altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sonperde33
    Kıdemli
    • 03 Ağustos 2011
    • 3010

Bende kafayi siyirdim kuzu, ula benim mesaj nerde,
    Burayi okuyup baska yeremi yaziyom diye.
    Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• mert_77
      Katılımcı
      • 11 Ağustos 2011
      • 152

kuzu dayı nankörler o saatlerde de takip eder, bence yazıp silmede kesin bir çözüm olmaz...benim ricam sevgili babonun, sizin ve diğer üstatların bu nankörleri ve provakötorleri dikkate almadan fikirlerini ky ler ile paylaşmasıdır..

Yorum

• filozof16
        Katılımcı
        • 10 Temmuz 2011
        • 144

grafiği gören azınlığa bir soru sorup çekilelim...
        en son kuzu short olduğunda bıkmısbroker...erken davranmışsın..demişti...
        acaba sn.bıkmısbroker.ın görüşleri...grsfiklerle örtüşüyor mu...
        hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• Cobalt
          Katılımcı
          • 25 Kasım 2011
          • 149

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          elindeki shortlari kapatti....istikbal parlak degil....dow 12 900 lerden donerse....ben yarin mutlaka cikarim...

61 700 u destek ilan etti....oraya kendi alislarini yazip(short kapama) milleti ikide bi oraya surerek yeni shortcular yaratmis olabilir....
          Abi şimdi okudum. dow 12.900'ü görmemiş.

yarın o halde shortları kapıyorsunuz diye anlıyorum. bende zararına kaparım sanırım. gece olurda okuyup teyid ederseniz sevinirim. maliyetim çok daha aşağıda ama kaparım gerekirse zararına. çıkış dalgasına denk gelmek istemem.:040::040::040:

Yorum

• manaw
            havacı
            • 28 Ekim 2011
            • 896

elindeki shortlari kapatti....istikbal parlak degil....dow 12 900 lerden donerse....ben yarin mutlaka cikarim...

61 700 u destek ilan etti....oraya kendi alislarini yazip(short kapama) milleti ikide bi oraya surerek yeni shortcular yaratmis olabilir....
            kuzu, dur etme.. Senin de algın bozulursa biz neyleyelim..

Yukarı çıkacak çıkamıyor.. üflenmiş mal var.. aşağı inecek. inemiyor.. üstünde yük var.. o da destekleri çalıştırıp pozisyonları kapattırıyor ve/veya longcu arıyor.. Müşteri bulması lazım skenderin.

61.7'den yeteri kadar müşteri gelmezse, vobda 73.7, 100'de 60.8 diğer kritik destekler.. Şortçular bu desteklerin altında maliyetli....

27-28-29 Şubat ve 5 ile 14 Mart kritik günlerdi..Hadi şubattakiler geçtiğimiz vadeden taşınan pozisyonlar diyelim. Bunların alayı zararda o zaman.. Yeni açılmış pozisyonlar iseler 73.7 kritik.. Bu destekten bir longcu ve/veya short stopcu sürüsü gelebilir.. Aşağı inmek istiyorsa tüm desteklerde müşterilerin ihtiyacına cevap vermeli.. Destekler çalışmalı.. Halen yeteri kadar uzun yok.. Longcular bir tek destekler çalışınca ikna olurlar.. Yukarı gitmek için yeteri kadar shortçu var gibiydi ama gitmedi... Bu yüzden bu dönem shortçu olarak rahatladım biraz.. 31 Ocak'tan beri bekliyorum.. Spotta dışardayım.. Vob'da dayanamadım. Az bi miktarla tek kademeden 75k'dan sortu yapıştırdım... 1500 puan yedim, geri döndü.. 1000 imi almadan geri vermem.. Spotta ise lanet olsun, ne oluyor lan denmeden mal almam..

Tabi bu yorum dışarıdan yeni boğalar/para gelmez ise geçerli.. gelirse 64,5'e kadar temiz.. onunda üstü 66,3. Bunun olma olasılığı bence aşağı inme olasılığından daha az.. Olursa garan devreye girer. 7,06'nın üstünde 7,34'e kadar rahat gibi.. Eğer bu gerçekleşirse, dolar bazında da muhtlemen düşüş trendi kırılmış olur.. ben de küfrede küfrede ilk sağlam düşüşü beklemeye başlarım...

Yorum

• JAKO
              Kalender Amca
              • 30 Mart 2009
              • 561

İngilizce endeks grafiği hazırladım, neyi eksik düşünüyorum, skender ne yapmaya çalışıyor, dji grafiğine baktım, sürekli işlem yapmayınca, tık tıkçılık yapmayınca da günler geçmiyor, günlük işlem yapmadan önce, seansın açılışına, seans istatistiğine, dolar grafiğine, petrol grafiğine, yurtdışı borsa ve vadeli grafiklerine bakıyorum, yatırım yapmadan piyasaya bakmak başka, para koyunca başka, işsize iş aramak başka, iyi işi olana iş araştırmak başka...
              XU100 $ grafiğini nasıl okumalıyız?

