altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BaBo bu resmi gördü, onun için kenara çekildi.

endeks, dolara göre ingilizce konuşuyor, liraya göre Türkçe konuşuyor. Lira endeks, dolara göre grafiğin Türkçeye tercümesi olmadığı için, iki farklı hesap çıkıyor, güç kimdeyse onun dediği oluyor.

dolara göre, uzun vadeli düşüş trendi içinde tepki çıkışı yaşıyoruz ve sonlarındayız. bunu ne bozar?
    alçalan kanal direncinden kurtulmak bozar. bozabilmesi için, düşmesi lazım. ve tekrar yükselişe geçmesi lazım. birinci düşüş kapısı bu.

ikinci düşüş kapısı, zaten düşüş trendindeyiz ve tepki biter, son düşüş dalgası başlar. haziran sonuna kadar devam edecek bir düşüş. normal trend, başarılı düşüş trendi ihtimali bu.

üçüncü düşüş kapısı, endeks düşer, ama, hazmettire hazmettire düşer. ağır ağır düşer. hem alçalan kanal direncine yaklaşır, hem geri alma seviyelerine yaklaşır, ikisini birden bir arada bulur, ve alçalan kanal direncinden kurtulduğu an, alıcılar güçlenir. bu olalısılkta da, düşüş var.

Üç yol var, üçü de düşüşe bakar. kırmızı destek çizçisi stop çizgisi.

bu arada ne olur, coşkuyu verirler, biraz daha yükseltirler, havuç gösterirler. havucu yiyenin dişleri kırılır.
    JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lira grafiğe göre ise, bugün son güzel gün, bundan sonra, ay sonuna kadar düşüş görünüyor. alçalan kanal direncinden kurtulmuş, yükselmiş de. ama geri alması yok, yükseliş olarak devam edebilmesi için düşmesi lazım. uzun vadeli düşüş trendi bu grafikte söz konusu değil, düşüş trendi söz konusu değil, sadece yükselişin geri alması gelmeli.
    ve bugün son satış günü. yarından itibaren, ay sonuna kadar, toprak kokar.
    6 bin ile 9 bin puan arasında bir düşüş gelmesi lazım.

iste bu adam....bi teknikci....her yonden bakiyor....saksakcilik yapmiyor skender agama...gordugunu yaziyor....onun ucun bunu okuyorum ve ciddiye aliyorum....

eline saglik kardesim....geride kaldilar.....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bugun....yuzde 2 dusmesi lazimdi bizde....dusmuyor....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• ENGİN
        Tecrübeli
        • 26 Şubat 2009
        • 609

24 mart cumartesi akşamı saat 21.00 de küçükçamlıca subaşı camii yanı
        O AĞACIN ALTINDA ÇAY BAHŞESİNDE BULUŞUYORUZ
        D 10 üyelerinin TOPLANTIYA KATILMASI MECBURİDİR

BİLGİLER AŞAĞIDADIR

http://forum.keyborsa.com/showthread...556#post414556

KUZU senide bekliyorum;)

Yorum

• Cobalt
          Katılımcı
          • 25 Kasım 2011
          • 149

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          bugun....yuzde 2 dusmesi lazimdi bizde....dusmuyor....
          Bende öyle düşünüyordum. Sabırları zorluyorlar sn.Kuzu.

Neden bu kadar dirençli acaba ? 65.000 endeks teknikçilerin dediği gibi görülecek mi acaba ?

Yorum

• zamanlama
            Speedy Trader
            • 24 Mayıs 2007
            • 109

Adamlar bankalarda alıcı olunca nasılda dow -60 da olsa borsayı artıda tutuyolar ama..
            Bakıyorum dow -60 dip oluyor,bizimkiler artı ama bitane satıcı gelmiyor bankalara..Hepsi ellerinde,kıpırdayan yok.
            Bizde mal olsa korkar satardık

Yorum

• oyucel
              Katılımcı
              • 16 Ağustos 2011
              • 166

Sn. regedit1,

Yukarıdaki grafik için teşekkür ederim. Düşüncelerim tekrar değişti. BaBo abi'nin güzel grafikleriyle birleştirince daha açıklayıcı oldu. kuzu desen zaten uzun vade hedef belli.

Yorum

• regedit1
                Seyirci Üye
                • 23 Eylül 2009
                • 50

Sn. oyucel

Rica ederim, biz de hocalarımızdan öğrendiğimizi yayma gayreti içindeyiz

derin bir uykuda idik,

ta ki kuzu hocam bizi uyandırana kadar

bu vesile ile atlantik'in öteki yakasındaki Sn. kuzu'ya teşekkür ederim

Yorum

• k3r3m
                  Aktif
                  • 31 Temmuz 2011
                  • 665

stresten... kulaklarım kızardı sanırım

ekleme: yalnız bu apsd nasıl bu kadar azaldı... herkes kaçıyo sanırım
                  ekleme2: sabahleyin çok daha iyi görüyorum hareketleri... öğleden sonra bir ara iyice pozisyon arttırdım, yukarı gittikçe daha da arttırdım, gittikçe arttırdım.. sonra dua etmeye başladım... aşağı inince çok az karla kapattım eklediklerimi... ama piyuuw günü karla kapattım. geceye short. burdaki bütün ustalara teşekkür ederim
                  ekleme3: zamanlama hocam, çok güzel bir soru. amatörüm. benim başıma gelince sürekli diyorum ki full poz açıcam diye, ama cesaret edemiyorum o yüzden yine 1/4 ile başlıyorum
                  "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• zamanlama
                    Speedy Trader
                    • 24 Mayıs 2007
                    • 109

