Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • beyborsa
    Yeni üye
    • 01 Ağustos 2008
    • 8

Büyük ihtimalle 2. şıktır. Aydınlattığınız için teşekkürler. İyi geçeler. İnşallah yarın güzel bir gün olacak. Herkese iyi kazançlar. Ha bu arada Murat Bey önceki hafta adana C de ilk bedelsizimi aldım bayram şekeri gibiydi. Zararda olmama rağmen 2-3 yıl vadeli düşündüğüm için üzülmüyorum.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

Bu topic resmen ölmüş durumda. Sitenin çoğu topiği aynı kaderi paylaşmaya başladı sanırım. Yazılan yazıları bile maksimum 3 - 4 kişi anca okuyor.:( Bir çare bulmak gerek ama ne? Okunmak için borsayı mı çıkarsak ne!

Yazmaya ilham veren şeyin okunduğunu hissetmek olduğunu düşünürüm ve nedense böyle bir hisse kapılamıyorum ama yine de birşeyler paylaşmak isterim.

Zamanında burada ve çeşitli topiclerde yazdığım yazılarda 44.000 in geçilmesinin çok zor olduğunu ve geri dönüşün yaşanacağını belirttim. Çoğu arkadaş ve abimiz de bundan bahsetti. Endeks ufak tefek umutlar verdi ama düzelmedi dış piyasaların da etkisiyle çok sert bir düşüş yaşandı. Çoğu arkadaşım 50000 de, 40000 de, 36000 bin de vs. stoploss uyguladığını ve duruma bakarak nakite geçtiğini belirtti. Bir elin parmaklarıydı bunlar. Peki genelde nasıl bir davranış içerisine girdik? Bunu hiç sorgulamayı düşündük mü? Niçin bu kadar kaybeden arkadaş var? İşin sırrı STOPLOSS ta. Kaç kişi uygulayabildi? Kaç kişi buna cesaret edebildi? İşte bu sırrı bulan ve değerlendiren şimdiden itibaren alım yapsa bile gelecekte çok kazanacaktır. Nasıl mı açın bakın Oltaya Takılanlara ve stop seviyelerimize. O seviyelerden uyguladığınız stoplardan sonra şimdi alım yaparsak ufak yükselişleri bile kar realizasyonu olarak değerlendirebiliriz.

Hisseler için sözüm;ALDATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORSAN VURACAKSIN TEKMEYİ GİTSİN.

Şimdi gelelim esas konumuza;

Bizleri okuyan tüm arkadaşlarıma en azından birkaç dakikasını bize verdikleri ve bu ilgiyi bize gösterdikleri için teşekkür ederim. Ne de olsa bir iki dakika okunan yazıyı bile burada yazan arkadaşlarım kat ve kat süre harcayarak düzenliyorlar emin olun. Hiçbir çıkar ve kötü amaca hizmet etmeden.

Bir ressam resimleri beğenildiği sürece resim çizmeye devam eder. Bir yazar veya bir şair de aynı. Yada diğerleri. Burada da olması gereken olay da aynı değil mi? Niçin yazıyorum? Niçin eşimden dostumdan çaldığım zamanı burada saatlerce harcıyorum? Benim burada yazmak, araştırmak için harcadığım zamanın karşılığı ne para, ne de iki üç kişinin okumasıyla kendi hissemi iki üç kademe yukarıdan vermektir. Böyle birşeyi yapmak ta kolay değildir zaten. Sizlerden istediğimiz sadece biraz katılımdı o da görüldüğü üzere bu son zamanda kayboldu gitti.

Saat 6:30 da kalkıp işe giden 19:00 gibi eve gelen ve gecenin 24:00'ünde yatan bir kişinin sadece 5 saati eşiyle ve çocuklarıyla geçer ki bunun bir saati de yemek ile geçse kalır 4 saat. Şimdi kendime soruyorum bu 4 saatin bir saatini bile amaçsız olarak bu forumda harcasam zamanıma, eşimin çocuğumun zamanına ihanet etmiş olmaz mıyım?

