karşılıksız sevmek

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • naz
    Aktif
    • 17 Ağustos 2008
    • 373

Yaratıcı sevilir daha sonra, o na kulluk edilir, ibadet edilir, cezalara dayanılır, reva görülen acılar çekilir, günahlar için af dilenir, iyiliklerinin yanısıra yarattığı kötülüklere de göğüs gerilir, ama sevilir.

sayın mecaz yukrdaki yazınıza istinaden sizi tatmin edicek cevaplarım var aslında ama bu konu uzamaya basladı cevap verip vermemek arasında teretdütte kaldım beni hos gürünüz lütfen bazan insanlar susmayı baska anlamlara cekerler ama SUSMAK bir sanattır erdemliktir sözüm sahsınıza degil yanlıs anlasılmasın böyle düsünceye sahip olanlara
    Last edited by naz; 16 Mart 2009, 08:59.
    istedigini soyleyen istemedigini isitir

Yorum

• naz
      Aktif
      • 17 Ağustos 2008
      • 373

herşeyin sadece kötü tarafını görenlere özel.

Siyah karga sarayın bahçesinde,portakal ağaçlarının birine tünemiş.
      Aşağıda çimlerin üzerinde bir tavuz kuşu kasılarak geziyormuş
      Karga “sarayın bahçesine bu kadar tuhaf bir kuşun girmesine nasıl izin verdiler?
      Sanki sultanın kendisiymişçesine kasılarak dolaşıyor.
      Hem de bu son derece çirkin ayaklarıyla!
      Tüylerinin rengi de mavinin berbat bir tonu.
      Ben asla böyle bir renge tahammül edemezdim.
      Kuyruğunu da bir tilki gibi ardı sıra sürüyor” diye gaklamış.
      Karga susup sessizce gelecek cevabı beklemeye başlamış.
      Tavus kuşu bir süre susmuş, sonra hüzünlü bir gülümsemeyle konuşmaya başlamış:
      “iddialarının gerçekle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
      Hakkımda söylediğin kötü sözlerin hepsi yanlış anlamlardan kaynaklanıyor.
      Sırtımdaki tüyler kabarıp gıdığım boynumu çarpıtana kadar başımı yukarıda tuttuğum için bana kasıntı diyorsun. Aslında her şey olabilirim ama burnu büyük değilimdir.
      Çirkin taraflarımın farkındayım ve ayaklarımın herşeyin da buruşuk bir kösele gibi olduğunu biliyorum.
      Bu beni gerçekten o kadar rıhatsız ediyorki , çirkin ayaklarımı görmemek için başımı olanca yukarıda tutuyorum.
      Sen yalnızca çirkin taraflarımı görüyorsun.
      Benim iyi noktalarıma ve güzel yerlerime gözlerini kapatıyorsun.
      Dikkat etmedin mi, senin çirkin dediklerini insanlar beğeniyor.
      GENÇBEYİN DERGİSİ
      insanların güzel yönlerini görmeye calısalım mutlaka vardır arayan kusuruda bulur kusur arayanlardan olmayalım

Yorum

• MESAL
        Yeni üye
        • 13 Mart 2009
        • 7

Günaydın,
        Gerçekten pür karşılıksız mı seviyoruz acaba...

Bunun cevabını kolay veriyorsanız bence bir kere daha düşünmek gerekebilir endişesini taşırım ne yazık ki.

Sevildiğinizi-sevileceğinizi, razı olunduğunu-razı olunacağını hissetmeseydiniz, zannetmeseydiniz veya ummasaydınız ...

...

Benim için sorunun cevabı kolay değildir efendim, bölme ve alevlendirmiş olma pahasına...
        Last edited by MESAL; 16 Mart 2009, 11:04.

Yorum

• naz
          Aktif
          • 17 Ağustos 2008
          • 373

sayın setarin öyle bi konu actıki masallh ne cok konuslack sey varmıs tesekkürler setarin ben yazıcaklarımı yazdım yazmak isteyen arkadaslar buyursun

Yorum

• setarin
            Katılımcı
            • 15 Şubat 2009
            • 136

Herkese iyi haftalar diliyorum;
            burada değildim ve yazılanları okudum. Daha taze taze burnumda tüttü karşılıksız sevme konusunun bu kadar uzaması.

