Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sakirksd
    Tecrübeli
    • 23 Haziran 2007
    • 209

bizleri fala bekletmeyin üstad.değerli yorumlarınıza ihtiyaçımız var

Yorum

• goldcat
      Aktif
      • 14 Şubat 2008
      • 239

Sayın Erişkin siz aradabir yinede yazın, en azından topiğe girip bir selam verin birde hisse adı yeter
      Size iyi dinlenmeler dilerim. Kendinize iyi bakın hakkınızı helal edin.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

COMPONENTA DOKUMCULUK'UN 2008/6 AYLIK DONEM NET KONSOLIDE KARI 25.198.856 YTL

-MATRIKS-

Nerelerden geldi ama hiç korkmadan 4,7'lerden takip listeme aldım. Sonuç ortada. Bu birazda yazılarıma temkinli yaklaşan arkadaşlara cevap olsun. Hisselerinizi doğru seçin derken hiçbir zaman KY'yi göz ardı etmedim.

Sağlıcakla kalın.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

EMBYO

Diyorum ki Euro boşuboşuna takasını bir ayda 1.8 milyon küsür lot toplayarak %23'lerden %44'lere çıkarmadı. 0,77 Ortalama ile Takip Listemizde.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
            Bağımlı
            • 05 Temmuz 2007
            • 1019

Yorum

• iflibiti
              Seyirci Üye
              • 23 Kasım 2007
              • 67

Murat hoca merhaba MMART - SNGYO ve YATAS yorumunuzu alabirmiyim.

Hocam YATAS'da işlem hacmi çok az fakat Yılmaz Öztaşkın'ın temmuz ayında alımları var sizce orta vadede bişeyler olabilrimi. Şimdiden teşekkürler...

Yorum

• nalbantoglu
                Aktif
                • 02 Mayıs 2008
                • 259

Sayın murat hocam ben sizden PEGYO için bir yorum isteyecegim bilindigi gibi pehyo operasyon yiyen bir senet ve şu anda 0.82 kuruştan işlem görüyor oysa birincil piyasada 1.00 dan işlemde kim 1 liradan bedelliye katılr bunu anlamıyorum.bu senetin bu dar düşmesine neden sahibleri izin verdi bu kadar düşmemesi gereken bir senetti bana göre tabi. bir diger konu birincil piyasada 11 eylül son gün bu tarihe kadar 1 liradan bu senet eger çıkmassa alıcı gelecegini sanmam bunun sonu size göre ne olur bu konuda yorumunuzu rica edebilirmiyim.zaman zaman ortaklardan 1.00 liradan alımlar oluyor.mesela
                ***PEGYO******GLYHO*** Pera Gayrimenkul Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Global Yatirim Holding A.S.'nden gelen yazi: 18.08.2007 tarihinde Pera Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 0,94/0,94 YTL fiyat araligindan toplam 975,000 adet satis islemi ortakligimizca gerceklestirilmistir. 1.00/1.00 YTL fiyat araligindan toplam 2,025,000 adet alis (Birincil Piyasadan) islemi ortakligimizca gerceklestirilmistir. ***PEGYO******GLYHO***

bu konuda düşünceleriniz lütfen teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

iflibiti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Murat hoca merhaba MMART - SNGYO ve YATAS yorumunuzu alabirmiyim.

Hocam YATAS'da işlem hacmi çok az fakat Yılmaz Öztaşkın'ın temmuz ayında alımları var sizce orta vadede bişeyler olabilrimi. Şimdiden teşekkürler...
                  Yataş'ta yapıkredinin alımları mevcut fakat takaslar çok dağınık. En iyi takasa sahip yapı %14 civarında. Teknik olarak günlükte göstergeler aşağı eğilimini sürdürmekte. Günlük ve haftalık göstergelerde bazı uyumsuzluklar var. Sanırım bu durumda kararsız seyrini sürdürecektir. Yükseliş başladı denilebilmesi için 1,5 üzeri kapanışları beklemek daha sağlıklı olacaktır.

MMART, özellikle bilançolardaki kararsız durumu dikkatimi çekti. Özsermayede geçen seneye göre düşüş var. Takaslarda da yabancı payında bir düşüş var. Yükseliş için 0,8 ve 0,93 dirençlerinin geçilmesi gerekir. Her iki hisse için de belirtilen seviyeler geçilmediği müddetçe can sıkıcı ve %10 - 20 marjlarda aşağı yukarı bir hareket yaşaması daha olası.

SNGYO. Niçin takip listemizde? Kısaca açıklayalım. 137 milyon sermayesi ve 884 milyon özsermayasi ile en güçlü GYO şirketlerinden birisi. Özsermayenin 725 milyonu sermaye yedeği olarak tutulmakta. Bedelsiz potansiyeli de bu durumda çok iyi. Hissede hem yönetim hem de hissedar olarak yabancı gücü güven sunmakta. Hissede şirketin kendi alımları ve tanıdık hissedar alımları geleceğe yönelik yön kavramını bir nebze de olsun belli ediyor. Buna rağmen son bir kaç gün içerisindeki hareketleri teknik olarak göstergelerin aşağı yönlü bir hareket çizmesine neden oldu. Bu durumda da kısa vade 4,5 ve 4,3 desteklerinde tutunması söz konusu. Orta ve uzun vade için yukarı yönlü beklentimi koruyorum.