İşte bu sebeplerden dolayı forumda gerekli faydayı sağlayamadığımı düşündüğümden dolayı bundan sonra zamanımı farklı şekillerde değerlendirmeyi kendime uygun gördüm. Kusurum varsa affola. Hepinize sağlıklı mutlu ve en azından bundan sonra dahi olsa bol kazançlı günler diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Yorum

• güneşş
        Tecrübeli
        • 08 Ocak 2008
        • 742

bir dizi ana karakterler çekip giderse o dizi biter bence..
        tabi ilişkiler açısından sağlıklı ve huzurlu bir aile ortamından daha önemli çok fazla birşey yoktur ama bence bu siteye yaralı olmaya çalışan beş altı kişiden birisiniz.yararlısınızda.bence keyborsadaki bu kriz birazda ekonomik krizle alakalı. normaldir zamanında üstadların değerlenmdirmelerini dikkate almayanların hemen hemen hepsi şimdi zararda ve siteye girip bu zararlarını tekrar tekrar hatırlamak istemiyorlar.insanlar yanıldıkları zaman karşısındakinden en son duymak istedikleri "ben demiştim" dir.bizim üyelerimizde bunu duymak istemiyorlar heralde.:36_1_13:

bence gitme zamanı değil.tabi aile yaşantınızı aksatmıyorsa..

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bu topic resmen ölmüş durumda. Sitenin çoğu topiği aynı kaderi paylaşmaya başladı sanırım. Yazılan yazıları bile maksimum 3 - 4 kişi anca okuyor.:( Bir çare bulmak gerek ama ne? Okunmak için borsayı mı çıkarsak ne!

Yazmaya ilham veren şeyin okunduğunu hissetmek olduğunu düşünürüm ve nedense böyle bir hisse kapılamıyorum ama yine de birşeyler paylaşmak isterim.

Zamanında burada ve çeşitli topiclerde yazdığım yazılarda 44.000 in geçilmesinin çok zor olduğunu ve geri dönüşün yaşanacağını belirttim. Çoğu arkadaş ve abimiz de bundan bahsetti. Endeks ufak tefek umutlar verdi ama düzelmedi dış piyasaların da etkisiyle çok sert bir düşüş yaşandı. Çoğu arkadaşım 50000 de, 40000 de, 36000 bin de vs. stoploss uyguladığını ve duruma bakarak nakite geçtiğini belirtti. Bir elin parmaklarıydı bunlar. Peki genelde nasıl bir davranış içerisine girdik? Bunu hiç sorgulamayı düşündük mü? Niçin bu kadar kaybeden arkadaş var? İşin sırrı STOPLOSS ta. Kaç kişi uygulayabildi? Kaç kişi buna cesaret edebildi? İşte bu sırrı bulan ve değerlendiren şimdiden itibaren alım yapsa bile gelecekte çok kazanacaktır. Nasıl mı açın bakın Oltaya Takılanlara ve stop seviyelerimize. O seviyelerden uyguladığınız stoplardan sonra şimdi alım yaparsak ufak yükselişleri bile kar realizasyonu olarak değerlendirebiliriz.

Hisseler için sözüm;ALDATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORSAN VURACAKSIN TEKMEYİ GİTSİN.

Şimdi gelelim esas konumuza;

Bizleri okuyan tüm arkadaşlarıma en azından birkaç dakikasını bize verdikleri ve bu ilgiyi bize gösterdikleri için teşekkür ederim. Ne de olsa bir iki dakika okunan yazıyı bile burada yazan arkadaşlarım kat ve kat süre harcayarak düzenliyorlar emin olun. Hiçbir çıkar ve kötü amaca hizmet etmeden.