1- hem diyosunuzki karşılıksız sevmek lazım ama site içinde kişilere saldırı anlamına gelebilecek sözcükler var.

2- karşılıskız sevmenin başlangıcı saldırmaktan geçmez.

3- Bu kadar dinden bahsediliyor ki yaradandandan peygamber efendimizden, bu ne tezatlıttırki bii saldırmada çok çirkin kelimeler kullanılıyor. bumudur yaradandan öte sevmek. lütfen fikirler ve zikirler uysun.
            4- ciddi yazılanlar sinirimi bozdu.
            5- anit tez ve tez şeklinde seviye düşürmeden konuşulacaksa yazılar üstüne yorum yapılsın lütfen.
            6- ki benim için en önemli şey benim açtığım konular veya kişisel yazıdığım konular üzerinde lütfen ama lütfen din, dil, ırk karıştırıp tartışmayın. Yazıların sahibi olarak isteme hakkımdır ki konu açsamda yazıyı ben bulmuş ben koymuşsam sahibi benimdir. Ben hümanistim benim için kimin neye inandığı değil insan gibi insan olması ilgilendiriyor.

Yorum

• MESAL
              Yeni üye
              • 13 Mart 2009
              • 7

Üzerime alınmalı mıyım ?

Yorum

• setarin
                Katılımcı
                • 15 Şubat 2009
                • 136

genel yazdım sayın mesal sizce size göre alınacak bir şey varmı bence olmamalıdırda;)

Yorum

• naz
                  Aktif
                  • 17 Ağustos 2008
                  • 373

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Herkese iyi haftalar diliyorum;
                  burada değildim ve yazılanları okudum. Daha taze taze burnumda tüttü karşılıksız sevme konusunun bu kadar uzaması.

1- hem diyosunuzki karşılıksız sevmek lazım ama site içinde kişilere saldırı anlamına gelebilecek sözcükler var.

2- karşılıskız sevmenin başlangıcı saldırmaktan geçmez.

3- Bu kadar dinden bahsediliyor ki yaradandandan peygamber efendimizden, bu ne tezatlıttırki bii saldırmada çok çirkin kelimeler kullanılıyor. bumudur yaradandan öte sevmek. lütfen fikirler ve zikirler uysun.
                  4- ciddi yazılanlar sinirimi bozdu.
                  5- anit tez ve tez şeklinde seviye düşürmeden konuşulacaksa yazılar üstüne yorum yapılsın lütfen.
                  6- ki benim için en önemli şey benim açtığım konular veya kişisel yazıdığım konular üzerinde lütfen ama lütfen din, dil, ırk karıştırıp tartışmayın. Yazıların sahibi olarak isteme hakkımdır ki konu açsamda yazıyı ben bulmuş ben koymuşsam sahibi benimdir. Ben hümanistim benim için kimin neye inandığı değil insan gibi insan olması ilgilendiriyor.

sayın setarin tesekkür ederim duygularınızı güzel anlatmısınız herkes kelimelerine dikkat ettigi sürece her istedigini yazmakta serbesttir din dil fen felsefe fark etmez ayrıca saldırı süzcükleride nitelendirmek yanlıs kelimelerde alay varsa ki yok buna saldırı denmez nedenmi insan yazılanlardan ders cıkarırsa o zaman olgunluk bas gösterir ALİ EFENDİMİZ haksızlıklar karsısında dimdik durunuz ve hakınızı arayın demistir dini bilgilerim sınırlıdır ama bunları bilmicek kadar degil insanlara kaba davranıslar küfürlü sözler yerine daha egitici bilgiler aktarmak ve bu bilgilerden ders cıkarmak hepimizin boynunun borcu olmalı tekrar tesekkür ederim saglıcakla kalınyazılarım egitim yönünde baska yerlere cekmeyelim lütfen yaptıgımız hatalardan ders cıkarabiliyorsak o insan olgunlasma yönündedir

Yorum

• MESAL
                    Yeni üye
                    • 13 Mart 2009
                    • 7

Topiğinize katkı yapanlar
                    mecaz 23
                    naz 22
                    ketenhelva 20
                    setarin 6
                    yagmur 4
                    PEHLİVAN 3
                    ÇAKAL 2
                    MESAL 2

Topikler forumlar zor yerler sanki nedense hep güvensizlik üstüne belki biraz gurur ve kibir ve tanışıklık üzerine inşa edilmiş yerler.

