MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • efe-kral
    Yeni Üye
    • 13 Ekim 2013
    • 26

neyse herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın.Herkesin aklı var, fikri var.Polemiğe girmek istemiyorum.Kafanıza göre takılın.

Yorum

• mustafa_197458
      Katılımcı
      • 12 Eylül 2013
      • 97

Limit 2 milyondu. Ne diyor açıklamasında : 2 milyonu geçmesi halinde yönetim kurulu karar verir. Buna yönetim kurulu karar verdi genel kurulda oy birliği yaptı 7 milyon oldu.
      Vekaleti verdiğin şahısla konuşmadın mı sen. İnsan bi sorar nası 7 oldu diye.

Yorum

• hakimbayram
        Katılımcı
        • 11 Eylül 2013
        • 135

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 11.10.2013 17:51:02

Finansal Duran Varlık Edinilmesi

Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
        Telefon ve Faks No. : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
        Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
        Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
        Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
        Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 30.04.2013
        Özet Bilgi : İştirak Edinilmesi

Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 11.10.2013
        Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : VOLT Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş
        Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Elektrik üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen enerjinin müşterilere satışı, her türlü gayrimenkul projelendirmesi
        Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 27.000.000 TL
        Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Devralma
        İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 11.10.2013
        Edinme Koşulları : Peşin
        Edinilen Payların Nominal Tutarı : 1.444.000
        Beher Payın Alış Fiyatı : Ortalama 1,9253
        Toplam Tutar : 1.444.000
        Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : %2,78
        Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : 100
        Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : 100
        Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : -
        Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Enerji Sektörüne Yatırım
        Çağrıda Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı : Hayır
        Çağrıda Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı : Hayır
        Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Faik ULUTAŞ
        Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : İlişkili
        Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Değerleme raporu düzenlenmiştir.
        Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlendi
        Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
        Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : 53.376.385 TL
        İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Uygun

EK AÇIKLAMALAR:

İlgi : 30.04.2013 tarihli özel durum açıklamamız

İlgide belirtilen özel durum açıklamamızda Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş (VOLT) sermayesini temsil eden paylardan toplam 26.250.000 adetinin şirketimize devir işleminin gerçekleştiği duyurulmuştu.%97,22 oranında iştirakimiz olan şirketin, şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Faik Ulutaş'a ait 250.000 adet A grubu payları ve 500.000 adet B grubu payları da (toplam %2,78) bugün itibariyle şirketimiz tarafından devir alınmıştır. Böylelikle, iştirakimizde kontrol oranımız %100 seviyesine ulaşmıştır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorum

• hakimbayram
          Katılımcı
          • 11 Eylül 2013
          • 135

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 11.10.2013 18:19:45

Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
          Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
          Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
          Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 08.03.2013
          Özet Bilgi : İştirak Edinilmesi

Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş
          Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Gayrimenkul - İnşaat
          Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 82.500.000 TL
          Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Satın alma
          Edinilen Payların Nominal Tutarı : 24.750.000 TL
          Beher Payın Alış Fiyatı : 1
          Toplam Tutar : 24.750.000 TL
          Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : %30
          Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : %100
          Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : %100
          Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : Konsalidasyona dahil olduğundan etkisi yoktur.
          Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : -
          Çağrıda Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı : Hayır
          Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş
          Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : İştirak ilişkisi
          Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Nominal değer
          Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlenmedi
          Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : Şirket dolaylı iştirakimiz olup mali tablolarımızda konsalidasyona dahildir. Satın alma bedelinde emisyon primi bulunmamaktadır
          Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : -
          İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : -

EK AÇIKLAMALAR:

İlgi : 08.03.2013 tarihli özel durum açıklamamız

İştirak yapımızın nihai halinin sağlanması amaçlanarak, iştirakimiz Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş'ye ait 24.750.000 TL nominal değerli hisse senetlerinin toplam 24.750.000 TL bedel ile bir başka iştirakimiz olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş'den satın alınmasına karar verilmiştir. Böylece iştirak yapılanmamız sadeleşmiş olmakla birlikte payları satın alınan şirketin hali hazırda konsolide mali tablolarımıza dahil olması nedeniyle işlem şirketimiz mali tabloları üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorum

• hakimbayram
            Katılımcı
            • 11 Eylül 2013
            • 135

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 11.10.2013 18:30:49

Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Evet
            Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 30.04.2013
            Özet Bilgi : İştirak Edinilmesi - Düzeltme

Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : VOLT Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş
            Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Elektrik üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen enerjinin müşterilere satışı, her türlü gayrimenkul projelendirmesi
            Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 27.000.000 TL
            Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Devralma
            Edinilen Payların Nominal Tutarı : 750.000 TL
            Beher Payın Alış Fiyatı : Ortalama 1,9253
            Toplam Tutar : 1.444.000
            Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : %2,78
            Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : 100
            Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : 100
            Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : -
            Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Enerji Sektörüne Yatırım
            Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Faik ULUTAŞ
            Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : İlişkili
            Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Değerleme raporu düzenlenmiştir.
            Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlendi
            Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
            Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : 53.376.385 TL
            İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Uygun

EK AÇIKLAMALAR:

İlgi : 30.04.2013 tarihli özel durum açıklamamız

İlgide belirtilen özel durum açıklamamızda Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş (VOLT) sermayesini temsil eden paylardan toplam 26.250.000 adetinin şirketimize devir işleminin gerçekleştiği duyurulmuştu.%97,22 oranında iştirakimiz olan şirketin, şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Faik Ulutaş'a ait 250.000 adet A grubu payları ve 500.000 adet B grubu payları da (toplam %2,78) bugün itibariyle şirketimiz tarafından devir alınmıştır. Böylelikle, iştirakimizde kontrol oranımız %100 seviyesine ulaşmıştır. Sayın yatırımcılarımıza duyurulur.

Yorum

• anarat
              Katılımcı
              • 13 Eylül 2013
              • 86

EK – 2
              6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNU’NUN 24’ÜNCÜ MADDESİ İLE
              SERMAYE PİYASASI KURULU’NUN 15.05.2013 TARİH VE17/563 SAYILI KARARI
              UYARINCA DOĞAN AYRILMA HAKKININ KULLANIMINA İLİŞKİN BEYAN
              MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş’ne
              1. MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş.’nin , eş anlı sermaye azaltım ve artırım işlemine ilişkin olarak 08.10.2013 tarihinde yapılan Şirketinizin genel kurul toplantısına katıldım, gündemin ...... Maddesine olumsuz oy kullandım ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işlettim.
              2. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 24’üncü maddesi çerçevesinde sahip olduğum ayrılma hakkımı kullanmak istiyorum.
              3. 08.10.2013 tarihli genel kurul itibariyle sahip olduğum ve aşağıda detayı verilen payların tümünün, genel kurul gündemi ile ilan edilen ayrılma hakkı kullanım fiyatı üzerinden
              Şirketinize devri karşılığında satın alınmasını talep ederim.
              Pay Sahibinin;
              Adı Soyadı / Unvanı :
              Sahip olunan paylar :
              …………… adet ve ………… nominal değerli ….. grubu
              Merkezi Kayıt Kuruluşu Sicil Numarası :
              Satın Alma Bedelinin Yatırılacağı Banka Hesap Numarası:
              Tarih :
              İmzası :

bu yazı şirketin memsa aş sitesinde bigilendirme dökümanlarının içinde olagan genel kurul bilgilendirmesinde var ancak ordaki 04.09.2013 genel kurul diyor ben tarihleri degiştirdim
              saygılarımla hayırlı bayramlar (AKBEY)

Yorum

• cirkinn
                Yeni Üye
                • 13 Eylül 2013
                • 42

tüm memsacıların bayramını kutlar,hayırlara vesile olması dileğiyle.iyi bayramlar

Yorum

• siname
                  Bağımlı
                  • 18 Eylül 2013
                  • 1034

genel kurul kaydedildi okey bir kayseriliyle geçirilen 3senenin ardından ister istemez kayserili gibi düşünüyor insan

Yorum

• siname
                    Bağımlı
                    • 18 Eylül 2013
                    • 1034

son güne kadar vermeye niyetim yok duruma göre veririm

Yorum

• gokalp80
                      Tecrübeli
                      • 11 Eylül 2013
                      • 522

bayramınızı kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim

Yorum

• andiç75
                        Katılımcı
                        • 11 Eylül 2013
                        • 91

Ola gardaşlar hepizin cümleten kurban bayrami mübarek ola. Yaw gardaşlar kimse hayal etmesin kağıt 3 lira olacak 4 lira olacak. Bedeliden sonrada nevolacaksa olsun. Kimse enayi değilki birikmiş yatırımıni gide bele ne olduğu belli olmayan adamların cebine goya. Kendileri çalip gendileri oynayacaklar. Arada oltaya takılan bir kaç keriz bulurlarsa onların parasıni alırlar. Akli başında olan biri gidipte bele neyi belirsiz şirkete yatırım yapmaz. Seneledir işte gördüz herşey meydanda. Bırakın gendileri çalsın gendileri oynasın. Tuzağa düşmeyin. 0.46 0.47 den malını iteleyenlerde çeksin getsin. Bu şirketten heçbişe olacağı yok. Spekülasyonlara ve gelen haberlere itibar etmeyin. Durum ortada durum meydanda vesselam.

