Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tractact
    TOBOma
    • 19 Kasım 2007
    • 560

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaw tractact kardeşim sen yapma bunu.

Söylediğin kağıdın zaten işlemleri kısıtlı biliyorsun. Benim yazıma dikkat edersen (özellikle grafik içindeki yazıya) sadece EURYO ve devamında EMBYO için yazıldığını görürsün.
    kötü bişey demedimki ben... patron alımlarını göstererek bu kağıttaki fikrini sordum... hatta sonuna da şeytan koydum ki "bu kutman'ın alımlarında bir şeytanlık var mıdır" demek istedim...

:36_1_30: başka topiklerdeki ortak bankacılara sinirlenip de burda bize kızmak yoookkk :36_1_30:

:36_1_21::36_1_13:

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      kötü bişey demedimki ben... patron alımlarını göstererek bu kağıttaki fikrini sordum... hatta sonuna da şeytan koydum ki "bu kutman'ın alımlarında bir şeytanlık var mıdır" demek istedim...

:36_1_30: başka topiklerdeki ortak bankacılara sinirlenip de burda bize kızmak yoookkk :36_1_30:

:36_1_21::36_1_13:

Şaka canım. ben sana kızar mıyım hiç?

O kağıdı sen benden daha iyi biliyorsun. Önce şu yaassak kalksın sonra patron aldıklarını yukarıdan verir.

Yorum

• tractact
        TOBOma
        • 19 Kasım 2007
        • 560

Şaka canım. ben sana kızar mıyım hiç?

O kağıdı sen benden daha iyi biliyorsun. Önce şu yaassak kalksın sonra patron aldıklarını yukarıdan verir.
        heee demekki yukarı gidecek diye düşünüyosun...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

OZFIN tavan hayırlı olsun.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
            Bağımlı
            • 05 Temmuz 2007
            • 1019

Arkadaşlar yarından itibaren 10 - 15 günlüğüne güneye inip stresten uzak bir tatil geçireceğim. Herkese bol kazançlar. Şimdilik hoşçakalın.

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

Arkadaşlar yarından itibaren 10 - 15 günlüğüne güneye inip stresten uzak bir tatil geçireceğim. Herkese bol kazançlar. Şimdilik hoşçakalın.
              İyi tatiller dostum, kendine iyi bak... :5_5_1:
              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• güneşş
                Tecrübeli
                • 08 Ocak 2008
                • 742

iyi tatiller. zamanlama mükemmel...

Yorum

• MAGGGMA
                  ...................
                  • 12 Haziran 2007
                  • 1375

İyi eğlencelerBol güneşler...

Yorum

• financer
                    Bağımlı
                    • 08 Mayıs 2008
                    • 128

Güneyden vakit bulup da Balıkesir e gelirsen haberim olsun hemsom.

İyi tatiller...
                    [B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

Ramazan günü de tatil olur mu demeyin sakın. Benim gibi mesaisinde saat ve mekan durumu geniş olan birisi için fırsatını bulduğu her dakika tatil için kullanılıyor ne yazık ki. Şu anda kendi bilgisayarımla bağlanamadığım için ne yazık ki, borsadan ve işlemlerden çok uzağım. Bu yüzden herhangi bir şekilde hisse yorumu yapamam zaten. Önümüzdeki hafta inşallah geçmiş günlerin verilerine de bakarak hem takip listemizdeki hisselerin, hem yeni hisselerin hem de sizin soracağınız hisselerin ayrıntılı analizlerini yaparız. Şimdilik hoşçakalın.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

Herkese selamlar. Sitede güz rüzgarları esmeye başlamış gördüğüm kadarıyla. Tıpki endekste de olduğu gibi. Pek hisse incelemesi yapamadım ama genel endekse şöyle kısaca bir bakayım dedim. Görünen o ki bizleri pek iyi günler beklemiyor. Bu zamanda risk almak istemeyenler maçı biraz kenardan izleme yoluna gidebilirler. Yok kardeşim ben risk almak istiyorum diyenler ise özellikle endeksin düşüş yaşadığı günlerde ters hareket gerçekleştiren teknik olarak ta dönüş teyidi yapılan hisseleri kısa vadeli değerlendirebilirler.

Bundan sonra sorularınıza sadece akşamları cevap verme fırsatım olacak. Gün içi sorulan sorulara akşam mesai bitiminde elimden geldiğince cevap verme imkanım var.

