Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • iflibiti
    Seyirci Üye
    • 23 Kasım 2007
    • 67

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben endekste toparlanma sezdiğim zaman imkb30 sentlerinden birine zıplıyorum ertesi gün yükseliş olsun yada olmasın düşüş sezdiğim zaman çıkıyorum.Misal dün akşam kapanışa otkar aldım sabh istediğim ferformansı gösteremedi ve yabancıların mal çıkmaya çalıştığını sezdim senetten geri çıktım. Bu sebeple al- yat türünden bir senet alma girişimini için kendimce erken buluyorum. Bir süre daha endeks ve parite tekiplerine devam edeceğim.
    Bende 2 veya 3 günlük alıyorum satıyorum artık hocam hafta sonlarınıda nakitte geçiriyorum elimde İPMAT vardı birkaç defa alım satım fırsatı verdi bu gün çoğunu sattım yarında terse gelmezsek kalan kısmı vericem. 9 aylık lardan bişeyler yakalamak lazım hocam dövizdeki yükseliş bazı firmaları etkilemişmidir sizce.

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

iflibiti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bende 2 veya 3 günlük alıyorum satıyorum artık hocam hafta sonlarınıda nakitte geçiriyorum elimde İPMAT vardı birkaç defa alım satım fırsatı verdi bu gün çoğunu sattım yarında terse gelmezsek kalan kısmı vericem. 9 aylık lardan bişeyler yakalamak lazım hocam dövizdeki yükseliş bazı firmaları etkilemişmidir sizce.
      Mutlaka olumlu etkilenen ihracatçı firmalar vardır. Önemli olan nakit pozisyonu , şirketin uzun ya da kısa vade borç durumu. İş gücü maliyeti ve diğer giderler kalemleri gibi maddeler bugünkü ekonomik şartlar içinde değerlendirilmeli. Özetlersek krizden çok çok avantajlı çıkabilmek herkes için kolay değil... Borçsuz , kredi almadan iş yapmayı becerebilenler varsa
      iş kaybı yoksa olumlu etkilenebilir.
      https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

usd-ytl paritesi 1.50 üzerinde kaldıkça tedirginlik devam edecek gibi görünüyor.
        dax da yukarıda bahsettiğim direnç aşılamadı ve dolarda dikkar çektiğim destek üzerinde güç topladı. bu sebpele geri çekime gerçekleşti. şimdi izlenmesi gereken 4700 ve4600 desteği. budesteklerin hacimli dağılması avprupada kabusu geri gelmesi anlamını taşıyacaktır. usd ytl paritesinde ise 1.58 kırılırsa 1.76 hedef olacaktır. imkb30 trendinde 31.000 hedefi hala geçerli...
        1.5921 oldu....

Yorum

• radyolog
          OKURYAZAR
          • 03 Ağustos 2008
          • 22578

iflibiti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          benim bilgisayarımda mı bir sorun var bilmiyorum ama alıntı yapmadan cevap yazılmıyor
          ben dede öle
          DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ben dede öle
            operasyoncu dostum, helppppppppppp.....

Yorum

• usta0560
              Katılımcı
              • 21 Şubat 2008
              • 91

Tekfen

Hocam Tekfen Neden Böyle Oldu.1 Ayda Yarisina Geldi.hemde
              çok Güzel Bir Satişla Socar A Gitti.ilerisi Için Gözüken Bir şey Var Mi.sağolun Tşk.

Yorum

• murti
                Katılımcı
                • 01 Mayıs 2008
                • 151

sizce nukleer eneji ne olur ihale tekrarmı yapılır teşkurler

Yorum

• ezgi-li
                  Yeni üye
                  • 24 Ağustos 2008
                  • 15

umutsari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  borsanın yirmiye gelmesini bu mantıkla beklersen zarar edersin..

borsa yirmiye geldiğinde bu mantıkla alırsan zarar edersin..
                  bence bır takı cumaya kadar borsa 20 bıne tayancak

Yorum

• simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

murti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    sizce nukleer eneji ne olur ihale tekrarmı yapılır teşkurler
                    hükümet birilerini gaza getirip bu işe sokar ama kimi...Piyasalardaki endişeler azalsın hele ...?

