Penguen Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster

Ekonomi tetikçisi olarak bizlerin amacı küresel imparatorluk kurmaktır. Bizler, diğer
ülkeleri şirketlerimizin, hükümetimizin, bankalarımızın, kısacası benim şirketokrasi
diye adlandırdığım kurumsal yapının kölesi haline getirmek için uluslararası finans
kuruluşlarını kullanan elit bir grubuz. Mafyanın yaptığı iyilikler gibi Ekonomi Tetikçileri
de görünüşte bazı iyilikler yapar. Örneğin elektrik santralleri, otoyollar, limanlar,
havaalanları, teknoparklar gibi altyapı hizmetleri için borç temin ederler. Bu borçların
ön koşulu, bütün bu projelerin Amerikan inşaat ve mühendislik firmaları tarafından
gerçekleştirilmesidir. Aslında paranın çoğu Amerika’yı hiç terk etmez; yalnızca
Washington’daki bankalardan New York, Houston veya San Francisco’daki
mühendislik firmalarına transfer edilir

vee
Tarih bize kanıtlamaktadır ki eğer bu durumu değiştirecek bir şey yapmazsak
dünyanın ilk gerçek küresel imparatorluğunun hazin bir biçimde sona ermesi
kaçınılmazdır. İmparatorluklar asla kalıcı olamazlar. Her biri berbat bir şekilde silinip
gitmişlerdir. Daha fazla hakimiyet kurayım derken pek çok kültürü yok etmişler,
sonunda kendileri yok olmuştur. Hiç bir ülke veya ülkeler grubu diğerlerini istismar
ederek uzun vadeli yaşayamaz.
Amazon yerlileri Shuar’ların bana 1990’da söylediği gibi dünya, hayal ettiğiniz gibidir.
Çevreyi kirleten sanayiler, tıkanmış yollar ve aşırı kalabalık kentler kabusundan
kurtulup yerküreye saygıyı, sürdürebilirlik ve eşitlik ilkelerini, toplumsal sorumluluk
bilincini içeren yeni hayallere yelken açabiliriz. Kendimizi ve paradigmayı değiştirmek
kendi elimizdedir
bu konu ile ilgili bir kaç kitap-belge okumuştum..ekonomi ile ilgilenen her birey okumalı...
uyarılarınız,verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

sevgiler
saygılar.

Yorum