Bahçenizede bulduğunuz taşın, cevherin değerini yağmurların yağmasını ve aşındırarak aslını size söylemesini veya birilerinin size kıratını bildirerek söylemesini mi beklemeli yoksa evirip çevirip ihtimamla kendimiz mi bulmaya çalışmalı...

Fikirler ve samimi bakış açıları çok kıymetli cevherler benim nazarımda...

Topik konusuna bakınca sizin için de öyle olduğunu düşünüyorum.

Yazınızı tabi ki üstüme alınmadım üslup açısından küçük bir sitem idi

Sevgiyle

Yorum

• yagmur
                      Kıdemli
                      • 29 Nisan 2008
                      • 4717

naz´isimli üyeden Alıntı
                      arkadaslar sevgi üzerine herkes fikirlerini beyan etmis gordügüm kadarıyla sayın yagmurla hernekadar yıldızlarımız barısmasada ben onu karsılıksız seviyorum örnek verecek olursak sayetinsanları karsılıksız sevin sevinki kırıldıgınız zaman yaradanı hos gürün yaradandan otürü felsefesini kullanın huzur islamdadır arkadaslar bunu unutmayalım her konuda peygamber efendimizi ornek almak lazım sevgi konusundada oyle olmalı o zaman taslar yerine oturur her nekadar sozlerim itici gelsede gercekler bunlar lütfen bu yazımıda baska baska yerlere cekip mana cıkarmayın baska konularla fikirlerimize devam edelim sevgimle kalın ama karsılıksız

yagmur´isimli üyeden Alıntı
                      bu yazıdan bir şey anlamadım.
                      yıldızlarımızın barışmadığı kanaatine nereden vardınız??
                      beni ne kadar tanıyorsunuz?
                      ben sizi ne kadar tanıyorum?

burada karşılıksız sevmek yok! bir önyargı var bana göre..tartıştığımızı hatırlamıyorum ayrıca

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      arkadaslar hernekadar bu konu kapansın artık desemde sürekli cevap hakkı dogmakta ama ben konuyu kapatmaktan yana oldugum icin yukardaki mesaja yanıt vermeyi düsünmüyorumverdigim mesajlar gayet acık ve net yazdıklarımı bizzat uygulamak icin caba sarfeden insanım genelde insanlar birbirlerini tanımadan önyargıyla yaklasırlar oysaki madalyonun birde diger yüzü vardıredeb nerden ogrendin demisler edepsizden ögrendim demis bizler medeni insanlarız hernekadar yazılarımız kısır döngüye donusmüs gibi görünsede sahsim adıma böyle bisey olmadıgını düsünüyorum herseyi konusarak cozebilen insanlarız hepinizi seviyorum yaradandan ötürühoscakalın
                      ben yanıt bekliyorum. yanıt vermiyorum demekle olmuyor.bir şey yazdınız ve yanıtını vermelisiniz.
                      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• naz
                        Aktif
                        • 17 Ağustos 2008
                        • 373

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        ben yanıt bekliyorum. yanıt vermiyorum demekle olmuyor.bir şey yazdınız ve yanıtını vermelisiniz.
                        herseyin bir yanıtı cevabı vardır sayın yagmur bunca yazıdan sonnra kendimi ifade edemediysem daha ne denirki herkes olaylara farklı bakıyor banada saygı duymak düser

