Murat Bey emeğinize sağlık.
Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Selec günlük verilerde bozulma sözkonusu. 1,6 ve 1,5 destekleri mevcut. 1,5 test edilebilir. Orta ve uzun vade cazip bir hisse.azizaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervestelbeyaz,selçuk ecza,carrefour,enka ve parktekstil hakkındaki görüşlerinizi almak isterim.bu kağıtların orta vade pozisyonları ne olabilir ve alım fırsatı olarak hangi alım aralığını önerirsiniz.teşekkürler.
VESBE 3,8 seviyesinde oyalanarak düzeltmesini yapıyor. Yükseliş için 4,1 - 4,2 seviyelerinin üzerinde kapanış gerekli.3,7 seviyesinin altına sarkmadığı müddetçe problem gözükmüyor.
CARFA - CARFB; Teknik olarak günlük göstergelerde bozulma söz konusu. Bu şirket neden hep zarar açıklıyor diye bilançosuna tekrar bakayım dedim ki bu sene güzel bir kar oluştuğunu gördüm. Ne güzellll. Görülen o ki önümüzdeki dönemde teknik verilerin de düzelmesiyle yukarı yönlü bir atak yapması kuvvetli hisseler.
Enkai; Uzun vade göstergeleri ne yazıkki bozuldu. Orta ve kısa vade (haftalık ve günlük) grafikler ise bozuk olmasına rağmen ucuz konumda bulunuyor. 10 YTL desteği kırılırsa, 9.2 ve sonrasında 7,9 desteğine kadar geri çekilme yaşanabilir. Ben açıkçası kısa ve orta vadeden ziyade aylık grafiğini nasıl düzelteceğini merak ediyorum. Bunu da sanırım zaman gösterecek. şimdilik bulaşılmamalı. Maliyeti olanlar stoploss uygulamakta sanırım geç kaldı. Bekleyelim bakalım.
Parkte, Hissede teknik bir düzeltme yaşanıyor. 2 YTL seviyesi kırılırsa 1,9 daha sağlam bir destek. Fakat yine de bu seviyenin üzerinde kalmayı başarabilir. Orta vadede nötr bir durum gözüküyor. Fakat uzun vade için yön yukarı. Yükseliş için 2,4 seviyesinin geçilmesi iyi olur.
Yorum
-
Sayın hocam,
Geçmiş zaman bir topikte beni tokatlayan dışardan adına bakıldığında sanki süper bir şirketmiş gibi sanılan hisseden bahsetmiştim.
Hissedeki haksızlığın giderilmesi için 2,5 yıl her yolla mücadele verdikten sonra kolu bacağı kesip bıraktık.Geçmiş mesajlarıma bakarsan bu boş hissenin hangisi olduğunu görürsün.
Kolay gelsin...
Yorum
-
Teknik olarak aylık göstergeler dışında tüm göstergeleri güzel. Aylık göstergeler bozuk olmasına rağmen ucuz konumda bulunuyor. Sanırım hissede yaşanan sert düşüş sonrasında yüksek kalan ortalamalarının düşmesini bekliyorlar. Bu seviyede işlemlerin yoğunlaşması ve göstergelerin ucuz olması zaten riski azaltıyor. Şimdi tek yapılması gereken, zaten çok yukarılardan pozisyon açılan hissede yukarı hareketi beklemek. Hissenin borsa kotunda olan %30 üzerinde hissesi 2YTL üzerinde bir ortalama ile İsmail Tarman'ın elinde. Zamanı gelince kazandıracak bir hisse.duhafe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteragyo hakkında bir yorum alabilirmiyim bir kaç haftadır 1.20 ve 1.24 aralığında hareket ediyor görüşleriniz nedir?
