Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tekin060
    Katılımcı
    • 06 Ekim 2008
    • 167

Hocam dünde yazmıştım telekomun fena durmadığını ve 3 ün altına sarkmadığını,,bu gün sabah seansında 3.02 den 500 adet alım yaptım,,3,08 direncini kırdı ve 3,14'den kapattı,,kısa vade için aldım. satış aralığım nere olmalı hocam?hareketin devamı gelirmi? teknik analizine bakabilirmisiniz,,şimdiden teşekkürler

Yorum

• mehmet emin
      Tecrübeli
      • 19 Ağustos 2008
      • 303

tekin060 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Hocam dünde yazmıştım telekomun fena durmadığını ve 3 ün altına sarkmadığını,,bu gün sabah seansında 3.02 den 500 adet alım yaptım,,3,08 direncini kırdı ve 3,14'den kapattı,,kısa vade için aldım. satış aralığım nere olmalı hocam?hareketin devamı gelirmi? teknik analizine bakabilirmisiniz,,şimdiden teşekkürler
      bende de telekom var 3gündür 3.14ile 3.08 arasında gidip geliyor 3.14ü geçer miyiz hocam ne dersiniz
      'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bende de telekom var 3gündür 3.14ile 3.08 arasında gidip geliyor 3.14ü geçer miyiz hocam ne dersiniz
        bUGÜN PARA GİRİŞİ İYİ OLAN SENETLERDEN İDİ. gÜÇLÜ GÖRÜNÜMÜ DEVAM EDİYOR. 3.14 TABİKİ GEÇİLEBİLİR ENDEKS AZCIK YERİNDE SAYMAYA BAŞLASA...
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

tekin060 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          bUGÜN PARA GİRİŞİ İYİ OLAN SENETLERDEN İDİ. gÜÇLÜ GÖRÜNÜMÜ DEVAM EDİYOR. 3.14 TABİKİ GEÇİLEBİLİR ENDEKS AZCIK YERİNDE SAYMAYA BAŞLASA...

60 DK. GRAFİĞİNDE BAZI İNDİKATÖRLER AL VERDİ.3.14 ÜSTÜ ALIMLAR SENEDİ DAHA FAZLA HAREKETLENDİRECEKTİR. 3.04 STOP YAPMAK KAYDI İLE TUTMAYA DEVAM EDİLEBİLİR KISA VADE İÇİN...

Yorum

• dekolaj
            Katılımcı
            • 04 Temmuz 2008
            • 1

üstad pazartesi için beklentiniz nedir bügünki gibi bi düşüş olurmu yine sizce nasıl olur sizce üztad pazartesi yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Yorum

• goldcat
              Aktif
              • 14 Şubat 2008
              • 239

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, "iyi ekonomik sicile" sahip bulunuyor. Fon bu nedenle, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere, özel bir kredi imkanı sunma konusunda çalışmalar yapıyor.

IMF, bazı özel koşulları taşıyan üyelere, istemeleri halinde, kısa vadeli finansman imkanından faydalandırma planı üzerinde duruyor. Halen görüşmeleri devam eden ve İcra Direktörleri Kurulu'nda da ele alınacak olan yeni finansman imkanı, bazı üye ülkelere, iç ve dış dalgalanmaları
              önlemek amacıyla, ihtiyaç duymaları halinde hızlı bir likidite sağlamayı amaçlıyor.

TÜRKİYE, "İYİ EKONOMİK SİCİLE" SAHİP ÜLKELER ARASINDA

Edinilen bilgiye göre, IMF, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi "iyi ekonomik sicile" sahip ülkelere kısa vadeli, döviz cinsinden özel bir kredi
              imkanı sunmayı planlıyor. IMF'nin bu yeni finansman imkanının kullandırılmasında, üye ülkenin borçlanma sorununun olmaması bir ön şart olarak kabul ediliyor, bu nedenle, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi ülkelerin borçlanma sorununun olmadığı belirtiliyor.

Diğer bir koşul olarak olarak ise üye ülkenin iç yapısal bir ekonomik sorununun olmaması ve ekonomik sorunların, küresel dalgalanmanın ikincil
              etkisinden kaynaklanması gerekiyor.

TÜRKİYE, BREZİLYA VE GÜNEY KORE FARKLI KONUMDA

IMF yetkilileri, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore gibi ülkelerin, Fon ile son dönemde acil anlaşma sıkıntısına giren Macaristan ve diğer ülkelere göre,
              daha farklı ve iyi konumda olduklarına dikkat çekiyor. IMF'nin daha sonraki aşamada, diğer gelişmekte olan ülkelere göre nispeten daha iyi durumda bulunan ülkelere de bu imkanı sunabileceği belirtiliyor.

