Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
dominos iyi de çalışıyor çok hızlılar aşağı eğlence dominıosun önünde bile 5-6 motosiklet var
oraya gidip yiyen az evlere servis çalışıyorlar
oysa italyada pizzacılar hiç evlere servis yapmıyor
herkes yemeğe oraya gidiyor
iyi geceler 4
ama bu defa essah
başkan dominos fena calısıyor ankarada.. illere gore cok fark ediyor ama turkye geneli de dominos fevkalade iş yapıyor.. ama işte vermitorlar franchise ole her yere..
Bu arada nickimin anlamı...Bıorsaya girdikten sonra bu nicke karar vermiştim..;
insanlar borsada genelde panikler..
Ama aslında sabır ve direnc gerektirir..
Paniklememek gerekir..Yani "panikleme" demek.. Oradan aklınızda kalsın "anti" panik..yani
hahahah
cok buyuk eşşeklik etmişim, kusura bakmayın
bir taraftan mesaj yaacagım bir taraftan tum sayfaları okuyacagım derken gözlerim detayı gormemiş, kusura bakmayın.
hiç de srgulamamışım anti patik diye niye insan kendine nick koyar di mi neyse cok ozur dilerim
sayın detan, iki sene içinde kendi markalarını yaratabildilerse gercekten cok büyük bir başarı, cok takdir ettim. ayrıca teklifiniz çok nazikçe ve beni cok memnun etti. cok isterim gercekten eger karşı tarafta uygun olursa ve bir manileri yoksa.
Valla birileri isimlerini bile taklit etti, sanırım onları mahkemeye verdiler...
İsterseniz özelden isminizi ve telefonunuzu yazın, sizi görüştüreyim.
(Resme tıklayın, face sayfaları açılsın)
Bu işler çok konuşmakla olsaydı en çok parayı kaynanam kazanırdı!
başkan dominos fena calısıyor ankarada.. illere gore cok fark ediyor ama turkye geneli de dominos fevkalade iş yapıyor.. ama işte vermitorlar franchise ole her yere..
Arkadaşım ticaret yapacaksan çalışacak insan faktörünün en az olduğu sektörleri seçmenizi tavsiye ederim..eşim ve yıllarca ticaretle uğraştık eşim hala uğraşıyor ve yanlarında 18 kişi çalışıyor..inanın bana hergün insanlarla uğraşmaktan sinir krizleri geçiriyor...son yıllarda gıda sektöründe ihtiyaçtan fazla yeni yer açıldı.dışarıdan güzel görülüyor ama işin aslı öyle olmuyor..orlondoww arkadaş ta hem fikir olacağını zannediyorum. Bir yer açmadan önce ilk önce sizin benzer biryerde çalışmanızı tavsiye ederim...
Türk mühendislerin geliştirdiği teknoloji ile askeri araçlar görünmez olacak.
Hacettepe Teknokentinde görev yapan Türk mühendisler, kara, deniz ve hava araçlarına radara yakalanmama özelliği kazandıran özel bir teknoloji geliştirdi.
Anti-radar özellikli kumaş, sabit ve hareket halindeki tankların ve zırhlı araçların radar ve termal kameralara yakalanmamasını sağlıyor.
Mühendislerin geliştirdiği insansız hava araçlarının gövdelerine uygulandığında anti-radar özelliği kazandıran kompozit malzeme de dünyada ilk olma özelliği taşıyor.
Hacettepe Teknokentinde faaliyet gösteren Türk savunma sanayi şirketlerinden TDU Teknoloji Genel Müdürü Ümit Öztürk, yaptığı açıklamada, 10 yıldır radarda görünmezlik teknolojileri üzerine çalıştıklarını belirterek, son iki yılda da KOSGEB desteğiyle anti-radar özellikli "gizleme ağı" prototiplerini başarıyla geliştirdiklerini bildirdi.
Geliştirdikleri teknolojinin iki ayrı ürün şeklinde ortaya çıktığını ifade eden Öztürk, bunlardan birinin radarda görünmezlik sağlayan kumaş yapılar, diğerinin ise radara yakalanmayan kompozit malzeme olduğunu belirtti.