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

usta0560 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Hocam Tekfen Neden Böyle Oldu.1 Ayda Yarisina Geldi.hemde
                      çok Güzel Bir Satişla Socar A Gitti.ilerisi Için Gözüken Bir şey Var Mi.sağolun Tşk.
                      Halka arzdan sonra yüzde yüze yakın senette dedğiniz gibi ciddi bir düşüş oldu. 5.68 halka arz fiayatı. şu anda 4.82. dip olarak şu anda 4.26 seviyesini yaptı. senet 4.80 üstünde tutunmazsa 4.50 desteğine kadar sarkacaktır. dip seviyesi olan 4.26 hacimli kırılırsa 3.90 seviyesine kadar düşebilir.

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

1 KASIM'DAN ITIBAREN ARTIK YALITIMSIZ BINA YAPILAMAYACAK.

BINALARDA ISITMA AMACLI KULLANILAN ENERJI MIKTARINI AZALTARAK ENERJI TASARRUFU
                        SAGLAMAYI HEDEFLEYEN VE UYGULAMAYA YONELIK USUL VE ESASLARI DUZENLEYEN "TS 825 ISI
                        YALITIMI YONETMELIGI" YENILENDI. 1 KASIM 2008 TARIHI ITIBARIYLE YURURLUGE
                        GIRECEK OLAN YONETMELIKLE, ARTIK ISI YALITIMI YAPTIRMAK CIDDI BIR ZORUNLULUK
                        HALINE GELIYOR.

YALITIM SEKTORUNUN YILLARDIR REVIZYONUNU BEKLEDIGI "TS
                        825 ISI YALITIMI YONETMELIGI", BINALARIN UYGUN ISI YALITIMI OZELLIKLERINE GORE
                        INSA EDILMESI ICIN GEREKLI SARTLARI VE ENERJI IHTIYACININ HESAPLANMASI
                        SIRASINDA KULLANILACAK HESAP METODU ILE DEGERLERINI YENIDEN DUZENLIYOR. YENI
                        YONETMELIKTE BINALAR, ISI KAYIPLARI BAKIMINDAN CEVRE SARTLARINA VE
                        IHTIYACLARINA UYGUN OLARAK YALITILACAK. YONETMELIK KAPSAMINDA, AYLIK ORTALAMA
                        DIS SICAKLIK DEGERLERI METEOROLOJIDEN ALINAN VERILER DOGRULTUSUNDA YENILENDI VE
                        BU DOGRULTUDA OZELLIKLE SOGUK BOLGELERDE ISI YALITIM LEVHALARININ KALINLIKLARI
                        ARTIRILDI. ARTIK BINALARIN HESAPLANAN YILLIK ISITMA ENERJISI IHTIYACI,
                        BOLGELERE GORE VERILEN YILLIK ISITMA ENERJISI SINIR DEGERLERINI ASAMAYACAK.