Bir ressam resimleri beğenildiği sürece resim çizmeye devam eder. Bir yazar veya bir şair de aynı. Yada diğerleri. Burada da olması gereken olay da aynı değil mi? Niçin yazıyorum? Niçin eşimden dostumdan çaldığım zamanı burada saatlerce harcıyorum? Benim burada yazmak, araştırmak için harcadığım zamanın karşılığı ne para, ne de iki üç kişinin okumasıyla kendi hissemi iki üç kademe yukarıdan vermektir. Böyle birşeyi yapmak ta kolay değildir zaten. Sizlerden istediğimiz sadece biraz katılımdı o da görüldüğü üzere bu son zamanda kayboldu gitti.

Saat 6:30 da kalkıp işe giden 19:00 gibi eve gelen ve gecenin 24:00'ünde yatan bir kişinin sadece 5 saati eşiyle ve çocuklarıyla geçer ki bunun bir saati de yemek ile geçse kalır 4 saat. Şimdi kendime soruyorum bu 4 saatin bir saatini bile amaçsız olarak bu forumda harcasam zamanıma, eşimin çocuğumun zamanına ihanet etmiş olmaz mıyım?

İşte bu sebeplerden dolayı forumda gerekli faydayı sağlayamadığımı düşündüğümden dolayı bundan sonra zamanımı farklı şekillerde değerlendirmeyi kendime uygun gördüm. Kusurum varsa affola. Hepinize sağlıklı mutlu ve en azından bundan sonra dahi olsa bol kazançlı günler diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Değerli dostum, zaman zaman ben de aynı düşüncelere kapılıyorum. Forumu ilk kurduğumuz günden beri birlikte doğru bildiklerimizi ve gördüklerimizi zaman buldukça bu forumdaki tanımadığımız yüzlerce kişi ile paylaştık hiç bir menfaat gözetmeksizin. Eminim benim gibi forumda fikirlerine önem veren ve mutlaka her yazını okuyan kişiler var.Yazmak marifet istedği için midir nedir millet sadece okumaya meyilli.Topiğin kuruduğunu falan düşünme bence , bizimkiler hemen hemen aynı. Yukarıda arkadaşımızın dediği gibi sanırım forumdan ziyede üyelerimiz krizi yaşıyor. Şu durumda bir çok kişi bırakın forumlarda gezinmeyi , kendi hesaplarına bakmaya bile korkuyorlar. Biraz borsa ortamından ya da ekonomi söylemlerinden kaçınıyorlar. Ben emeklerin için binlerce kez teşekkür ediyorum. Ben, yazımı bir iki kişin okuyacağını bile bilsem yazmaya devam edeceğim. Her ikimizinde yazdıklarına baktığımızda yatırımcıları koruyucu, gerçekten onların menfaatlerini yüzlerce yazı yazmışız. Bu forumda ne sana ne de bana şu analizinizden dolayı zarar yazdım diyen bir üye çıkmadı. Bence kriz döneminde bizlerin yazılarına ihtiyaç duyacak arkadaşlar var. Ben ara sıra olsa yazmanı arzu ediyorum, forumda hiç kimse olmasa bile en büyük okuyucun olcağımı bilemeni isterim. Bu forum sensiz olmaz....Herşey gönlünce olsun.
          https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• torito
            Yeni Üye
            • 03 Mayıs 2008
            • 27

Evet Murat Bey,
            Arkadaşların belirttiği gibi örneğin ben 10 gündür hesabıma bakmıyorum, canımı daha çok sıkmamak için, önceden bayılırdım ekonomi borsa konusunda muhabbete, şimdi birisi dolar yine çıkmış dediğinde fena halde sıkılıyorum. O yüzden bir süre böyle olması normal bence. Herkes kendini tesselli ediyor 2-3 yıl bakmayacağım borsaya diye ama tek gözlede yan yan bakıyorlar. Emekleriniz için size ve diğer arkadaşlara teşekkürler.

Yorum

• BARAbey
              Aktif
              • 08 Mayıs 2008
              • 201

BENDE YAZILARINIZI SÜREKLİ OKUYUCULARDANIM .AMA BU DÖNEMDE SADECE ARASIRA UĞRAYABİLİYORUZ.ÇÜNKÜ ZARAR ÇOK.

