mecaz Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
karşılıksız sevmek
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
izlemek edilgen bir durumdur,aktif katılımcı olursanız konuyu,fikirleri,yada başkalarının algısını degiştirme şansınızda olur..yada katkı,yada yardım vb..her şey olacağına varır..
-
tamam bende gideyim artık.sonra devam.yanlışlıkla ugrayacak olanlara yada haberi olmayacakta olsa sayın mecaz ada iyi geceler.iyi geceler sayın naz..her şey olacağına varır..
Yorum
-
sayın mecaz sevgi üzerine soylencek okadar cok sey varki yazmaya kalksak sabah olur bu konuya kaldıgımız yerden devam edecez insallah bugünlük bukadar :m25:mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBir sürü sebepten.
Biz sizin sohbetlerinizi izleyecektik ??
..........istedigini soyleyen istemedigini isitir
Yorum
-
-
ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterizlemek edilgen bir durumdur,aktif katılımcı olursanız konuyu,fikirleri,yada başkalarının algısını degiştirme şansınızda olur..yada katkı,yada yardım vb..
Böyle bir mevzuuda bir etki olabileceğini düşünmüyorum..
Hem ortada bir şey yok ki daha aktif olmayı gerektiren, görelim bakalım kim ne söyler..
.............EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........
Yorum
-
ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterorjinali '' primum non noceremidir,primum nihil nocere'' midir?
Bu sanırım farklı bir söz.
Benim imza olarak kullandığım, " Neysem O yum " olarak çevirilebilir.
Daha kapsamlı anlamlara sahip olduğunu söylüyorlar düşünüp yazanlar..
........EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........
Yorum
-
eee.yazan çizen yok.neyse bakalım.şimdi biraz şeytanın avukatlığına soyunalım..
sevgi,sevmek,karşılıksız olması çok güzel kitabi laflar,bende okumayı çok seviyorum böyle şeyleri.amma velakin insanlık tarihi ne diyor,bu olasımı degilmi?kaç tane yunus,kaç tane mevlana,kaç tane hacı bektaş var.çok olmasa gerek.sevmek kalıbından çıkarırda karşılıksızlık ana kalıbına sokarsak davranışlarımızı,o güzel yazılara çok uymadıgımızı görüyoruz.insanlık tarihi boyunca pek çok dönemde(eski mısır-yunan,ortaçağ,dünya savaşları(büyük yıkımlar,zararlar,savaşlar,kıtlıklar sonrası toplum davranış kalıpları hep degişmiştir) genel davranış kalıpları birey,aile,klan,millet için hep aynı yükselen degerlere sahip olmuşlar(yani degişmiş sonrada aynı potaya girmişler)-daha çok talan,daha çok zenginlik isteme,daha müreffeh hale gelme vs,yani tüm topluluk alt birimleri hep kendileri için istemişler,çalışmışlar.hal böyle iken karşılıksız sevmek yada fiillerimizde karşılık gözetmemek romantik marazi bir toplumsal uyum sorunumudur..yada gerçeklikmidir..
kestanekebapacelecevap..her şey olacağına varır..
Yorum
-
mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKarşılıklı olan ilişkidir, sevgi değil.
...............
sevgiyi birine yönlendirmek gerekmezmi?muhatapta var görünüyor..her şey olacağına varır..
Yorum
-
peki.fakat ilahi sevgidede temelde karşılık var,muhtelif beklentiler şeklinde..mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSiz esas olarak ilahi sevgi ve karşılıklı-karşılıksız sevgi konuşuyordunuz. Ben bu konunun muhatabı değilim.
........
ana tema bir insan marazi degilse sevgi dahil hiç bir ilişkisi,duygusu,yönelimi karşılıksız olması üzerine degildir..her şey olacağına varır..