Kumaş yapıların anti-radar özellikli "gizleme ağı" olarak bilinen bir yapı olduğunu anlatan Öztürk, ürünün "görsel", "ayar", "termal" ve "anti-radar" özelliklerine sahip olduğunu kaydetti.
Dünyada bu kumaşların anti-radar özelliğini sağlayabilen ülkelerin İsrail ve ABD olduğuna işaret eden Öztürk, "Dünya pazarını ellerinde bulunduran bu ülkelerin ardından Türkiye de anti-radar özellikli kumaşları yapabilen üçüncü ülke oldu" dedi.
Öztürk, anti-radar özellikli kumaşların özel gemoteriye sahip iplikler kullanılarak yapılan örgü desenlerinin nanoteknoloji temelli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Ürünümüzü farklı renk ve desenlerde basabiliyoruz. Çöl rengi, orman yeşili ve bozkır iklimi için özel renklerde üretebiliyoruz. Ürün dayanıklı malzemeden üretildi. Kumaş, sabit duran tankların ve zırhlı araçların üzerine örtüldüğünde anti -radar ve anti-termal özellik kazandırıyor. Ayrıca mobil kamuflaj sistemini de geliştirerek, tank ve diğer zırhlı araçların hareket halindeyken de radar ve termal kameralara yakalanmamasını sağladık.
TÜBİTAK'ta yaptırılan testlerde özellikle anti -radar özellik için gerekli değerlerin çok üzerinde radar soğurma değerlerinin elde edilmesi başarımızı pekiştirdi. Ürün yüzde yüz yerli imkanlar ve yerli mühendisler tarafından geliştirildi."
KOMPOZİT MALZEMEYLE GÖRÜNMEZ UÇAKLAR YAPILACAK
Ümit Öztürk, ikinci ürünleri olan anti-radar özellikli kompozit malzemenin ise dünyada bir ilk olduğunu belirtti.
Bu malzemenin mevcut kullanımdaki anti-radar özellikteki boyalara karşı üstün özelliklerinin bulunduğuna işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:
"Askeri araçlar, anti-radar özellik boya kullanılmadan bu malzemeyle yapıldığında büyük avantaj katıyor. İnsansız hava araçlarının gövdelerinin normal kompozit malzeme ile yapılıp üzerine anti-radar boya uygulaması dünyada kullanılan geçerli yöntem iken, geliştirdiğimiz kompozitin kullanılması halinde boya uygulamasının aracın ağırlığını artırması ve atmosferik şartlarda özelliğini kaybetmesi gibi dezavantajları da ortadan kalkacak."
Prototiplerini ürettikleri bu malzemelerin yerli savunma sanayine ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Öztürk, yerli üretimle birlikte kara, hava ve deniz platformlarının dünya pazarındaki rekabet gücünün de artacağını söyledi.
Bu malzemelerin yerli ürünlere uygulanması için SSM ve TUSAŞ yanında diğer büyük savunma sanayi firmaları ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
"Türk Silahlı Kuvvetlerinin sadece multispektral gizleme ağı ihtiyacının yerli olarak giderilmesi halinde yüz milyon Dolardan fazla bir bedelin yurt dışına çıkması engellenecek. Tamamen yerli imkanlarla üretilen anti-radar özellikli kompozit malzemenin TAI yapımı ANKA insansız Hava aracında kullanımının gerçekleşmesi durumunda ANKA rakipleri karşısında öne çıkacaktır. Prototiplerini başarıyla hazırladığımız ürünlerimizin üretim iznini aldıktan sonra yatırımcılarla birlikte seri üretime başlayacağız."
Ümit Öztürk, anti-radar özellikli ürünlerini 24-28 Mart 2014 tarihlerinde Katar'da düzenlenen DIMDEX fuarında sergilendiğini ve büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.
Alttaki yazı 29.07.2013 tarihinde tarafımdan yazılmıştır. Tam yerine rast geldi manzara koyduk.
