Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

madsoul.

89.300 üstüne gitmezse bu yukarı hareket, teknik açısından daha olumlu olur;

89.300 üstünde kalamadan geri dönerse buradan haftaya kırmızı geçer ağırlıklı..
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

TALEBE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      şortoğlan........

yine aynı hisler o ne oldugu merak edilen haberin akşam kapanıştan sonra geleceğini söylüyor.
      not haberi olur başka bişey olur bilemem palaya bahane cok..
      bugün 112 kapanış olur ve akşam haber düşerse
      o beklediğim 2000 point gaplı acılış ptesi gelir.,sonrasını da yazalım bari..11.00 sularından itibaren bir satmaya başlar o hızla 110'a kadar gelir..
      bu da aklımın bir ucunda bulundurduğum ihtimallerden biri...
      dikkat et piyasa daha rezonansa girmedi..yukarı aşagı marjlı hareketler yoktek yönlü trade var pala tarafında o da alım..
      ekleme yapmış....

eveet cigerler piyasayla doğru zamanda doğru yönde olmanın tadı bir başka güzel gercekten..dileyelim burdaki herkes herzaman değil ama en azından coğu tradedinde bu duyguyu yaşasın..gelelim cuma günü coşkusu içerisinde yazdık ettik bişeler..cılgın alım safhasına girdiğimizi söyledim..piyasada bu tip hareketler sonrası en az 1 hafta süren cok ciddi rezonanslar oluyor benim tecrübelerime göre bu tamamen fiyatların oturmamasından ve yeni pozlanmaların etkisiyle oluşuyor.

alımların bununla sınırlı kalmayacağını düşünüyorum..eğer önümüzdeki hafta (105-106) bile kabulum bir düzeltme içerisine girerse cıkışın bitmediği cok rahat söylenebilir.unutma ciger adamlar prova yaptılar nabız yokladılar iki gün..

ptesi günü kapanış 112 üstünde olmazsa piyasaya girmem..ve beklediğim düzeltme+testereye girildi devam ediyor derim.. testerede iki kere canım yandı algım kayboldu.. becerene süper ama bana göre değil testereler 2 hafta girmem 1 günde poz alıp testerecilerin 1 ayda alamadıgını alırım...
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• firenze
        Duble Mühendis
        • 02 Haziran 2012
        • 348

Keyborsa tahmin yarışmasına bekliyoruz.
        Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

....
          Bosa kitabı..........

Kenan Özgülcan ın kitabı. Türkiyede ilk defa kazanan bir trader kitap yazıyor.

...........
          bir borsa spekulatörünün anıları okumadıysanız iyidir.

...................

Kazanma Sanatı - Anıl Özekşi

ve Anıl beyin teknik analiz videoları

...............

Turkishbulls ingilizce olarak açılmış ilgilenenlere duyrulur.

.................
          Peter Lncyh bu adamın kitapları iyidir dostum.Kitaplarını yaşanmış hikayelerle süsler.Bilgiye boğmaz.Zevk alarak okuyabileceğini düşünüyorum.
          ............

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

Originally Posted by ugolnili
            ogle arası veya aksam not artısı gelebılıyor.kısada yakalanırsan ve 2000*3000 puan cıvarı zarar olursa taktık ne olur?

Cevap........Madsouldan...

Not artışı geleceği şu anda teknik analizime yansımadığı için ve ben olası haberlerin teknik göstergelerde yer alacağına inandığım için not artışının henüz geleceğini düşünmüyorum ancak olası ihtimal üzerinizden sorunuzu cevaplayayim..

Genellikle hacimim yüksek olduğu için ancak pozisyonlarımı hiçbir zaman full almadığım için böyle bir durumda not artışının kaç puan bizi yukarı atacağına ve teknik göstergeleri ne kadar değiştireceğine bakarım,
            eğer yukarı devam edecek bir görüntü varsa stop olur iki kat uzun açar ve yarısı kadar yukarı devam etmeyle zararı 0 larım (bu pozisyondan doğan zararı sadece,
            yoksa zaten 3000 puan terste kalıp zararı kabullensem bile şu andaki pozisyon ağırlığımla 108.xxx hareketinde ve 111.200 lerden kısa açıp 2 kere kar aldığım dönemdeki harekete çok ufak bir darbe gelir o kadar).
            İkinci opsiyon olarak da eğer geri geleceğini tekrar düşünüyorsam analizimde o zaman da yukarıdan 2 kat daha kısa açar maliyeti yukarı çeker ve aşağı gelen ana hareketin yarısı kadar hareketle zararı sıfırlarım..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

madsoul....