TURKIYE'DE ISI YALITIMI BILINCININ ARTIRILMASINI MISYON EDINEN XPS ISI YALITIMI
                        SANAYICILERI DERNEGI YONETIM KURULU BASKANI KUBILAY ULU, TS 825'IN
                        REVIZYONUNDAKI EN ONEMLI GELISMENIN; BU ESASLARIN YENI BINALARDA UYGULANMASINA
                        ZORUNLULUK GETIRILMESI OLDUGUNU BELIRTTI. BOYLECE YENI BINALARIN ISI YALITIMI
                        PROJELERININ YENI TS 825 STANDARDI'NA GORE YAPILACAGINI IFADE EDEN ULU, MEVCUT
                        BINALARDA DA TADILAT PROJESI ILE YENILENEN VE ILAVE EDILEN KISIMLARIN YENI
                        STANDARDA GORE ENERJI VERIMLI OLARAK TASARLANMASI GEREKECEGININ ALTINI CIZDI.
                        YENI STANDARTLA, MERKEZI ISITMA SISTEMI DISINDAKI, KAT KALORIFERI VB. ILE LOKAL
                        ISITILAN YAPILARDA ARA KAT DOSEMELERI VE DUVAR BOLMELERININ DE YALITILMASI
                        GEREKIYOR. AYRICA YALITIMLI CAMLARIN KULLANIMI DA ZORUNLU HALE GELIYOR. ULU,
                        ARTIK PENCERE DEGISIMINDEN ISI YALITIMINA KADAR TUM TADILATLARIN STANDARDA
                        UYGUN OLMASI ZORUNLULUGUNUN GETIRILMESININ HEM SEKTOR HEM DE NIHAI TUKETICILER
                        ICIN COK ONEMLI BIR GELISME OLDUGUNU, BIR TARAFTAN SEKTOR BUYURKEN DIGER
                        TARAFTAN TUKETICILERIN STANDARTLARA UYGUN URUN VE SORUNSUZ UYGULAMALARA
                        KAVUSACAGINI VURGULADI.
                        ASLINDA ESKI "TS 825 ISI YALITIMI YONETMELIGI"
                        GEREGINCE, ISI YALITIMI 2000 YILINDAN BU YANA ZORUNLU OLMASINA RAGMEN,
                        YONETMELIKTEKI AKSAKLIKLAR NEDENIYLE BU UYGULAMA HAYATA GECIRILEMIYORDU. YENI
                        YONETMELIKLE ULKE EKONOMISI DE BUYUK KAZANC SAGLAYACAK. CUNKU ULKEMIZDEKI
                        YAKLASIK 17 MILYON KONUTUN YUZDE 90'ININ HÂLÂ YALITIMSIZ OLMASI NEDENIYLE, HER
                        YIL 7.5 MILYAR DOLARI HAVAYA SAVURUYORUZ. OYSA TOPLAM BINA MALIYETININ SADECE
                        YUZDE 3'U ILA 5'I GIBI KUCUK BIR MALIYETLE UYGULANABILECEK ISI YALITIMI ILE
                        ISITMA VE SOGUTMA GIDERLERINDE YUZDE 60'A VARAN ORANLARDA TASARRUF SAGLAMAK
                        MUMKUN. USTELIK YALITIMA YAPILAN YATIRIM SAGLADIGI TASARRUFLA BIRKAC YIL ICINDE
                        AMORTI EDILEBILIYOR, BINA OMRU BOYUNCA DA TASARRUFA IMKÂN YARATIYOR.

-MATRIKS-

Bu haber İZOCM ı olumlu etkilyebilir....

Yorum

• CESUR1985
                          Aktif
                          • 27 Ekim 2007
                          • 360

Tavhl

üstad Tavhl Yorumu Alabilirmiyim

Yorum

• ezgi-li
                            Yeni üye
                            • 24 Ağustos 2008
                            • 15

halkbank bır hareket yapcam bıraz endeks duzelsın fırlayıp gıtcek gıpı

Yorum

• dekolaj
                              Katılımcı
                              • 04 Temmuz 2008
                              • 1

simurg üstad vakıfbank ve ereğli yorumu alabilirmiyim sence birazda beklemelimiyim maliyet düşürmek için alım yapmak sitiyorumda biraz biraz daha beklemelimiyim bi yorum yapabilirmisin lütfen şimdiden çok teşekkürler

Yorum

• zoraa
                                Seyirci Üye
                                • 23 Mayıs 2008
                                • 52

üstat bagfaş yorumlarmısınız. buralardan maliyet düşürmek için alınırmı ? teşekürler.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information