Halkı açlık ve sefalet içinde diye, 2011’den bu yana 400 milyon dolardan fazla yardım yaptığımız Somali'de, önceki gün elçilik binamıza bombalı bir saldırı düzenlendi. Başkent Mogadişu’daki elçiliğimizi korumakla görevli bir polisimiz öldü, üçü yaralandı. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslendi. El Şebab, saldırıda Türk diplomatların hedef alındığı belirterek, Türkiye'yi 'mürtet (müslümanlığı bırakıp başka bir dine geçmiş olan, dönek) rejime destek veren ve şeriat düzenini yok etmeye çalışan ülkelerden biri' olmakla suçladı.
Bu eylem, El Şebap'ın ilk vukuatı değil. Daha önce de Kızılay yardım konvoyuna saldırmış, 5 Somalili ölmüş, 4 Türk yaralanmıştı. Ayrıca 2011 yılında, Türkiye’nin verdiği eğitim burslarından faydalanmak isteyen 70 öğrenciyi öldürmüştü.
Somali'deki saldırı üzerine, bir kez daha düşünmek, bir kez daha yazmak ihtiyacı hissettim.
Dış siyasette geldiğimiz noktada halimize bir bakın; ister ağlayın ister gülün!
Somali'de, El Kaide'nin uzantısı El Şebab, Türkiye'yi 'mürtet' rejime destek vermekle suçlarken; Mısır'da, Müslüman kardeşler destekli Mursi'ye darbe yapan 'mürtet' darbeciler de bizim hedefimizde!
Gezi parkında eylem yapan 'dışardan destekli' 'üç çapulcuyu', darbe girişimi yapmakla suçlayan Erdoğan, Suriye'de rejimi değiştirmek için silahlı mücadele veren darbecilere hem siyasi hem de maddi destek veriyor.
Bunun bir sonucu olarak, Türkiye destekli iç savaştan kaçan iki yüz binden fazla sığınmacıyı kamplarımızda besliyoruz. PYD, burnumuzun dibinde, alay edercesine, Kürdistanı simgeleyen bayraklardan birini indirip ötekini dikiyor.
Bu arada hemen hemen her gün bir vatandaşımız, Suriye'deki darbecilerin veya bu darbecilere karşı koymaya çalışan diğer grupların attıkları bir mermi ile ya ölüyor ya da yaralanıyor. Erdoğan destekli bir darbecinin, belki de Türkiye'nin gönderdiği bir silahtan çıkan mermisi, milli sınırları içinde yaşayan bir Türk'ün ölümüne neden oluyor. Erdoğan her olaydan sonra hafiften bir gürlüyor, ama sonrasında kuyruğunu kısıp oturuyor. Bu ölüm ve yaralanma haberlerini duyduğunda "acaba vicdanı biraz olsun sızlıyor mu?" diye merak ediyorum.
Somali'de Kızılay'ın yardım konvoyuna saldırılıyor, dört Türk yaralı 'yarabbi şükür!'. Elçiliğimize saldırılıyor; bir ölü, üç yaralı var; buna da 'yarabbi şükür!' ...
PKK'nın hamisi Kuzey Irak'ı abat etmek için elimizden geleni yapıyoruz.
Komşularımızla iyi ilişkiler içerisindeyiz; Allaha Şükür!
Mısır'ın iç sorunu olan bir darbenin avukatlığını da üstlendik. Yakında oradaki elçiliğimize veya işadamlarımıza bir saldırı olursa şaşırmamak lazım. Önlem için şimdiden duaya başlayabiliriz!
Padişah özentisi Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğunu canlandırma hayali böyle şamar oğlanı gibi davranmakla gerçekleşmez. Gerçek bir Osmanlı olmak için 'Osmanlı Tokadını' atabilmek lazım. Bunu yapmak ise son olarak Atatürk ve arkadaşlarına nasip olmuştur.
Büyük devlet adamı olmak ile padişah özentisi olmak arasındaki fark işte budur!
Bu işler çok konuşmakla olsaydı en çok parayı kaynanam kazanırdı!
Yorum