Tam (250 * 4) puan toplanırdı testere bandından,
              bu sıkışmaları maliyetleri düzeltmek için iyi değerlendirmek lazım,
              böyle günlerde genelde 16.30-17.00 barlarına kadar testerede tutup daha sonra kırılımı yaparlar..

testere...oluşumu..

Benim henüz böyle geliştirebildiğim bir sistem yok ama tecrübeye dayanarak genellikle
              bir yöne 2-3 gün arası çok sert hareket olduktan sonra piyasa
              1-2 gün daha düşük hacimle testere bandına sıkışabilir,
              ancak gün içinde bu testere bandı başladıktan sonra gerek teknik gerek gözlemle bu bandı hemen belirleyip ilk hareketi kaçırsanız bile en az 2-3 git-gel hareketini yakalayabilirsiniz;
              çünkü testere bandında kırılım iyice sıkışmadan ve bu hareketi bana göre en az 3 kere yapmadan gerçekleşmez..

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

madsoul..

17.00 - 17.15 kırılım gelebilir 110.150 - 110.500 den birinden, zaten gelmezse aynı sıkıcılıkla kapatırlar seansı

tekrar söylediğim gibi benim beklentim aşağı yönlü olması..

"17.10 cıvarı yukarı zıpladı..."

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

manif.ten internete..matriks...bağlanma metodu....
                  okunaklı....

notebook veya pc'de terminal açık iken teamviewer yardımı ile android veya iphone cihazın ile bağlanılabiliyor.
                  ben genelde ekran başında olamayacaksam, bu yöntemi kullanıyorum. gayet sağlıklı.
                  karmatte.....nin tavsiyesi....
                  Veya hedefonline demo hesap acarsaniz orada hisseler ve vob grafiklerini kabaca gorebilisiniz.
                  Android mt4 kullanabilirsiniz.
                  Sent from my GT-S5830 using hisse.net mobile app

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

ekrenmert...............

Selamlar,

Uzun zamandır forumu takip ediyor yorumları okuyorum. Matriks uzaktan erişim ile ilgili soru görünce cevap yazayım istedim. Teamviewer android uygulaması ile pclere uzaktan bağlanılabiliyor.

aşağıdaki videounun 3. dakikasından sonra teamviewer ile pcye bağlantı ingilizce olarak anlatılıyor. Matriks gibi bir programın sürekli çalışmasından dolayı ceplerde batarya çabuk boşalacaktır. Tablet daha makul görünüyor.

Umarım soruya cevap olabilmiştir.

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

tumer1960

SANAYİ ŞİRKETLERİ VE BİLANÇOLAR. Üzerinde yaptıgım basit incelemeler ışıgında gördüklerim.

1- SATIŞ MALİYETlerinin yükselmesi ile BRÜT KAR gerilemiş

2-GENEL YÖNETİM giderlerinin yükselmesi D.F.Giderlerlerini,D.F.Gelirlerinden çok yükselmesi FAALİYET KARını düşürmüş.

3-FAİZ lerin düşmesi FİNANSAL GELİR ler kaleminin düşmesine FİNANSAL GİDER lerin yükselmesine yol açmış oda DÖNEM KAR larını olumsuz etkilemiştir.

BENZİN,ELEKTİRİK,DOGAL GAZ,VERGİLER,SİGORTA,ASGARİ ÜCRET e gelen zamlar önümüzdeki dönemler maaliyetlerin çok daha yükselmesine yol acacagını düşünmek zor olmasa gerekir.

Sanayi şirketlerinin (ihracatcı ve enerji şirketleri vs. hariç) DÖNEM KAR larının 2012 yılına göre çok daha düşük gelebilecegini görmek için UZMAN olmaya gerek yok sanırım.paritenin yükselmesi A.B ye ihracat yapanaların bilançoları üzerinde POZİTİF etki gösterebilir diye düşünüyorum.

Yine geriye BANKALAR,HOLDİNG,ENERJİ,ve İHRACATÇI şirketler kalmaktadır diye düşünüyorum.

HOLDİNGLER bu olayı çok önce görmüş ve ENERJİ yatırımlarına soyunmuşlardır.

SİZCE BORSADA ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLER İÇİN GENELE YAYILMA BEKELNMELİMİDİR?

ŞUNUDA AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN KAZANMAK İÇİN ÇOGUNLUKTAN FARKLI DÜŞÜNMEK VE FARK YARATMAK GEREKMEKTEDİR.
                      02-01-2013 TARİHİNDE yazmıştım.2013-03 AYLIK BİLANÇOLAR gelmeye başladı.TARİH 07-05-2013 4 AY önce olacakları yazmaya çalışmıştım.SANAYİİ ŞİRKETLERİNDEKİ BİLANÇOLAR DURUMU NET GÖSTERMEKTEDİR.