Yorum
-
Bazı hisseler var ki 2000 yılı öncesinde dehşet paralar kazandırdılar. Sonrasında ise uzun soluklu bir uykuya yattılar. Çileden çıkarmadıkları bırakın bizleri hangi büyükler kalmadı ki. Ama onlar da akıllılar ki bu sekiz sene zarfında maliyetlerini bir şekilde alım satımlarla geriye çektiler. Bunlara ne varsa söylemek mi yoksa hatayı kendimizde mi aramak gerekli bilemiyorum. Fakat bu borsa illetine bulaştıysak eğer dikkat ile hisse almak gerektiğini artık biliyorum. Yoksa en manipülatif hissede de en sağlam hissede de bir şekilde yoluyorlar. Ne yazıkki bahsettiğiniz hissede aşağıdan mal almayı başaranlar için bir problem yok. Hata bizde sayın stockbroker abim.:36_1_13:stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın hocam,
Geçmiş zaman bir topikte beni tokatlayan dışardan adına bakıldığında sanki süper bir şirketmiş gibi sanılan hisseden bahsetmiştim.
Hissedeki haksızlığın giderilmesi için 2,5 yıl her yolla mücadele verdikten sonra kolu bacağı kesip bıraktık.Geçmiş mesajlarıma bakarsan bu boş hissenin hangisi olduğunu görürsün.
Kolay gelsin...
Yorum
-
Günlük göstergeler (Özellikle MACD'ı kıstas alıyorum) ucuz konumda seyrediyor ve problem gözükmüyor. Fakat haftalık ve aylık göstergeler pahalı konumda seyrediyor. Bu durumda daha ne kadar yukarıyı zorlayabilir bilemiyorum. 3,32 zirve noktası ve 2,31 PD/DD değeri ile pahalı konumda bulunuyor. Bana göre zaten bahsettiğiniz satış haberini hissede kullanmışlar. Bundan sonrası benim için risklidir. Sizi bilemem. 2,9 ve 2,84 destekleri mevcut. Aşağısı riskli görünüyor.berkan67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterslm güneş sigortasının satış aşamasında son gelinen durumu ve hissenin destek ve direnç seviyeleri ile görmesi muhtemel seviyeleri hakkında bilgi verirsenis memnun olrum.
Yorum
-
Sadece yanlış alımlara bir örnek vermek istedim.
Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBazı hisseler var ki 2000 yılı öncesinde dehşet paralar kazandırdılar. Sonrasında ise uzun soluklu bir uykuya yattılar. Çileden çıkarmadıkları bırakın bizleri hangi büyükler kalmadı ki. Ama onlar da akıllılar ki bu sekiz sene zarfında maliyetlerini bir şekilde alım satımlarla geriye çektiler. Bunlara ne varsa söylemek mi yoksa hatayı kendimizde mi aramak gerekli bilemiyorum. Fakat bu borsa illetine bulaştıysak eğer dikkat ile hisse almak gerektiğini artık biliyorum. Yoksa en manipülatif hissede de en sağlam hissede de bir şekilde yoluyorlar. Ne yazıkki bahsettiğiniz hissede aşağıdan mal almayı başaranlar için bir problem yok. Hata bizde sayın stockbroker abim.:36_1_13:

Sn. stockbroker 1994'te sadece 1000 adet vestel hissesi alan birisinin 2000 yılında ne kadar parası oluyor? Ben hesaplayamadım.
Bir de 2000 yılında şimdiki fiyatına göre 9,3 fiyattan bu hisseye bulaşan bir hissedar ne kadar zararda?
Yorum
-
Bu mantıkla düşünmek kimi zaman yanılgıya düşürebilir.Bunun sonu yoktur çünkü.Tepenin tepe, dibin dip olduğu yıllar sonra bakarsanız görünür.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. stockbroker 1994'te sadece 1000 adet vestel hissesi alan birisinin 2000 yılında ne kadar parası oluyor? Ben hesaplayamadım.
Bir de 2000 yılında şimdiki fiyatına göre 9,3 fiyattan bu hisseye bulaşan bir hissedar ne kadar zararda?
O zaman ben de size şöyle birşey sunayım.
Bir kaç ay önce temeli sağlam beklentileri mevcut diye 13,00 YTL seviyelerinden uzun vadeli yatırım amacıyla Enka İnşaat hissesi alan için bundan 1-2 yıl sonra hisse değeri 5 YTL seviyelerinde gezdiği zaman,şimdilerde sesi çıkmayanlar o zaman ortaya çıkıp şöyle diyecekler.
"Ama kardeşim siz de gidip zirveden hisse almışsınız.5,50 den maliyet yapan adam için sorun yok.
