Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

derya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm murat dmsas listene alın da bendede var 2,75 defter değeri var senette f/k oranı ise çok güzel durumdada ama gel gelelim kriz demisaşı da vurmaya başladı üretime ara veriyor sakat olmasın

eczyt ise vergi dairesine sunduğu bilançoda 79 milyon ytl kar var ama 10,20 defter değeri var 2 lerde sürünüo hisse ne dersiniz 2 senet için
    ***DMSAS*** Demisas Dokum Emaye Mamulleri Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Yonetim kurulumuzun sirket merkezinde yapmis oldugu toplantisinda; global piyasalardaki olumsuz gelismelere bagli yurtici ve yurtdisi pazarlarda gorulen talep dusuklugu dikkate alinarak, Bilecik fabrikamizda, 17 Kasim 2008 Pazartesi gununden itibaren 6 Aralik 2008 Cumartesi gunune kadar (dahil) mevcut 4 uretim hattimizdan 2'sinde uretime ara verilmesine ve diger hatlarda uretimin devamina, Kurban Bayrami sonrasi 12 Aralik 2008 Cuma ve 13 Aralik 2008 Cumartesi gunlerinde de (2 gun) tum hatlarimizdaki uretim faaliyetlerimize ara verilmesine, ilgili personelin bu sure icerisinde yillik ucretli izne cikarilmasina karar verilmistir. ***DMSAS*** (14/11/2008 - 15:15:59)

Brüt Satışlar (2007/9) 127,110,722 - (2008/9) 132,084,358
    Yurtiçi Satışlar (2007/9) 53,572,380 - (2008/9) 55,587,361
    Yurtdışı Satışlar (2007/9) 73,538,329 - (2008/9) 76,484,345

Net Dönem Karı (2007/12) 2,277,072 - (2008/3) 87,095 - (2008/6) 6,763,987 - (2008/9) 9,017,480

Öz Sermaye (Ana Ortaklığa Ait) (2007/12) 69,915,100 - (2008/9) 76,810,408
    Sermaye 28,000,000

***DMSAS*** DEMISAS DOKUM EMAYE MAMULLERI SANAYI A.S. ILE ILGILI AHMET HAMDI BEKTAS`DAN GELEN YAZI:
    24.10.2008 TARIHINDE DEMISAS DOKUM EMAYE MAMULLERI SANAYI A.S. HISSE SENETLERIYLE ILGILI OLARAK 0,75/0,76 YTL FIYAT ARALIGINDAN 15,974 LOT ALIS ISLEMI TARAFIMDAN GERCEKLESTIRILMISTIR. ***DMSAS***

DEMISAS DOKUM EMAYE MAMULLERI SANAYI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK, DOGAN CAKIR TARAFINDAN 22 EKIM 2008 TARIHINDE 0,84 YTL FIYATTAN 5 BIN ADET ALIS ISLEMI GERCEKLESTIRDI. BU ISLEM SONUCUNDA SOZKONUSU KISI/KURULUSUN SIRKET SERMAYESI ICINDEKI PAYI % 0,661 OLDU. NOT: SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN SERI:VIII, NO: 39 SAYILI TEBLIGI`NIN 5/H-1 VE 14`UNCU MADDELERI KAPSAMINDA IMKB`YE GONDERILEN BU ACIKLAMA IMKB GUNLUK BULTEN EKINDE YAYINLANDI.

DEMISAS DOKUM EMAYE MAMULLERI SANAYI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK, AHMET HAMDI BEKTAS TARAFINDAN 22 EKIM 2008 TARIHINDE 0,84-0,86 YTL FIYAT ARALIGINDAN 12.742 ADET ALIS ISLEMI GERCEKLESTIRDI. BU ISLEM SONUCUNDA SOZKONUSU KISI/KURULUSUN SIRKET SERMAYESI ICINDEKI PAYI % 1,736 OLDU. NOT: SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN SERI:VIII, NO: 39 SAYILI TEBLIGI`NIN 5/H-1 VE 14`UNCU MADDELERI KAPSAMINDA IMKB`YE GONDERILEN BU ACIKLAMA IMKB GUNLUK BULTEN EKINDE YAYINLANDI.

