karşılıksız sevmek

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • naz
    Aktif
    • 17 Ağustos 2008
    • 373

arkadaslar asagıdaki hikaye boyle sevgi varmı dedirtiyor insana

SEVGİYİ HAK EDECEK İNSANI BULMAK

Kadın her sabah olduğu gibi o günde beyaz değneği ve el yardımı ile otobüse binmişti.
    Şoför:
    - Soldan üçüncü sıra boş hanımefendi, dedi.
    Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi oldukça yakışıklı bir deniz subayı idi.
    Bundan bir kaç ay önce yanlış bir teşhis sonucu gerçekleştirilen ameliyatla gözlerini kaybetmişti
    Genç kadın ve asla göremeyecekti.
    Kocası ameliyattan sonra acı gerçeği öğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir söz vermişti.
    Asla karısını yalnız bırakmayacak, ona sonuna kadar destek olacak, kendi ayakları üzerinde durana kadar cesaret verecekti.
    Günler geçiyordu.
    Kadın her geçen gün kendini daha kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük olduğunu düşünüyordu.
    Eşinin bu içine kapanık, karamsar hali kocayı çok üzüyordu.
    Bir an önce bir şeyler yapması gerekiyordu, karısı günden güne kendi içine kapanık dünyasında kayboluyordu.
    Bütün gün düşündü koca, nasıl yardım edebilirim güzeller güzeli eşime diye.
    Birden aklına eşinin eski işi geldi.
    Geri dönmesini isteyecekti. Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok kırılgan ve neşesizdi.
    Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı. Karısı dehşetle gözlerini açtı:
    -Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye bağırdı.
    Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve aksamları da iş çıkısında alacağını ve ona çok güvendiğini söyledi.
    Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu.
    Kadın büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu kırmak istemiyordu.
    Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu fedakar koca. Günler böyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha iyiydi.
    Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine söz vermişti sonuna kadar gidecekti.
    Aksam karısına:
    -Artık işe kendin gidip gelmelisin, dedi.
    Kadın şaşırmıştı. Bunu asla yapamayacağını söyledi. Kocası ısrar edince onu yine kıramadı ve bütün cesaretini topladı.
    Bunu kendisi de istiyordu ama o kadar güveni yoktu.
    Sabahları kadın artık otobüs durağına kendisi gidiyor, otobüsüne biniyor ve otobüsten inerek işine gidebiliyordu.
    Günler günleri kovaladı, hiç bir problem yoktu.
    Yine bir gün otobüse binerken, şoför:
    - Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi.
    Kadın kendisine söylenip söylenmediğini anlayamadan,
    -Neden diye sordu.
    Şoför:
    - Çünkü her sabah sizin arkanızdan bir deniz subayı genç adam otobüse biniyor ve bütün yol boyunca sevgi ile size bakıyor, otobüsten indikten sonra yeşil ışıkta yolun karşısına geçmenizi bekliyor siz binaya girdikten sonra arkanızdan öpücük yollayıp size her gün sevgiyle el sallıyor, dedi.

HERKESİN BU KADAR SEVMESİ VE SEVİLMESİ,
    HEPSİNDEN DE ÖNEMLİSİ BÖYLE BİR SEVGİYİ HAK EDECEK İNSANİ BULMASI DİLEĞİYLE.
    istedigini soyleyen istemedigini isitir

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Dönemimiz ve yetiştiğimiz kuşağa baktığımda ne arkadaşlıklarda, ne dostluklarda, ne aşk anlamında sevgide, veya bir dosta duyulan sevgide çıkarsız yaşadığımızı düşünmüyorum. Bu yüzden karşılıksız sevmeyi bu kuşak anlamıyor. 1950-1960 diye bir yazım vardı benim. Okuyanlar bilir özlemim o dönemlere arkadaşlar. Komşuluk, arakdaşlık dostluk, aşk, sevgi almadan verilen bir dönem yaşandı bu ülkede. Acaba o dönem de neden değerler ayaklar altında değildi ve kıymeti biliniyordu? Neden o dönemde sevmek zulüm değil her işin başı olarak görülüyordu? Sevmek için sevilmem şartı güdülmeden neden o dönem de yaşanıyordu? Günümüzde sevmek için şart gütmenin anlamı ne?