Fon, yeni özel kredi imkanı ile uluslararası bankaların, kredilerini dondurmaları nedeniyle ortaya çıkan sorunların aşılmasını ve bu bankalar yeniden
              kredi sağlayana kadar, bazı üye ülkelerin likidite sorunu çekmemesini hedefliyor.

IMF'nin hazırladığı diğer bir imkan çerçevesinde ise üye ülkelere kotaları nispetinde hızlı bir kredi kullanma imkanı sağlanacak. Fon'un elinde 200 milyar dolarlık bir ilave kredi kaynağı bulunuyor. IMF'nin, üye ülkelere sağladığı krediler, "ikincil etki" sağlayarak, iç ve dış borçlanma imkanlarının da artmasına katkıda bulunuyor.

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                üstad pazartesi için beklentiniz nedir bügünki gibi bi düşüş olurmu yine sizce nasıl olur sizce üztad pazartesi yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
                Pazartesi asya açılışlarını ve pariteleri görelim ondan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapalım. Bizim piyasa kapandıktan sonra amerika bölgesinde ve dax da hafif toparlanmalar oldu ama çok ciddi bir toparlanma diyemeyiz.

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

200 gün içindeki en yüksek fiyatlarına göre en fazla düşmüş imkb30 senetleri sırasıyla ...

Yorum

• halil45tr
                    Katılımcı
                    • 24 Nisan 2008
                    • 144

teşekkürler

son verdiğiiz grafik bence ımkb yukarı veya yatay harekete başladıktan sonra çok yararlı olacak bi grafik teşekkürler ama aynı grafiği hafta bazlı olarak yenilememiz mümkünse bence daha iyi olur tabi siz daha iyi bilirsiniz

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

halil45tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      son verdiğiiz grafik bence ımkb yukarı veya yatay harekete başladıktan sonra çok yararlı olacak bi grafik teşekkürler ama aynı grafiği hafta bazlı olarak yenilememiz mümkünse bence daha iyi olur tabi siz daha iyi bilirsiniz
                      ttkom grafiğini kastediyorsunuz sanırım. Soru üzerine hazırladım. 30 dakikalık grafik. Gün içinde izlenip al-sat yapma imkanı verebilir. Tutmak maksatlı için kesinlikle günlük ve haftalık bakılmalı..

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

gubrf 39 dk.

30 dk. ta oluşan yükselen kanal desteği 20.40'ta. Bu kanal kırılmazsa yükselişi sürebilir. Stch al vermiş. Diğer indikatörler henüz yükselişi teyit etmemiş. Endeks ile birlikte izlemeye alınabilir...

Yorum

• merve35
                          Katılımcı
                          • 05 Mayıs 2008
                          • 125

sn simurg elimde şu an çok yüksekten maliyetli maalt ve vakfn var tavsiyeniz ne olur bu hisselerin durumu ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz maliyetim yüksek olduğu için ne yapacağımıda bilmiyorum lütfen cevap

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

merve35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sn simurg elimde şu an çok yüksekten maliyetli maalt ve vakfn var tavsiyeniz ne olur bu hisselerin durumu ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz maliyetim yüksek olduğu için ne yapacağımıda bilmiyorum lütfen cevap
                            Endeskte düşüşün devam edeceği kanaatindeyim. Bu seviylerden mal çıkmak mantıklı mı derseniz bana göre mantıklı değil. Keşke zamanında stop yapabilseydiniz. Teknik olarak bakarsak; Maaltta 4.38 de hacimli satış olursa stop yapılıp alttan alım denenebilir.4.42 üzerinde kaldıkça toparlanma devam edebilir.
                            vakfın de 4.42 stop olmak kaydıyla tutulabilir...

Yorum

• merve35
                              Katılımcı
                              • 05 Mayıs 2008
                              • 125

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Endeskte düşüşün devam edeceği kanaatindeyim. Bu seviylerden mal çıkmak mantıklı mı derseniz bana göre mantıklı değil. Keşke zamanında stop yapabilseydiniz. Teknik olarak bakarsak; Maaltta 4.38 de hacimli satış olursa stop yapılıp alttan alım denenebilir.4.42 üzerinde kaldıkça toparlanma devam edebilir.
                              vakfın de 4.42 stop olmak kaydıyla tutulabilir...
                              sn simurg maalt maliyetim 10.90 vakfn ise 2.5 vakfn için sanırım yanlış yazdınız 4.42 anlamadım

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

merve35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                sn simurg maalt maliyetim 10.90 vakfn ise 2.5 vakfn için sanırım yanlış yazdınız 4.42 anlamadım
                                Evet yanlış yazmışım...:( Vakfn için 1.42 stop olacak..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information