Yorum

• xrelated
                          Seyirci Üye
                          • 13 Mayıs 2008
                          • 41

murat , hoşgeldin.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                            Bağımlı
                            • 05 Temmuz 2007
                            • 1019

xrelated Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            murat , hoşgeldin.
                            Teşekkürler hoşbulduk sn. xrelated. Durum pek iç açıcı olmasa gerek. Yazan yok çizen yok. Moral yok. Kötüü oldu bu :ka24:
                            Last edited by Mur@T_ERISKIN; 15 Eylül 2008, 21:34.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

Sayın nalbantoglu. Size PEGYO ile ilgili yaşamış olduğum bir alım satımı aşağıda yazdım. Pegyo ile heyecan dolu 1 YTL serüvenim ne yazık ki geçenlerde hüsranla sonuçlandı. Sanırım 1 YTL üzerinde biraz aceleci davrandım. Kendi topicinde yazılarımı da görebilirsiniz. Yazmış olduğum zararın tek sebebi ise maalesef kendi koyduğum kurallara uymamış olmamdır.

Neden mi?

Yazmış olduğum yazılara bakarsanız bu hissede yukarı hareket (kopuş) noktasını 1.1 üzeri vermeme rağmen, o günkü anlık hareketlere aldanıp, 1.1 direncinin geçileceğini düşünerek, 1.05 ten hisseyi almış ve kısa sürede gördüğü 1.08 seviyesinden dönmesinden sonra gerekli yerde stoploss koymamış ve 0.99 YTL den satmıştım.

Bu yüzden hissede alış ve stoploss noktaları önemlidir. Bir hisseyi direncine yakın seviyede almak çok tehlikeli bir durumdur. Aynı şekilde destek noktasına yakın seviyede almakta tehlikelidir. Bir hissenin direnç seviyesinin geçildiği (Kapanış olması daha güzel olur) zaman yapılan alışlar belki %10 - 20 yukarıdan almanıza sebep olsa da oluşabilecek zarar oranlarını azaltır. Yani tuzaklara benim gibi yakalanmamış olursunuz.

Şimdi gelelim pegyo'ya. Hissede ilk desteğimiz ve stop noktamız 0.8 olmalıdır. Bu durumda maliyet için düşen piyasada hisse almak risklidir. Eğer alımdan hemen sonra destek kırılırsa aşağısında en sağlam destek 0.6'tır. Nasıl bu hisse 1YTL den 0.8'e böyle kolay düştüyse, 0.6'a da düşmesi o kadar muhtemeldir. 1 YTL'den yazmış olduğunuz alımları yapan global 0.84 fiyattan da satış işlemlerine devam etmiş. Adamlarda para bol. Farzedin ki 1 YTL den 3 milyon alım yapsınlar. Sizin de bu seviyelerden (0.8) tüm paranızı bağladığınızı farz edelim. Adamlar 0.6 a (1 - 1.5 milyon) satışla çeker ve bir 3 milyon da oradan alım yaparlar. Ortalaması olur 0.7 ler. Gelirler 0.8 den yine satarlar. Siz de beklersiniz çıksın diye. İşte böyle bir durumda bedelliden daha fazla alım satımlar ile ceplerini dolduruyor böyle şirketler.

Halen hissede düşüş eğilimi ağır basıyor. Bu durumda maliyet için (eğer uzun vade bekleyecekseniz) 0.6 - 0.7 aralığını beklemek daha mantıklı. Halen çok yüksek tutacağım ama daha önceki gibi tuzaklara düşmemek için yukarı hareketlenmelerde ise maliyet noktası 1.1 üzeri olmalıdır.
                              Bak şu olanlara. Uçurumun kenarından dönmüşüz.;)

Bahsettiğimiz gibi global 0,8 den itibaren 1 milyon 3 yüzbin lot satarak hisseyi aşağıya çekti. Acaba alımlar ne zaman gelecek?

Yorum

• xrelated
                                Seyirci Üye
                                • 13 Mayıs 2008
                                • 41

Sevgili Murat çokça kaybetmiş biri olarak, bugün biraz hisseye girdim, stoplossumu da fiyat olarak değil, zaman olarak koydum.. bakalım hayırlısı olsun, ancak bu sefer ilk kez bidon olmayan hisselere girdim..haa diyeceksin ki, lehman bidon muydu, değildi.. ama sanırım 150 tane bidon batar bi tane lehman ancak batar.. bakalım ne olacak.. sevgi ve saygıyla..sen yine doğru bildiklerini yaz, seni takip ediyoruz..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information