teknoloji
      koşullar
      menfaat

Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• naz
        Aktif
        • 17 Ağustos 2008
        • 373

insanlara hakettigi kadar deger sevgi vermek daha mantıklı aslında ama sunu unutmayalım yaradılanı hos görelim yaradandan ötürüallah bize öyle bi kalp vermiski herseyi sevsin insanları hayvanları gezegenleri kainattaki herseyi olaylara birazda dini acıdan bakmakda yarar var

Yorum

• PEHLİVAN
          Çalışkan
          • 13 Şubat 2009
          • 1138

konuya bak valla tam bayanlara özel tam onlara layık ve sadece onların yapabileceği özel bir şey

karşılıksız sevmek

Yorum

• naz
            Aktif
            • 17 Ağustos 2008
            • 373

PEHLİVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            konuya bak valla tam bayanlara özel tam onlara layık ve sadece onların yapabileceği özel bir şey

karşılıksız sevmek
            agzınızdan bal damlıyor sayın pehlivan tesekkur ederiz buyrun sizde aramıza katılınsiz karsılıklı sevenlerdenmisiniz yoksa sevmeyenlerdenmisiniz

Yorum

• PEHLİVAN
              Çalışkan
              • 13 Şubat 2009
              • 1138

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              agzınızdan bal damlıyor sayın pehlivan tesekkur ederiz buyrun sizde aramıza katılınsiz karsılıklı sevenlerdenmisiniz yoksa sevmeyenlerdenmisiniz
              bende karşılıksız sevenlerdenim ama sadece manevi karşılık beklerim

Yorum

• naz
                Aktif
                • 17 Ağustos 2008
                • 373

PEHLİVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                bende karşılıksız sevenlerdenim ama sadece manevi karşılık beklerim
                sevgidir bütün kapıları acan insanlara özgürce sevmekten bahsediyorum...hangi dünya malı yada maneviyatı bize sevginin verdigi mutlulugu verebilirki?
                Sevgisizliğin insanları ve toplumları nasıl etkilediğini hepimiz görüyoruz. Bu küçücük cümleyi yüreğimizde hissetmek yaşamak yaşatabilmek bu kadar zor mu? Tabii ki hayır. Hepimiz içimizde yok olmaya başlayan manevi yönlerimizi aynada görebildiğimiz zaman, zor olan şeyi başarmış olacağız.diye düsünüyorum

Yorum

• setarin
                  Katılımcı
                  • 15 Şubat 2009
                  • 136

aslında sayın pehlivancım tam bayanlara göre karşılıksız sevmek demiş. Ama bir erkeğe göre sükunetiyle kendisine yakışır, sevgiye karşılığını veren nadir erkeklerden. Bu yüzden onunla 2 yıldır gurur duyarak ve özümseyerek yaşıyorum. Aslında bir bayan olarak boğmadan karşılıksız sevmeyi ben ondan öğrendim desem yeridir. Sevgi saygıyla karşılıksız olandır ve bunu herkesin yakalaması dileğiyle. Ne ekerseniz onu biçiyorsunuz.

Yorum

• naz
                    Aktif
                    • 17 Ağustos 2008
                    • 373

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    aslında sayın pehlivancım tam bayanlara göre karşılıksız sevmek demiş. Ama bir erkeğe göre sükunetiyle kendisine yakışır, sevgiye karşılığını veren nadir erkeklerden. Bu yüzden onunla 2 yıldır gurur duyarak ve özümseyerek yaşıyorum. Aslında bir bayan olarak boğmadan karşılıksız sevmeyi ben ondan öğrendim desem yeridir. Sevgi saygıyla karşılıksız olandır ve bunu herkesin yakalaması dileğiyle. Ne ekerseniz onu biçiyorsunuz.
                    keske biride bana böyle güzel temennilerde bulunsa sayın pehlivan haketmiski sayın setarin bu sözleri yazmıs kutluyorum kendisini