Burayı çok tecrübeli kişiler okuyor ve yazıyorlar...
                    Ortaya bir soru sormak istiyorum.Çünkü en tecrübelilerin bile bazen karar veremediği bir soru.Herkesin arada kaldığı ve sık karşılaşılan bir durum.
                    Soruyu long için sorayım..
                    Paranızı 4-5 e böldünüz..Her 1000 puanda alım yapıyorsunuz,mesela 70bin stoplos demişsiniz..75den 70bini kırıyor 69800 oluyor ve stop uygulayıp kapatıyorsunuz pozisyonu..
                    1 gün sonra %1 artı oluyor 70500-71 arası oluyor..Ne yaparsınız tekrar long olurmusunuz,beklermisiniz?Long olursanız paranızın 5de 1 iylemi, yoksa nekadarıyla?Yada şort için fırsat deyip satarmısınız?
                    Beklediniz bişey yapmadınız 2.gün 71500 oldu ne yaparsınız?
                    Asıl sorumdaki mantık şu stop yaptınız ve yaptığınızın tersi oldu..1.gün tersi oldu diye beklediniz,2.gün tersine gitmeye devam etti hala beklermisiniz yoksa hangi pozisyonu alırsınız..

Yorum

• sonperde33
                      Kıdemli
                      • 03 Ağustos 2011
                      • 3010

tecrübeli değilim,
                      benim başıma gelse, bir köşeye çekilip yaralarımı sararım poz almam herhalde.
                      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• Cobalt
                        Katılımcı
                        • 25 Kasım 2011
                        • 149

Piyasada ne olup bittiği konusunda Sn.Kuzu'nun yorumlarını özledik valla. Hala Ky hislerim yukarı diyor çünkü. 9000 poz kapatıldı bu iyi aslında. ama yine de tedrignlik devam.

Yorum

• manaw
                          havacı
                          • 28 Ekim 2011
                          • 896

zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Paranızı 4-5 e böldünüz..Her 1000 puanda alım yapıyorsunuz,mesela 70bin stoplos demişsiniz..75den 70bini kırıyor 69800 oluyor ve stop uygulayıp kapatıyorsunuz pozisyonu..
                          Sn zamanlama,

Kendi tecrübelerime dayanarak ve spotta yaptığım işlemlere göre cevap vereyim haddim olmayarak.. Ben hayatta stop olmam..

vob'da hem 5k kar gördükten sonra riski azaltmamak bence tecrübelilerin yapacağı bir durum değil.. 5k görüldüğünde zaten riskin azaltılmış olması lazım.

Ha eğer 2k karı görüp, 3k zarar yazarsa pozisyon.. Demek ki açılış yeri itibari ile bu pozisyonun zaten hayrı yok.. Disiplinli bir trade'se, zaten bu pozisyonun zararı 1k'dır. Eğer disiplinsizce yapılmış bir tradese, trende göre, zamanın şartlarına göre kol keserim.. Geçmiş olsun.. Giden gider.. Kalan sağlar bizimdir. Bunun adı da stop olmuyor.. Dikkatsizce veya hatalı açılmış bir pozisyonun maliyeti oluyor.. Vob bu. ciddi iş. sert adamların sert oyuncağı..

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

Cobalt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Piyasada ne olup bittiği konusunda Sn.Kuzu'nun yorumlarını özledik valla. Hala Ky hislerim yukarı diyor çünkü. 9000 poz kapatıldı bu iyi aslında. ama yine de tedrignlik devam.

elindeki shortlari kapatti....istikbal parlak degil....dow 12 900 lerden donerse....ben yarin mutlaka cikarim...

61 700 u destek ilan etti....oraya kendi alislarini yazip(short kapama) milleti ikide bi oraya surerek yeni shortcular yaratmis olabilir....

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1922

zamanlama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Burayı çok tecrübeli kişiler okuyor ve yazıyorlar...
                              Ortaya bir soru sormak istiyorum.Çünkü en tecrübelilerin bile bazen karar veremediği bir soru.Herkesin arada kaldığı ve sık karşılaşılan bir durum.
                              Soruyu long için sorayım..
                              1 gün sonra %1 artı oluyor 70500-71 arası oluyor..Ne yaparsınız tekrar long olurmusunuz,beklermisiniz?Long olursanız paranızın 5de 1 iylemi, yoksa nekadarıyla?Yada şort için fırsat deyip satarmısınız?
                              Beklediniz bişey yapmadınız 2.gün 71500 oldu ne yaparsınız?
                              Asıl sorumdaki mantık şu stop yaptınız ve yaptığınızın tersi oldu..1.gün tersi oldu diye beklediniz,2.gün tersine gitmeye devam etti hala beklermisiniz yoksa hangi pozisyonu alırsınız..
                              Dostum şunu söylim..
                              VOB da para kazanmak istiyorsan günlük takılma derim..
                              KAYBEDERSİN..
                              Aynen yazdığın gibi olur stop olursun yukarı gider aha dersin bi anda basarlar..
                              O senkronizasyonu tutturamazsın..

VOB da nasıl kazanırsın biliyormusun..

Endeks yüzde 30 gebermiştir..Herkes öldük bitti tamam işte 35.000 ler kapıda demektir..Sen çaktırmadan yüzde 10 paranla long pozisyon açarsın..

Yada endeks uzaya çıkmıştır..Herkes yeni zirve demektedir..Sen yine yüzde 10 short açarsın..

Bunu bile yapmak çok zordur..

Ama en azından kazanma şansın artar..

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

usaglar...

babonun taktigi beyendim....saat 16 30 ila 17 00 arasi yorumlari yazip silecegiz....

yarin o saatte gorusuruz....birde dow kapanisinda....adam hakli nankorler faydalanmasin...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information