Yorum

• Intelligent
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 110

Dış montaj için Alexandır Josef adlı kişini geleceğini yazacak kadar bilgiyi nereden aldınız. Bu arkadaş tanınan biri midir? Google bu isimle biraz inceleme yaptık fakat konu ile alakalı hiçbir bilgi bulamadım.

Diğer taraftan iris maritime adlı firmadan bahsetmişsiniz. Maritime, gemi seyahati ile ilgili bir alandır. İris maritime adlı firmayı da inceledim fakat herhangibir bilgi bulamadım. Bordum turkiye'de iris maritime diye bir firma kurulu gözüküyor fakat o da bu alanla ilgili değil ve yeni bir firma olarak gözüküyor.

Bilgilerinizin dayanağı nedir? Bu kadar detayda bilgi verdiğinize göre bir dayanağınızı olması ve bilgilerin de doğru olması gerekir.

vietnam Nickli Üyeden Alıntı
                          Volt enerji turubunleri gumrukte gelmis montaj ekibi 30 aralikta randevu alinmis aleksandir cosef dis gorev icin ad,naya gelecekmis mehmet bey yutrt disinda yabanci ortak iris maritime ile anlasmaya varmis .yalniz genel kurulda anlaasmali oy kullanilmayla ile ilgili spk da biriken 9876 adet. Sikayet dilekceesi spk 24 ekimde haftalik bultende ne diecekk cok merak ediyorum insallah genel kurul iptali gelmez spk kanit ftg istemis

Yorum

• ACEMİ
                            Katılımcı
                            • 12 Eylül 2013
                            • 153

Volt enerji turubunleri gumrukte gelmis montaj ekibi 30 aralikta randevu alinmis aleksandir cosef dis gorev icin ad,naya gelecekmis mehmet bey yutrt disinda yabanci ortak iris maritime ile anlasmaya varmis .yalniz genel kurulda anlaasmali oy kullanilmayla ile ilgili spk da biriken 9876 adet. Sikayet dilekceesi spk 24 ekimde haftalik bultende ne diecekk cok merak ediyorum insallah genel kurul iptali gelmez spk kanit ftg istemis
                            merak etmeyin genel kurulda sadece 115 kişi vardı. engelleme olmadığına göre şikayetlerin haklı bir tarafı kalmaz.

Yorum

• siname
                              Bağımlı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 1034

hakim bayramı biz seçtik genel kurulda istedikleri kadar şikayet etsinler ben ona güvenmeseydim zaten karşı çıkardım birde bedelinin 0,26 dan yapılmayacak diyen arkadaşlara diyorum elinizdeki malı genel kurulda verecektiniz daha bedeli var ve her şey hazır genel kurulda öğrendiğim oydu duyrulur

Yorum

• siname
                                Bağımlı
                                • 18 Eylül 2013
                                • 1034

Degerli Memsa Ytırımcı Arkadaslarımız
                                MENSA AŞ Devirleri yapılması düşünülen 13,150 pay sahipli 0,46-0,47 alım opsiyonlu hisselerin şirketin nakit akısı sağlayamaması sebebi ile senet karşılığı 4-6-8-10 ay vadeli 4 eşit taksitte ödeme yapılması senet karşılığı devir yapılacaktır die 22-10 -13 tarihinde kap a haber düşmesi durumunda siz mensa yatırımcı arkadaşlarımızın tepkisi nasıl olur tek çare vadeli alım opsiyonu uygulanırsa spk tüzügüne uygun bir maddeden yola çıklarsak ESAS KARAR.20145-4588 NOLU a bendin C fıkrası.Saygılarımızla...
                                ben 3 senedir kayserili ile takılıyorum ve bir kayserili gibi düşünmek zorundaydım ve onun gibi düşündüm ve ne yaptım acaba direk göz altı na sokarım tek başıma zaten faik spk ve bist tarafından izleniyor tek bir hatasını bekliyorlar halk tv ve ulusal kanalda günlerce yayınlanırlar ve kendi idam fermanlarını kendileri mühürler çıkarlarım uğruna bir faiği değil bin faiği harcarım ben o genel kurulda kimsenin yapmadığını yaptım hani derler ya ya huyuna ya suyuna bende öyle oldum

Yorum

Working...
                                X

Debug Information