Yorum

• PEHLİVAN
                      Çalışkan
                      • 13 Şubat 2009
                      • 1138

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sevgidir bütün kapıları acan insanlara özgürce sevmekten bahsediyorum...hangi dünya malı yada maneviyatı bize sevginin verdigi mutlulugu verebilirki?
                      Sevgisizliğin insanları ve toplumları nasıl etkilediğini hepimiz görüyoruz. Bu küçücük cümleyi yüreğimizde hissetmek yaşamak yaşatabilmek bu kadar zor mu? Tabii ki hayır. Hepimiz içimizde yok olmaya başlayan manevi yönlerimizi aynada görebildiğimiz zaman, zor olan şeyi başarmış olacağız.diye düsünüyorum
                      valla çok uzun cümle kurmuşsunuz kafam karıştı

seviyoruz diyelim kısadan

Yorum

• naz
                        Aktif
                        • 17 Ağustos 2008
                        • 373

bugünki sohbetimizi bu siirle noktalamak istiyorum

Sevgi
                        Sevgi ışık, sevgi umut
                        Kâinatın gizi sevgi
                        Sevgi soyut, sevgi somut
                        Gönlün gören gözü sevgi

Sevgi huzur, sevgi barış
                        Sevgi ilmek, sevgi nakış
                        Sevgi gülüş, sevgi bakış
                        Gönüllerin közü sevgi

Sevgi bahar, sevgi rahmet
                        Sevgi kazanç, sevgi servet
                        Sevgi dostluk, sevgi sohbet
                        Ömrün tadı, tuzu sevgi

Sevgi güneş, sevgi ataş
                        Sevgi menzil, sevgi yoldaş
                        Sevgi Yunus, sevgi Bektaş
                        Yesevî'nin sözü sevgi

Sevgi hayat, sevgi dünya
                        Sevgi gönül, sevgi derya
                        Sevgi bâde, sevgi rüya
                        Sevgilinin nazı sevgi

Sevgi ilim, sevgi irfan
                        Sevgi çâre, sevgi derman
                        Sevgi Tanrı, sevgi iman
                        Dört kitabın izi sevgi

Sevgi evvel, sevgi âhir
                        Sevgi kevser, sevgi nehir
                        Sevgi tılsım, sevgi şiir
                        Ozantürk'ün özü sevgi

Bayram Durbilmez

Yorum

• mecaz
                          Tecrübeli
                          • 02 Şubat 2009
                          • 438

Üç farklı görüş ( şimdilik) var:

1- Karşılıksız sevgiye inananlar

2- Karşılıksız sevgiye inanmayanlar
                          a- Karşılıksız sevginin marazi ( hastalıklı ) olduğuna inananlar
                          b- Karşılıksız sevginin olamayacağına inananlar.

3-Karşılıksız sevgi olmadığına ancak olmasının doğru olduğuna inananlar.

( anket yapsak )

.............
                          EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• setarin
                            Katılımcı
                            • 15 Şubat 2009
                            • 136

beni en mutlu eden yazılanların boşa gitmemesi ve farklı görüşler olsada ki bence olmalı tez ve antitezler tartışma getirir. Tartışmalarda iyi veya kötü bir netice ile buluşur. Her görüşe saygım sonsuz. Ne güzel her kesin bir görüşü var kimse ot değil.;)

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Üç farklı görüş ( şimdilik) var:

1- Karşılıksız sevgiye inananlar

2- Karşılıksız sevgiye inanmayanlar
                              a- Karşılıksız sevginin marazi ( hastalıklı ) olduğuna inananlar
                              b- Karşılıksız sevginin olamayacağına inananlar.

3-Karşılıksız sevgi olmadığına ancak olmasının doğru olduğuna inananlar.