(Yaptıkları ve gönderdikleri birkaç ufak alımın yazıları.)

Yönetim Kurulu Sami Sucu / Maksut Urun / Ahmet Hamdi Bektaş / Hayrettin Çaycı / Doğan Çakır

Bana göre kullanılması gereken haberler ve bir süre içerisinde de bu haberlerin ne tarafa çekileceği belli olacaktır. Kar bozuluncaya kadar benim için değişecek birşey olmayacak.

Her iki senetin de uzun süreden beri PD/DD oranı 1 altında seyretmekte dolayısı ile bu oranı pek yukarı zorlayacaklarını yani gerçek değerlerine geleceklerini pek zannetmiyorum. Böyle bir düşüncem de yok zaten. Ama ortalama bulundukları PD/DD değerlerini test etmemeleri için de tabiki bir sebep yok.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

0,8'in önemi...

Yorum

• derya
        Yasaklı
        • 14 Ocak 2008
        • 177

Menderes Tekstil'in Vergi Dairesine Sundugu 9 Aylik Dönem Kari 2.139.712 Ytl

Esas Faaliyet Kari Ise 16 Milyon Ytl

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

GUBREF - Kısa vade bakalım noolcek?

Yorum

• ARAGONN
            Tecrübeli
            • 11 Mayıs 2008
            • 321

Murat Hocam Merhaba
            Acaba birde ZOREN yorumu alabilir miyiz sizden?
            Şimdiden teşekkürler
            HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

ARAGONN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Murat Hocam Merhaba
              Acaba birde ZOREN yorumu alabilir miyiz sizden?
              Şimdiden teşekkürler
              İki gündür yükselişe gün içi gördüğü en düşük fiyata yakın kapanış ile cevap vermesi biraz düşündürücü. Bir aldatmaca değil ise endeksin ilk düşüşüne daha sert bir aşağı tepki verebilir. 1,97 ve 1,9 destekleri takip edilmeli. Kırıldığı takdirde 1,7 yeniden görülebilir.

Yorum

• erdenixxx
                Yeni üye
                • 22 Nisan 2008
                • 23

mesajınızı yeni okudum hocam.çok teşekürler ilginiz için

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Biraz geç bir cevap oldu ama zaten sizin kararlarınızı değiştirmek gibi bir yol zaten izleyemem. Sadece doğan kağıtlarına karşı bazı sebeplerden dolayı nedense soğuk bakmaya başladım. Bu sadece benim kurumsal olarak onlara tepkimden kaynaklı bir soğukluk sizi yanıltmasın. Ama daha önce söylediğim gibi DYHOL'in tek beklentisi iddia ihalesi idi benim için, zaten o zamanda 1,5 lerden takibe aldığımız hisseleri 2 üzerinden takipten çıkardık. Birdaha da dönüp bakmadım açıkçası.

Varyo ise spekülatif bir hisse olduğunu her zamanki gibi gösteriyor. Ne yapacağı belli olmaz. Teknik olarak 0,34 seviyesi çok güçlü destek konumunda. 2000 ve 2002 yılının direnç noktaları ve 2004 ve 2005 yılının ise destek noktaları bu seviyeden geçiyor. Aşağı salınırsa iyi olmaz. Üzerinde kaldığı müddetçe trade amaçlı alım satım düşünülebilir.

Endeks olarak halen 24 bin'in güçlü destek olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda 22 ve 25 bin noktalarını da ara destekler olarak kullanabilirler. Fakat kriz denilen olay bir anda bitmez bu sebeple endeksin daha aşağıları da test etmesi bence kaçınılmaz gözüküyor. Bu sebeple ya borsayı uzaktan izlemek gerekli ya da daha önce özellikle belirttiğim hareketine teknik olarak yada beklentisel olarak başlamış sağlam ve ucuz hisselerin hareketlerine kaptırmak en mantıklısı görünüyor. Borsanın çok sert düştüğü zamanlarda bile %5 - 20 arasında kar marjı sağlayan hisseler var. Endeks ilk düşüşlerinde ya bir ya iki yükselen hisse ile günü kapatırken şimdiki düşüşlerde bu tür hisseler artık bana ne endekse yeter artık görünümü sergiliyorlar.