9 Ocak günü başlayan yükseliş trendi, düzeltmesini yapmadan, beş dalgalık bir müstakil hareket olarak kaldı, sonra bir gap ve devam etti.
              ortaya iki durum çıktı
              1- gaptan sonra
              2- 9 ocaktan 8 şubat gününe kadar.

Bu durumda, ihtimaller;
              I. GAP SONRASI İÇİN
              1-Eğer, gaptan sonrasını bağımsız bir trend olarak görür ve algılarsak, düzeltme tamamlandı. derinleşen düşüş yok, dalgalanma var, 29 mart perşembe gününe dek sürecek derinleşmeyen bir düşüş gelmeli.
              2-Gaptan sonrasına ait ilerlemenin düzeltme seviyelerini kalın çizgilerle gösterdim, derinleşmeyen ve en fazla 0,618 seviyesine kadar bir düşüş mümkün.

II. GAP'I YOK SAYARSAK
              Bu durumda düşüş derinleşir. ince çizgilerle gösterilen geri alma sevyeleri bu ihtimale göre okunmalı. Beklenmedik bir gelişme olacaksa, olursa, bu da bir ihtimaldir.

DJI grafiğine göre ise, yarın yükseliş olmalı, pazartesi salı çarşamba günleri düşmeli, ve perşembe gününden itibaren, 4 nisn çarşamba gününe kadar yükselmeli.

DJI grafiği de eklemeye çalışacağım.
              önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
              otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
              deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
              hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
              hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• JAKO
                Kalender Amca
                • 30 Mart 2009
                • 561

DJI 30 endeksi, yükseliş trendinde, yükselişin bitişi, zaman hedefi, 4 nisan 2012, seviye hedefi, 16.000 puan. Yarın yükselmesi gerekiyor. Ve bu trende ait, bir düzeltme yapıyor şu an.
                Bu düzeltme için, sadece üç günü var, zaman olarak. Haftaya pazartesi , salı ve çarşamba günleri, bu üç gün. Devamında, zaman hedefine ve fiyat hedefine ilerleyişini sürdürecek, yükselecek.
                Başarısız olursa, bu itki, düzeltme dalgası olarak kalır, trendin niteliği değişir. Sabit fikir yapmamak için bunu da ihtimal olarak her zaman varsaymak gerekir.
                Bu resimle, imkb dolar grafiği resmini yan yana getirince, gap'tan sonra ve düzeltme tamamlanmıştır en fazla sarkmalar olur, dalgalanmalar olur düşüncesi öne çıkıyor.
                önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
                otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
                deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
                hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
                hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• Lex
                  Yeni üye
                  • 11 Şubat 2011
                  • 2

Cobalt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Abi şimdi okudum. dow 12.900'ü görmemiş.

yarın o halde shortları kapıyorsunuz diye anlıyorum. bende zararına kaparım sanırım. gece olurda okuyup teyid ederseniz sevinirim. maliyetim çok daha aşağıda ama kaparım gerekirse zararına. çıkış dalgasına denk gelmek istemem.:040::040::040:
                  12 900 u gorur donerse dedi...13 000 nin altina inmedi...

Yorum

• Lex
                    Yeni üye
                    • 11 Şubat 2011
                    • 2

kuzudan teknik analiz....ONUMUZDEKI HAFTA UCUN....

sistemlerimi ve bireysel 15 kaardi fiyatsal olarak analiz ettim....klasik teknik analizle...SUNU GORDUM...

ULUSAL 30.....76 000 ILA 72 000 ARASINDA GIDIP GELECEK....

ULUSAL 100....62 600 ILA....59 200 ARASINDA GIDIP GELECEK.....

BU HESAPTA BIZ AZ KARLA ASAGI GELMEDE CIKIP KURTULACAGIZ....

BU 15 KAARTTAN.....son cikisi saglayanlar esasta iki kaart biri VAKIFBANK.....digeri HALKBANK....birazda AKBANK....

diger kaartlar GARAN dahil....henuz bu cikista yoklar....61 700 deki direnclerine geldiler....YANI DUNKI 62 300 KAPANISI....vakifla halk sagladi....bu kaardlari ilk cikista tutmuslardi....

uyari....ILK CIKISTA TUTULAN UC KAART VARDI.....isc...vakif....halk.....son ikisi fiyatsal denge hedeflerine cuma furdular....isc hala furmadi....yukaridaki yorumumu o bozar....yoksa...nisana kadar bu in cik surecek....bana gore....