Yorum

• kızılşahin
                Seyirci Üye
                • 08 Temmuz 2007
                • 33

Sizinde belirttiğiniz gibi moraller sıfır kimse hesabına bakmak istemiyor ve düşmüş olan bir borsa hakkında konuşmak istemiyor, bizim gibi küçük yatırımcılar bu gibi günlerde nasıl bir fikir yürütebilir yada öneri getirebilir ki, bu nedenle sadece bizlere göre deneyimli olan üstatların yazılarını okumakla yetiniyoruz. sy. simurğ'un da belirttiği gibi değerli yazılarınıza ihtiyaç var, siz yazmaktan yorulmadığınız sürece bizlerde okumaktan yorulmayacağız ve yeterli zamanı ayıracağız

Yorum

• mefar
                  Yeni üye
                  • 13 Ekim 2008
                  • 9

Mur@t ERİŞKİN'le Analiz

♥ Kuzgun, bağda kuzgunca bağırır. Ama bülbül, kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç?

Yorum

• mefar
                    Yeni üye
                    • 13 Ekim 2008
                    • 9

Mur@t ERİŞKİN'le Analiz

♥ Akıl padişahı kafesi kırdı mı, kuşların her biri bir yöne uçar

Yorum

• ayer
                      Katılımcı
                      • 29 Şubat 2008
                      • 77

Murat Üstadım bizlerden ayrılmana gerçekten çok üzülürüz.Siteye her girişimde Simurg Üstadım ile senin yorumlarını beğenerek takip ediyorum.Ben de diyorum ki *****Bu forum sensiz olmaz.******
                      Emeklerin için teşekkürler.

Yorum

• usta0560
                        Katılımcı
                        • 21 Şubat 2008
                        • 91

Murat Bey'e

Inanin Hocam Hiç Borsaya Bakmayacağim Diye Kendime Söz Verdim Ama Tutamadim.en Az 3 Yil Bakmayacağim Dedim(bu Arada Hissem Tekfen çok Güvendiğim Bir şirket Ama Yamuk Yapti Bana).bu Aralar Herkesin Morali Bozuk.o Yüzden Fazla Uğrayan Yok.bakin Size Bir Buradaki Animi Yazayim.buradaki Araştirmalar Sonucu Vanet 3.84 Ten Az Bir Hisse Aldim.daha Sonra 3.30 Dan Sattim.daha Sonra 3.64 Ten Bana Göre Yüklü Bir Alim Yaptim Ve Bu Forum Sayesinde 4.28 Den Sattim.daha Sonra Vanet Kötü Bir şekilde Düştü Bedelli Açikladi.pis Yuvarlandi.ama Param Olsa Gözüm Yumuk Vanet E Yine Girerdim.ama ölmek Var Tekfen Den çikiş Yok.
                        Yani Sözün Kisasi Forumda Yazmaya Devam Ederseniz Sevinirim.ky Nin Size Ihtiyaci Var.hoşça Kalin.

Yorum

• sio
                          Yeni üye
                          • 23 Haziran 2008
                          • 19