Yorum

• ayer
                  Katılımcı
                  • 29 Şubat 2008
                  • 77

Hocam CLEBİ ve BAGFS ne olur.Slm.

Yorum

• tractact
                    TOBOma
                    • 19 Kasım 2007
                    • 560

sevgili Murat sen seversin enka'yı ;)

...

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sevgili Murat sen seversin enka'yı ;)

...
                      Sevmem mi! Yaptı yapacağını zaten. Bugünlerde pek ilgilenemiyorum borsa ile takip dışında kaldı hisseler.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

ayer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Hocam CLEBİ ve BAGFS ne olur.Slm.
                        Gerekli yorumları zaten sn. simurg kendi topicinde yapmış kısa zaman içerisinde. Ama yine de CLEBI için 7,3 geçilmediği müddetçe yeni alımların tehlikeli olabileceğini söyleyebilirim size. BAGFS ise aylık grafiklerdeki düzeltme hareketi devam ettiği müddetçe gitgeller olacaktır.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                          Bağımlı
                          • 05 Temmuz 2007
                          • 1019

Artık eskisi kadar çekici gelmiyor anlaşılan buraları. Bir yazı yazıldığında en azından en azından 7-8 kişi toplanırdı nolmuş diye ama şimdi görülen o ki yazılanlar sadece havada kalıyor ve görülmeden kaybolup gidiyor. Kısacası, kimseciklerin uğramadığı yada unutup gittiği bir yere sahibi de bir süre sonra arada sırada gelmeye başlar ve en sonunda kepenkleri kapatır kilidi vurur gider. Boşu boşuna dükkanda vakit geçirilir mi kimse gelmez ise! Yazılanlar çürür gider, zarar olur. Harcanan vakit kaybolur gider, zarar olur. Daha önce de buna benzer yazılar yazdım ama insan sonucu böyle görünce daha da isteksiz davranıyor. Sanırım ben de de bu başladı. Daha önce saatlerimi harcadığım siteye şimdi sadece birileri birşeyler yazmış mı diye giriyorum artık. Çünkü yazılanlar yeteri ilgiyi görmediği için artık boşuna diyorum herşey.

Yok kardeşim bizden yazar mazar olmaz Problemi kendimde görüyorum ve istifa ediyorum

Yorum

• goldcat
                            Aktif
                            • 14 Şubat 2008
                            • 239

Ne istifası Sayın Erişkin, siz uğramıyorsunuz diye vede pek çok kişi hissede yakalanıp büyük zararlar yazınca benim gibi pek çok kişi yazmıyor sanırım. Madem buralardasınız önce bir Golds yorumu alabilirmiyim sizden. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız içinde çok teşekkürler.

Yorum

• safarii
                              Yeni üye
                              • 01 Aralık 2008
                              • 42

mehaba sizlere biz keylerin ihtiyacı var hele bir dur kardeşim daha çok muhabbet ederiz sen kimse yok desende ben hergün bakıyorum yazılanlara
                              trcell yarın ne olur 9.10 dan aldık elimde patladı daha düşermi maliyet düşürmek için al sat yapımmi? ne dersin üstadım:

Yorum

• erdenixxx
                                Yeni üye
                                • 22 Nisan 2008
                                • 23

hocam borsada kaybedince, alım yapacak parası kalmayınca, kağıtlar dip yapınca insanlar uğramaz tabii..
                                şu anda piyasalar nasıl durgunsa, esnaf nasıl malını satamıyosa haliyle burası da etkilenecektir diye düşünüyorum. görüşleriniz önemli benim için ama zararı azaltırsak daha önemli olacak eminim sitenin müdavimleri girip yazılabları arada bir okuyodur.saygılarımla

Yorum

Working...
                                X

Debug Information