Yorum
-
arkadaslar bu sevmek konusu ile ilgili bi kac cümle soylicem bana katılanlar varsa yada yoksa yazbilirler ben sahsım adıma konusuyorum bir insanı sevdigim zaman erkek yada bayan fark etmez insanı insan yapan zaten sözleridir örnegin vitrine manken koyarlar magaza sahipleri geriden baktıgımızda göze hos gelirler yüzlerinde hafif bir gülümseme en güzel kıyafetler gel gelellim sogukturlar neden cünki dilleri yoktur yukardada belirttigim gibi insanı insan yapan dilidir insanları sevdigim zaman dedim sevdigim o kisiye agır bir yük yükleyipte gercek yüzünü görmekten hep korkmusumdur örnegin en basitinden hastalandınız ve yatıyorsunuz arkadasına tel actınız hasta oldugunuzu söylediniz hani gönül isterya gecmis olsun demeye gelsin aradan bi kac gün gecer ve gelmez kendinizi degersiz görmeye baslarsınız soyledimde gelmedi diye mırıldanmalar baslar iste arkadaslar buna benzer seyleri yapmıyorum yapamıyorum insanların gercek yuzlerini görmekten hep korkmusumdur bizler insanız ve bir nefsimiz var karsılık mutlaka beklenir en güzeli karsılıksız sevmeye alıstırmak kendimzi o zaman incinme biter zaten
saygılarımla
karsılıksız sevmek
Karşılıksız sevmek kolay değildir
Kolay değildir küçücük bir umudun peşinden koşmak
Sokak sokak onu aramak
Koca şehirde yalnız kalmak
Kolay değildir kendini boşlayıp onun için yaşamak
Sadece kahverengi gözlerini düşlemek
Yarin bir merhaba sözüyle yetinmek
Her zaman bi arayış içinde olmak
Ne yapacağını şaşırmak
Neden sevdiğini bilmemek
Veya neden bırakamadığını
Kolay değildir hep yüreğinin sesini dinlemek
Her seferinde fedakârlık göstermek
Her hareketinde anlam aramak
Veya uzaktan uzağa onu seyretmek
Onu nasıl mutlu edeceğini bilmemek
Kolay değildir onunla konuşmak
Ve ondan korkmak
Her gece dua etmek
En azından rüyamda benim ol diye
Anlatamadığın derdini;
Şarkılarda aramak
Ondan hep birşeyler beklemek
Sanki kendisini beklediğin yetmiyormuş gibi
Sürekli onu tartışmak
Onun için tartışmak
Deli gönlüne söz geçirememek
Kolay değildir sürekli şüphe duymak
Ya başkası varsa diye
Onun için yaşamak sadece onun için
Aklından geçen hayalleri ona anlatamamak
Bi kalp için bütün hayatını feda etmek
Kolay değildir özlemek
Özlenmemek , özlendiğini bilmemek
Bir çift sevgili görünce yalnızlığına ağlamak
Sabahlara kadar ağlamak
Soğuk caddelerde sevdiğini aramakHergün aynı resimle yetinmek
Onun için yaptığın herşeyden elin boş dönmek
Allah'a hep aynı duayı etmek
Kolay değildir sabretmek
Sonucu bildiğin halde sabretmek
Belki, Belki küçük bir umut
Seni umursamayan birinin peşinden koşmak
Acaba ne duygular içinde diye sormayan birinin
Her yatağına uzandığında
O bulutlar üzerinde gezerken
Sen uçurumlar kenarında
Yalnızlığa kahrolmak
Kolay değildir sevmek
Hemde ; KARŞILIKSIZ SEVMEK !!!
istedigini soyleyen istemedigini isitir
Yorum
-
Dönemimiz ve yetiştiğimiz kuşağa baktığımda ne arkadaşlıklarda, ne dostluklarda, ne aşk anlamında sevgide, veya bir dosta duyulan sevgide çıkarsız yaşadığımızı düşünmüyorum. Bu yüzden karşılıksız sevmeyi bu kuşak anlamıyor. 1950-1960 diye bir yazım vardı benim. Okuyanlar bilir özlemim o dönemlere arkadaşlar. Komşuluk, arakdaşlık dostluk, aşk, sevgi almadan verilen bir dönem yaşandı bu ülkede. Acaba o dönem de neden değerler ayaklar altında değildi ve kıymeti biliniyordu? Neden o dönemde sevmek zulüm değil her işin başı olarak görülüyordu? Sevmek için sevilmem şartı güdülmeden neden o dönem de yaşanıyordu? Günümüzde sevmek için şart gütmenin anlamı ne?Last edited by setarin; 13 Mart 2009, 10:00.
Yorum
Yorum