GENE KLASIK TEKNIK ANALIZE GORE....

dolar bazli endekste ki bu esastir....dusus trend cizgisi henuz kirilmadi....hatta dolar bazlida...3 hafta onceki tepede gecilmedi...alcalan tepeler yapti...yani 61 200 yaptigindaki tepe ile 62 300 yaptigi bu tepe....ilk tepenin cok altinda...niye....dolar 1.80 de ondan....ilk tepede dolar 1.76 di....

euro ve tl bazli endekste ise....dusus trend cizgisi....2 ay once kirildi....neden...her iki parada dustu...bu teknik okuyucuyu yaniltiyor....neden...cunki o fiyatlara ve reell yabanci karina bakmiyor...sadece cizgilara bakiyor...ESAS OLAN...YABANCI KARDAMI ZARARDAMI....BUNA BAKMAK.

bu hafta .....YA HERRO YA MERRO HAFTASI....TEKNIKCI UCUN....

GORDUGUNUZ GIBI.....GUZU TEKNIK ANALIZI YUTALI 25 YIL OLDU....

18 martta bu analizi verdi,oyunu buna gore kurdu.

76 000 e gider dedi,gitti.

alt rakam i verdi 72 000.

Yorum

• Cobalt
                      Katılımcı
                      • 25 Kasım 2011
                      • 149

Lex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      12 900 u gorur donerse dedi...13 000 nin altina inmedi...
                      Sn.Lex merhaba,

Algılama tabii farklı olabiliyor birçok kişide. Ben şöyle algıladım mesela. Bırak 12.900'u 13.000 döndü dow. Sonuçta Sn.Kuzu o mesajı attığında daha dow açılalı 2.5 saat falan olmuştu. Yani bugün pozlarını kapatabilir diye algıladım. Çünkü bugünden bahsetmiş. Benimki yanlış sizinki doğru olabilir elbetde.

Ayrica sellale beklentisi de ertelendi Doalyısıyla ısrar etmenin bir anlamı yok gibi. Keşke 72 görülsede öyle kapatsak

Herkese bol kazançlar.

Yorum

• sonperde33
                        Kıdemli
                        • 03 Ağustos 2011
                        • 3010

View more than 20 million economic indicators for 196 countries. Get free indicators, Historical Data, Charts, News and Forecasts for 196 countries.

bu site ekonomi bilgisi yüksek,neyi nasıl sorgulaması gerektiğini bilenler için mükemmel bir yer.

tavsiye ederim.
                        Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• DoppelAgent
                          Katılımcı
                          • 25 Ocak 2012
                          • 151

usaglar...

babonun taktigi beyendim....saat 16 30 ila 17 00 arasi yorumlari yazip silecegiz....

yarin o saatte gorusuruz....birde dow kapanisinda....adam hakli nankorler faydalanmasin...
                          guzum gusura galma ama ben bunu begenmedim. O saatlerde genelde toplantilarim olur. Silmeye ne gerek var. Beni yazilarindan mahrum etme. Ne olur silme sakin. :(
                          Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
                          Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu emice........
                            bu yazı....?
                            Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• Cobalt
                              Katılımcı
                              • 25 Kasım 2011
                              • 149

DoppelAgent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              guzum gusura galma ama ben bunu begenmedim. O saatlerde genelde toplantilarim olur. Silmeye ne gerek var. Beni yazilarindan mahrum etme. Ne olur silme sakin. :(
                              katılıyorum. nankör adam zaten elde etmek istedikten sonra 16.30 da burada olur. bakın geçmişteki yazdıklarınızı Sn.tumer ortaya çıkarttığında nasıl duygulandı herkes. iyiki yazmışsım ,kitap gibi olmuş demiştik hepimiz. Şimdi silmek neden Sn.Kuzu ?

Yorum

• Cobalt
                                Katılımcı
                                • 25 Kasım 2011
                                • 149

JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                DJI 30 endeksi, yükseliş trendinde, yükselişin bitişi, zaman hedefi, 4 nisan 2012, seviye hedefi, 16.000 puan. Yarın yükselmesi gerekiyor. Ve bu trende ait, bir düzeltme yapıyor şu an.
                                Bu düzeltme için, sadece üç günü var, zaman olarak. Haftaya pazartesi , salı ve çarşamba günleri, bu üç gün. Devamında, zaman hedefine ve fiyat hedefine ilerleyişini sürdürecek, yükselecek.
                                Başarısız olursa, bu itki, düzeltme dalgası olarak kalır, trendin niteliği değişir. Sabit fikir yapmamak için bunu da ihtimal olarak her zaman varsaymak gerekir.
                                Bu resimle, imkb dolar grafiği resmini yan yana getirince, gap'tan sonra ve düzeltme tamamlanmıştır en fazla sarkmalar olur, dalgalanmalar olur düşüncesi öne çıkıyor.
                                Sn.Jako emekleriniz için çok teşekkürler. Kusura bakmayın öğrenmek için soruyorum. İhtimal olarak yukarıdaki senaryoyu mu ? yoksa iki gün önce yazdığınız "bugün imkb için son iyi gün,ay sonuna kadar sürekli düşüş " senaryosunu mu daha ağırlıklı olarak görüyorsunuz ?

Ben son yazdıklarınızın hepsini bir ihtimal olarak değerlendirdiğim için sorma gereği hissettim.

teşekkürler Sn.Jako. Bilginiz muhteşem.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information