Sayın tümer paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
altin....pariteler...ve beklenen son....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
yukari basiyor....paritede manupulasonun devami.....76 000 da ucuncu kademe short yazdim....yatiyorum ben....altinda simdilik yatti
sistem yani skender....20 banka arti FED devrede.....paritelerdeler....trade riskli....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-

2009-11 Umut Rallisi, klasik teknik analizde yükselen takoz formasyonu oluşturarak ilerledi. Bu tip formasyonlar, daha büyük düşüş dalgaları içindeki düzeltmelerde oluşur ve düşüş trendinin devamına işaret eder. Yükseliş kalıbının üç dalgalık yapısı da ayı piyasasının devamını teyit ediyor. Takoz kırıldıktan sonra oluşan formasyon ise tipik bir Omuz-Baş-Omuz. Dünya Endeksi’nde formasyonun boyun çizgisi yukarı eğimli. Aynı takoz ve OBO formasyonlarını oluşturan Avrupa ve Pasifik endekslerinde ise boyun çizgileri yatay. Avrupa ve Pasifik endekslerinde sağ omuz beş aydır süren iyimserliğe karşın, hala sol omuzdan aşağıda.
Yorum
-
40 YILLIK GÖRÜNTÜ

Aynı OBO formasyonu, 30 yıllık bir yükseliş dalgasının ardından 12 senedir oluşuyor. Son üç senede oluşan OBO çalıştığında düşüş hedefi büyük OBO’nun boynu ile 1970′lerden gelen yükselen trend çizgisi olacak. Bu destek de kırıldığında serbest düşüş bölgesine geçilecek ve teknik hedef, 1980′li yıllardaki seviyeler olacak.
Kısa-orta ve uzun vadede teknik görüntü böyle. Küresel finansal görünümü aşırı zayıf kılan başka sinyaller de var: Ülke ve bölge endekslerinin uyumsuzluğu, bearish teknik formasyonlar, Elliott düşüş kalıpları, sosyal arkaplan ve spekülatif manilerin en önemli özelliği olan “gerçeklikten kopuş”.
Söylemeye gerek yok; sosyonomi.com‘un abonelerine çizdiği küresel görünümün, finans medyasında çizilen görünümle uzaktan yakından hiç bir benzerliği yok.
Örneğin Ekim-Kasım aylarındaki aşırı umutsuzluğun bir anda tersine dönmesi, herkesi şaşırtmış görünüyor. Oysa dalga analizlerine göre tam da böyle bir dalganın yükselmesi gerekiyordu. 2 Ekim 2011 tarihli Finansal ve Sosyonomik Görünüm‘de aşağıdaki grafiğe şu yorum eklenmişti:

Medya, sadece tuttuğu pozisyonla değil, aynı zamanda bu pozisyonu tutarken ifade ettiği duygularla da iyi bir göstergedir. Yukarıdaki grafik, dalga uçlarına yaklaşırken dergi kapaklarının, ilerleyen dalganın duygusal tonunu nasıl yansıttığını gayet güzel gösteriyor.
2008 düşüşünün sonlarına yaklaşılırken The Economist dergisi “Dünya Uçurumun Eşiğinde” manşetini atıyor. Kullanılan renkler bile, korkuyu ve umutsuzluğu bütün şiddetiyle yansıtıyor. Primary dereceli dalga, son diplerine vururken, aynı derginin manşeti şu: “İmalatın çöküşü”. Sonra iyimserlik dalgası başlıyor. Daha sade ve renkli dergi kapakları görüyoruz. The Economist, 2009 baharında Avrupa ekonomisinin uyumuna övgüler düzüyor. Dergi’nin kapak manşeti, “Avrupa makinası”. Umut rallisinin sonlarına gelinirken, dergi kapağında rengarenk gökkuşağı var. Fırtına dinmiş, gökkuşağı çıkmış. Başlık: “En sonunda umut! Aynı günlerde Barron’s dergisinin kapağı daha da çarpıcı: “Güle güle Ayı”. Boğa, ayıya tuzak kurmuş. Ayı kayacak ve tepetaklak olacak. 2010 yılı biterken The Economist’in başlığı, “Tam ekonomi toparlanırken”. Dergiye göre ekonomi toparlanıyor; Ah bir de şu yüksek petrol fiyatları olmasa. Aynı günlerde petrol fiyatları son zirvelere vuruyor. Nihayet, beş aylık aralıksız bir düşüşün ardından, The Economist’in kapağı, “Korkun” başlığını taşıyor. Karadeliğin içine giriyoruz!
Dergileri ve gazeteleri, finans medyasını bu gözle takip edin; Dalgalar uçlara yaklaşırken manşetler, kapaklar, özel televizyon programları ve gösterge “uzmanlar”, her zaman çarpıcı sinyaller verirler. “
Medyanın sinyalleri, dalga analizleri ile tutarlıydı. Bir sonraki aşamada neler beklenmesi gerektiği, sosyonomi.com‘da yayınlanan analizlerde yeterince açık bir şekilde izah edilmişti.
12 Şubat 2012 tarihli Sosyonomik ve Finansal Görünüm‘de, kara delikli dergi kapağından sadece 5 ay sonra yayınlanan başka bir derginin kapağına dikkat çekilerek şu yorum yapıldı:
Yorum
-
Teorik olarak tepe sinyali dergi kapaklarından gelmeliydi; Öyle de oldu. Barron’s dergisinin bu haftaki kapağını kocaman puntolarla Dow 15,000 başlığı süslüyor. Zemin siyah, yazı rengi beyaz; Karanlığın içinden doğan güneşi hatırlatarak pırıl pırıl parlayan “Dow 15,000″ finans sürüsünün ne tarafa yığıldığını açık seçik gösteriyor. Barron’s dergisine göre “muhafazakar bir yaklaşıma göre bile” Dow, iki sene içinde 15,000′lere tırmanacak; 17,000 seviyesi ise %50 ihtimale sahip. … Sadece dergiler değil, görsel finans medyası da buna benzer örneklerle dolu. Kısacık bir süre için finans medyasını izlemek ve “uzman tavsiyelerini” dinlemek, finans kalabalığının bugünlerde ne tarafa yığıldığını görmek bakımından yararlı olabilir. Eğer büyük çoğunluk herhangi bir piyasa hareketinin yönü konusunda hemfikirse, o hareket gerçekleşmeyecek demektir. Tahminlerde konsensus, hele ki büyük yüzdeyle konsensus, çok net bir dönüş sinyaldir.“
Son bir senede önce beş dalgalık bir düşüş, ardından üç dalgalık yükseliş … Bu iniş çıkışta duygusal aşırılığın bir ucundan diğerine savrulan kalabalıklar ve orta-uzun vadede aşırı zayıf teknik görünüm.
Bir sonraki aşama acaba ne olabilir?
Yorum
-
-
dow.kısa vade sıkıntı yok gözükmektedir.
yukarıdaki sayın tuncer şenöz çalışmaları piyasanın içinde bulundugu ruh halini dergi kapaklarına yansıması şeklinde açıklamaktadır.Gayet mantıklı bir yaklaşım.Zaten borsada psikolojik bir savaştır.Akıllı olanlar ile kendini akıllı sananlar arasında yaşanmaktadır diye düşünüyorum.Sürünün yönünü medya resmederek göstermektedir.Sürünün kafasını önüne alarak 15.000 hedefine yönlenmiştir.Bu algı ve psikoloji yaratılmış,medyada bunu kapaklara yansıtmıştır.
Bu çalışmaları sizlerle paylaşmaktaki amacım ise daha farklıydı.Bu çalışmaları kendi lehimize kullanabilmek.DOW un haftalık grafiklerde min.formasyon hedef degerimiz 13.900 oldugunu biliyorsunuz.Bana kalırsa bu bölgede kıyamet kopabilecegini düşünerek kendinizi ayarlamak olacaktır.Bu benim tahminimdir.Tutar,tutmaz bunu zaman gösterecek.
Last edited by tumer1962; 29-02-2012 at 20:37.
Yorum
-
Eskiden bu işi yapan bir program kullanmıştım.(Adını hatırlamıyorum.)Siteyi komple kopyalayabiliyordu.Sadece "external link"lerde işe yaramıyordu.Forumlarda işe yarıyor mu bilmiyorum, şimdiki web siteleride çok gelişti....Ama muhtemelen bu tür programlarda gelişmiştir.A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
komple topiği kopyalamanın bir usulu var mı...?
Yorum
-
SN KUZU geriye yönelik 15 sayfa okudum ama makro olarak bir mesaj göremedim, en başlarda bir 68 bin hedefi var, o hedefiniz geçerli mi? sizin endeksle ilgili düşünceniz orta vadede nedir merak ediyorum, buralardan pozisyon açmak sanki kazançlı olacakmış gibi geliyor, ama herkes alırken satmak mantığı devreye girince düşüncem nötrleşiyor. saygılar
Yorum
-
Babacım arsiv okumaktan gözüm bozuluyordu, emegi gecenlere tesekkurler,
bu yaziilari " kuzunun günlüğü" diye bir kitapta toplasak veyahut "kuzu ile bacak-omza formasyonu" diye, bestseller olmazsa sefersizim, enazindan makro-ekonomik düzeyde cocuklarimiza birakabilecegimiz bir basyapit olur...yusuf yusuf yusuf...
Yorum
Yorum