Anlatabildim mi?
Last edited by stockbroker; 01 Eylül 2008, 00:11.
Yorum
-
Aslında anlatmak istediğim tam olarak bu değildi. Sanırım yazımda bıkmış abimden bir örnek verecektim onu sildim. Onunla beraber teknik bir açıklamayı da sildim. Biz analizlerimizi sadece belirli kıstaslara göer yapıyoruz. Evet dediğiniz gibi her dibin dibi her tepenin de tepesi var. Ama yine de 5 dakikalıktan aylığa kadar tüm göstergeleri inceleyip yatırımlarımızı bir daha gözden geçirsek en azından yüzdesel olarak şansımızı arttırırız. Özelden attığım yazımda sadece (macd) verisini bile inceleseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Söylediğiniz hissede aylık macd dönüşlerinde sadece 2000 yılından bugüne ortalama %100 lük prim ve geri çekilmeler mevcut ve şu an tekrar 0 çizgisinin aşağısından bir dönüş gerçekleştiriyor.stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu mantıkla düşünmek kimi zaman yanılgıya düşürebilir.Bunun sonu yoktur çünkü.Tepenin tepe, dibin dip olduğu yıllar sonra bakarsanız görünür.
O zaman ben de size şöyle birşey sunayım.
Bir kaç ay önce temeli sağlam beklentileri mevcut diye 13,00 YTL seviyelerinden uzun vadeli yatırım amacıyla Enka İnşaat hissesi alan için bundan 1-2 yıl sonra hisse değeri 5 YTL seviyelerinde gezdiği zaman,şimdilerde sesi çıkmayanlar o zaman ortaya çıkıp şöyle diyecekler.
"Ama kardeşim siz de gidip zirveden hisse almışsınız.5,50 den maliyet yapan adam için sorun yok.
Anlatabildim mi?
Aynı örnekte enkai için aylık grafikte risk çok. Elbetki bir yerden tekrar geriye dönecek ama Bu seviyelerden bunu görerek almak ne kadar akılcı olur bilemem.
Tam olarak anlatmak istediğim bu;
Uzun vade için BSHEV bana göre kazandıracak.

Her zaman takdire şayan bulduğum enkai için aylık grafikte iki ay öncesine kadar yukarı potansiyeli yüksek buluyordum. Ama bu grafik beni korkutmaya başladı.
Yorum
-
1-2 sene sonra ölmez sağ kalırsak,o zaman topiğe Enkai grafiği koyup Vestel için yaptığınız yorumu yaparsanız ben de çıkıp diyecem ki Murat hocam, yatırımcı zirveden pahalı almış malı bilmem kaç kat prim prim yapmış hisseyi almış.Niye uyarmadınız diye?
Yorum
-
İnşallah sağ kalırız da görüşürüz tabi sayın abim. Hergün onlarca hisseyi kaçırıyoruz birilerini de kaçırırız yada biraz yukarılardan alırız.:36_1_13: Hayırlısı olsun. Ama bakın enkai için yorumumu şimdi yaptım. Yukarı dönüşü bekleyelim dedim. Ona göre.stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster1-2 sene sonra ölmez sağ kalırsak,o zaman topiğe Enkai grafiği koyup Vestel için yaptığınız yorumu yaparsanız ben de çıkıp diyecem ki Murat hocam, yatırımcı zirveden pahalı almış malı bilmem kaç kat prim prim yapmış hisseyi almış.Niye uyarmadınız diye?
Yorum
-
Ben de köstebeğe ve Kutero abime fiyatı ilk 11,70 YTL gördüğü gün, Enka'nın fişini çektiler ve grafik olarak uzun vadede 2. Kipa vakası bekliyorum dedim ve yorumumu yaptım.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterİnşallah sağ kalırız da görüşürüz tabi sayın abim. Hergün onlarca hisseyi kaçırıyoruz birilerini de kaçırırız yada biraz yukarılardan alırız.:36_1_13: Hayırlısı olsun. Ama bakın enkai için yorumumu şimdi yaptım. Yukarı dönüşü bekleyelim dedim. Ona göre.
Yorum
Yorum