( anket yapsak )
                              en önemlisi; düşüncelerin hayata geçmiş olmasıdır.doğruyu,mükemmeli istemek ile bunu yaşama geçirmek,geçirebilmek zordur.

sigara zararlıdır,aman yavrum içme deriz ama dudağımızda sigara vardır.söyledikleri,düşünceleri gibi yaşayan kaç insan vardır.
                              şimdi hiç bir art niyet olmaksızın ;konunun buraya taşınmasına neden olan ,başlatan sn.naz a soruyorum?
                              size küfür eden,sataşan,çocuğunuza zarar veren birine nasıl davranırsınız?
                              yaradandan ötürü yaratılanı seveceğim diye anlayış ve sevgi ile mi?yoksa sinirli ve saldırgan mı?

market alışverişinde,çürük malı çaktırmadan koyan sizi enayi yerine koyan bir satıcıyı ne kadar seversiniz karşılıksız)

ya da yolda kap-kaç yapan birini?

biraz gerçekler görülür,konuşulursa o zaman sevgili saterin in deiği gibi fikirler ortaya çıkar.,
                              fikir de kendi düşüncelerimiz,yaşadığımız,olan şeyler olmalı..düşünceler değil..ya da net te bir başkası tarafından yazılmış şiir ler değil...yanlış anlaşılma olmasın) şiirler bölümü var..burada kendi düşüncelerimiz tartışılırsa ortaya farklı fikirler atılılırsa o zaman amaca ulaşılır.
                              anket in doğruyu vereceğini yukardaki nedenlerden dolayı sanmıyorum sn mecaz.

YA OLDUĞUN GİBİ YAŞA! YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !

MEVLANA

felsefemiz bu olmalı..
                              sevgiler

.............

.............[/quote]
                              Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• naz
                                Aktif
                                • 17 Ağustos 2008
                                • 373

tesekkür hakkımı kullandım fakat yinede tesekkurler sayın yagmur ben yinede yaradılanı hosgorelim yaradandan otürü diyorum ve bu konuyu burada kapatıyorum yanlıs anlasılmasın sahsım adıma konustum en güzel geceler sizlerin olsun sayın yagmur hatam varsa ozür dilerim yazdıklarımı bizzat yasayan insanım yani en azından yapmaya gayret ediyorum farkındayım belki cogunuz inanmıyorsunuz fakat ben buyum insallh ilerde tanısma fırsatımız olurda nasıl bir kraktere sahip oldugumu anlarsınız insanlara onyargılı yaklasmak hos degil YA OLDUĞUN GİBİ YAŞA! YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL felsefem hep bu olmustur.

market alışverişinde,çürük malı çaktırmadan koyan sizi enayi yerine koyan bir satıcıyı ne kadar seversiniz karşılıksız)
                                adamın yüzüne karsıda sen bana cürük mal vermisin denmezki daha adım atmam o markete marketmi yok sanki ama gidipde yüzüne vurmam ayıbını
                                size küfür eden,sataşan,çocuğunuza zarar veren birine nasıl davranırsınız?
                                yaradandan ötürü yaratılanı seveceğim diye anlayış ve sevgi ile mi?yoksa sinirli ve saldırgan mı

yukardaki sozler dini bilgilerimiz sınırlı olmasından kaynaklanıyor peygamber efendimzin uhud savasında yahudiler disini kırmıstı oysaki efendimiz ellerini acıp tam duaya basladıgı sırada yer gok inlemeye baslamıs muhammed simdi dua edecek kainat yerle bir olucak oysaki o nur yüzlü efendimiz allahım onlara hidayet et dedi asla nefsini karıstırmadı buna benzercok ornek ler var ben hep belirttim yazılarımda tekrar gozden gecirirseniz yapabiliyormuyum yapmaya calısıyorum sonucta nefis var isin icinde borsaya ayırdıgımız zamanı birazda dinimize ayırmıs olsak boyle seyler yasamayız yanlıs anlasılmasın bende dahilim buna

sigara zararlıdır,aman yavrum içme deriz ama dudağımızda sigara vardır.söyledikleri,düşünceleri gibi yaşayan kaç insan vardır.

iste burda haklısın nedenmi agzımda sigara varken cocuklara uzak durun diyorum ne kadar etkili olur tartısılr

siirler konusuna gelince konumuzla alakalı diye renk katmak amaclı idi sorun olcagınıda sanmıyorum sizi rahatsız etti ise silebilirsiniz
                                Last edited by naz; 14 Mart 2009, 00:59.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information