi 60.000 point daha verecekler.30.000'i bi haftada oldu.dğer 30 luk hadi 6 ay de.. öbürüde 1 sene sürsün hade..kaba hesap en babası 1.5 -2 sene içinde 30.000'den alsakmı acaba longlasakmı moduna girerükdolayısıyla uzun vade projeksiyon şort..
                      kasmayın ciger bütün hökümet şort siz neye long acıyonuz la

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

rodgopsink............
                        CDs lerde bozulma sürüyor..

Fitch'in tek baktıgı şey bence cds implied rating..Ara ara bakıyorum verilen not altına düştüğünde paylaşacagım..

Not Fiyatların içindeyse fiyatlar bozuldukça görüşte değişecektir..

Yakın zamanda not düşüşünü de fiyatlamaya başlarlar..

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

REİS

jojo sen bari yapma,eccük piyasayı okumaya calış aga,
                          not arttı 116.900 de fake olsada görüldü o gün,cakanlar bu zamana kadar caktı cakacağı kadar, buralardanda 88-90 binli seviyelerden cakacam diye atlayanlar bence mazut olmaya adaydır diye düşünüyorum,,,piyasa öyle bişeydirki bi anda ortalık tozpembe oluvermiş,

belkide düşüş devam edecek ama enazından tepki cıkışı olmalı, löp löp düşdü nazlı nazlı alması lazım bi süre

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

şortoğlan..........

yapamayan full pzo girip sermayeyi kediye yükleyendir
                            sana psikolojik travma yaptıracak parayla girersen bu hareketlerin hiçbirini yapamazsın ..
                            anlmasız bi yerde poz alıp sonra guş gibi beklersin.

işin sırrı orda boyunu gecen suda yüzem bilemden yüzemezsin..ayagın herzaman yere bassınki yüzdüğünü düşün...
                            semayenin sadece %10-15 ile vob da poz al ve en cesur hareketleri yap..
                            gelen mazutla poz artı ana paranla değil taktik bu..kumar bunu gerektirir..

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

disckretus....

xu030 için 90000 i baz alırsak kısa sürede zirveye göre 25-26 bin puan civarı düşerek akabinde 5000 puan civarı bir toparlanma yaşadı. Eğer soylenenler dogruysa, ekonomide her sey iyi ve kırılganlık az ise ve ilaveten dünyada olabilecek bir sert düşüş bizi etkilemeyecekse bu seviyelerden tekrar bir yükseliş olmasını bekleyecekler olacaktır.

ancak son beş yılın ciddi bir düzeltmesi olacaksa son günlerdeki volatil hareketleri ben borsadaki ciddi bir düşüş için bir prova olarak görüyorum. Mevcut ekonomi süper illüsyonuna inanmış bir yatırımcı kitlesi var. 1-2 yıl once bu insanların almayacakları seviyeleri şimdi onlara bu fiyatlar ucuz oldu artık noktasına getirebilmek büyük ustalık gerektiren bir şey. Ve borsalara yön veren büyük para bunu cok iyi yapıyor.

buradan hareketle ben tekrar büyük paranın 115 bin zirvesine yaklaşmak istemeyeceğini düşünüyorum. biraz daha yukarı yapabilir ancak bunu satmak için kullanacaktır.
                              Zirveye cıkmak buyuk emek isteyen bir sey ve son bir yıldır not ustune not haberleri ile ancak cıkabildik.
                              Bu emeklerin karşılığı nasıl alınacak büyük para açısından bakarsak?
                              Artık yatırım yapılabilir oldugumuza gore bundan sonra olası bir not artışı "en yuksek not seviyesine cıkış" olmadıgı sürece cok fazla heyecan getirmeyecektir.
                              Dolayısıyla artık cok zor, ve bu yuzden cok afarkllı bir dinamik ancak yeni zirve getirir ki, bu nedir bilmiyorum.

Dünyada QE doneminin sonlanması her an olabilir. 2 ay sonrada son baharda da. gelecek yıla sarkarmı acıkcası beklemiyorum. bu sartlarda dolara kaçış başlayacak muhtemelen, ülkemizde su seviyelerin altına faizin gelmesi de zor gorunuyor bu sartlarda, dolayısıyla banka karları muazzam seviyeler olmayacak bir süre.

bu sartlarda temkini elden bırakmadan pozisyonum borsa sat, dolar al şeklinde. tabii hepsi kademeli bir biçimde oluşturulan pozisyonlar bunlar. ters işlem fırsatları her bir pozisyon için cıktıgında ana pozisyonun belli bir kısmıyla degerlendirilecek maliyet iyileştirmek için.

hic bir sekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

1- Bankacılık sektörü düzenlemeleri.(meclise sevkedilmiştüketiciyi koruma Kanunu.... BDDK dan gelebilecek tedbirler. Kredi kartları faiz düzenlemeleri.)
                                4- ABD devlet tahvil faizlerinin ve doların yükselme durumu.(10 yıllı ABD faizi cuma akşam +10 puanlık artışla 2,17 den kapandı)
                                9-Taksim gezi parkı ........v.b .olaylar......
                                10- AK Parti mitingleri...
                                11-Borsadaki pek çok şirket sahip ve yöneticilerinin başbakan tarafından faiz lobisinden taraf olduklarının düşünülmesi......
                                12.....
                                13.....

1- 18 haziranda...MB nin faizi 0,25 puan düşürme ihtimali....
                                3- Borsa çok düştü....artık biraz da yükselsin bari...........?
                                4-..............
                                5-............

EKGYO halka arzının geri çekilmesi..... olumlu mu...olumsuz mu...... olur....? pek bilemedim......

Yorum

Working...
                                X

Debug Information