HOLDİNG SEKTÖRÜ GRAFİGİNDEKİ tobo OLAYINI GÖSTERMİŞTİM.yukarıdaki yazımdanda anlaşılacagı gibi HOLDİNG,BANKA ve ENERJİ şirketlerinin 5 aylık dönemdeki performansı ÖNGÖRÜMÜZÜ DOGRULAMAKTADIR.

BUGÜN GELİNEN NOKTADA çimento ,cam,inşaata dayalı şirketler yeniden yapılanma ile göz doldurabilirler diye düşünüyorum.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

eksperden.....analiz.

.agam hergün yükseliyor maşallah....şiar edinmiş....ben slowda iken dalga yapısına bakarım... merak etmen az kaldı az ...düğüm atacağım...ha ha ha

cıkış ücün son 1000 puvan var yok....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

lidya..........
                          Altın spekulasyona daha uygun piyasası daha sığ kağıt altınları açığa satmak daha kolay.
                          Petrol piyasası güçlü açığa satışlarda müşteriler her fiyattan hazır bekliyor spekülasyon yapmaya uygun değil.
                          Piyasası petrol fiyatları üzerinden takip etmek daha gerçekçi.

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

men..........

Bir Spekülatörün anıları kitabı yakınında olan var mı? Şunun için sordum ki garanti 10 u geçti orda bir ibare vardı yuvarlak rakamları geçtiğinde şu kadar (?) gider diye bakabilirseniz sevinirim.

Kimse dün bakmadı ama ben akşam baktım.

Livermore der ki " hisse fiyatı 100 rakamını geçtiğinde 30 puan 50 puan arası daha artar diyo 200 300 rakamlarda ise daha kısa sürede artar ..."

Garanti 10 lu rakamları geçti elliot olarak kabaca baktım 13 de sanıyorum sonlanır gibi geliyor.

Bu da IMKB100 de 100 küsür rakamlara gelir gibi, aklınızın bir köşesinde bulunsun.Garanti IMKB100 arsındaki ilişkiyi iyi bilenler bir daha değerlendirsinler.

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

zamanlama.............

Önerim yok.
                              Sadece ortada bir sorun var.Kimse sorunun farkıda değil,kaptırmış gidiyor.Onu söyledim.
                              Bizde sürekli işlem yapıyoruz.Yaptığımız hatalardan ders çıkarmaya çalışıyoruz.
                              Mesela eskiden borsa giderken bankalar haricinde hisse alıp hadi çıksana derdik,düşerdi.
                              Artık borsa çıkacaksa,bankadan başka bişey almıyoruz.
                              Ama yapılan hatadan ders almayıp,çıktıkça şort demek dogru bir yaklaşım değil.
                              Vob çok çıktı deyip herkes şort oldukça dahada çıkıyor.Bankalar çok çıktı bu fiyattan alınmaz dedikte dahada çıkıyor.
                              Düşmezlermi? düşerler tabi..6 liraya vakıf satmışım gelmiş 7 liraya, düşecekte 6 lira olacakta,tekrar alıcanda çıkacakta kar edicen..
                              Büyük hisselerde,hisse satanların hepsi şimdi peşlerinden bakıyor.Sattıkları yerlere gelmeleri için büyük düşüşler,çöküşler gerekiyor.

Sorun şu; borsanın gideceğini göre göre nasıl olsa düşer deyip şurdan şort olcam.orası geçilince şurdan şort olucam.şurası geçilirse şurdan bidaha şort olucam demek.
                              Madem öyle çıkacak diye düşünüyorsun,neden LONG olmadın,olmuyorsun..Borsadan anlıyorsan!

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

moodys ve Sp ile röportaj yapılmış...anadolu ajansı yapmış.

2013 sonu bakarız diye,12 ayda bir bakıyoruz diyen Sp

zaman dilimimiz yok diyen moodys.
                                not beklenilen moodys.
                                sanki hepsini söylemiş gibi gösterilen moodys...

Moody's İletişim Stratejisti Jessica Sibado, "Moody's'in kredi derecelendirmeleri geçerliliğini sürdürmektedir. Yeniden gözden geçirme için herhangi bir zaman dilimimiz bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu artıran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye Başanalisti Eileen X. Zhang, AA'ya yaptığı açıklamada ''Not görünümünü yeniden değerlendirme süremiz genellikle 12 ayı kapsıyor. Regülasyon gereği gözden geçirmemizi her 6 ayda bir yapacağız. Tam tarih belli olmamakla beraber bir sonraki değerlendirmemizi bu yılın sonuna doğru yapacağımızı sanıyorum'' diyerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının belirli periyotlarla kredi notunu gözden geçirme zorunluluğu olduğunu söylemişti.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information