Üstadlarim, alinmayin ama benim bu konu ile ilgili bir kaç sözüm var söylemek istediim...Basta yorumcu olarak sizler çok degerli insanlars1niz ona cani gönülden inaniyorum....
                          1- Bence is borsa zararlar1yla ilgil degil, Bu sitede bir iticilik var... alinmayin sadece elestiri.. daha çok aldigim cavaplar ögretman - ögrenci iliskisini hatirlatiyor hep bana...
                          2- Çok fazla gereksiz topic var... bub azaltmalisiniz kesinlikle...
                          3- Sitede bu isi biliyorum havasi ile yazan maaalesef insan var bence bu arkadaslar, bilen vasfiyle degil, ögrenmek isteyen vasfiyle yazmali.. tabi bu onu yazan arkadaslarla ilgili ama gerekirse silinmeli....
                          4- Sitede forum ruhu olusmami_ .. elestiriye cok aç1k deiliz...
                          5- Mesela bana bir özel mesaj göndermis(Maggma idi heralde) "Bir nickle gir yoksa seni her girisinde silerim" demis benim zoruma gitti zaten çok sik da girmez oldum... daha aç1klayici ve usülüne uygun bilgi verilebilirdi... ama ben bunu duyunca daha isteksizim siteye karsi ...
                          tabi benim dü_üncelerimm. saygilarimla.... her ne kadar forum olsada insan biraz samimyet ariyor... Örnek ben Zaybaba(reklam olarak kabul etmeyin)n1n sitesine günde belki 10 kere giriyorum. kendimi buluyorum. insanlarin hastaliinda nasil dua ettiin görüyorm.. bu samimyeti zaybaba olusturuyor... Kimseyi kirmiyor. samimi. forumdan atarim sizi haaa diye bi_eyler söylemiyor kimseye.... kusurumuz varsa affola hosçakalin

Yorum

• erdenixxx
                            Yeni üye
                            • 22 Nisan 2008
                            • 23

hocam, ayrılmanıza gerçekten çok üzülürüz.
                            sitenin eskisi kadar rağbet görmemesini borsanın düşmesine bağlasanız daha iyi olur diye düşünüyoru. ben 1 aydan beri can sıkıntısından kaybeden psikolojisiyle sitenize doğru düzgün girmiyorum.
                            aslında sitede umut verici haberler olsa blki takip ederdim. ayrıca şöyle bir eleştride bulunmak istiyorum. çok fazla topic var ve bunların güncellenmesi pek yapılmıyor. rağbet görene göre sayı azaltsak takip daha kolay olur. ayrıca bemim takip ettiğim -örneğin haftalık al veren senetler-topiclere enson 12 ay önce görüş yazılmış. küçük yatırımcıya fikir veren topiclere biraz daha özen gösterilmesi taraftarıyım.
                            bizim için daha önce göstermiş olduğunuz emeğe ve fedakarlığa saygı duyuyor ve
                            teşekür ediyorum, site sizin ve simurg üstadın sayeside faydalı. ayrılırsanız gerçekten çok üzülürüz.

Yorum

• nur
                              Tecrübeli
                              • 03 Mayıs 2008
                              • 620

Sn.Muat Erişkin.

Değerli yazılarınızı tabiki okuyor ve faydalanmaya çalışıyoruz.
                              Başkalarını bilemem ama portvey eridi.
                              Ne yeni hisse takip ededecek şevk ne de hisse alacak cesaret kalmadı.
                              Siz değerli hocalarımız da bizleri terk ederse bizim kolumuz kanadımız
                              iyice kırılacak.
                              Ara sıra da olsa değerli vaktinizden bir kuple de de yazsanız seviniriz.
                              Sanırım benim gibi düşünen k.y. çoktur.

Sevgiyle saygıyla bekleriz hocam.

Yorum

• ÇAKAL
                                Ağa'nın Adamı
                                • 27 Haziran 2007
                                • 2545

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İşte bu sebeplerden dolayı forumda gerekli faydayı sağlayamadığımı düşündüğümden dolayı bundan sonra zamanımı farklı şekillerde değerlendirmeyi kendime uygun gördüm. Kusurum varsa affola. Hepinize sağlıklı mutlu ve en azından bundan sonra dahi olsa bol kazançlı günler diliyorum. Sağlıcakla kalın.[/B]
                                Asıl köfteler bundan sonra hocam ,nereye böyle?
                                Eskisi gibi değil artık dünya,çok hızlı.2 senede bitirilen binalar şimdi 2 ayda dikiliyor.Bir bakmışsın ortalık güllük gülistanlık olmuş.Hayden gidiyoruz denince arabalara usta şoför lazım.Şofer arattırma bize bu saatten sonra.Yaş ilerledi hayli.
                                Şoförler çay ocağına!!!
                                Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                                Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information