Yorum

• setarin
                          Katılımcı
                          • 15 Şubat 2009
                          • 136

arkadaslar sevgi üzerine herkes fikirlerini beyan etmis gordügüm kadarıyla sayın yagmurla hernekadar yıldızlarımız barısmasada ben onu karsılıksız seviyorum örnek verecek olursak sayetinsanları karsılıksız sevin sevinki kırıldıgınız zaman yaradanı hos gürün yaradandan otürü felsefesini kullanın huzur islamdadır arkadaslar bunu unutmayalım her konuda peygamber efendimizi ornek almak lazım sevgi konusundada oyle olmalı o zaman taslar yerine oturur her nekadar sozlerim itici gelsede gercekler bunlar lütfen bu yazımıda baska baska yerlere cekip mana cıkarmayın baska konularla fikirlerimize devam edelim sevgimle kalın ama karsılıksız
                          birincisi buna gelelim sayın naz sayın yağmuru ne kadar tanıyosunuz veya ne kadar dostluğunu ileri bilemiycem bunada şurdan kanaaat getirdim; zaman geçirmediğimiz kişilerle, paylaşımımız geniş açılarda olmayan kişilerle yıldız konuma geçemeyiz yıldızların küsmesi ve barışması söz konusu değildir. Çünkü arada samimiyet yoktur. Ama kanaatimce siz yağmur hanımla öncede sıkı fıkı dosttunuz ve çok iyi tanıyodunuzki zamanla yıldızların barışmadı ki bu sizin aranızdaki mevzu. Zaten arakdaşalıklarda zamanla yıldızlar barışır veya barışmaz. Ona göre yola devam edilir.

ikincisi bu yazınızda ve bir çok yorum yapmak niyetinde olduğunuz yazıda dinden, bahsediyosunuz. Yorumlar dini içerikli açıklamalar oluyor. Sizin hayat felsefenizdir, yazılarınızda dilediğiniz gibi bahsedebilirsiniz. Ama bir şey rica etmiştim benim alıntı yaptığım veya üretip yazdığım yazılara din dil ve ırk karıştırmayın hatta hiç kimse karştırmasın. Daha dedim ve son yorumunuzda Hz. Ali'den bahsediyosunuz.

Yorum

• setarin
                            Katılımcı
                            • 15 Şubat 2009
                            • 136

huzur islamdadır şeklinde cümleniz en büyük örnektir. Huzur kişilere göre değişir.

Yorum

• setarin
                              Katılımcı
                              • 15 Şubat 2009
                              • 136

arkadaslar hernekadar bu konu kapansın artık desemde sürekli cevap hakkı dogmakta ama ben konuyu kapatmaktan yana oldugum icin yukardaki mesaja yanıt vermeyi düsünmüyorumverdigim mesajlar gayet acık ve net yazdıklarımı bizzat uygulamak icin caba sarfeden insanım genelde insanlar birbirlerini tanımadan önyargıyla yaklasırlar oysaki madalyonun birde diger yüzü vardıredeb nerden ogrendin demisler edepsizden ögrendim demis bizler medeni insanlarız hernekadar yazılarımız kısır döngüye donusmüs gibi görünsede sahsim adıma böyle bisey olmadıgını düsünüyorum herseyi konusarak cozebilen insanlarız hepinizi seviyorum yaradandan ötürühoscakalın
                              diğer cümleniz ki bence hakaret sayılır sayın yağmura bir önceki yorumunzuda yıldızlarınızın barışamaması diyosunuz sonra o size beni ne kadr tanıyo diyo ve siz edepten bahsediyorsunuz. hangi edepsizden edep öğrendiniz merak ettim. Huzur islamda diyen biri için ilginç hatta yaradandan öte sevmek diyen biri için.

Yorum

• naz
                                Aktif
                                • 17 Ağustos 2008
                                • 373

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                diğer cümleniz ki bence hakaret sayılır sayın yağmura bir önceki yorumunzuda yıldızlarınızın barışamaması diyosunuz sonra o size beni ne kadr tanıyo diyo ve siz edepten bahsediyorsunuz. hangi edepsizden edep öğrendiniz merak ettim. Huzur islamda diyen biri için ilginç hatta yaradandan öte sevmek diyen biri için.
                                sayın setarin sayın yagmurun yazılarınıda incelerseniz sorunuzun cevabı var zaten yazılarım saldırı degildir bunu belirteyim kendimi ifade etme diyelim yazılıp cizilenlere objektif bakalım bu bir ricadır

Yorum

Working...
                                X

Debug Information