Yorum

• ahi
                    Yeni üye
                    • 10 Mart 2008
                    • 6

selam üstad döktaşta hedef nedir

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

nalbantoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayın murat hocam ben sizden PEGYO için bir yorum isteyecegim bilindigi gibi pehyo operasyon yiyen bir senet ve şu anda 0.82 kuruştan işlem görüyor oysa birincil piyasada 1.00 dan işlemde kim 1 liradan bedelliye katılr bunu anlamıyorum.bu senetin bu dar düşmesine neden sahibleri izin verdi bu kadar düşmemesi gereken bir senetti bana göre tabi. bir diger konu birincil piyasada 11 eylül son gün bu tarihe kadar 1 liradan bu senet eger çıkmassa alıcı gelecegini sanmam bunun sonu size göre ne olur bu konuda yorumunuzu rica edebilirmiyim.zaman zaman ortaklardan 1.00 liradan alımlar oluyor.mesela
                      ***PEGYO******GLYHO*** Pera Gayrimenkul Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Global Yatirim Holding A.S.'nden gelen yazi: 18.08.2007 tarihinde Pera Menkul Kiymetler Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 0,94/0,94 YTL fiyat araligindan toplam 975,000 adet satis islemi ortakligimizca gerceklestirilmistir. 1.00/1.00 YTL fiyat araligindan toplam 2,025,000 adet alis (Birincil Piyasadan) islemi ortakligimizca gerceklestirilmistir. ***PEGYO******GLYHO***

bu konuda düşünceleriniz lütfen teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
                      Sayın nalbantoglu. Size PEGYO ile ilgili yaşamış olduğum bir alım satımı aşağıda yazdım. Pegyo ile heyecan dolu 1 YTL serüvenim ne yazık ki geçenlerde hüsranla sonuçlandı. Sanırım 1 YTL üzerinde biraz aceleci davrandım. Kendi topicinde yazılarımı da görebilirsiniz. Yazmış olduğum zararın tek sebebi ise maalesef kendi koyduğum kurallara uymamış olmamdır.

Neden mi?

Yazmış olduğum yazılara bakarsanız bu hissede yukarı hareket (kopuş) noktasını 1.1 üzeri vermeme rağmen, o günkü anlık hareketlere aldanıp, 1.1 direncinin geçileceğini düşünerek, 1.05 ten hisseyi almış ve kısa sürede gördüğü 1.08 seviyesinden dönmesinden sonra gerekli yerde stoploss koymamış ve 0.99 YTL den satmıştım.

Bu yüzden hissede alış ve stoploss noktaları önemlidir. Bir hisseyi direncine yakın seviyede almak çok tehlikeli bir durumdur. Aynı şekilde destek noktasına yakın seviyede almakta tehlikelidir. Bir hissenin direnç seviyesinin geçildiği (Kapanış olması daha güzel olur) zaman yapılan alışlar belki %10 - 20 yukarıdan almanıza sebep olsa da oluşabilecek zarar oranlarını azaltır. Yani tuzaklara benim gibi yakalanmamış olursunuz.

Şimdi gelelim pegyo'ya. Hissede ilk desteğimiz ve stop noktamız 0.8 olmalıdır. Bu durumda maliyet için düşen piyasada hisse almak risklidir. Eğer alımdan hemen sonra destek kırılırsa aşağısında en sağlam destek 0.6'tır. Nasıl bu hisse 1YTL den 0.8'e böyle kolay düştüyse, 0.6'a da düşmesi o kadar muhtemeldir. 1 YTL'den yazmış olduğunuz alımları yapan global 0.84 fiyattan da satış işlemlerine devam etmiş. Adamlarda para bol. Farzedin ki 1 YTL den 3 milyon alım yapsınlar. Sizin de bu seviyelerden (0.8) tüm paranızı bağladığınızı farz edelim. Adamlar 0.6 a (1 - 1.5 milyon) satışla çeker ve bir 3 milyon da oradan alım yaparlar. Ortalaması olur 0.7 ler. Gelirler 0.8 den yine satarlar. Siz de beklersiniz çıksın diye. İşte böyle bir durumda bedelliden daha fazla alım satımlar ile ceplerini dolduruyor böyle şirketler.

Halen hissede düşüş eğilimi ağır basıyor. Bu durumda maliyet için (eğer uzun vade bekleyecekseniz) 0.6 - 0.7 aralığını beklemek daha mantıklı. Halen çok yüksek tutacağım ama daha önceki gibi tuzaklara düşmemek için yukarı hareketlenmelerde ise maliyet noktası 1.1 üzeri olmalıdır.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

ahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        selam üstad döktaşta hedef nedir
                        Sn ahi. Bir hissenin çıkacağı yeri ancak onun oyuncuları belirler. Ben size sadece teknik olarak daha önce 6,5 seviyesini test ettiğini ve bu seviyenin tekrar test edilebileceğini söyleyebilirim. Hissede cuma günü EFG'nin 110 bin lot net alımı oldu. Fakat hisseyi 3,6 seviyesinden beri taşıyan bazı aracılar böyle güçlü bir alıcıyı görünce elindeki karı realize etmeyi seçtiler. Şirketin sermayesi 63 milyon Özsermayesi 197 milyon ve sadece 6 ayda 25 milyon kar açıkladı. Bu kar artarak devam ederse (Ki şirket yatırımlarını arttırma kararı almış durumda) PD/DD oranı aşağı çekilecektir. Böyle bir durumda da hissede daha ileri hedefler konuşulacaktır. Amacımız beklentiyi yaratacak hisseleri seçip yatırımlarımızı ileriye dönük olarak değerlendirmektir.

Yorum

• ahi
                          Yeni üye
                          • 10 Mart 2008
                          • 6

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Sn ahi. Bir hissenin çıkacağı yeri ancak onun oyuncuları belirler. Ben size sadece teknik olarak daha önce 6,5 seviyesini test ettiğini ve bu seviyenin tekrar test edilebileceğini söyleyebilirim. Hissede cuma günü EFG'nin 110 bin lot net alımı oldu. Fakat hisseyi 3,6 seviyesinden beri taşıyan bazı aracılar böyle güçlü bir alıcıyı görünce elindeki karı realize etmeyi seçtiler. Şirketin sermayesi 63 milyon Özsermayesi 197 milyon ve sadece 6 ayda 25 milyon kar açıkladı. Bu kar artarak devam ederse (Ki şirket yatırımlarını arttırma kararı almış durumda) PD/DD oranı aşağı çekilecektir. Böyle bir durumda da hissede daha ileri hedefler konuşulacaktır. Amacımız beklentiyi yaratacak hisseleri seçip yatırımlarımızı ileriye dönük olarak değerlendirmektir.
                          Teşekkür ederim

Yorum

• mertoo
                            Yeni üye
                            • 04 Nisan 2008
                            • 30

hocam meteks hakkında bi yorum rica etsem elimde yukarlardan epey var tutmaya devam edeyimmi sizce şimdiden teşekkurler.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

mertoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              hocam meteks hakkında bi yorum rica etsem elimde yukarlardan epey var tutmaya devam edeyimmi sizce şimdiden teşekkurler.
                              Bu hisseyi 2006 haziran ayında büyük bir gafletle 1,8 liradan almıştım. Hisse aldığım andan itibaren 1.04 liraya çakılmış ve oradan büyük bir hızla 1.81 liraya çıkmıştı. Hisselerimin yarısını 1.8, yarısını da 1.81 den vermiştim. Hisse sonra yine büyük bir hızla düşmeye başladı. Ne büyük şans değil mi? Hisse o zamanlar enerji sektörüne girecem deyip çok sert hareketler yapmıştı. Sanırım bu enerji sektörü de fiyasko ile sonuçlanmış. En son da mayıs ayında dergilerde bakır çinko işine girdiklerine dair bazı haberler şirket tarafından yalanlanmış. Şirketin 25 milyon liralık sermayesi resmen emilmiş ve 12 milyon lira özsermayesi kalmış. Birçok şirket te aynı durumda ne yazıkki. Hisselerinizi daha dikkatli seçeceğiniz dönemler yakın. Sn. stockbroker bir araştırma yazısını eklemiş topicine;

Bu da sn. MesutC'nin bir yazısı;

Bu şirketler yatırım stratejilerini değiştirmediği müddetçe akibetleri hep aynı olacaktır. Bazıları da bu şirketlerin hisselerini bazı küçük oyunlarla ufak yatırımcının sırtına yıkacak ve bir süre sonra ortadan kaybolacaktır. 2006 yılında (ben mteks alıp sattığım zaman), borsada dolaşan hisselerin %46'sının patronda olduğunu söylesem ve şuanda bu hisselerin takaslara baktığımızda ufakların sırtına yüklendiğini rahatlıkla açıklayabilirim sanırım.

Bu arada hisse şu anda bile 1,1 PD/DD değeriyle ederinin üzerinde.

Teknik olarak hisse ne kadar güzel dursa da yukarıda açıklananları da gözardı etmemek gerekir sanırım. Yine de alım ve satım kararı size ait. Nasıl alırken bu hisseyi düşünmeden aldıysanız ve bizlerden fikirlerimizi esirgediyseniz şimdi de bu kararı sizin vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                                Bağımlı
                                • 05 Temmuz 2007
                                • 1019

Son birkaç yazım oldukça uzun yazılmış durumda. Bunun sebebi yapılan bazı yanlış yatırımları okurlara daha sağlıklı açıklamak içindir. Yoksa sadece teknik olarak çok güzel şurası geçilirse şuraya çıkar diyebilirdim. Ama bunlar okurları yanıltmaktan başka bir işe yaramazdı. Biraz da farklı gözler ile olayları görmenize yardımcı olmak istedim.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information